Asla

Lereenim

Onur Üyesi
Pro Üye
17 Ağustos 2006
4.405
1.954
ASLA UNUTULMAYACAK HİKAYE

Bu olay 14 ekim 1998 de kıtalar arası bir uçuş esnasında gerçekleşmiş.

"Bir kadın, uçakta zenci bir adamın yanında oturuyordu. Durumdan rahatsızlığını belli edercesine, hostesten başka bir yer bulmasını istedi, zira öylesine antipatik birinin yanında oturamazdı. Hostes, tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta yer olup olmadıına bakacağını söyledi.

Diğer yolcular şaşkınlık ve tiksintiyle olayı izliyorlardı, bu kadının sadece terbiyesizliğine değil, bir de birinci sınıfta yolculuğu devam edeceğine şahit oluyorlardı. Zavallı adamcağız çok kötü bir durumda olmasına rağmen cevap vermemeyi tercih etti. Bu yüksek tansiyondaki durumda kadın, birinci sınıfta ve o adamdan uzak uçabileceğinden tatmin olmuş, hostesin dönmesini bekliyordu.

Birkaç dakika sonra geri gelen hostes, kadına:

"Çok özür dilerim geciktim.Birinci sınıfta bir yer buldum… Bu yeri bulmak biraz zamanımı aldı, sonra yer değişikliği için pilottan izin almam gerekiyordu. 'Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz' dedi ve bu izni verdi."

Diğer yolcular kulaklarına inanamıyorlardı, bu esnada kadın da bir zafer kazanmış gibi yerinden kalkmaya hazırlandı. Aynı anda hostes, oturmakta olan zenciye dönerek:

"Beyefendi, sizi uçağın birinci sınıfındaki yeni yerinize götürmem için beni takip eder misiniz lütfen? Seyahat firmamız adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için çok özür diliyor."

Tüm yolcular hep birlikte, bu olayı iyi bir biçimde sonuçlandıran uçak personelini alkışlayarak tebrik ettiler.

O yıl, kaptan pilot ve hostes uçaktaki davranışlarından dolayı ödüllendirildiler. Aşağıdaki mesaj, tüm ofislere personelin görebileceği bir biçimde iletildi:

"İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. İnsanlar onlara ne yaptığınızı da unutabilirler. Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar."

hiçbir canlı başka bir canlıyı hor görmemeli..Çünkü hepimizi Yüce Resulumuz yarattı... Yaradananımızın varettiğne burnumuzun ucu ile bakmak...günahtır bence..onu inkar etmektir...

"İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler. İnsanlar onlara ne yaptığınızı da unutabilirler. Ama insanlar, onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar."

Aslaaa. lereenim çok özelsin sen. sevgiler, ilaç gibisin...

Bizim ülkemizde bu olaylardan çok oluyor bildiğim kadarı ile....
1. sınıf, 2. sınıf, 3.sınıf........... devam ediyor.
Ben bu yaşımda hala hangi sınıfa tabi olduğumu çözemiyorum.......

lereenim paylaşımın için çok teşekkürler keşke gerçek hayatta da böyle sınıf ayrımı yapanlara karşı durabilsek emin o zaman daha güsel bir dünyaya sahip oluruz

teşekkürler leerenim kk daşım.
sınıf farklılıklarını kendi aramızda çözemedikten gayrı hangi özelliğimizle övünebilirizki....

çok güzeldi,insanlar sonradan görmeliği ve burnu büyüklüğünü ancak mezara girerken bırakıyor,çünki herkes aynı şekilde 2 metre kefenle aynı toprağa giriyor,seçme ve beyenme şanşın yok

Çok GüzeL Bir payLaşımdı. ALLAH Razı oLsun. İşte Yüksek Adaleti oLan ALLAH'ım AdaLetinin teceLLisini BöyLe Gösterdi... Kimsenin hakkı Hiç Bi Zaman yerde KaLmaz..

paylaşımın için çooook teşekkür ederim gerçekten çok güzel bir yazı....

gerçekten çok güzel canım.hayatta en büyük yanlış bence kibir.hepimiz aynı yerden geldik aynı yere döneceğiz.unutmamak lazım....

Böyle insanlar hep var olacak ne yazik ki,Insanlarin kiyafetine,diline,dinine,irkina,meslegine göre siniflandirmak cok yalnis bir davranis...Bu olayda bu sahis hakkedigi cevabi almis,peki ya alamayanlar...Bu dünya gelip gecici,diger tarafta onlarda hakkettigi yerde olacaklardir insallah...Ellerine saglik canim cok güzel bir örnekti...

lerencim teşekkür paylaşımın için harika bir yazı ALLAH katında sınıf ayrımı yok hepimiz aynıyız kibirlenmek niyeeee

sınıf ayrımı yapanlara tam ders olacak bir hikaye.
teşekkürle r paylaşım için..

cok guzel larenim burdada var zenci beyaz ayrimi bizim turkler arasinda burdaki turkler zencileri pek sevmiyor nedendir anlamadim bence onemli olan insan olmasi karakterli olmasi

lerenim paylaşımın için teşekkürler çok anlamlı ve ders alınması gereken bir yazı

X