Pulmonoloji - Göğüs Hastalıkları Astım hastasıymışım da haberim yok.....

tatu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2008
342
6
bugün çok mutsuzum....
kaç gecedir öksürmekten uyuyamadım. sonunda doktora gidip bir öksürük şurubu alayım dedim...
artık öksürmekten ne konuşabiliyorum ne de uyuyabiliyorum.....
doktor astım hastası olduğumu söyledi...ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyomuş...
ciğerlerin mahvolmuş dedi...bütün gün sigara içmekten başka yaptığım bişey yok...
kesinlikle sigara içmiceksin yoksa solunum makinasına bağlı yaşarsın dedi...
ben nasıl bırakıcam bu sigarayı....
bana destek olun, bırakmama yardımcı olun nolur kızlar....
bir an önce bırakmam gerekiyo ama nasıl?....
resmen esiri olmuşum bir sigaranın...sürekli canım içmek istiyo...iradem sıfır...
napsam da bir anda bırakabilsem?....
bırakan arkadaşlar varsa bana nasıl bıraktıkları hakkında bişey yazarsa sevinirim...
zaten yazdan sonra bebek istiyorum...
bırakmam lazım
.....:çok üzgünüm::çok üzgünüm::1no2::1no2:
:a015::a015:

CANIM SAĞLIK BU YANE BIRAKACAKSIN :KK66:

valala kendini ailni düşün dok. dediklerini düşün tiksinirsin o miretten zaten

çok geçmiş olsun canım ya :teselli:
derhal sigarayı bırakman gerekiyor ben parasızlıktan bırakmıştım mirmirmirmir sonra hasta oldum daha da içemedim..eşime bıraktıramadım ne kadar içme desem o kadar çok içiyor..tedavi merkezleri var oralara gitsen canım benneyaptımki

çok geçmiş olsun hayatım....
ama lütfen sigarayı bırak,gerçi başka seçeneğin yok mutlaka bırakmalısın......
bak en kısa zamanda nasıl rahatlıyacaksın.....

Çok geçmiş olsun canım...
Bende sigara içiyorum, hamileliğimde bırakmıştım ama emzirme dönemim bitinde tekrar başladım sigaraya...
Sigarayı bırakmak için istekli olmalısın, sadece iraden yeter sana diye düşünüyorum.
Astım hastası olduğun için sigara içilen yerlerde de pek bulunmaman gerek buda sigarayı bırakmanı kolaylaştırır umarım...
Bugün 3 yarın 2 sigara içeyim diyerek bırakamazsın. Paketin bitince bence hiç alma, bir iki gün arar sonra alışırsın yokluğuna...
Tekrar geçmiş olsun canım... Şeniz

geçmiş olsun!

ben de eski içiciyim. ben tiksinirek bırakmıştım daha önceleri ama sonra yine başlamıştım tiksinme geçince. bir de inattan da başladığım olmuştu o zamanlar.

ama 3-4 yıldır sadece 2-3 defa paket aldım. birinde 10 gün birinde 2-3 hafta içmiştim. aslında başka olmamış sanırım yani 2 defa. artık tiksinme falan değil de, ya diyorum niye kendimi zehirliyorum, bir yandan yiyeceklerin sağlıklısını yemeye, hastalıklardan korunmaya çalışıyorum, nasıl olacak bu sigarayla???

onun dışında ayda yılda bir derler ya, alkollü bir ortamda tüm arkadaşlar içtiğinde 1-2 tane yakarım ama bu dediğim yılda 7-8 defa olabilir ancak. hatta bu bile azalıyor diy gide. en büyük avantajım erkek arkadaşım içmiyor. sigara içmeyen arkadaşlarla eğlenmeye gidince de sigara içme isteği duymuyorum.

