Asla iyilik yapmayın .düşman kazanırsınız

Bu kadar iyi niyeti görmeyen , iyiliğe kafa çeviren insanlar laf tan anlarmı sizce ,ne diyim ? Niye benlen konuşmuyormusun , ah görmedik ah sana öle gelmiş.... Der geçer . Kaldığı yerden devam eder ...
yok öyle hadi gel tekrar eski günlere dönelim modunda değil de, kızarak... içine otursun hiç değilse..

Ya kime ne yapsam hep aynı , Allah affetsin ama artık iyilik yapmacağım . Kendim yıpranıyorum haksızlığa uğradım diye
Iste bende yurtdisina ciktigimda sizin saydiginiz sebeplerle (kendi malimla kotu kisi olmayayim) diye hic satmam dedigim evimi yokpahasina satmistim. Simdi satsaydim dunya para ederdi. Ama olsun enazindan huzurum bozulmadi. Sizinde artik olan olmus yapabilecek birsey yok ama bundan ders almaya calisin. Zaman iyilik zamani degil artik: ((

Iste bende yurtdisina ciktigimda sizin saydiginiz sebeplerle (kendi malimla kotu kisi olmayayim) diye hic satmam dedigim evimi yokpahasina satmistim. Simdi satsaydim dunya para ederdi. Ama olsun enazindan huzurum bozulmadi. Sizinde artik olan olmus yapabilecek birsey yok ama bundan ders almaya calisin. Zaman iyilik zamani degil artik: ((
Huzur kaçma değil de , insanları böyle kötü görmek insana üzüntü veriyor ! Kötü insanları anlayamıyorum !! Ama kesinlikle zaman iyilik zamanı değil .evimin dışı eski bina , o yüzden satsam yok paraya gider ama almaya kalksam alamam . Çok merkez yerde . Önünde sonunda yıkılıp yeniden yapılacak . Ama içi yeni dedikleri binalardan kat kat donanımlı ..

Huzur kaçma değil de , insanları böyle kötü görmek insana üzüntü veriyor ! Kötü insanları anlayamıyorum !! Ama kesinlikle zaman iyilik zamanı değil .evimin dışı eski bina , o yüzden satsam yok paraya gider ama almaya kalksam alamam . Çok merkez yerde . Önünde sonunda yıkılıp yeniden yapılacak . Ama içi yeni dedikleri binalardan kat kat donanımlı ..
Eskidende kotu insanlar vardi Ama bu son zamanlarda iyice artti kotu insan orani. Daha sik rastlar olduk butur insanlara. Onun icinde kendine bir dunya kurup yasamak lazim. Butur insanlardan kacmak icin.

İç soğutacak bir şey yok bence, düşüne düşüne kurmuşsunuz her şeyi. Kiracıların tavırlarından ben rahatsızlık duymazdım. Kötü örneğim bol çünkü bu konuda.

Evimizi bir akraba aracılığıyla kiraya verdik, 4 yetişkin tutmuş evi, parkelerin üstünde 1 karış su vardı kaçtıklarında.
2. de bari düzgün işi olan biri olsun, memur olsun dedik evden çıkarken mutfak dolaplarını da sökmüştü.
3. de tanıdığa verdik, kira vermeme adına yüzsüzlükte bir dünya markasıydı.
4. de yakın akrabaya verdik geçen gün aradı, çok kötü durumdayım uzun süre kira veremeyeceğim dedi kapattı.

Hepsi suratıma gülüyordu gördüğümde.

Talihsizlik yarıştırıyor değilim ama kendi evsahibime yolda görürsem kafamı çeviriyorum, çünkü eve kendi evim gibi bakıyorum, kirayı da aksatmadan ödüyoruz kafam rahat, muhatap olmak istemiyorum daha fazla. Bir kere denk geldik tek tek orayı burayı sormaya çalıştı, ben onun herseferinde merakını giderme mesuliyetinde değilim. Evden çıkarken her şeyi didik didik etmesi ve gördüğü herhangi bir sorunu düzeltmemizi istemesi sonuna kadar hakkıdır.

