• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşure Günü

aleyküm selam
ayrıca 789 besmele çekenin duası kabul olurmuş
ve gusül abdesti alan yıl boyu ufak tefek hastalıklardan korunurmuş

Hanımlar bugün mübarek Aşure günü
Forumda dini konu yasak ancak bu özel bir gün dini konu kapsamına girmediğini umut ediyorum
Bugün selamlaşmak gerekirmiş ; hepimizin Aşure Günü mübarek olsun
Tüm okuyanlara Selamün Aleyküm

Aleyküm selam canım.seninde aşure günün mübarek duaların kabul olsun inşallah

Ve aleyküm selâm,
düşünceli bir başlık olmuş attraente, yüreğine sağlık.

Aleykum selam canim benim ne guzel dusunmussun. Allah hepimizin dualarini kabul etsin. Kalbimizden gecenleri hayirlisiyla versin. Ulkemiz guzel gunler gorsun. Allah hepimize yardim etsin insallah. :KK68:

Ve aleyküm selâm,
düşünceli bir başlık olmuş attraente, yüreğine sağlık.

Sağolasın
Bugün iş yerinde bir bakındım kimse hatırlamıyor
Oysa sevgililer günü ya da yılbaşı olsa kimse atlamazdı
Bu kadar büyük bir gün, bu kadar unutulması gücüme gitti gibi
Selamlaşmak gerekirmiş bugün, yolda baktım kimse yok selamlaşabileceğim, eve geldim komşularda bi haber, bari burada selamlaşalım istedim

burdaki bir uyeden aldigim tarif, bu leylaginmutfagi adli siteden. tarifi yaziyorum, cani ceken yapabilir.

Kolay Aşure Tarifi
Bir Tencerelik Malzeme veriyorum Arkadaslar

Su miktari yaklasik 2-3 Litreyi buluyor.Kaynadikca Suyunu cekiyor cünkü.

Malzemeler :

1 kutu Konserve Beyaz Fasulye

1 kutu Konserve Nohut

1 Su Bardagi Bugday

1 Su bardagi Tozseker

1 Su Bardagi Kuru Incir

1 Su Bardagi Kuru Kayisi

1 Su Bardagi Kuru Üzüm

1 Su Bardagi Kabuksuz Badem ( ben kirik bademde kullandim )

1 Su Bardagi Kabuksuz Findik

1 Tane Portakal kabugu Rendesi

2 paket vanilya

Süslemek icin Nar Taneleri ve istenirse cevizici

üc dört adet karanfil

arzuya göre tarcin

Yapilisi :

Bir gün önceden bugdayimizi islatalim.sonra kabuklu bademleri kabuklarindan soymak icin tencereye koyup üzerine kaynamis su dökelim ve ocakta bir asim kaynatalim.kabuklari aninda soyulucaktir bademlerin.Sonra Kayisi ve Inciri kücük olacak sekilde dograyalim.
Tenceremize ilk önce bugdayimizi alip icine iki litre su katip kendini salip sisene kadar pisirelim.iyice sisen bugdayimizin icine kayisi,incir,findik,badem ve üzümü katip on dakika kadar kaynatalim.kaynayan tenceremize seker ve karanfilimizide ekleyelim.son olarak nohut ve fasulyeyi katalim.bu ikisi konserve oldugu icin en son katiyoruz,cünkü konservelik ürünler yenmeye hazir ürünlerdir.ezilip dagilmasin yani.Ve bu sekilde biraz daha kaynatiyoruz.Eger suyu azalmissa su eklemeyi unutmayalim lütfen.vanilyalari ve son olarak Portakal kabugunuda ekleyip ocagimizin altini kapatalim.Soguyunca veya ilik iken servis yapalim.ben sicak sicak yemesini cok severim Arkadaslar.Arzu eden tarcin serperekde yiyebilir.

Süslemek icin Nar Taneleri kullanabilirsiniz.

Önceki tarifim zahmetliydi.tüm malzemeyi ayri ayri kaynatip sonra bir tencerede birlestirmistim.hatta nohut ve fasulyelerin pismesi icin kac saat beklemistim.burdaki tarifim ise hem cok basit hemde ayni lezzetttttttttt

Afiyet Olsun

Aleyküm Selam. Sizlerin de mubarek olsun. .
Annem aşure yapsaydi da yeseydim :kk77:

Aleyküm selam. Bizde yapıcaz önümüzdeki günlerde inşaallah:KK16: ayrıca bugün eve aĺınan üç beyaz (un, tuz , şeker) eve bolluk bereket getirirmiş ve imkan varsa sadaka vermekte özellikle bugün çok önemliymiş. Müminin mümine tebessum etmesi, selam vermesi de bir sadaka olduğundan çok güzel bir başlık olmuş ALLAH kabul etsin.

Back