• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler

leylak24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
143
5
66
Diğer
Merhaba,
Eminim içinizde benimle aynı kaderi paylaşanlar vardır.Edebiyat öğretmeniyim ama bakana göre sadece üniversite mezunuyum!!!
Arkadaşlar geçtiğimiz yıl ücretli öğretmenlik yaptım.Bu sene 4+4+4 sistemi yüzünden norm fazlası sınıf öğretmenlerine tanınan alan değişikliği şansı(!!!!!!!!!!) nedeniyle kadrolar doldu.Dersaneler desen kurt olmuş kuzu avlıyorlar.Evdeyim,ders çalışıyorum ama nereye kadar.Benim durumumda olan sevgili meslektaşlarım sizler ne iş yapıyorsunuz?Ben bunalımdayım artık.Kafayı yiyeceğim.İşsizlik ne büyük bir dert.Sonuçta öğretmen olmak için okuduk,eve hapsolduk sonunda.
Ayrıca öğretmen olmayan ama veli olan arkadaşlarım sizlerde lütfen bilinçlenin.Okullarda torpille 2 yıllık ya da 4 yıllık öğretmenlikle alakası olmayan bölümlerden mezun kişileri çocuklarınızın derslerine öğretmen olarak sokuyorlar.Emekliliği gelmiş geçen pek çok öğretmen derslere giriyor.Belki yaş=tecrübe diye düşünebilirsiniz ama öğretmenlik inanın büyük enerji ve sabır isteyen bir meslek.

Merhaba,
Eminim içinizde benimle aynı kaderi paylaşanlar vardır.Edebiyat öğretmeniyim ama bakana göre sadece üniversite mezunuyum!!!
Arkadaşlar geçtiğimiz yıl ücretli öğretmenlik yaptım.Bu sene 4+4+4 sistemi yüzünden norm fazlası sınıf öğretmenlerine tanınan alan değişikliği şansı(!!!!!!!!!!) nedeniyle kadrolar doldu.Dersaneler desen kurt olmuş kuzu avlıyorlar.Evdeyim,ders çalışıyorum ama nereye kadar.Benim durumumda olan sevgili meslektaşlarım sizler ne iş yapıyorsunuz?Ben bunalımdayım artık.Kafayı yiyeceğim.İşsizlik ne büyük bir dert.Sonuçta öğretmen olmak için okuduk,eve hapsolduk sonunda.
Ayrıca öğretmen olmayan ama veli olan arkadaşlarım sizlerde lütfen bilinçlenin.Okullarda torpille 2 yıllık ya da 4 yıllık öğretmenlikle alakası olmayan bölümlerden mezun kişileri çocuklarınızın derslerine öğretmen olarak sokuyorlar.Emekliliği gelmiş geçen pek çok öğretmen derslere giriyor.Belki yaş=tecrübe diye düşünebilirsiniz ama öğretmenlik inanın büyük enerji ve sabır isteyen bir meslek.

İns atanirsin. Dedigin gibi ogretmenlikle alakasi olmayanlari ucretli ogretmen olarak calistiriyorlar. İsletme mezunu sinif ogretmenligi, uluslararasi iliskiler mezunu ingilizce ogretmenligi yapiyordu. Bunlardan biri bir gun dedi ki hicbirsey olamadim ogretmen oldum. Cok zoruma gitmisti bu sozu.

İhtiyac olan yerlere atama yapilirsa atananlarin sayisi artar.

Bu sene 39 bin öğretmen alınacak.Tabi bu ne kadar işinize yarar bilmiyorum Öğretmen değilim fakat,memur olmak için sınavdan yüksek puan almanın yetmediğini idrak edeli çok oldu.Dengesiz adaletsiz bi sistem almış başını gidiyor.Birileri yiyor yiyor.Biz çalışıp çabalayıp ancak emeklerimize acıyoruz.Ne diyebilirim.Sistem almış başını gitmiş birileri yer birileri bakar hesabına dönmüş.

Benim nişanlım da edebiyat öğretmeni..bu sene atandı..neler yaşadığını en iyi ben anlayabilirim..maalesef çok ciddi bi sorun bu.ama çözümü yok gibi.yani o kadar çok öğretmen adayı var ki..sana tavsiyem ücretli öğretmenliği ya da dershanede çalışmayı vb aklından çıkart sadece kpssye odaklan..hazirana daha 6 ay var..benim nişanlım 2 defa atanmayı 5-10 kişi ile 0,03 puanla kaçırdı ama rabbim sonunda yüzüne güldü biz hakkari-şırnak için sevinicekken çok şükür çok daha güzel bi yerde..demek istediğim emeklerin karşılığı elbet alınıyor yeter ki umutsuzluğa düşme..

:) Kesinlikle doğru diyorsunuz.Sınavlar zaten hep yalan dolan.Hakkıyla atanan kesim kadar yattığı yerden atanan da azımsanamayacak kadar çok.Eskiden hiçbir şey olamıyorsan öğretmen ol derlermiş.Şimdi öğretmen olmak en zor iş oldu.Sanki milyarlarca maaş veriyorlar.Son yıllarda öğretmenlerden bu kadar nefret edilmesinin nedenini anlayamıyorum.Ben mesleğimi çok seviyorum,öğrencilerim isyan etmişler ilk hafta benim olmadığımı görünce.Annem 1970 yılında öğretmen okulundan mezun olarak öğretmenliğe başlamış.Emekli olalı 22 yıl oldu.Ama geçen yıl çalıştığım okulda 70 mezunu bir öğretmen hala çalışıyordu.Nedeni de evde canı sıkılırmış,kendine,çocuğuna ev almış,toruna da alalım bari dedik diyip gülüyordu.Evet çok fazla yığılmış öğretmen var ama emekli olan o kadar az ki!

4. kez bu yola baş koymuş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum
bende tarih öğretmeniyim sistemin bozukluğunu biliyorum

nolacak bu kanayan yara anlamış değilim
herkesin dilinde şu var çok fazla öğretmen var devlet napsın
hayır durum öyle değil
devlet gerçekten sınava hazırlanan öğretmenleri alsa geridekilerin de yolu açılacak
çünkü hiç bir branşın puanı adaletli değil

din kültürü 30 ile atanırken
ben 78 le bekliyorum, yetmiyor en az 83 istiyor benden
ben branşımda iyi puan almışlardanım ama bunu görmüyor işte

bu konunun sonu yok malesef
bu yıl evlendim çalışma imkanım yok yine hazırlanmaya başladım
daha önce dersanede de çalıştım her sıkıntıyı biliyorum
allah yardımcımız olsun

bizi ancak biz anlarız..:31:
çok zor bir süreç bu hali yaşamayan anlayamaz
Allahım hayırlısıyla atanmayı nasip etsin bizlere

bizi ancak biz anlarız..:31:
çok zor bir süreç bu hali yaşamayan anlayamaz
Allahım hayırlısıyla atanmayı nasip etsin bizlere

aminnnnn

bu işin tek bir oluru var, emek verenler atansın
emek vermeyen adam öğretmen olmak istemiyor zaten, o yolunu çizmiş, boşvermiş bikere
ama bu yolda yıllarını veren belli bir puanı aşamayıp orda takılanlar var ya
işte onlar gerçek emek verenler

yenı atanmıs bir öğretmen olarak sizi çok ıyı anlıyorum sadece sabır o günlerde gelecek. ya 4+4+4 cıkar madur olunur ya brans değişikliği oydu buydu her yıl yenı yenı şeyer ortaya çıkıyor ve yenı yenı madurlar oluşuyor.atanamayan öğretmen sorunu her zaman her yıl oluyor olacakta. bunun çözümü mezun sayısını azaltmak diye düşünüyorm tek çare bu olacak atanma ümidin yoksa kpss ye odaklan branşlarda alım az.hayatının en zor süreçleri ALLAH sabır ve dayanma gücü versin.

