Aşkınıza "imkansız" demeyin

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Ya ne zaman aşkla ilgili konulara baksam hep bir imkansızlık ve ya umutsuzluktan bahsediliyor. Tabiiki aşık insanların böyle düşünmesi çok normal. Aşık olduğumuzda kendimizi küçük görmeye başlıyoruz aşık olduğumuz insansa gözümüzde büyüyor, dünya yakışıklısı yok bilmem el çatmaz birine çevriliyor. Fakat aşk bittiği zaman yada onlara aşık olmasak aslında onların ne kadar sıradan biri olduğunu kolayca görebiliyoruz. Yani aşkın ilk soluğu mantığın son soluğu. Adam fazla yakışıklı değilse bile sanki dünya yakışıklısıymış gibi yada kısa boyluysa bir anda gözümüzde uzun boylu aslan gibi bir adama çeviriliyor.

Fakat umutsuzluğa kapılmayın, aşkınıza imkansız demeyin.

1. Mesela görüyorum çoğu kez özellikle platonik aşık olan insanlar "çok üzülüyorum birine platonik takılıyorum herşey imkansız" filan yazıyorlar. Platonik aşık olmanız aşkınızın imkansız olduğu anlamına gelmiyor. ALLAH korusun eğer evli birine aşık değilseniz demek hala bir umut var. Platonik aşk aralı bir kapıya benzer. Ya o aralı kapıyı aralar bir adım atar içeri geçersin yada cesaret etmediğin için kapıyı kapatırsın yada hiç bir adım atmazsın rüzgar kendiliğinden kapatır o kapıyı. Eğer birine aşıksanız onu iyice araştırın. Ona bir adım atın. Tabiiki hemen öyle aşkınızı itiraf etmenize gerek yok. İlk önce önemli olan onunla iletişim kurmak. En azından ilk önce onunla iletişim kurarak böylece ilk küçük bir adımı atmış olursunuz, zamanla aranızdaki mesafeleri birşekilde azaltırsınız belkide sizin birşey yapmanıza gerek kalmaz herşey olacağına varır ve kendiliğinden baş verir çünkü ateşle barut yana yana durmaz. Eğer aşkınızı itiraf etmediyseniz yada ne biliyim hoşlandığınız adam size çok sert bir şekilde "artık yakamı bırak, ben başkasını seviyorum seni görmek istemiyorum" dememişse demek aşkınız umutlarla doludur. Yani söylemek istediğim şu ki, eğer aşkınız gerçekten platonikse aşık olduğunuz kişinin bu durumdan haberi yoksa öyle aklınızda olumsuz şeyler kurarar kendinizi üzmeyin. Umutsuzluktan çok aşkınız size bir umut vad ediyor.

2. Birde aşık olduğu kişinin yada sevgilisini bıraktığı için yada karşı taraf bırakıp gittiği için üzülenler var. Okuyoruz mesela " Ay sevgilim bana şunu dedi bıraktım onu, çok pişmanım" yada ne biliyim " o bana öyle söyledi bende daha da tersledim adam beni bırakıp gitti, pişmanım geri dönsün istiyorum" diye yazanlar var. Durumları daha fazla düşünerek daha fazla büyütmeyin. Eğer hatalarınız varsa ve bunu düzeltmek için hala bir şansınız varsa hemen gidin düzeltin. Hatanızı kabuletmek sizi küçük düşürmez. Daha fazla düşünerek, ayların yılların araya girmesine yani araya büyük mesafeler girmesine ve artık durumunuzun geri dönüşü olmamasına izin vermeyin. Bir bakarsanız ALLAH korusun siz aylardır pişmanım ne yapıcam diye yanıyorsunuz ve biri gelmiş onu elinizden almış siz artık ona geç kalmışsınız. Küçük hatalarınızı ve pişmanlıklarınızı geri dönüşü olduğu halde birşey yapmazsanız büyük pişmanlıklara sebep olur. O yüzden hatalarınızı kabullenmeyi ve affetmeyi bilin. Gururunuza özür dilemeyi yediremeyip uzun zaman boyunca pişmanlık duyduğunuz da çok mu mutlu oluyorsunuz? Oysa farketmez kadın ve ya erkek herkes kendi hatalarını anlayıp gururlarından vazgeçerek özür dilemeyi bilirse çok daha güzel sonuçlar elde edilerek çok daha mutlu olunur.

