Kontakt Lens Astigmatlı göze lens??

E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU3
arkadaşlar benm sağ gözm 2.00 miyop sol gözüm 2.75 astigmat lens kullanmak istiorum ama astigmatlı göze takılan lens tahlikeliymiş kör bile yapabilirmiş öyle duydum ben yani konu hakkında bilgisi olan varsa acl yardım :a015:

• Konu Sahibi EU3
canım doktora danışsana.ben öyle birşey duymadım hiç senelerdir astigmat olup lens kullanan arkadaşım var..

• Konu Sahibi EU3
kuzum valla ben yıllardır kullanıorum cok şükür bişe olmadı ama sen bi doktoruna danıs yine

• Konu Sahibi EU3
Ben de kaç yıldır kullanıyorum gerçi benim miyop-astigmat karışık ama hiç bir sorun yaşamadım :lepi: ama yakında 20 yaşımı dolduruyorum çizdireceğimm :lepi::lepi:

• Konu Sahibi EU3
ben doktor kontrolünden geçtim gözümde hem miyop hem de astigmat var, doktor astigmatlılar lens kullanamaz diye birşey demedi, hiç öyle birşey de duymadım, astigmatlı olup da lens kullanan bir sürü insan var.öyle birşey olsaydı insanlar kullanır mıydı hiç lens

• Konu Sahibi EU3
Astigmat için kullanılan torik lensler normal lenslerden çok daha kalın oluyorlar ama bu kullanılmasının sakıncalı olduğunu göstermez. Hem kör yapsa bu kadar ülkede çoktan yasaklanmış olmaları gerekmez miydi? Hijyen kurallarına uyulup doğru şekilde kullanıldıklarında torik lensler en az normal lensler kadar güvenlidir.

• Konu Sahibi EU3

canım yıllarca lens kullandım 8 yıl benimde tek gözüm miyop astiğmatlıydı ve numaramda 4.75 di
şimdi lazer yaptırdım o ayrı ama
hiç kör yapıyo diye duymadım ne alaka anlamadım:sm_confused:

• Konu Sahibi EU3
saolun çok teşekkür ederim yardımızı için

• Konu Sahibi EU3
sakıncalı fln deil ya bendede astigmat var 15 yaşındaym vede lens kullanıyorm şuana kadar bi sorun yaşamadım doktora git lens siparişini ver :dance:

ben ilk defa astigmat lensi kullanıyorum sağ gözüm için, sol gözümde de miyop lensi var fakat görüntü o kadar kötü ki! sanki dünyam kaymış gibi, ilk kullanıldığında böyle olması normal mi, sonradan göz alışır mı? astigmat lensi kullananlar lütfen yardımcı olsun. doktora da yeni muayene olup ona göre lens aldım oysa ki...

Ben de lens kullanmak istiyorum.Ama miyoplar için ayrı astigmatlar için ayrı ayrı lensler var bende hem miyop hem astigmat var.Kafam karıştı benim de bu durumda.

hem miyop hem astigmat bir arada olabiliyor tek lenste, bu lenslere torik lens deniyor

hem miyop hem astigmat bir arada olabiliyor tek lenste, bu lenslere torik lens deniyor
Buna sevindim işte delikafadulden bir dahaki göz muayenemde inşallah benim de lenslerim olurdelikafadulden

Ben başladım:) sol gözüm torik lens.Ve inanılmaz rahatt artık gözümde bile hissetmiyorum ve cam gibi inanılmaz net iyi ki başlamışımm :)

eveeet taze taze aldım lenslerimi doktorumdan ve geldiim. ilk kez astigmatlı lens takıyorum ama sol gözümde bulanıklık vaaar =( =( miyobum 3 astigmatım 1.25 olmuş :S miyobum 3,50 idi ast. 0.50 idi =( şimdi 2 aylık tester lens verdi bitince renkli alıcam

astigmat da lenkli kullanabiliyomuyuz bnmde astigmatım var.ama bnm daha 0.25 yani 1 bile değil ama lens almak istiyorum bu bahaneyle

Ben de kaç yıldır kullanıyorum gerçi benim miyop-astigmat karışık ama hiç bir sorun yaşamadım :lepi: ama yakında 20 yaşımı dolduruyorum çizdireceğimm :lepi::lepi:

Çizdirmek için ßu yaş erKen , tekrar gözde GeriLeme oLaßiLiyormu$ , pek öneriLmiyor 20Li ya$larda....

AstigmatLı Lensler var.. Ama normal seffaf ve renkLi oLandan pahaLı diye ßiliyorum........

ilk başlarda biraz bulanıklık oluyor ama zamanla alışıyor gözler...

ayrıca yanlış hatırlamıyorsam elegance markasının renkli torik lensi var ama tanesi 100TL den fazla bir fiyatta. google'dan "renkli torik lens" diye araştırırsanız bulabilirsiniz

Fiyatlar harbi tuzluymuş torik lenslerin.Miyop da işin içine girince iyice uçtu fiyatlar.Belki astigmat seviyesi düşükse torik olmayan lense idare edilebilir belki.
Bugün muayene için gittim doktora ilerlememiş neyseki.Torik lenslerin tam kusursuz bi görüş sağlanamadığını söyledi.Basiretim tutuldu birşey diyemedim.Fiyatları söyleyince dilim tutuldu.Normal miyop için yazdı yarına geliyormuş.Bakalım...böhühü....

benim gözümün birinde astigmat var 4 5 yıldır kullanıyorum cok şükür bi sorun cıkmadı canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…