E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU2
deli işi bu be!valla çekilicek kahrı yok=)ama yorulmaya değer,enfes oluyo,ben patlıcan hiç sevmem,ama ev ahalisi bayılır..değişik bir lezzet istiyorsanız deneyin..allah akıl fikir versin=)
patlıcanları alacalı soyun...kızartma yapar gibi yani..
küçük küçük doğrayın ve doğranan patlıcanları şeker ve azcık tuz attığımız suda bekletelim..
(acısını alsın die şeker ve tuza basıyorum)
sarımsak ve soğanları minik minik doğrayalım
cevizi havanda dövelim
4 tane patlıcan
1paket mantı makarna
1 su bardağı ceviz
5-6diş sarımsak(isteye göre)
3 kaşık tereyağ
biraz ayçiçek yağ
1 adet soğan
1 kesme şeker
azcık tuz
tencereye tereyağ ve ayçiçek yağını atalım..eriyince patlıcanları atalım...kızarsın,içine bir tane kesme şeker atın,yumuşamaya başlamasına yakınsoğan ve sarımsağı atalım..2 dakka sonra cevizi atalım..iyice yumuşayana kadar pişsin..ezme kıvamına gelince ateşten alalım..
evet şimdi işin en gıcık olayı!!!patlıcanları doldurun mantı makarnaya=)))
hepsini doldurun,ama bana küfür etmeyin doldururken..=)
sonra işlem bitince(yaklaşık 1 saat sürüyo)ketılda kaynamış suyumuzu makarna dolu tencereye boca edin..zeytin yağ ve tuz birazda ^^SÜT^^KOYUN VE kaynadasın..pişince süzgeçle süzün ve tekrar başka bir tencereye alın..nasıl isterseniz öyle servis yapın...BEN SARIMSAKLI YOĞUR VE YAĞDA KIZMIŞ KIRMIZI BİBER DÖKTÜM..DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE MISIR EKLEDİM..yerkende yorulduğuma deydi ellerime sağlık dedim..afiyet olsun
patlıcanları alacalı soyun...kızartma yapar gibi yani..
küçük küçük doğrayın ve doğranan patlıcanları şeker ve azcık tuz attığımız suda bekletelim..
(acısını alsın die şeker ve tuza basıyorum)
sarımsak ve soğanları minik minik doğrayalım
cevizi havanda dövelim
4 tane patlıcan
1paket mantı makarna
1 su bardağı ceviz
5-6diş sarımsak(isteye göre)
3 kaşık tereyağ
biraz ayçiçek yağ
1 adet soğan
1 kesme şeker
azcık tuz
tencereye tereyağ ve ayçiçek yağını atalım..eriyince patlıcanları atalım...kızarsın,içine bir tane kesme şeker atın,yumuşamaya başlamasına yakınsoğan ve sarımsağı atalım..2 dakka sonra cevizi atalım..iyice yumuşayana kadar pişsin..ezme kıvamına gelince ateşten alalım..
evet şimdi işin en gıcık olayı!!!patlıcanları doldurun mantı makarnaya=)))
hepsini doldurun,ama bana küfür etmeyin doldururken..=)
sonra işlem bitince(yaklaşık 1 saat sürüyo)ketılda kaynamış suyumuzu makarna dolu tencereye boca edin..zeytin yağ ve tuz birazda ^^SÜT^^KOYUN VE kaynadasın..pişince süzgeçle süzün ve tekrar başka bir tencereye alın..nasıl isterseniz öyle servis yapın...BEN SARIMSAKLI YOĞUR VE YAĞDA KIZMIŞ KIRMIZI BİBER DÖKTÜM..DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE MISIR EKLEDİM..yerkende yorulduğuma deydi ellerime sağlık dedim..afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: