• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu asma tavan ve gizli ışık???

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

ozpir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2007
147
0
96
İstanbul
Kızlar, merhaba!
Evimin salonuna asma tavan yaptırmak istiyorum. Amacım tavanımı dekoratif bir şekilde aydınlatmak... Bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun. Ne tür bir asma tavan yaptırmalıyım? Maliyeti ne kadar olur? :44:

Ne tür derken malzemeyi soruyorsanız alçıpan oluyor,eğer model soruyorsanız binlerce çeşit üretilebilir.
Salonunuzun büyüklüğü,tarzı,uygulanacak alan... vs
Maliyeti yapılan alana göre ve işçiliğe göre değişecektik.Gizli ışık diye belirttiğiniz led aydınlatmaysa makara halinde satılıyor(pahalı birşey değil),asma tavanın açıkta kalan kısımları varsa içeride kalan kısımlarına şerit halinde uygulanıyor,spot yapacaksanız,spotlar tek tek satılıyor her birinin fiyatı modellerine ve özellikelrine göre değişiyor.
Bu maliyetten öte,önce nasıl birşey yapmak istiyorum ,nasıl bir aydınlatma olsun istiyorum olsa,maliyet hesabı zaten çıkar.. :34:
Tavsiyem istediğiniz asma tavan modelini,aydınlatma sistemini belirleyin,net.te arayarak veya beğendiğiniz bir mekanın foto.sunu çekerek,sonra usta ile görüşün ve fikir alın size hem maliyet hesabı çıkaracaktır hem de istekleriniz doğrultusunda nasıl bir sonuç çıkabileceği konusunda fikir verecektir.

canım bende yaptıracaktım elektirikçi yok ara bölmeler toz olur, zamanla tozdan ışığı azalır, sürekli çıkıp temizleyemezsin dedi.vaz geçirdi beni ama yaptımadığıma pişmanım zaten belli aralıklarla yılda bir kaç kez köklü bir temizlik yapıyoruz orayıda temizlemek çok zor olmaz herhalde... başka yerlerde görünce kızıyorum hala kendime niye yaptırmadım diye...çok beğeniyorsan ve salonun büyükse yaptır derim ama küçük salonlara pek yakışmıyor bana göre...

canım bende yaptıracaktım elektirikçi yok ara bölmeler toz olur, zamanla tozdan ışığı azalır, sürekli çıkıp temizleyemezsin dedi.vaz geçirdi beni ama yaptımadığıma pişmanım zaten belli aralıklarla yılda bir kaç kez köklü bir temizlik yapıyoruz orayıda temizlemek çok zor olmaz herhalde... başka yerlerde görünce kızıyorum hala kendime niye yaptırmadım diye...çok beğeniyorsan ve salonun büyükse yaptır derim ama küçük salonlara pek yakışmıyor bana göre...

Evet çok haklısın küçük alanlarda boğucu olabilir,ama tabi yapılan seçimle ve kullanılan aydınlatmalarla ortamı daha da ferah bir hale getirebilir bence. Sadece yapılması gereken,her asma tavan modelini her alana uygulamamak :D
Siz de asma tavan işleminden sonra eve gelecek son kişiye sormuşsunuz :)) halbuki aklını kullansaydı o elektirikçi,öyle bir öneride bulunmak yerine,sen yaptır ben de gelip spotlarını veya nasıl bir aydınatma yapılacaksa onları monte edip bağlayayım derdi :1:

Bir de asma tavan yapılırken yanlarını açık bırakmak zorunda değilsiniz,tamamen kapatarak da led veya spot sistemi ile aydınlatılabilir,aklınızda bulunsun,belki sonra düşünürsünüz siz de,
elektirikçinizi boş verin,onu en son çağırırsınız :1:

Back
X