Artık iş bulmak, atanmak o kadar zor ki...
İnsanları mezun olduğu alandan farklı alakasız işlere yönlendiren de yine bu sistem
Ben öğretmen değilim ama çok istemiştim olmayı
Bu sene bende çok çaresiz kaldığımdan ücretliye başvurdum ama daha sonra eğitimini almadığım bir işi yapamam dedim ve arkasında durmadım.
İnşallah hepimiz hakettiğimiz kadrolara birgün atanırız
Çok düşük puanlarla atananları görünce üzülmemek imkansız
30 la atanan insan memur olmaya haklıda bizler değil miyiz
En azından bir çözüm bulun ya
Emekli edin gençlere hak tanıyın ama nerde....

çok iyi anlıyorum seni çünkü 81 puanla ataması yapılmayan öğretmenler arasındayım. ve tekrar evde sınava hazırlanıyorum.

daha doğrusu hazırlanamıyorum. kafamı toplayamıyorum. sürekli ne yaptı senin kız diyenler. ataman oldu mu diyenler vs vs...

çok sevgili bakanımız şubat atamasını da kaldırdı. şuan o kadar bunalıyorum ki evden dışarı çıkmıyorum. 15 güne bir çıkıyorum sokağa bile nerdeyse.

Ahh oyle iyi anliyorumki seni

Bizde bunalimdaki yegenim icin dualar ediyoruz

Atanamiyor birturlu

Velileri uyarmissin ama velinin elind birsey yok yaniben bu ogretmeni istemiyorum diyemiyor

Yoksa haklisin yasliliktan zor yuruyen bezmis ogretmenler dolu

Devletin ya zorunlu yada fazla ikramiye verip ozendirme politikasi vs ile emkli yapmali bu ogrtmlri

Brans degisikligini hala anlayamiyorum gecen bayanla tanistik on yillik sinif ogrt bir yillik mzik ogrtmniyim dedi nasil yani

Bu gencler bosunami 4yil mzik ogrt. Okuyor kolaymi bir alanda uzmanlasmak

Madem is vermiyceksin niye mezun oluyr bu gencler

tikandik de kapat fakulteleri

Daha bu gencler ise girecek evlenecek barklanacak cocuk sahibi olacak

Hayatlarini nekadar erteleyebilirlerki

Daraldim

35 Öğretmen adayı bu bunalımla intihar etti.. Durumun ciddiyeti görmezden geliniyor maalesef.. :ssz:

Eğitim fakültelerine alım azaltılmalı, ücretli denen saçmalık kaldırılmalı ve öğretmen atamaları daha adil şekilde yapılmalı.. :ssz:

Umarım hepimiz atanırız da nihayet hayatımız düzelir..

ankarada 6binden fazla kişi ŞUBATTA 30 BİN ATAMA için eylemdeler... inş bu istek geri çevrilmez artık

Ahh oyle iyi anliyorumki seni

Bizde bunalimdaki yegenim icin dualar ediyoruz

Atanamiyor birturlu

Velileri uyarmissin ama velinin elind birsey yok yaniben bu ogretmeni istemiyorum diyemiyor

Yoksa haklisin yasliliktan zor yuruyen bezmis ogretmenler dolu

Devletin ya zorunlu yada fazla ikramiye verip ozendirme politikasi vs ile emkli yapmali bu ogrtmlri

Brans degisikligini hala anlayamiyorum gecen bayanla tanistik on yillik sinif ogrt bir yillik mzik ogrtmniyim dedi nasil yani

Bu gencler bosunami 4yil mzik ogrt. Okuyor kolaymi bir alanda uzmanlasmak

Madem is vermiyceksin niye mezun oluyr bu gencler

tikandik de kapat fakulteleri

Daha bu gencler ise girecek evlenecek barklanacak cocuk sahibi olacak

Hayatlarini nekadar erteleyebilirlerki

Daraldim

Artik veliler guclu. Milli egitime toplanip gidilebilir. Ucretli ogretmen istemiyoruz denilebilir. Hele medyada isin icine girerse geri adim atarlar.
İhtiyacim yok diye almiyorlar sonra ucretli ogretmen calistiriyorlar. Bu celiski cikar ortaya

