• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ateist müslüman evlenemez mi?

Selinryhn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
70
29
3
35
merhaba canlar, Ben staj yapmakta olan bir üyeyim. Benim bir sevgilim var dört yıldır birlikteyiz üniversitede tanışmıştık. Kendisi mesleğine başladı ama ben hala staj yapıyorum neyse. Evlenme yaşımızın geldiğini ve artık para kazandığımızı göz önüne alarak evlenme için adım atmaya karar verdik ama kendisi ateist. Ailemle zaten tanışıyorlardı ama ateist olduğunu söylemedim ne bileyim önemsiz sandım. Geçen gün bu konuyu konuşurken ağzımdan ateist olduğunu kaçırdım konu da şeydi imam nikahımızı arkadaşın babası kıyar diye konuşuyorduk. Annemler buna inanılmaz şekilde karşı çıktı müslüman olan müslüman olanla evlenmek zorundaymış sevgilim de ailemin bu tutumuna çok üzüldü ne yapacağım lütfen yardım edin ayrılırsam onsuz yapamam ama ailemi de ezip geçemem

Sizin dini yaşantınız ne boyutta,eğer inancınızın bütün kurallarını yerine getiriyorsanız sorun olacaktır,ya da belki sizinde imanınızın eksilmesine ,belki ahiretinizide kaybetmenize sebep olacak,çünkü çiftler zamanla birbirlerine benzer,bence çok farklı kişilikler birbiriyle evlenmemeli,aşk bitiyor ve dertler başlıyor
Ama yinede int.te bu konuyla ilgili fetvalar veren siteler var onlara danışabilirsiniz..

Seviyorsan " la ilahe illallah " bence

Yani işin dini boyutları da var tabi ama bize en azindan bana düşmez fetvasını vermek ....
Allah yolunu açık etsin imanını güçlendirsin
Belki o'nun vesilesi de siz olacaksıniz kim bilir ...

Back