Asla iyilik yapmayın .düşman kazanırsınız

Bu nankörler kontratın bitimine yakın şirinleşirler yemeğe davet ederler demedi deme ,sonra bize burdan yazarsın 360 derece değişimlere şahit olursan şaşırma
Yurtdışında kalma durumum vardı evi oturduğum evi kiraya verip , küçük eşyaları yazlığa taşıyıp , diğer eşyaları 2. El satacaktım . Dizlerimde kıkırdak aşınması var zaten oturduğum evden az yorulacağım daha küçük yeni bir eve çıkma planımda vardı . O ara arkadaşın ablası ev arıyordu evlenecek , durumları olmadığı için şehre yakın ev bulamamışlar . Uzatmayayım anlaştık , kirayı düzgün ödesin tanıdığım biri olsun hemde sevap ... Evimin sadece girişi kötü , 3 klima , cam ocak ankastre , vitra banyo dolapları , şofben , ital duvarkağıtları , mebran kapak mutfak , saten alçı , duvarlarda nokta kadar kir yok..penler . Dörtdörtlük ev . Mobilyalar kaliteli modern ve duvar kağıdı evin dekoruna uygun . Bunlar uygun fiyata mobilyaları aldılar , ben toparladım çıktım . Çokta titizimdir anahtarı gir otur. Boyunlarını büküp aplikler kalsın dediler kırmadık . Elk. Su üstlerine alana kadar 1 hafta 10 gün benden gitti mesele etmedik. Kontrat yaptık ama depozito almadık . Yurtdışı istediğim gibi olmadı geldim küçük bir ev kiraladım , ne bileyim meğer ne zormuş emlakçı parası , boyası , depozito vs. Elk. Su almadan anahtar yok , ampülü temizliği ...yeni ev sözüm ona 1 yıllık 3 ay kiracı oturmuş evin kiri akıl almaz . Gittim geldim arkadaşla konuştuk , böyle zorla cevap vermeler , yolda görse ay farketmedim , en son kiracımız olan ablası eşini iki kez gördüm kafa çevirmeler ! Sanki cinayet işlemişim gibi , nefret . Diyaloğu kestiler . Ben inanamadım . Sinirden kudurdum , bir kez tşşkr etmeyi bırakın tertemiz kılçıksız eve emsal evlerin kirası neredeyse iki katı , kafa çeviriyorlar ! Sinirden kudurdum . Yatınca aklıma evim geliyor , bu nankörlermi kullanıyor ithal duvar kağıtlarımı diye ... Ne yapmam lazım . İçim soğumuyor

belki evden çıkmalarını isteyeceksin diye korkuyorlar..anlattığına göre ev şahane..çokda uygun fiyata vermişsiniz..sende yurtdışı istediğin gibi olmayınca bizi çıkaracak korkusu var bence..
merak ettim..neden evinizi kiraya verdiniz parayamı ihtiyacınız vardı... Neden kiraya verdiğimi yazıda yazdım . 2. Ev alma durumum sözkonusu , bunu arkadaşım biliyor . Öyle çıkarma ihtimali yok velevki ihtimal var , kafa çevirince düzelecekmi ??

senin derdin bu açtıgın konu sahiden üzücü
fakat konu başlığın hiç olmamış

Doğru babam erkek kardeşini evlendirdi ki hiç hayrını görmedi
annemde teyzelerime hep koca.koca altın taktı
alamancıyız ya yada borç para verdi ben evlendiğimde teyzem soruyor çeyrek altın mı düdüklü olsun ayıp yahu annemim taktığı altınları unuttun mu ? Karşılığı gelmedi anlayacağın
ben şimdi düğünlerde gitmen altında takmam

kızımada amcaları taksın yeterli
fazlada annem gibi savuracak paramda,altınımda yok

annemler çok cahilmiş bunu anladım doğru iyi olana enayi, (yada kötülüğü layık görüyorlar)

diyorlar maalesef , sende bumdan sonra 10 defa düşünürsün ve daha önce yapılanları tek ,tek sayarsın veya önlemini alırsın

para kazanmak çok zor bu devirdi
zaten alay edende hiç para kazanmamıştır evinde oturup baba parası yiyordur kesin
Aynen dediğiniz gibi , para kazanmak çokk zor , para kazanırken insan ne sıkıntılar çekiyor ... Sıkıntı çeken insanlar daha çok paylaşmaya açık oluyor . Zaten öyle çok zengin olup mirasyedi olanlar kuruşunun hesabını çıkartır . eskiden kızardım ama o kuruşunu paylaşmayanlarını uzun yıllar sonunda anladım , versende kötüsün dedikodun yapılacak vermesendr. kötülüğe layık görmekten ziyade , saflık iyi niyet ...