Bundan sonra kira konusunda sıkıntı olur, eve düzgün bakmadıklarına şahit olursunuz istediğiniz kadar tepki verin ama kiracı durumuna düşmüş olmanızda onların suçu yok, ne minnet duymak zorundalar ne de denk geldiğinizde bunu belli etmek.

İyiligi yapiyosan karsilik beklemeden kendin icin yapicaksin
Kimse kimseye aferin demiyo emin ol

Eskidende kotu insanlar vardi Ama bu son zamanlarda iyice artti kotu insan orani. Daha sik rastlar olduk butur insanlara. Onun icinde kendine bir dunya kurup yasamak lazim. Butur insanlardan kacmak icin.
. İyiler heryerde kendini çekerek korumaya çalışıyor artık , meydan böyle insanlara kaldı.,

İyiligi yapiyosan karsilik beklemeden kendin icin yapicaksin
Kimse kimseye aferin demiyo emin ol
Aferin , yada karşılık beklerek yapılan şey iyilik değildir . Öyle bir beklentim olmadı , üstüne zarar görmeye başladım ... Zararda görmeyelim artık değil mi ?

Yazıyı kaç kişi okumuş ama sadece size komik gelmesi , hahahaha güldüm demeniz , biraz çirkin olmuş .
Neden guldum bunu yazmadim,benimde basima buna benzerbir olay gelmisti....ve bendeiki lafin arasi, ah o da vardi,ah buda vardi.ah sunuda yaptimla biten cumlelerim geldi aklima..konu sahibide duvar kagitlarim,yok suyum yok buyum diyince kendimi hatirladim bir anda.yoksa oyle komik bir sey yok cnm.

İç soğutacak bir şey yok bence, düşüne düşüne kurmuşsunuz her şeyi. Kiracıların tavırlarından ben rahatsızlık duymazdım. Kötü örneğim bol çünkü bu konuda.

Evimizi bir akraba aracılığıyla kiraya verdik, 4 yetişkin tutmuş evi, parkelerin üstünde 1 karış su vardı kaçtıklarında.
2. de bari düzgün işi olan biri olsun, memur olsun dedik evden çıkarken mutfak dolaplarını da sökmüştü.
3. de tanıdığa verdik, kira vermeme adına yüzsüzlükte bir dünya markasıydı.
4. de yakın akrabaya verdik geçen gün aradı, çok kötü durumdayım uzun süre kira veremeyeceğim dedi kapattı.

Hepsi suratıma gülüyordu gördüğümde.

Talihsizlik yarıştırıyor değilim ama kendi evsahibime yolda görürsem kafamı çeviriyorum, çünkü eve kendi evim gibi bakıyorum, kirayı da aksatmadan ödüyoruz kafam rahat, muhatap olmak istemiyorum daha fazla. Bir kere denk geldik tek tek orayı burayı sormaya çalıştı, ben onun herseferinde merakını giderme mesuliyetinde değilim. Evden çıkarken her şeyi didik didik etmesi ve gördüğü herhangi bir sorunu düzeltmemizi istemesi sonuna kadar hakkıdır.

Bundan sonra kira konusunda sıkıntı olur, eve düzgün bakmadıklarına şahit olursunuz istediğiniz kadar tepki verin ama kiracı durumuna düşmüş olmanızda onların suçu yok, ne minnet duymak zorundalar ne de denk geldiğinizde bunu belli etmek.
konuya vakıf olamamışsınız 1. Kafayı çeviren evimde çay kahve içen oturmaya gelen arkadaşım . Ben o evde otururken karşılaştığımda evime gelen 2. Evimde oturan arkadaşımın ablası 3.evi kiralarken , geçilen iltimaslar 'arkadaşlık hatır ' adına . 4. İnsanın elinden malını alırken hatır işini sokup , elinden aldıktan sonra kafa çevrilmesi 5. Verirdim emlakçıya , alırım depozitomu , senedimi , değerinde kiramı isterse poposunu döner banane 6. Bu nankörlüğü yapan eve ne yapar ? Emlakçıya versem 1, karış su olsa depozitoyla bir kısmını tazmin edersiniz , yada kapağı sökse ... En azından değerinde kira alsanız , ya paramı aldım dersiniz .

