Atatürk Üniversitesi sınavsız kayıt hakkı

piolin

Guru
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2010
1.250
24
anadolu üniversitesi aöf okumakta olanlar ile mezun durumda olanlar atatürk üni aöfye sınavsız koşulsuz kayıt yaptırabiliyor.Sosyoloji sosyal hizmet(lisans), işletme vb programlar var. Ben de kayıt yaptırmak istiyorum.Siz neler düşünüyosunuz.Ben şahsen bu habere çok sevindim

nasıl yani ben işletme okurken başka bölüme kayıt yaptırabiliyormuyum

nasıl yani ben işletme okurken başka bölüme kayıt yaptırabiliyormuyum

evet canım yaptırabiliyorsun atatürk üni açıköğretim web sitesinde yazıyor bende tesadüfen gezerken gördüm sende gir bak istersen programlar yazıyor önlisans ve lisans ve anadolu üni aöf açıkta okuyanlar ile mezunlarbaşvurabiliyor sende aöf demisin

tabiki devam zorunluluğu yok ikiside açıköğretim :)
aaaaaaaaa :KK52: o zaman SOSYOLOJİİİİİİİİİİİİİİ :KK53: hemen araştırayım :) 4.yılım aöfde eğer bunu daha önce tanısalardı şimdiye 2. 4yıllık ünim bitmiş olrdu !!

ya ben şimdi baktım atatürk üni wep sayfasına buna dair duyuru bulamdım.link versene canım tam o açıklamanın olduğu sayfanın lütfen..

bu duyuru aşağıdaki linkte.yalnız önemli bir nokta var.duyuruda ki bilgi şöyle:
"Bir yükseköğretim kurumunun ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programlardan mezun olanlar eş zamanlı olarak açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan ve okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla, tekrar Üniversite sınavına girmeden, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam edebilirler."
YÖK ise iki kontenjanlı üniversiteyi aynı anda okumaya izin vermiyor.buna çok dikkat edin.şu an kontenjanlı bir bölüm okuyor iseniz iyice araştırmadan seçmeyin derim.
2. niversite Nedir?

teşekkürler my world peki kontenjanlımı bu bölümler :26:

evet bu bölümler kontenjanlı.ösym den tercihleri açtığın zaman Atatürk üniversitesi aöf e gel.yanda kontenjanları yazıyor.
az önce verdiğim l linkte mail adresleride var.en iyisi mail atıp öğrenmek.

evet bu bölümler kontenjanlı.ösym den tercihleri açtığın zaman Atatürk üniversitesi aöf e gel.yanda kontenjanları yazıyor.
az önce verdiğim l linkte mail adresleride var.en iyisi mail atıp öğrenmek.

fakat benim verdiğim linkte açıkça yazıyor anadolu üni aöfde okuyan ve mezun olanlar başvurabilirler diyor bence bu kontenjana takılsaydı bu olay yazmazlardı diye düşünüyorum:26:

arkadaşlar aşağıdaki bilgide yök ten alıntı.linki aşağıda.3.madde bununla ilgili.
MADDE 23 – (1) Örgün öğretim yapan farklı yükseköğretim kurumlarına aynı yarıyılda önlisans ve lisans öğrenci kaydı yaptırılamaz ve öğrenim görülemez.

(2) Yükseköğretim kurumlarında herhangi bir örgün meslek yüksekokulu programına kayıtlı öğrenciler veya bu programlardan mezun olanlar, açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan ve kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları önlisans programından farklı olmak kaydıyla açıköğretim önlisans programlarına kayıt yaptırabilirler.

(3) Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir örgün lisans programında kayıtlı öğrenciler veya bu programlardan mezun olanlar, açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan ve kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları lisans programından farklı olmak kaydıyla açıköğretim lisans veya ön lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.

Yükseköğretim Kurulu - 24. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

dediğim gibi en sağlıklı bilgi üniversiteye mail atarak öğrenilir.ben sadece daha önce duyduğum bir bilgiyi paylaştım.

bu aralar neden herkes açıköğretimden sosyoloji okuyor avantajı nedir acaba

fakat benim verdiğim linkte açıkça yazıyor anadolu üni aöfde okuyan ve mezun olanlar başvurabilirler diyor bence bu kontenjana takılsaydı bu olay yazmazlardı diye düşünüyorum:26:
ha canım bir de şu var.Atatürk üniversitesinin bu sayfasını güncelledimi.çünkü anadolu üni.aöf 4 yıllıklar yeni kontenjanlı oldu.daha önce kontenjan sınırlaması yoktu.

sanırım bir yanlış anlaşılma var :/

örgün okuyanlar için aöf okuma hakkı vardı sanırım buda onunla ilgili...

