Çocuğun içsel sorgulamalarina neden karşı çıkmislar ki? Kendisi sorgulayip doğruyu bulmayacak miydi? Demekki çocuklar ailelerinin dini yaşantısı üzerine kendi yollarini ciziyorlar.!
Hadi ateistler bunu da açıklasin
MEB veya devlet olaya bilimsel yaklaşıyor mu ki çocuklar veriler içerisinden mantık süzgeci yapabilsin?
Ülkemizde hangi Müslüman, Müslüman olmadan önce diğer dinleri ya da öğretileri araştırıp, tamam İslamiyet Hak dini diyerekten dinini seçmiştir... Var mı böyle bir örnek?
Eskiden diger dinlerden olanlarin cocuklari din dersinden muaf olabiliyordu zaten de.. Universite sinavlarinda tek bir din sorusu da yoktu. Sorular Matematik, Fizik, Kimya, Tarih ve Edebiyattan ibaretti. Bunlar zorla din dayatmak icin, herkes Imam Hatipten gecsin diye normal din dersi almis cocugun bile cevaplayamayacagi din sorulari ile doldurmus YGS imtihanini.. Orada da din sorularindan muaf tutacaklar mi bu insanlari? Hatta Imam Hatip mezunu olmayan butun diger cocuklari?
O zamanlar yoktu, benim zamanimda da yoktu, AKP zamaninda YGSye cok agir din sorulari koyulmus, gecen gun imtihana giren bir kk uyesi yazmisti, kimdi hatirlayamadim simdi.benim zamanımda üni seçme sınavlarında din sorusu yoktu(1996-97ler falan) şimdi var mı bilmiyorum ama teogta olduğunu net bi şekilde biliyorum, ve dilide çok ağır, denemeleri ben bile yapamıyorum
O zamanlar yoktu, benim zamanimda da yoktu, AKP zamaninda YGSye cok agir din sorulari koyulmus, gecen gun imtihana giren bir kk uyesi yazmisti, kimdi hatirlayamadim simdi.
Simdi bakiverdim netten, ahanda sorular..
http://2015.ygs-sorulari.com/Din-Kulturu-Soru-ve-Cevaplari
Ailelerin bu tur kararlari almasina karsiyim. Birakin cocugunuz kendine gore dogru yolunu kendi arastirarak / analiz ederek bulsun. Nedir bu baski, nedir bu acele?
Atmış londraya kapağı konuşur tabii
şaka bi yana da nerde öğretim gördün bilmiyorum ama genel bi yorum yazayım, lisede ne öğretiliyor şuan bilmiyorum ama ilkokul ve ortaokulda din dersinde hanefilik öğretiliyor yani bu konuda ciddi bi mezhep sorunu da var
ve eminim bu karar yaygınlaşsa müslüman hanefiyim diyen öyle olan aileler bile ateistim diyerek çocuğunu muaf yapıcak, çünkü bu ailelerin çocukları bile bu dersten çakozluyor seçme sınavlarında, imam hatipten çıkan bu soruları yapsında, mesela genetik seçecek adam neden din sorusu yapmak zorunda olsun
Doğru teogda din soruları var.8.sınıf çocukları için hem çok ağır hemde çok uzun sorular.benim zamanımda üni seçme sınavlarında din sorusu yoktu(1996-97ler falan) şimdi var mı bilmiyorum ama teogta olduğunu net bi şekilde biliyorum, ve dilide çok ağır, denemeleri ben bile yapamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?