Aslında Hangi Şehrin İnsanısın?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Aslında Hangi Şehrin İnsanısın? Testi Yap, Öğren!

utlaka doğduğunuz, doyduğunuz, nüfusa kayıtlı olduğunuz ya da en azından kendinizi oralı hissettiğiniz bir yer vardır. Ancak gelin bunu bir de bu testte kanıtlayın.

Not: 81 ilin 81'ini de teste uyarlamak imkansız olduğundan, sadece 30 Büyükşehri aldım! Geride kalan şehirlilerin affına sığınıyorum!

http://onedio.com/haber/aslinda-hangi-buyuk-sehre-aitsiniz--252937

Biliniz ki eğer ortamda çok neşeli bir insan var, onun kanında mutlaka Tekirdağlılık var demektir. Rakının anavatanı olması boşuna değil be ya :) Türkçede binlerce şive/ağız vardır; ancak böyle keyifli ve tatlısı yoktur herhalde. "Kızan"ların, başta yutulan "h"lerin, "adaj"ların bini bir para..
tekirdağ çıktı

Reactions: mbz
59 Tekirdag

Biliniz ki eğer ortamda çok neşeli bir insan var, onun kanında mutlaka Tekirdağlılık var demektir. Rakının anavatanı olması boşuna değil be ya :) Türkçede binlerce şive/ağız vardır; ancak böyle keyifli ve tatlısı yoktur herhalde. "Kızan"ların, başta yutulan "h"lerin, "adaj"ların bini bir para..

Yine memleket çıktı ya

65 Van

Van'ın kahvaltısını yapmayan hayatı 1-0 yenik sürdürür ve maçı çevirme ihtimali de yok demektir. Kahvaltının süperliğinden insanların süperliği hakkında bir fikir çıkartabilirsiniz (Yazar burada Vanlılar misafirperver üstü misafirperverdir demeye çalışıyor :) Yalnız burada dişinize dikkat edin, süzgeç kullanma alışkanlığı olmadığından kaçak çay her an dişinizde kalabilir...

Van kedisini seçtim diye

48 Muğla

Her ne kadar İzmir'in kızları çok şöhretliyse de Muğla'nın kızları yanında sönük kalırlar (çok iddialıyım :) Ee atalarımız boşuna dememiş "Ev yapacaksan tuğladan; kız alacaksan Muğla'dan. Marmaris'i, Bodrum'u, Datça'sı, Fethiye'si (oha! Sayarken fark ettim, ne güzel memleket ya bu :) her yeri her şeyi güzel; ama en çok insanları... Son olarak "KAAT" (kağıt :)

Hey gidi Urfa: Peygamberlerin şehri, "dost" insanların şehri Urfa. Kadın erkek herkesin mutlaka üstünde kullandığı mor rengiyle, Mor evleriyle: Morun şehri Urfa. Ciğer kokan sokakları, pek yetenekli güvercinleri, tarihi hanları... Say say bitmez. Ama her şeyden önce Halfetisi ve insanı kendinden geçiren kutsal Balıklı Gölü...

35 İzmir

Dünyada yaşanabilir bir şehir varsa o da hiç kuşkusuz İzmir'dir. Dario Moreno boşuna aşık olmamış bu şehre yani. Kordonu ayrı, Küçük Park-Büyük Park ayrı, midye ayrı güzel. Bu şehirde eğlenmek istiyorsanız, çok paranızın olmasına gerek yok. "Eğlencelik çiğdem"i alın, kordona serilin yeter! Bakın daha kızlarına gelemedim bile :)

20 Denizli

Öncelikle hiçbirinizin "geçincemeye gönlü yok". Size farklı bir dil konuşuyorsunuz deseler de; hal eklerinden haberiniz yok deseler de, biz birbirimizi anlıyoruz size ne oluyor deme hakkınız var. Denizli'ye Dünyanın en ilginç adamlarının/kadınlarının toplandığı şehir dersek yanlış olmaz sanırım. Kendiniz kadar şehriniz de ilginç. Deniz yok nem var! Aman çıldırıvering gari/ gari de gari :) Son olarak "horozun orda buluşam hadi"

aynen van cikti van kedisini sectim diye :)

İstanbul çıktı banada Hiçte sevmıyorum halbukı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…