çünkü ; aşağıga ki açıklamada örgün bir yerde okuma şartı var.

Başvuramayacaklar

Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler,
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayanlar (kaydı silinenler),
Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar,
Atatürk Üniversitesi açıköğretim programlarında okumakta olanlar,

Son düzenleme:
şimdi ben şuan ANADOLU AÖF İngilizce öğretmenliğinde okuyorum. ilk 2 yıl bulundugum DEÜ de (yüksek puanla bu hakkı elde ettim)ve bizim bölüm kontenjanlıydı.ama işletme vs gibi bölümlerde kontenjan yoktu. Şimdi atatük üni sanırım kendi bünyesinde de kontenjanlı aöf bölümleri açmış..2 şekilde başvurma hakkı vermiş ya liseden çıkar çıkmaz atatürk üni aöfli olcaksınız demiş koyduğu kontenjanla ya da herhangi bi üni mezunu ya da öğrencisi iseniz sizi zaten öss den geçmiş kabul ettiği için kapısını açmış.burada üniversite öğrencisini veya mezununa kapyı sonuna kadar açmasında tek sebeb YÜKSEK GELİR KAYNAĞI HARÇLAR :) Geçen yıl devlet Türkiyenin en çok harç gelirine sahip ve birikmiş trilyonları olan anadolu üni harç gelirlerine el koydu :) yıllardır biriktirdikleri parayı ellerinden aldılar.Ben 1 ve 2. sınıfı DEÜ de örgünler gibi eğitim aldım.ve DEÜ hocaları yahu biz eğitim veriyoruz hamballığını yapıyorz anadolu üni harçları götürüyo .biz artık seneye ilişkimizi kesicez gerekirse kendimiz açıcaz aöfmizi demişti.sanırım Atatürk üni erken davranmış :) olan bu !!! korkmayın.fırsatınız varsa okuyun .

Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına ( Açıköğretim Öğrenci ve Mezunları Dahil ) Sınavsız İkinci Üniversite imkanı kontenjan sınırlaması olmadan, açıköğretim yöntemi ile eğitim veren tüm üniversitelerde ki tüm aöf bölümlerine sınavsız olarak direk kayıt imkanı verildi….

Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği 4180-28559 sayılı Yükseköğretim Kurulu kararı yazısı ile “… açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın” ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabileceğine karar verildiği bildirilmiştir.

Bu karar uyarınca 2012-2013 öğretim yılından itibaren herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile ( açıköğretim mezunları dahil ) örgün lisans veya önlisans ile açıköğretim lisans ve önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına sınavsız olarak kayıt olabilirler.

Yani bir üniversitenin örgün/açıköğretim bölümünde okuyor veya, kontenjanlı veya kontenjansız olan bütün açıköğretim bölümlerine sınavsız olarak ikinci üniversite kapsamında kayıt olma imkanınız bulunmaktadır. Böylelikle sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlanarak kontenjanlı durumda olan Sosyal Hizmetler gibi, Coğrafya gibi, Türk Dili ve Edebiyatı Gibi, Adalet Gibi, Sosyoloji gibi tüm aöf bölümlerine kayıt olabilirsiniz.

Bu karar Anadolu Üniversitesi açık öğretim bölümleri, Atatürk üniversitesi açık öğretim bölümleri ve İstanbul Üniversitesi açık öğretim bölümlerini kapsamaktadır.

ve ilgili link haberin devamı için

Sınavsız İkinci üniversite – Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına | Açıköğretim I Aöf I Anadolu Üniversitesi Destek Sitesi

Kızlar sanırım bu olaya istanbul üniversitesi de dahil olmuş haber öyle diyor

Bende bu sene AÖF Isletmeye baslayacagim cok güzel Haber bu ama Ben yurtdisinda yasiyorum ve Istanbul Üniversitsini cok isterdim, ama herhalde Anadolu Üniversitesi gibi Bati Avrupa Programi yok. Bilgisi olan varmi?

X