Makarnalar AsO'dan 'CeVizLi,pAtLıcanLı,ManTı MaKarNa'(resimli)

E

EU2

Ziyaretçi
deli işi bu be!valla çekilicek kahrı yok=)ama yorulmaya değer,enfes oluyo,ben patlıcan hiç sevmem,ama ev ahalisi bayılır..değişik bir lezzet istiyorsanız deneyin..allah akıl fikir versin=)

patlıcanları alacalı soyun...kızartma yapar gibi yani..
küçük küçük doğrayın ve doğranan patlıcanları şeker ve azcık tuz attığımız suda bekletelim..
(acısını alsın die şeker ve tuza basıyorum)
sarımsak ve soğanları minik minik doğrayalım
cevizi havanda dövelim

4 tane patlıcan
1paket mantı makarna
1 su bardağı ceviz
5-6diş sarımsak(isteye göre)
3 kaşık tereyağ
biraz ayçiçek yağ
1 adet soğan
1 kesme şeker
azcık tuz

tencereye tereyağ ve ayçiçek yağını atalım..eriyince patlıcanları atalım...kızarsın,içine bir tane kesme şeker atın,yumuşamaya başlamasına yakınsoğan ve sarımsağı atalım..2 dakka sonra cevizi atalım..iyice yumuşayana kadar pişsin..ezme kıvamına gelince ateşten alalım..
evet şimdi işin en gıcık olayı!!!patlıcanları doldurun mantı makarnaya=)))
hepsini doldurun,ama bana küfür etmeyin doldururken..=)
sonra işlem bitince(yaklaşık 1 saat sürüyo)ketılda kaynamış suyumuzu makarna dolu tencereye boca edin..zeytin yağ ve tuz birazda ^^SÜT^^KOYUN VE kaynadasın..pişince süzgeçle süzün ve tekrar başka bir tencereye alın..nasıl isterseniz öyle servis yapın...BEN SARIMSAKLI YOĞUR VE YAĞDA KIZMIŞ KIRMIZI BİBER DÖKTÜM..DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE MISIR EKLEDİM..yerkende yorulduğuma deydi ellerime sağlık dedim..afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
zemuszemusoh oh suyundanda koy koymanti makarnandandazemuszemus
cokacimcoookasom deli isi diyosun ya sanirsam kanimca harbi öyle:jeyyar:ama bi okadarda gel beni ye benisi varcokacimcoook
:nazar:catlak matlaksin ama hamarat hatunsun vesselam masallahin var inanki:nazar:
:jeyyar:ince islerle ugrasmayada hem merakli hemde sabirlisin anlasilan:jeyyar:
opuyorumnanaktanellerine saglik cimcimem inanki cok lezzetli görünüyo o manti makarnadan burda varmi bilmem olaki bulursam denemeye deger diyorum baskada bisey demiyorumopuyorumnanaktan
cokacimcoooksimdi sen bana bi porsiyon getirde tadina bakayimcokacimcoook

incim tam aksine NEFRET ederim böle çetrefelli yemeklerle uğraşmayadelikafaduldensoldan soldan yukardan aşşadan geldiler banadelikafaduldendedim nerden bulaştın be salak:mymeka:bu sıcakta işinmi yok kızım dedim:mymeka:evet işim yoktu gerçekten:nazar:mutfaktaki tv yi açtım,oturdum masaya,kudura kudura yaptım bi güzell,küfürleride ettim ohhkaydirigubbakcemile2
ama emeğin karşılığını akşam övgülerle aldım tabi bizimkilerden:jeyyar:özel bi misafir geliceği zamanda düşünülebilir,hani desinki vaay be ne uğraşmış:kedi:

yaa asocum tam yatacaktimki bir yerlerden yemek kokusu aldimzemuszemus
megersem bizim hamarat kis neler döktürmüs böyle valla senin asker yasadikaydirigubbakcemile5
harika nefis görünüyor canim ellerine emegine saglikopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
çok değişik tatlım ya
ama bende onları doldururken ölürüm heralde
bide neden içleri boş gibi duruyo fıstığım
he afiyet olsun bu arada cnm

çok değişik tatlım ya
ama bende onları doldururken ölürüm heralde
bide neden içleri boş gibi duruyo fıstığım
he afiyet olsun bu arada cnm

içi boş onların,kandırdım sizi:lepi:
içine mikroskop koyamadım bebeşim k.bakma:roflol:saol canımzemuszemus

offff mükemmel görünüyo ellerine sağlıkcokacimcoook

knkaa senin sosların da ne var olum böle delikafadulden parlıyo allama cokacimcoook mısır+makarna+patlıcan ohhh daha nolsun cokacimcoook
ceviz koymam ben şutarafagitti
:mymeka: yemekleri severek yap kızzz :smiley-cool: sevgini de kat içine :icecream:

ayrıcana soslu makarnayı seven bi arkadaşım vardı zemuszemus diyim de gelsin bu topike
ellerine saglık knkacm Şeniz

makarnağı manyağı olarak ben ve eşim bunu denemezsek ayıp olur şimdi..en yakın zaman deneyeceğim bu tarifini.eline sağlık.

Vıyyyy sen neler yapıomuşsunda heberimiz yoğumuş gııı delikafadulden

harika.... ellerine sağlık:)) cokacimcoook
teşekkür ederim suvesabunhihoyyyt
ben patlıcan manyagı bırısı olaraktan ck hosuma gıttı hele nıyetlı nıyetlı of dıom yaa.s.nı cnm ellerine saglıkcokacimcoook
pantercim patlıcan seviyosan sabrında varsa dene derim,yorucu ama emeğe değio..teşekkürler canım
makarnağı manyağı olarak ben ve eşim bunu denemezsek ayıp olur şimdi..en yakın zaman deneyeceğim bu tarifini.eline sağlık.
ayıp olmasın hemen denesüprizzzzzŞeniz
Vıyyyy sen neler yapıomuşsunda heberimiz yoğumuş gııı delikafadulden
ne sandın gııılülülülülülübaşka tariflerimde var hemide:lepi:

X