konuya vakıf olamamışsınız 1. Kafayı çeviren evimde çay kahve içen oturmaya gelen arkadaşım . Ben o evde otururken karşılaştığımda evime gelen 2. Evimde oturan arkadaşımın ablası 3.evi kiralarken , geçilen iltimaslar 'arkadaşlık hatır ' adına . 4. İnsanın elinden malını alırken hatır işini sokup , elinden aldıktan sonra kafa çevrilmesi 5. Verirdim emlakçıya , alırım depozitomu , senedimi , değerinde kiramı isterse poposunu döner banane 6. Bu nankörlüğü yapan eve ne yapar ? Emlakçıya versem 1, karış su olsa depozitoyla bir kısmını tazmin edersiniz , yada kapağı sökse ... En azından değerinde kira alsanız , ya paramı aldım dersiniz .

Vakıfım da farklı açılardan bakıyoruz sanırım,

- arkadaşınızla olan durumunuz çok kişisel ne aranızda olan hukuğu bilebilirim, ne de bu konuda hüküm vermek haddim olur, sizin düşünceleriniz elbette en doğrusudur, benim belki kardeşi yüzünden size yüzü tutmuyordur dememin bir faydası yok. o yüzden hiç yazmadım.

- beş parmağın beşi bir değil, kardeşlerin biraraya gelip size çektirdiklerinden sevinmelerini düşünmeniz de normal, ablasını kardeşini yüzünden tanıdığınızdan zamanında kardeş malınıza hıyanet etmişse evime de öyle davranırlar mı diye de düşünebilirsiniz ama tam tersi de çıkabilir.

- sizin "hatır" için hareket etmenizi anlıyorum, çok da haklısınız, biz de kiraya verirken aynı şeyi düşündük ama malesef hatır karşılıklı değil, insanına göre çok değişiyor. Benim 4 tane kötü kiracım, 5. nin de kötü olacağına işaret değil, yine aynı şekilde ankarada kiraya vereceğim (akrabam ne zaman evi boşaltırsa?!?) kötü çıkarsa pff, derim. iyi çıkarsa şükür, derim. Bu kadar zamandır zaten evin hayrını göremedim, iyilik diye yaptığım şeylere sonradan o kadar kötü şey düşündüm ki, götürmüşlerdir birbirlerini, bir anlık iyi niyetimin karşılığını günlerce lanet okuyarak geçirdiğim için, artık içinde para olan şeylerde iyi niyet aramıyorum. Ne üzülüyorum, ne de seviniyorum.

- Emlakçısız verdim diye başıma bunlar gelmedi, emlakçı kazığı da yedim, ordan da mimliyim. Şu anki ev sahibimizle aramızda da emlakçı aracılığı yok. Size emlakçısız ev verdim diye söylemesi de beni rahatsız eder. Banane ben kiramı veriyorum, eve düzgün bakıyorum derim yoluma devam ederim. Onun bu evi ne çabalarla yaptırdığı gerçekten umurumda değil, ben kendi alnımın aklığı için eve iyi bakıyorum, bana bir laf gelmesin ötesi yok.

- Burası şans işi, zaman aşındırması, kullanılmaktan kaynaklanan bir takım şeyler mutlaka olacaktır ama evi harabeye dönüştüreceklerine takarsanız, ufak şeyler de gözünüzde büyür, ellerinden geleni yapsalar da sizin gözünüzde kıymeti olmaz. Umarım beklediğinizden kat kat iyi bir halde bulursunuz evinizi. Önceki ev sahibim biz çıkarken bu ev benim dandik evim mi? diye şaşırmıştı, bir daha görüşmedik, benim için rahat onun da öyle ama bu kadar yani.