3. Evet benden bugünlük bu kadar Eğer anlatmak istediğiniz birşeyler varsa bana yazabilirsiniz durum yada derdiniz her ne olursa olsun mutlaka bir yolunu bulup sizlere yardımcı olmak, sizleri sevdiğinize kavuşturmak isterim Sevgiyle ve sağlıkla kalın

çok hoşuma gitmeye başladı senin yorumların ya nerde denk gelsem

Çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık. Benim de çok hoşuma gitti kendimi buldum resmen çok eskiden tanıdığımı düşündüğüm birinden hoşlanıyorum ve konuşma imkanımız hiç yok. Dediğin gibi onu gözümde öyle bir büyütmüşüm ki sanki sanırsın Brad Pitt yazını okuyunca dank etti :)

Merhaba arkadaşlar.. 4 senelik ilişkim varerkek ardasim işinde gucunde çok iyi bir insan 4 seneden beri bana hic bi kotu sözü yok .. Ama gel gelelim ki sorun var . onun ailesi ve benim ailem..Erkek arkadasimin ailesi bizim evin karşısında oturuyorlar önceleri çok iyilerdi sonra bozuldu tabi annesinin ikinci evliliği ve çokta iyi bi evlilik sayılmaz kocası iciyo kavga cikariyo anlayacağınız ne kadar kotu alışkanlık varda onda..ve hatta dayımın geliniyle mesajlasmislar.. Bizimkiler bunları öğrenince haliyle onlarla konuşmamaya başladılar benim birlikteligimide istemediler ve hala istemiyorlar.. Erkek arkadaşım da o adamı hiç istiyor annesine ayrıl diyor ayrılmıyor bu durumdan cok rahatsız onlar yüzünden bni istememeleri beni çok uzuyor diyor annem kesinlikle olmaz bn istemem diyor sizce ne yapmayalim arkdslar lütfen bana yardımcı olun

Valla ağlıyordu m iyi geldii ama plot tık aşk yüzünden değil
Yazarım belki şuanda kafamı toparlayamiyorum ama nedense sana yazarsan rahatlayacagimidusundum

hoşlandığınız adam size çok sert bir şekilde "artık yakamı bırak, ben başkasını seviyorum seni görmek istemiyorum" dememişse demek aşkınız umutlarla doludur.

Bu yazdigina ragmen hala bi umut ariyorum.... benide dinler misin?
onunla tanısalı 4-5 ay oldu. tanıdıklar vasıtasıyla tanıstırılmıstık. hersey cok guzel gıdıyodu.. ortada adı konulamayan bıseyler var gıbıydı.. ne sevgılı ne arkadastık, ortasında bıyerlerdeydık dıye dusunuyodum.. onunda benden hoslandıgını dusunerekten, bı gece yaptıgımız tartısma sonucunda 'duymak ıstedıgın buysa evet benım sana karsı olan hıslerım arkadastan bı adım ote seyler' dedım, bundan 3 hafta once falan. benı uzmek ıstemedıgını soyledı. gıt uzaklas benden dedı. ben senınle uzulmeyede varım dedım yazmadı cevap. aradım acmadı. aradım acmadı... msj attım barı son kez konusalım dedım oralı olmadı. sonra telefonunu kapattı o gece.. dedım bu kadar soylemısken vazgecmıyım, yazıyım ıcımdekılerı ona, okusun yarın tek tek dedım.. ve o gece uzun uzun msjlar yazdm. anlattım kendımı, anlattım askımı... ertesı gun actı telefonunu, baktım tektek ıletılıyo msjlar... elımde telefon heycanla cevap beklıyorum, cevap yok. 1 saat bekledım telefon elımde, hala cevap yok. en sonunda bıdaha aradım acmadı, mesgulede vermıyo. bı msj daha attım cevap yazmıcakmısın dıye, cevap yok... ustuste aradım yıne acmadı. en sonunda tek bı msj. heycanla msjı actım ve ıcınde su yazıyodu; ''bıdaha gorusmeyelım ve konusmayalım. lutfen..'' ne denırdıkı bu msja.. benım onca yazdıgım seye tek bı cevap. bıdaha konusmayalım, gorusmeyelım. arama atma bana msj... ne dıyebılırdım kı ? onun baska sorunlarıda vardı, ama hep bahane oldugunu dusunmustum. o sinirle yıne yazdım son bı msj... degmezmıssın gercekten dedım, kendı yalnızlıgında bogulman dılegıyle hoscakal. buda benden son msj dedım. ve gonderdım. 3 haftayı gectı gorusmeyelı, ondan haber almayalı...

bazen dıyorumkı vazgecmıyım. arada hatırlatıyım kendımı. ama sonra dıyorumkı, gururum ne olacak ? kucuk degılım 23 yasımdayım, oda 24. bu yastan sonra yalvarayımmı ne yapayım dıyorum. sonra sacmalama dıyorum. zamanla onsuzlugada alısacaksın dıyorum ama hala ıcımde bı umut, belkı dıyo....