geçmiş olsun canım sigarayı mutlaka bırakman lazım
eczane de nikotin sakızları var onlarla denemeye başla bakalım
inşallah en yakın zaman da bırakırsın

bende astimdim ama allaha sükür atlatdim...
benimde daha yeni baslarken anlasildigi icin hemen tedaviyle kurtuldum...
ama sana söyleyebilecegim tek ayni seyleri dedem yasadi...
astimdi yillarca sigara icmisti ve sonra nefes darligi yüzünden vefat etti...
eger gerekiyorsa sigarayi birakmak icin profesyonel yardim al...
ama asla ihmal etme...

sigaraya karşı zaafım çok büyük....
sürekli içmek istiyorum..elim hep pakete gidiyo....
bir de alışkanlık meselesi..yemeküstü, boş kaldığım anlarda, evden çıkarken, eve girerken hep alışkanlık olmuş elim gidiyo işte....
eşim de içiyo ama ben bıraksam anında bırakır...
zaten içmese aramaz, iradesi sağlam....
evdeki paketler bitince hiç almasam, dayansam olurmu acaba?
ama bir iki saat içmeyince başım dönüyo resmen yaptığım hiçbişeyden zevk alamıyorum....
nasıl başarıcam ben yaaaaa?
fisfisfis:bbo::nazar:

geçmiş olsun canım sigarayı mutlaka bırakman lazım
eczane de nikotin sakızları var onlarla denemeye başla bakalım
inşallah en yakın zaman da bırakırsın

ah canım aldım şimdi, çiğnedim midem bulandı....
resmen midem bulandı çıkardım attım....
yakınımda bırakma merkezi olsa hemen gidicem, para önemli değil ama yok buralarda...
nikotin bandı kullanan var mı aranızda?
acaba etkili olur mu?

cnm çok geçmiş olsun
sigara konusnu tamamen kapatman gerekiyor kendi sağlığın için bu konuda iredeye sahip değilim diyorsan sigara bırakma merkezlerine git. kendin tek başına başaramıcaksan hiç vakit kaybetmeden en kısa sürede bu konuyla ilgili yerlerden yardım al.

sevgili tatu öncelikle geçmiş olsuna.s.
ben de yaklaşık bir ay kadar önce tesadüfen hipoglisemi hastası olduğumu öğrendim. yani kanda aşırı şeker düşüklüğü....bütün yemek alışkanlıklarım tamamıyla değişti. bu yaşıma kadar tatlısız çikolatasız 5 dk duramayan ben, şu an hiçbirini ağzıma sürmüyorum. Allah kuvvetini veriyor gerçektena.s
ben yürekten inanıyorum ki, sigarayı bırakacaksın bu konuda elimden bir şey gelebilirse yapmaktan asla çekinmem:1hug:
Allah dermansız dert vermesin:Saruboceq:

öncelikle geçmiş olsun...
sigarayı bırakmak sürekli içen için çok zor biliyorum ama ortada bir hastalık var bence istemek yeterli nasıl bırakacağım ?ne yapacağım ? derseniz olmaz. BIRAKTIM deyin ve bırakın.
astım hastaları için eczanelerde şifalı bitkilerden karışım sular satılıyor onlardan alırsanız çok faydasını görürsünüz ananem bu karışımlarla geçirdi astımını.

şimdi diğer mesajını da okuyunca hani el alışkanlığı demişsin ya; bence işe sigara paketlerini, çakmakları, küllükleri evden atmakla ya da eşinin bir yere saklamasını istemekle başla. arkadaşlarından da destek iste beraber sigara içtiğin arkadaşların varsa.

bir de eline o anda alacak başka şeyler bul, bir komşumuz çubuk krakerle bırakmıştı. komik gelebilir ama paket paket çubuk kraker yığmıştı eve, parmaklarına sigara gibi alıyordu onları. eğer seversen mesela havuç, salatalık ince ince kes hani kokteyllerde ikram olur ya, limon suyu koyduğun bardaklara koy, onlardan atıştır. dikkatli olmak şartıyla kuru yemiş de atıştırabilirsin, hani kilo yapmaması açısından.