Kontrat noter onaylı olmadığı sürece geçerliliği yok diye biliyorum. Bizim ki noter onaylı değildi, sene geçti hala oturmaya devam ediyoruz. Biraz kiracı-ev sahibi ilişkisinin iyi olmasıyla ilgili sanırım.

Kontrat noter onaylı olmadığı sürece geçerliliği yok diye biliyorum. Bizim ki noter onaylı değildi, sene geçti hala oturmaya devam ediyoruz. Biraz kiracı-ev sahibi ilişkisinin iyi olmasıyla ilgili sanırım.
Daha evvel ankarada emlakçı vasıtasıyla evimiz 5 yıl kirada kaldı ( sattık daha sonra ) hiç kiracıyı görmedik , kaç kez ankara ya gittik ama eve hiç uğramadık . Emlakçımız böyle birşey olsa söylerdi , oturduğum evi kiraladığım emlakçı çok sıkı titiz çalışan bir adam buradayıda notersiz kontrat yaptık , yasal geçerliliği olmasa emlakçılar noterden yapardı .. İlk kez duydum böyle bir işleyişi

Daha evvel ankarada emlakçı vasıtasıyla evimiz 5 yıl kirada kaldı ( sattık daha sonra ) hiç kiracıyı görmedik , kaç kez ankara ya gittik ama eve hiç uğramadık . Emlakçımız böyle birşey olsa söylerdi , oturduğum evi kiraladığım emlakçı çok sıkı titiz çalışan bir adam buradayıda notersiz kontrat yaptık , yasal geçerliliği olmasa emlakçılar noterden yapardı .. İlk kez duydum böyle bir işleyişi

Ben o şekilde biliyorum ancak yasal geçerliliği var mı yok mu bilen birine sormak gerekir. Emlakçılar ev satınca kiralayınca para alıyorlar sonrasında karışmıyorlar ki, gidip neden noter için bir de para versinler ki :) Bizim ev sahibimiz de sizin gibi, görgülü bir bayan. Evlerimiz çok yakın olmasın rağmen sadece evi tutarken gördük kendisini. Umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür. Size yapılanlar için üzüldüm, iyilik yap denize at olmuş biraz.

Ayrıca , şuan kiraya verdiğim evde otururken , ankarada evimiz vardı 5 yıldan fazla kiracı oturdu .2 kiracı değişti emlakçıya verdiğimiz kiracıların hiçbirinin yüzünü görmedik , ankaraya gidip gelmememize rağmen bir kez eve uğramadık . Sadece yatan parayı çekip vergisini ödüyorduk . Sanırım bir beden eğitimi hocasıymış oturan satılırken bizi hiç üzmedi , bizde onu üzmedik para para diyen tipler değiliz , orayıda biraz düşük vermiştik .

Ben o şekilde biliyorum ancak yasal geçerliliği var mı yok mu bilen birine sormak gerekir. Emlakçılar ev satınca kiralayınca para alıyorlar sonrasında karışmıyorlar ki, gidip neden noter için bir de para versinler ki :) Bizim ev sahibimiz de sizin gibi, görgülü bir bayan. Evlerimiz çok yakın olmasın rağmen sadece evi tutarken gördük kendisini. Umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür. Size yapılanlar için üzüldüm, iyilik yap denize at olmuş biraz.
Yok cnm emlakçı sorumluluk alıyor , oturduğumuz evde yaklaşık 10 dairesi var mülk sahibinin , arıza olursa emlakçıda ekmek yiyemez . Az evvelki arkadaşada bunu izah etmeye uğraştım , mesele denize at meselesi değil ... 1. Kafa çeviren arkadaşım kiracı arkadaşımın ablası 2. Geçilen iltimaslar arkadaşlık hatrına , malını elinden alana kadar arkadaş 3. Daha evvelde 5 yıl kiracımız oldu ben kiracıların yüzünü görmedim . Üstelik 5 yılı aşkın süre evide görmedik 6. İyliğe üzülme değil , alınan tavrın düşürdüğü endişe Davranışların çirkinliği insanı endişeye sevkediyor depozito yok , bedeli altında bunu yapan insan kıymeti bilmeyen malına ne yapacak , bişi yapsa nasıl tazmin edilecek