Ah canım aşk işte, en son ölen ümitlerdir senin bir suçun yok. Senin durumuna üzüldüm, konu çok zor bir hal almış. Şimdi ben bu duruma farklı yönlerden bakıcam.

1. İlk önce diyorsun ki aramızda adını koyamadığım şeyler vardı. Hisslerinin karşılıklı olduğunu düşünmüşsün. Tabii ben detayları bilmediğim için, merak ediyorum hisslerinin karşılıklı olduğunu düşündüren hangi davranışları oldu yani böyle bir hisse nasıl kapıldın? Tabii ki, yanılmışsın demiyorum sadece insan aşıkken birinden hoşlanırken o kişinin sıradan davranışlarından bile kendine pay çıkarabiliyor.

2. Keşke ona bir anda öyle açılmasaydın fakat olan olmuş. Peki o neden seni üzmek istemediğini söylemiş? Yani böyle söyleyerek ne demek istiyor yani "Seni üzmek istemiyorum hisslerin karşılıksız" mı yoksa "bende senden hoşlanıyorum fakat aramızda engeller var beni seni üzerim" manasın da mı demiş?

3. Keşke ona kavga ettikten sonra mesajlar atmasaydın.

a) Ona biraz zaman tanıman gerekirdi, eğer sana karşı birşeyler hissetmemiş olsa bile o an seni göz önünden çıkarmış bile olsa belki biraz düşünür sana karşı yumşar anlayışlı olurdu.

b)Bak ben olsam o kavgadan sonra biraz sabredip yada en az sabaha kadar bekleyip gidip her nerdeyse yüzyüze konuşurdum. Çünkü mesaj atarken insan cevap alamayınca ortada kalmış gibi hissediyor kendini. Fakat yüzyüze konuşmak her zaman mesaj atmaktan çok daha etkilidir. Mesaj yazarsın aman der cevap yazmaz kolayca kestirip atabilir, yüzyüze olunca çok daha duygusal birşeyler oluyor. Yüzyüzeyken karşındaki insanı öyle kolay kolay görmezden gelerek gidemezsin. İnsan yüzyüze konuşunca neler olup bittiğini daha iyi anlıyor. Ona hesap sorduğun zaman tepkilerini kolayca görebilirsin. Yani mesela onunla konuşurken oda sana duygusal bir şekilde değer verircesine davranıyor mu yoksa "öff sıkıldım , sıktın beni ya ne kadar boş şeyler konuşuyoruz" diye bir surat mı yapıyor hepsini görebiliyorsun. İşte sonuç herneyse ona göre bir karar verirsin.

Canım yani anlamadığım şu ki, erkek arkadaşının üvey babasının senin dayının geliniyle olan ilişkisinin kurbanları neden sen ve erkek arkadaşın oluyor? Sen erkek arkadaşınla mutluysan sana iyi davranıyorsa işinde gücündeyse ben evlenmemeniz için bir sebep göremiyorum. Herkes kendinden sorumlu. Herkes kendinden sorumlu. Fakat erkek arkadaşının annesi kocasından boşanmıyorsa ve eğer siz evlendiğiniz zaman annelerinde oturacaksanız eğer erkek arkadaşının evi yoksa mutlaka onunla kiraye oturmanız için yada kendi evinize çıkmanız için konuş.
Daha sonra da annene anlat işte erkek arkadaşınla ne kadar mutlu olduğunu ve o adamla aynı evi paylaşmayacağınızı söyle.

