• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşure

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Dün çok heveslendim. Bide hamileyim canım çok çekti. Işten cikinca malzemeleri aldim aşure yaptım :) şimdi şunu akıl edemedim. Eşim görev nedeniyle 10 gün sonra falan gelecek. O da gelince yesin istiyorum icime sinmiyor. Ben acaba bu yaptığım aşureden eşime nasıl ayırabilirim ? Nasıl saklayabilirim? Buzdolabında bekletemem bozulur. Buzluga atsam olur mu sizce ?

Keşke pastaneden alıp yeseydiniz daha pratik olurdu :)
Bence buzluğa atmayın aynı tadı vermez bunu dağıtın taze taze tekrar yaparsınız eşinize.

Bana buzluğa atmak mantıklı gelmedi.
Hiç denemedim fakat siz deneyebilirsiniz.
Buzluğa iki / üç kase atın 5 gün sonra bir tanesini çıkartın.
Sıcak su ekleyip ısıtın. Bakalım nasıl oluyor?
Eğer tadında bir değişme olmuyorsa, diğer 2 kaseyi de aynı yöntem ile çıkartırsınız eşiniz geldiğinde.
Ama baktınız ki tadı kötü oluyor o zaman diğer 2 kaseyi atarsınız.
Eşiniz geldiğinde de yeni aşüre yaparsınız...

En düzgün yöntem bu olacaktır.
Ne "ah keşke deneseydim" dersiniz, ne de "denemeden yük çıkarttım başıma" dersiniz...
:KK39:

Ben kaynarken kavanoza koyuyorum konserve gibi yani.Kavanoz soğuyunca dolapta bekletiyorum baya zaman bekliyor sıkıntı olmuyor.
İsterseniz biraz kavanoza biraz buzluğa ayırın. ikisinide deneyin.

buzluk candır.. her şeyi koyuyorum ben, daha hiç denemeden buzluk olmaz diyenlere de şaşırıyorum gerçekten. arkadaşım denememişsin neden olmaz diyorsun..

Buzu çözülünce kaynat Bi kez. Baklava da koyuyoruz çekinmeyin çokta güzel

Back
X