Yurtdışında kalma durumum vardı evi oturduğum evi kiraya verip , küçük eşyaları yazlığa taşıyıp , diğer eşyaları 2. El satacaktım . Dizlerimde kıkırdak aşınması var zaten oturduğum evden az yorulacağım daha küçük yeni bir eve çıkma planımda vardı . O ara arkadaşın ablası ev arıyordu evlenecek , durumları olmadığı için şehre yakın ev bulamamışlar . Uzatmayayım anlaştık , kirayı düzgün ödesin tanıdığım biri olsun hemde sevap ... Evimin sadece girişi kötü , 3 klima , cam ocak ankastre , vitra banyo dolapları , şofben , ital duvarkağıtları , mebran kapak mutfak , saten alçı , duvarlarda nokta kadar kir yok..penler . Dörtdörtlük ev . Mobilyalar kaliteli modern ve duvar kağıdı evin dekoruna uygun . Bunlar uygun fiyata mobilyaları aldılar , ben toparladım çıktım . Çokta titizimdir anahtarı gir otur. Boyunlarını büküp aplikler kalsın dediler kırmadık . Elk. Su üstlerine alana kadar 1 hafta 10 gün benden gitti mesele etmedik. Kontrat yaptık ama depozito almadık . Yurtdışı istediğim gibi olmadı geldim küçük bir ev kiraladım , ne bileyim meğer ne zormuş emlakçı parası , boyası , depozito vs. Elk. Su almadan anahtar yok , ampülü temizliği ...yeni ev sözüm ona 1 yıllık 3 ay kiracı oturmuş evin kiri akıl almaz . Gittim geldim arkadaşla konuştuk , böyle zorla cevap vermeler , yolda görse ay farketmedim , en son kiracımız olan ablası eşini iki kez gördüm kafa çevirmeler ! Sanki cinayet işlemişim gibi , nefret . Diyaloğu kestiler . Ben inanamadım . Sinirden kudurdum , bir kez tşşkr etmeyi bırakın tertemiz kılçıksız eve emsal evlerin kirası neredeyse iki katı , kafa çeviriyorlar ! Sinirden kudurdum . Yatınca aklıma evim geliyor , bu nankörlermi kullanıyor ithal duvar kağıtlarımı diye ... Ne yapmam lazım . İçim soğumuyor
belki evden çıkmalarını isteyeceksin diye korkuyorlar..anlattığına göre ev şahane..çokda uygun fiyata vermişsiniz..sende yurtdışı istediğin gibi olmayınca bizi çıkaracak korkusu var bence..
merak ettim..neden evinizi kiraya verdiniz parayamı ihtiyacınız vardı...

Doğru babam erkek kardeşini evlendirdi ki hiç hayrını görmedi
annemde teyzelerime hep koca.koca altın taktı
alamancıyız ya yada borç para verdi ben evlendiğimde teyzem soruyor çeyrek altın mı düdüklü olsun ayıp yahu annemim taktığı altınları unuttun mu ? Karşılığı gelmedi anlayacağın
ben şimdi düğünlerde gitmen altında takmam

kızımada amcaları taksın yeterli
fazlada annem gibi savuracak paramda,altınımda yok

annemler çok cahilmiş bunu anladım doğru iyi olana enayi, (yada kötülüğü layık görüyorlar)

diyorlar maalesef , sende bumdan sonra 10 defa düşünürsün ve daha önce yapılanları tek ,tek sayarsın veya önlemini alırsın

para kazanmak çok zor bu devirdi
zaten alay edende hiç para kazanmamıştır evinde oturup baba parası yiyordur kesin

Yaptıkları nankörlük. Bu devirde iyilik yapsan da kuru bir teşekkür bile etmiyor çoğu insan. Etse de sizin yaptıklarınızı, fedakarlıklarınızı hatırlamıyorlar. İnkar ediyorlar. Kontratın süresi dolunca çıkmalarını söyleyin. İnşAllah evi buldukları gibi bırakırlar.

Back