Valla ağlıyordu m iyi geldii ama plot tık aşk yüzünden değil
Yazarım belki şuanda kafamı toparlayamiyorum ama nedense sana yazarsan rahatlayacagimidusundum

İyi geldiğine sevindim, tabii istediğin zaman bana burdan yazabilir yada özelden mesaj atabilirsin. Eğer elimden gelen birşey olursa yardım etmek isterim

Bu kisi bundan 2yil once 4yillik sevgilisi tarafindan aldatilmis. Ve o kizdan sonrada ilk gorustugu kisi benim. Benim amcamin kizi evli. Bu kisi amcamin kizinin yani benim kuzenimin esinin en yakin arkadasi. Bana dediler boyleyken boyle bu adam askerligini yapmis gelmis ve evlencek birisini ariyo.. baslarda hersey guzeldi. Yani guzeldi derken, ariyodu soruyodu sevgili gibi ben sormadan hesap veriyodu gittigi yerleri falan.. ama aramizda buna ragmen guvensizlik vardi. Yani o, sanki tekrardan aldatilcakmisim gibi hissediyorum. Insanlara guvenim kalmadi diyodu. Hani hersey zamanla olacak gibisine konusuyodu yani. Ve bu suredede her dedigimin altinda bisey ariyodu. Hani ilerdede boyle olurmusun diye... hatta bi keresinde dediki ilerde ciddi biseyler olursa aramizda ben cok kiskanc olurum sen bunu kaldirabilirmisin demisti. Neyse.. bu arada yuzyuzede bulusuyoduk. Ve bulustugumuzdada gayet guzel sohbet ediyoduk falan. Ben kalkalim demeden kesinkle hadi kalkalim artik demiyodu.. Bulustugumuz gunlerdede beni evimin yakinlarindan alip geri aldigi yere kadar birakiyodu ben istemesemde bunu kiziyodu kabul etmiyodu. Sanki zorunlu hisseder gibi. Neyse.. Hatta ilk bulusmamizda, evlendiginde nerede oturacagindan, iste gelecekle ilgili planlarindan, ailesinden falan bahsetti surekli. Benim herseyimi arastirmis zaten kuzenim esine sormus, sosyal medyadan falan baya bilgi edinmis hakkimda. Yani olumlu olabilecegini dusundum cunku oda oyle hissettirdi yada ben yanildim bilemiyorum. Bu arada bizim bi ara aramiz acilmisti 1hafta falan gorusmemistik ben konusmayalim artik demistim bu belirsizliklerden dolayi, itiraz etmemisti hatta sessiz kalmisti hic bisey dememisti. Ama 1hafta sonra dayanamayip geri dondum ve oda baslarda kirgindi ama sonradan tekrar eskisi gibi olmustuk. Yani istemese neden 1hafta aradan sonra tek benim istegimle tekrardan gorusmek istesin ki ?
Ayricada ben ona surekli dedimki, bak benimle gorusmek istemiyosan, hani arada tanidiklar var diye dusunuyosan, kendini zorunlu gibi hissediyosan boyle hissetme dedim. Bu beni uzer dedim. Her seferinde dediki oyle bisey olsa soylerim, bende istiyorumki konusuyorum dedi...
Bu arada onun suan oncelikli olarak is konusunu garantiye almasi gerekiyo, evlilik veya ciddi bi iliski icin. Bunuda bana surekli soyledi niyeyse, hani onumde nerden baksan 3 yil gibi bi sure var gibisine...
Seni uzmek istemiyorum derken bilmiyorum neyi kastettigini.. ama simdi dusununce bisey hissettse zaten oyle demezdi. Yani hissetmiyoki, uzmek istemiyorum hislerim yok gibisine demistir heralde.. ama o mesaji soyle biseydi haturladigim kadariyla; ``ben degismedim demekten biktim artik ama ben degismedim hep boyleydim.. bundan sonrada degismem. Yani seni uzerim. O yuzden yol yakinken git uzaklas benden..`` gibi biseydi. Daha oncede sey demisti, Sevgili olmak demek surekli ilgi gostermek demek, yada surekli birbirimizi herseyden haberdar etmek demek. Ama ben hayatimi duzene sokmadan, isimi yani. Aklimda is konusu varken oyle cidddi seylere zaman ayiramam gibisine konusmustu.
Ben ona duygularimi soylemeden 5gun once bulusmustuk en son, hatta onun istegiyle gorusmustuk o istemisti yani. O gunde guzeldi hersey... hatta o gun sey demisti, bak konusuyoruz bulusuyoruz ediyoruz. Sonu guzel biter evlilige gider guzel olur, ama olduki sonu kotu bitti... birbirimizin hayatinda arkadas olarakta olsa kalmaliyiz bence demisti. Ama ben soyledigim anda beni hayatindan cikaran o oldu ne yazikki..
O an nasilsa soyledim, artik biliyo hislerimi o zaman herseyi dile getiriyim gurur yapmiyim dedim yazdimda yazdim o gece. Hani ertesi gun bulusmak falan o an hic aklima gelmedi ne yazikki
Ama bana oyle geliyoki, aklinda belki hala eski sevgilisi vardir.. bilemiyorum yada beni begenmemistir. Hadi vakit gecireyim gibisine mi dusundu bilmiyorum. Ama oyle bi kizda olmadim hic onunlayken. Yani oda bunun cok iyi farkindaydi hatta. Belkide o yuzden mi uzerim seni dedi. Belkide ne istedigini bilmiyo daha...
Offf daha birsuru belki var icimdee.. butun sorularim cevapsiz kaldi onda, ve en kotusude bu.. bana nedenini bile soylemedi. Hani dedim sorun bendeyse begenmediysen yada istemiyosan bunu soyle dedim yok... buna bile cevap yok. Lutfen bidaha konusmayalim ve gorusmyelim... tek cevap bu. Icinde anlam ariyorum ama yok yok yok.. kendimi kandiriyorum sadece belkide...