Ah ah,bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz :( Hepimiz mağduruz :( Dedikleriniz hepimizin ortak fikri.
Arkadaşlar çok uzağa gitmeyin 10 yıl önce okulu bitiren atanıyordu.Ne oldu da bir anda bu kadar olumsuz bir hava yaratıldı?Bundan 10-20-30 yıl önce nüfus azdı ama nüfusa oranla öğretmen alımında bir eksiklik yoktu.Şuan öğretmen sayısı fazla ama bir o kadar da genç nüfus kalabalık,ihtiyaç çok.Mevcut sistem Cumhuriyet tarihinin en kötü eğitim sistemi.Gerek öğretmenler gerek veliler gerek öğrenciler sudan çıkmış balığa döndüler.
Ayrıca 1 günde yapılan bir sınava göre mi kaliteli öğretmen alıyorlar?40 puanla öğretmen olan kaliteli ama 90 puanlar evde bekleyen kalitesiz öğretmen mi?Emekli olunca maaşlarının düşmesinden yakınıyorlar ama yine nereden baksanız 1500 lira emekli maaşı alırlar.Çok dertliyim çoooook... :(

ben sınıf öğretmeniyim.sınıf öğretmenliğinden mezun oldum.8 yıldır bu camiadayım.nefret ettiğim çok şey var.herkes hangi bölümden mezun olduysa o alanda çalışmalı! ünv de yan alanım yoktu,alan değiştiremem ama değiştirme ihtimalim olsaydı asla değiştirmezdim.laf olsun diye söylemiyorum,gerçekten başkalarının hakkına tecavüzden başka birşey değil.
çocukkenden beri hep ilkokul öğretmeni olmak istedim puanım tuttu yazayım bari diyerek gitmedm bu bölüme.başka branşa puanı yetmeyip sınıf okuyacaksın,sonrada o branşta birinin önüne geçeceksin.olacak iş değil.aynı şey fen-edb bitiripte formasyon alanlarda oluyor.eğitim fakültesi puanı ile fen edb puanı aynı mı ünv sınavında? hayır millet atansa hiç sorun yok.eğitim fakülteli işsiz,bölüm okuyan atanıyor.belki bana kızacak kesimler olacak ama eğitim önemli iş.öğretmenleri küstürmemek lazım....

öğretmencilik oynadığım günlerden kalma bir öğretmen olma aşkıyla karar verdim öğretmen olmaya..

çalıştım, okudum, emek verdim, mezun oldum, 81 puan aldım ama atanamadım....

ve bakanımızın gözünde öğretmen olamadım !!

herşeye rağmen içimdeki ÖĞRETMENLİK AŞKI hiç bitmeyecek ...

bir gün gelecek benim yetiştirdiğim öğrenciler bu ülkenin bakanı, başbakanı olacak...

ben de 1,5 yıl bekledim. sokağa çıkamıyodum , hala atanamadın mı sorularını duymamak birilerine açıklama yapmamak için. inanmazsınız saçlarım bembeyaz oldu üzüntüden. neyseki şanslıydım atandım. bazı sabahlar bugün de tatil olsa diyorum , aklıma o günlerim geliyo ,utanıyorum kendi söylediğimden o zaman. inşallah en kısa zamanda atanır , o tatlı veletlere kavuşursun bi an önce. kafana takma hiçbi şey ,çalış sadece.ücretliyi falan da düşünme bile , kısa süreli çözüm o, ordan alcağın ayda 800 tl için erteleme hayatını , tamam bazı branşların işi gerçekten çok zor ama çalışırsan güzelce hayal değil atanmak.Allah kolaylık versin..

Back