• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atama stratejisinde devrim niteliğinde düzenlemeler yapılacak

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.747
798
Atama stratejisinde devrim niteliğinde düzenlemeler yapılacak
1445318733997.jpg

• Gündem
  • 20.10.2015

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla yeni öğretmenler bir eğitim dönemi usta öğretmenlerle birlikte derse girip staj yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme Stratejisi'nin bir ayağı olan Öğretmen Atama Stratejisi'ni sil baştan değiştiriyor. Öğretmenlik mesleğinde usta-çırak ilişkisi başlıyor. Atanan her yeni öğretmen eğitim-öğretim yılının 3.5 aylık bir dönemi boyunca tecrübeli bir öğretmenin yanında çıraklık yapacak. Bugüne kadar öğretmenler atamaları yapıldığı günün ertesi günü sınıfa girerek derse başlıyordu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın duyurduğu yeni uygulama için her ilde yeni öğretmenlerin yetiştirilmesinde istekli usta öğretmenler seçilecek.

STAJIN İKİ GÜNÜ İDAREDE...
Çırak öğretmen haftanın 3 günü derslere girecek ve öğretmen-öğrenci ilişkisinin nasıl kurulduğunu gözlemleyecek. Haftanın bir günü okul idaresinde müdürle birlikte idari işlemlerin nasıl yapıldığını izleyecek. Haftanın bir günü ise ilçe milli eğitim müdürlüğünde bakanlıkla yazışmalar ve diğer idari işleri yerinde görecek.

İLK UYGULAMA ŞUBAT 2016'DA
MEB ilk uygulamayı 2016 Şubat atamalarında yapacak. Şubatta en az 30 bin yeni öğretmen atamasının yapılması bekleniyor.

3 ALTERNATİFLİ STAJ YERİ
Bakanlık yeni atanan öğretmenlere staj yapmak istedikleri yerlere ilişkin 3 alternatif sunacak. Öğretmenin önce ataması yapılacak. Örneğin ataması Adıyaman'a yapılan bir öğretmen, isterse atandığı ilde staj yapacak, isterse ailesinin yaşadığı şehirde yapacak. Her iki ilde de yapmak istemiyorsa 3'üncü alternatif olarak tercih ettiği bir başka ilde stajını yapacak.

Sabah

http://m.ahaber.com.tr/gundem/2015/...nde-devrim-niteliginde-duzenlemeler-yapilacak

:D :D :D Tecrübeli öğretmen dediklerinin yarısından fazlası yeni hiçbir metodu, yaklaşımı bilmez. Tekniğe girmiyorum bile. Stajı öğretmenler zaten son senelerinde yapıyorlar, derse giriyorlar 1 yıl. Ondan önce THU (topluma hizmet uygulamaları) adı altında yine 1 sene derse giriyorlar.
Uygulama güzel, ama eksik. Tecrübeli öğretmen dediklerinin de öğrenmesi gereken çok şey var. Al gülüm ver gülüm olması lazım.

Bence devrim yapacaksa ücretli öğretmenliği kaldırsın. Siz hiç ücretli doktor, hakim; hemşire, mühendis vs gördünüz mü? Hayır bir de bazıları öğretmen bile olmuyor. Ben ücretli öğretmenlik yapan işletme (açıköğretim bide) mühendislik mezunları gördüm. İmam bile gördüm vallahi. Okulun yanı camiydi adam derslere gelip gidiyordu. Sonra noldu bilmem. Ben daha geçen sene ilkokul birinci sınıfta 3 tane öğretmen değiştiren sınıf gördüm. Yazık değil mi o çocuklara.

İyi olmuş eksikler görülüp zamanla düzeltiler zaten çırak sistemi çökmüş bizde , ya işi bilen var yada bilmeyen ,
bilgi paylaşımdı insanlar çok kötü niyetli , bilgi patlaşıldıkça profesyoneller çoğalır kalite yükselir

staj yapacak meslek lisesi ogretmen adayini anadolu lisesine (alakasiz alandan olan uygulama ogretmenine) gonderen milli egitim mi hahahha ya birakin devrimmis bu ulkede hic bir yasa uygulamaya gecmiyor.

Kendi goruslerindeki ogretmenleri atamak istemelerinden olmasin o. Tipki mudur atamalarinda oldugu gibi. sessiz devrim dedikleri olsa gerek.

Iskurla ogretmen kursu aciyolar egitimin e si mi kalmis

Back