Cok uzun yazdim ama gercekten seni bi umut kapisi gibi gordum sanki ama durumlar aynen boyle oldu...
Varmi bi umut bilmiyorum ? Aradan bi kac hafta daha gecsin hidip yuzyuze goruseyim diyorum ama kabul edermi onuda bilmiyorum ki. Yoksa birakayim, zaten inceldigi yerden kopmus mu ?
Sen ne dersin benim durumuma ?
Cok mu imkansiziz

Canım sen böyle detaylı anlatınca benim biraz fikirlerim değişti. Sana keşke umutlar vaad etsem fakat ne biliyim aslında onun düşünceleri ve davranışları net birşey söylemiyor. Yani ilk başlarda sana olumlu davransa da sen ona açılınca olumsuz cevaplar vererek sana açık kapı bırakmamış. Aslında onun ne düşündüğünü ve neden böyle davrandığını bilmediğimiz için hemen bu duruma imkansız umutsuz vaka da diyemeyiz.

1) Diyorsunki, adam evlenecek birisini arıyormuş işte kuzeninin eşinin arkadaşı falan filan. Ben senin yanlış bir düşüncede olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta koskoca insan seninle bir süredir konuşmuş oda herşeyin çok güzel farkında yani aslında sizin arkadaşca buluşmadığınızın farkındaydı. Davranışlarından da sana karşı olumlu davranışlarda bulunmuş. Hatta kusura bakma belki biraz sert olucak fakat ben senin ona "duymak istediğin buysa evet benim hislerim sana arkadaştan öte" demeni çok saçma buldum. Sonuçta herkes herşeyin farkında böyle söylemekle sanki kendini küçük görüyormuşsun gibi konuşmuşsun yani sanki o senin arkadaşın sende "evet ben senden hoşlanıyorum arkadaşım olarak görmüyorum" demişsin.

2) Fakat herşeye rağmen keşke ona açılmasaydın. Çünkü genelde o birşeylerin farkında olsa bile yani genelde insanlar birşeylerin farkında bile olsalar insan açık açık söyleyince ya sana çok aşıksa bu duruma sevinir yada işte her hangi sebepten kestirip atar, açık ve net bir cevap vermek zorunda kalıyor sonuçta. İnsan açılınca sonucuna katlanmak zorunda kalıyor, karşıdaki insanın cevabına göre ya hep ya hiç durumu oluyor. Yani ya onu kazanıyorsun yada kaybediyorsun yani arkadaş olarak bile genelde devam edemiyorsun.

