Atanma /Formasyon / KPSS

33 yaşındayım bitince 37 olacağım. Devlete atanmak gibi bir planım yok ama 40'a kadar yolu var. Şimdiden yardımcı öğretmen pozisyonuyla başlayabilirsiniz özelde. Çok para vermezler ama üç sene gayet iyi tecrübe olur. Kendinizi sevdirirseniz aynı kurumda kalma ihtimaliniz olur. Yaş işe alımlarda bir kriter ama çok önemli bir kriter değil. Bir tanıdığım 50 yaşında başladı özel eğitimde derse girmeye, diğer bir tanıdığım 40'larında başladı. Yaşı bu kadar takmayın kafanıza.
Ben aslında takmak istemiyorum ama maalesef özel bu konuda çok takık. Bahsettiğiniz örnekler elbette mevcuttur ama genele baktığımızda çok acımasızlar bu konuda. Bir de zaten atanmış olmak öncelikli tercihim olurdu hep. Yani gücüm yettiğince atanmak için çalışırım diye düşündüm. Okul Öncesi Öğretmeni olma hakkımız elimizden alınmasın da gerisini bir şekilde halletmeye çalışırız elbet. Atanmak için hiç bir yaş geç değil bence

Ben de edebiyat mezunuyum atanamadım. Bu yıl sınava gırecektim öylesine aöf de hangi bölümler var yazar mısınız

Ben de edebiyat mezunuyum atanamadım. Bu yıl sınava gırecektim öylesine aöf de hangi bölümler var yazar mısınız
Merhaba. İkinci üniversite kapsamında Çocuk Gelişimi bölümüne kayıt yaptırdım ben. İstanbul Üniversitesi açık öğretim bölümleri olarak yazarsanız google, orada inceleme fırsatınız olur. Ayrıca Atatürk Üniversitesinin de açık öğretimi var oraya da bakabilirsiniz.

Çocuk Gelişimi bölümünde ders veren bir hoca olarak açıköğretim çocuk gelişimi resmen bir skandal. Çok yazık.. Bszı bölümlerin açık öğretimi olmamalı

Konuya gelince, mezunlarımız özellerde okul öncesi öğretmeni olarak çalışabiliyor formasyon almasalar bile.

Çocuk Gelişimi bölümünde ders veren bir hoca olarak açıköğretim çocuk gelişimi resmen bir skandal. Çok yazık.. Bszı bölümlerin açık öğretimi olmamalı

Konuya gelince, mezunlarımız özellerde okul öncesi öğretmeni olarak çalışabiliyor formasyon almasalar bile.

Çocuk gelişimi bölümünde kayıtlı bir öğrenci olarak katılıyorum yorumunuza. Bence de bazı bölümlerin açık öğretimi olmamalı. Muhtemelen bu sene ilk ve son oldu seneye açılmayacak bu program gibi görünüyor.

Sadece Çocuk gelişimi değil hiçbir bölümün açığı olmayacak öyleyse.Ben edebiyat örgün mezunuyum kazandığım yıl açıktan edebiyat açıldı.Edebiyat da açıktan okunmaz.İşletme iktisatta okunmaz.Bazı bölümler değil hiçbir bölüm açılmaz demeniz gerekirdi bir hoca olarak.

Çocuk gelişimi bölümünde kayıtlı bir öğrenci olarak katılıyorum yorumunuza. Bence de bazı bölümlerin açık öğretimi olmamalı. Muhtemelen bu sene ilk ve son oldu seneye açılmayacak bu program gibi görünüyor.
İstanbul üniversitesi seneye de alım yapacağını söylüyor.

Sadece Çocuk gelişimi değil hiçbir bölümün açığı olmayacak öyleyse.Ben edebiyat örgün mezunuyum kazandığım yıl açıktan edebiyat açıldı.Edebiyat da açıktan okunmaz.İşletme iktisatta okunmaz.Bazı bölümler değil hiçbir bölüm açılmaz demeniz gerekirdi bir hoca olarak.

"Özellikle" bazı bölümlerin -hele ki insan sağlığı söz konusuysa - açığı asla olmamalı. Açıktan tıp, anestezi vb okumak ile çocuk gelişimi okumak eşittir. Bu sebeple konu da çocuk gelişimi bölümü olduğu için bölüm bazında yorumumu yaptım

Sadece Çocuk gelişimi değil hiçbir bölümün açığı olmayacak öyleyse.Ben edebiyat örgün mezunuyum kazandığım yıl açıktan edebiyat açıldı.Edebiyat da açıktan okunmaz.İşletme iktisat da okunmaz.Bazı bölümler değil hiçbir bölüm açılmaz demeniz gerekirdi bir hoca olarak.

"Özellikle" bazı bölümlerin -hele ki insan sağlığı söz konusuysa - açığı asla olmamalı. Açıktan tıp, anestezi vb okumak ile çocuk gelişimi okumak eşittir. Bu sebeple konu da çocuk gelişimi bölümü olduğu için bölüm bazında yorumumu yaptım
Hemşireliğin bile lisans tamamlaması var açıktan.Olmayacaksa hiçbiri olmayacak.

Açıkçası ben bir insanın iş kaygısından ziyade bu meslekte çocukları gönülden sevmesine bakarım
Ayrıca 2 yıl aöf bitir sonra uzaktan lisans tamamla yama yapar gibi sırf atanmak için okunmuş gibi geldi

Hemşireliğin bile lisans tamamlaması var açıktan.Olmayacaksa hiçbiri olmayacak.

Beni diğer bölümler şu anda ilgilendirmiyor. Ben şu anda sadece çocuk gelişimine yorum yapıyorum. Açıktan okuyan birine insan sağlığı emanet edilmez. Herkes açıktan aynı okumuyor. Sınavda 10 doğru yapıp ortalamayla geçen biliyorum. Sıkıysa benim dersimden geçsin.

Carl Jung'u sorsam açıklayamaz,
İstismar türlerinden bir haber,
Adam gibi kurumda stajını yapmamış,
Denver, GEÇDA, metrapolitan, peabody gibi çocuk gelişimi testlerinin sertifikalarını almamış kim olursa olsun fark etmez.

Ama özellikle sağlık bölümleri açıktan okunmaz. Çocuk gelişimi aöf e kayıtlı olduğunuz için mi bu öfke, ısrar?

Açıkçası ben bir insanın iş kaygısından ziyade bu meslekte çocukları gönülden sevmesine bakarım
Ayrıca 2 yıl aöf bitir sonra uzaktan lisans tamamla yama yapar gibi sırf atanmak için okunmuş gibi geldi
Çocık Gelişimi açıktan lisans tamamlama yok.

Bu işin içinde biri olarak inan sevmek o kadar küçük bir yüzdeye sahip ki..
Çocukları çok seviyor ama onlara matematik ve fen öğretmiyor, çocukları sanatla yoğurmuyor. Tek yaptığı öpmek, mıncırmak, oyun oynamak.. teorik bilgi sıfır, bunu da pratiğe dökemiyor. Maaleaef bazı öğretmenlerimiz bu konuda çok eksik

X