- Çok geçmiş olsun, diz kapağınıza perdelerinizden çok daha fazla üzüldüm. Çalışarak olduğu için doğal olarak malınız daha kıymetlidir - olumsuz anlamda kesinlikle söylemiyorum. Umarım ve de diliyorum ki evinizi çok daha iyi şekilde bulursunuz, benim dememle olacak da değil, o yüzden umarım kendi düşüncenizdeki iyilerle denk gelirsiniz bundan sonra. Tekrar geçmiş olsun.

Vakıfım da farklı açılardan bakıyoruz sanırım,

- arkadaşınızla olan durumunuz çok kişisel ne aranızda olan hukuğu bilebilirim, ne de bu konuda hüküm vermek haddim olur, sizin düşünceleriniz elbette en doğrusudur, benim belki kardeşi yüzünden size yüzü tutmuyordur dememin bir faydası yok. o yüzden hiç yazmadım.

- beş parmağın beşi bir değil, kardeşlerin biraraya gelip size çektirdiklerinden sevinmelerini düşünmeniz de normal, ablasını kardeşini yüzünden tanıdığınızdan zamanında kardeş malınıza hıyanet etmişse evime de öyle davranırlar mı diye de düşünebilirsiniz ama tam tersi de çıkabilir.

- sizin "hatır" için hareket etmenizi anlıyorum, çok da haklısınız, biz de kiraya verirken aynı şeyi düşündük ama malesef hatır karşılıklı değil, insanına göre çok değişiyor. Benim 4 tane kötü kiracım, 5. nin de kötü olacağına işaret değil, yine aynı şekilde ankarada kiraya vereceğim (akrabam ne zaman evi boşaltırsa?!?) kötü çıkarsa pff, derim. iyi çıkarsa şükür, derim. Bu kadar zamandır zaten evin hayrını göremedim, iyilik diye yaptığım şeylere sonradan o kadar kötü şey düşündüm ki, götürmüşlerdir birbirlerini, bir anlık iyi niyetimin karşılığını günlerce lanet okuyarak geçirdiğim için, artık içinde para olan şeylerde iyi niyet aramıyorum. Ne üzülüyorum, ne de seviniyorum.

- Emlakçısız verdim diye başıma bunlar gelmedi, emlakçı kazığı da yedim, ordan da mimliyim. Şu anki ev sahibimizle aramızda da emlakçı aracılığı yok. Size emlakçısız ev verdim diye söylemesi de beni rahatsız eder. Banane ben kiramı veriyorum, eve düzgün bakıyorum derim yoluma devam ederim. Onun bu evi ne çabalarla yaptırdığı gerçekten umurumda değil, ben kendi alnımın aklığı için eve iyi bakıyorum, bana bir laf gelmesin ötesi yok.

- Burası şans işi, zaman aşındırması, kullanılmaktan kaynaklanan bir takım şeyler mutlaka olacaktır ama evi harabeye dönüştüreceklerine takarsanız, ufak şeyler de gözünüzde büyür, ellerinden geleni yapsalar da sizin gözünüzde kıymeti olmaz. Umarım beklediğinizden kat kat iyi bir halde bulursunuz evinizi. Önceki ev sahibim biz çıkarken bu ev benim dandik evim mi? diye şaşırmıştı, bir daha görüşmedik, benim için rahat onun da öyle ama bu kadar yani.

- Çok geçmiş olsun, diz kapağınıza perdelerinizden çok daha fazla üzüldüm. Çalışarak olduğu için doğal olarak malınız daha kıymetlidir - olumsuz anlamda kesinlikle söylemiyorum. Umarım ve de diliyorum ki evinizi çok daha iyi şekilde bulursunuz, benim dememle olacak da değil, o yüzden umarım kendi düşüncenizdeki iyilerle denk gelirsiniz bundan sonra. Tekrar geçmiş olsun.
Yazdıklarınızı konuya bağlamaya çalışıyorum yazı konudan bağımsız Kendi içinde özerklik kurmuş , perdeye üzülmüşüm vs . Hatta farklı diğer arkadaşlara yaptığım farklı yorumlarıda derleyerek kendinizce bişiyler çıkarmaya uğraşmışsınız . Çabanıza sağlık .

Back