3 a) Fakat önemli nokta şu ki, eğer sana olumsuz cevaplarda bulunmuşsa bende hala eski sevgilisini unutamadığını düşünüyorum. Seni buluştuğu zaman heralde biraz karmaşalar içinde seninle buluşuyormuş işte iyi kız belki zamanla eskisini unutup bu kızla aşka yelken açarım diye düşünmüş olabilir. Sende böyle ona açılınca artık oda bir seçim yapmak zorunda kalmış "seni karmaşık duygularımla oyalamak istemiyorum, benim duygularım ona karşı değişmedi yıllardır değişmiyor bundan sonra değişeceğini sanmıyorum ve seni üzmek istemiyorum" demiş olabilir.

b) Fakat eski sevgilisini unutmuşda olabilir, ihanete uğradığı için artık güvensizlik sorunu yaşamış olabilir. Yani sen şimdi açılmışsın ya demek sen ona karşı bir beklentiye girmişsin. Oda artık güvenmekten ihanete uğramaktan ve birine yeniden aşık olup bağlanmaktan korkmuş olabilir, "seni üzmek istemiyorum, sana birşeyler vaad edemem" demiş olabilir.

4) Kuzenin sizi tanıştırdıysa bir sor, adamla ilgili birşeyler öğren napıyor ne ediyor diye. Aslında bence kuzenin senin en güzel şansın. Eğer kuzenin durumları bilmiyorsa, ona neler olup bittiğini anlatabilir ondan hoşlandığını yada ona aşık olduğunu söyleyebilir kuzeninden yardım isteyebilirsin. Sizi birşeyler bulup bir araya getirebilirler, diyelim mesela misafirliğe git kuzenlerine oda orda olmuş olsun. Hiç birşey konuşmasanız bile seni gördüğü zaman hemen bir bahane bulup çekip gitmesse ve sana bakarsa senin bakışlarına karşılık vererse demek hala bir umut var, hiç birşey imkansız değil.

Yada o senin kuzeninin en iyi arkadaşı, kuzenine eşiyle konuşup onun ağzını aratmasını isteyebilirsin. Yani sonuçta kötü birşey yapmıyorsunuz, kuzenin ve eşi sizi tanıştırmış, onlarda sizin iletişim halinde olduğunuzu biliyordur heralde. Kuzeninin eşi ona noldu bizim kızla işiniz, niye noldu ki falan filan diye sorabilir, sonuçta en iyi arkadaşı değil mi konuyu biraz daha detaylıca sorabilir. Sonra işte kuzenin eşinden biraz birşeyler öğrenip onun neler söylediğini sana anlatabilir.

Yada sana git onunla son kez yüzyüze konuş demek isterdim. Ama şöyle böyle yorumlamakla olmuyor, o sana ilk başlarda olumlu davransada o günden sonra sana olumsuz cevaplar vererek sana açık kapı bırakmamış. Eğer net bir cevap istiyorsan, eğer nerde çalıştığını biliyorsa git iş çıkışı bekle ona açık açık sor "Sende benimle buluştuğunda herşeyin farkındaydın, ben sana böyle söyledikten sonra ne değişti" diyebilirsin. Fakat bu durumda bu senin son şansın oluyor, olumlu olumsuz her türlü cevaba açık olmalısın. O sana olumsuz cevap verirse eğer ilk başta kısa bir süre çok üzülürsün fakat artık neler olduğunu bildiğin için kolayca umutlarından vazgeçersin fakat en azından nedenini bilmediğin için kendini uzun süre yiyip bitirmenden üzülmeden daha iyidir. Herkes hayatında aşkının karşılığını bulmayabilir fakat bu böyle devam edicek birşey yok. Çok gençsin kısa bir süre seni sevenler ya da senin yeniden aşık olacağın kişi çıkacak karşına.

Son düzenleme:

Bende aksam sana yazdiktan sonra aynen bunlari dusundum.

Yani kuzenim benim ona karsi bu kadar yogun duygular besledigimi bilmiyo. Hatta hani demistim ya bi hafta gibi bi surede ayri kaldik diye iste o ayrilik kuzenim istedigi icin olmistu. bana dediki net degil adam. Bize evlilik icin dedi ama ortada oyalama gibi bi durum goruyorum dedi. O yuzden uzatma. ``Hem bu kadar kisa bi surede asik olmus olamazsin heralde dimi`` dedi. Ve ben o gunden sonra ona pekte bisey anlatmadim acikcasi. Hatta ondan sonra tekrar gorustugumuzde bu durumu ondan saklamistim. Ve bunu gorustugum kisiyede demistim, onlarin haberi yok diye...
Kuzenimin esine gelince, kuzenimin dedigine gore o sadece tanistirip aradan cekilmis. Hani gidipte ona hic bisekilde sormamis naptiniz ne ettiniz diye.. ama ben bi keresinde kuzenimin esiyle tek basima gorusme firsati bulmustum. O zaman sordugumda bana sey demisti, askerden geleli cok kisa bi sure oldu ve askerligini doguda sinirda hic izin kullanmadan yapti. Askerden oncesi ve sonrasi cok farkli, cok degisti o dedi. Bazen ne yapmaya calistigini bende anlamiyorum. Boyle olsun istemezdm gercekten dedi.. Bide onceki yasadigi iliski falan diyince.... dedimki ben anlamistim zaten o kizi unutamadigini dedim. Oda dediki ``sana yemin ediyorum eger agzindan o kizla ilgili tek kelime duysaydim, yada imasinda bulunsaydi seninle tanistirmazdim hic`` dedi. Yani o kizi unutmus ona gore guuya.. ama dedim bana oyle gelmedi dedim.