sevgili tatu öncelikle geçmiş olsuna.s.
ben de yaklaşık bir ay kadar önce tesadüfen hipoglisemi hastası olduğumu öğrendim. yani kanda aşırı şeker düşüklüğü....bütün yemek alışkanlıklarım tamamıyla değişti. bu yaşıma kadar tatlısız çikolatasız 5 dk duramayan ben, şu an hiçbirini ağzıma sürmüyorum. Allah kuvvetini veriyor gerçektena.s
ben yürekten inanıyorum ki, sigarayı bırakacaksın bu konuda elimden bir şey gelebilirse yapmaktan asla çekinmem:1hug:
Allah dermansız dert vermesin:Saruboceq:

teşekkür ederim canım....
insanın alışkanlıklarından vazgeçmesi ne kadar zor değil mi?
iraden çok kuvvetliymiş demekki bırakmışsın tatlıyı....
sigaraya başladığım güne lanet olsun...
küçücük bir paket koca bir bireyi nasıl esir alıyo inanamıyorum...
umarım başarırım
....fisfisfisa.s.

haa unutmadan, şekersiz, tatlnadırıcılı sakızlardan çiğnemeye çalış, diş sağlığına da iyi gelir.

ne ne ne, evdeki paket bitince almasam demişsin, sen astım olduğunu öğrenip hem de devam mı ediyorsun hala :eek:klava:

bak alınmak gücenmek yok, bir zorlanırsın ama sonra ömür boyu rahat edersin.sengözlerimebaksanab

şimdi diğer mesajını da okuyunca hani el alışkanlığı demişsin ya; bence işe sigara paketlerini, çakmakları, küllükleri evden atmakla ya da eşinin bir yere saklamasını istemekle başla. arkadaşlarından da destek iste beraber sigara içtiğin arkadaşların varsa.

bir de eline o anda alacak başka şeyler bul, bir komşumuz çubuk krakerle bırakmıştı. komik gelebilir ama paket paket çubuk kraker yığmıştı eve, parmaklarına sigara gibi alıyordu onları. eğer seversen mesela havuç, salatalık ince ince kes hani kokteyllerde ikram olur ya, limon suyu koyduğun bardaklara koy, onlardan atıştır. dikkatli olmak şartıyla kuru yemiş de atıştırabilirsin, hani kilo yapmaması açısından.

canım zaten etrafımda kimse içmiyo birkaç kişi hariç...aslında bırakma sürecinde özenme gibi bişey olmaz yani....
annem babam, kayınvalidem kayınpederim, eltim, ve görüştüğüm arkadaşlarım hiç içmiyolar...
tek içen kayınbiraderim ve abim...onların yanında durmam zaten bu süreçte....
eşim de ben içme desem içmez evde...bana bıraktırmaya çalışıyo zaten...
keyif için içiyo sadece...
zaten yaza kendi evimişze taşınınca bebek istiyorum mecburen bırakmam lazım....
Allah yardımcım olsun.. ne diyeyim...

Çok geçmiş olsun..
Bende bronşit geçiriyorum..
Bu ikinci yakalanışım..
Sürekli öksürüyorum...Hatta komşularım bile söylüyor çok öksürüyorsun diye...
Özellikle yatınca nüksediyor.. Ama dedimya benimki bronşitten ve tedavi olmazsam astıma çeviriyor dedi doktor.. Bırak sigara içmeyi sigaralı ortamda bile bulunmamam gerekiyormuş..
Şuan doktor kontrolü altındayım biraz azaldı..
Canım sağlığına dikkat et.. Sağlığını bir kaybedersen dünyadaki hiç bir nimetten tat alamazsın.lütfen bırak sigarayı herşeyin telafisi var ama sağlımızın yok..

canım oncelıkle gecmıs olsun kesınlıkle bırak sıgarayı ve tedavıye basla ıyılesırsın moralınıde duzgun tut cok onemlı uzme kendını

X