Neyse o zaman ben kuzenime gideyim adam akilli anlatiyim herseyi ki kuzenim cok sert elestiriler yapiyo ama...
acaba direk esine mi anlatsam ? Oda ayip mi olur bilemiyorum.. ama esi demisti ki ben istemistim sizin birlikte olmanizi demisti, ama nasip degilmis demekki demisti..

Bu arada kuzenimin boyle sert sekilde elestirdigini ustu kapali sordum hani niye boyle. Sen hakkimda olumsuz bisey dedin de, onun kulagina gitti heralde. Oda geldi bana dedi galiba gibisine sordum. Hatta yuzyuzeyken sormustum. Demistiki, ben sana ne dediysem, sana ne anlattiysam arkadasimada aynisini soyledim, sana dedigimden farkli bisey demedim dedi. Sadece onyargili yaklasilmis hakkimda dedi.. sonrasindada iste sey demisti, sonu kotu bitmek zorunda degil, arkadas olarakta olsa kalmaliyiz birbirimizin hayatinda demisti..

Neyse kisacasi korktu kacti sanirim seninde dedigin gibi, net bisey istedim sonucta ondan. . . Bu durum urkuttu onu. Ve belkide sevmedigi icinde bahane oldu bilemiyorum...
Ama ister aracilar vasitasiyla ister son kez yuzyuze konusma seklinde son bi kere gorusmek istiyorum Allah in izniyle... bakalim ne olacak Allah buyuk.. en azindan dedigin gibi net bisey olur. Kafamda soru isaretleri kalmaz. Istemiyo beni der yoluma bakarim, istemiyosada. Boyle umit baglayip durmam, acaba diye...

Sana gelince gercekten seninle konusmak o kadar cok iyi geldi ki. Rahatladim sanki... en azindan direk olumsuz bi sekilde unut artik demek yerine, uzun uzun aciklayip yazmissin.. ugrastirdim seni kac saattir :) ve ben gercekten cok cok cook tesekkur ediyorum canim sana..... cok iyi geldin..

Çok teşekkür ederim agziniza sağlık gerçekten bi yok gösteri yosuniz .. Ama benim bir dusuncmde su bunlar konuştular sen nasil boyle bir aile ile akraba ediceksn bizi yada cevrem tarafından dislanirim istenmem diye korkuyorum

Yok bence her zaman evliliklerde önemli olan anne babalardır. Sen anne babanı bu işe razı edersen, akrabalar evlilik sürecinde " ay o ailenin çocuğuyla mı evlendiriceksiniz kızı, başka erkek mi yok" dicekler. Fakat bu bir tek sizin evliliğinizde böyle olmucak. Genelde evlilik sürecinde akrabalar her zaman birşeyler bulup yorumlar yapıyorlar. Yabancıyla evlensen yabancı diye"Keşke onaylamasaydınız ya ben olsam onaylamazdım, insanın kendi milletiyle evlenmesi en güzeli, kendi milletimizden evlenecek insan mı yok" diyorlar, yada kel biriyse "nerde bulmuş bu çocuğu ya, bari tipi doğru düzgün olsaydı, yakıştıramadım aşık olmaya evlenmeye başka tip mi yok" falan filan işte insanların ağzı kapanmıyor. Fakat düğünden sonra evlendikten sonra çok kısa bir süre yine akrabalar konuşur ağızları kapanır, artık ailen onaylamış evlenmişsiniz olan olmuş sonuçta, ailen onayladıktan sizin tarafınızda olduktan sonra akrabaların sizi ayıracak halleri yok eninde sonunda kabullenmeyip napıcaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…