askerlik sonrası psikoloji mi bu :((

ben asker yolu beklemedim ama yakın arkadasımdan biliyorum o da nişanlıydı beklerken.
nişanlısının psikolojisi o kadar bozulmuştuki her aradığında kıza ağıza alınmayacak küfürler hakaretler ediyordu. kız telefonu her kapatışında bitti bu iş diyerek ağlıyordu.
Hatta çocuk askerden gelince 1 ay görüşmediler bile. aramadı hiç çocuk onu.
Ama sonra normal hayata adapte oldu ve şimdi evliler hatta çocukları bile var.
Araları düzelince neden böyle davrandığını sorduk. Aynı koğuşta kaldığım en yakın arkadasım gözümün önünde şehit oldu azrail beni kısa mesafelerle ıskaladı hergün acaba bugün ölürmüyüm düşüncesiyle geçirdim 18 ayı ( bizim zamanımızda askerlik 18 aydı ). bu ne demek siz bilemezsiniz. Buraya döndüğümde aklıma ilk gelen arkadasım oldu. O çoktan dönmüştü memleketine ama tabut içinde. Psikolojim çok bozuldu demişti.
Hakikaten çok zor bir durum sizde keşke sabredip bekleseydiniz.
eğer şansınız varsa hemen onu arayıp ne kadar sevdiğinizi söyleyin. Belki bunu söylemek için şansınız olmayabilirdi. Mücadeleyi bırakmayın lütfen.

Son düzenleme:
bazı erkekler askerlik dönüşü böyle oluyormuş diye duymuştum ben de,hatta korkmuştum.Doğuda yapanlar,çatışmalara girmiş olanlar için de hiçbişey diyemem çok ayrı bi boyut o ama,normal şehirlerde altıüstü eğitim almayla niye böyle oluyor ben pek anlamıyorum doğrusu..Ailesi mi mesafe koyduruyor acaba?

benim kardeşim kısa dönem askerlik yaptı, geldiginde trafik ışıgından bile haberi yoktu, alışmış tarlada gezmeye hop diye yola atlıyordu 24 yaşında olmasına ragmen biraz zaman ver.

Bence tamamen askerlik psikolojisi benim kuzenimde öyle oldu çünkü.
Hemen pes etme ayrılmayı düşünme zamana bırak...

askerlik psikolojisi canım, hemen ayrılmayı düşünme zamana bırak. benim sevgilim askerden geleli 1.5 yıl oldu. askerden gelince bizde görüştük, tamam sıcaktı ama gönderdiğimdeki gibi sıcak değildi, telefonla oyun oynardı boş boş etrafa bakardı, bana sarılırdı öperdi filan ama askerdeki yada askerden önceki gibi çok değildi. askerden yeni gelmesine bağladım ve zamanla düzeldi.

hatta dağıtım iznine geldiğinde bi yerde karşılıklı otururken bu sürekli dalıp dalıp gidiyodu boş boş bakıyodu hatta uzaklık hesaplaması yapıyodu, askerde öğrendiklerini aldığı eğitimi tekrarlıyodu. onları anlatıyodu bana. artık bende çok sıkılmıştım ilgi bekliyodum ve ağlamaya başladım o anlık duygusallıkla. bana gel yanıma dedi banane dedim çocuk gibi ama kalkıp o yanıma gelip oturmamıştı gözyaşlarımı silmemişti çok zoruma gitmişti. askerden geldikten aylar sonra ise, ben sana nasıl öyle davranmışım çok kötüydüm çok dalgındım kafam çok doluydu dalıp dalıp gidiyodum ne kadar saçma şeyler yapmışım sana karşı filan demişti. düzelmeleri adapte olmaları biraz zaman alıyor sende zaman ver üstüne gitme derim. bana aylar sonra ayaklarım halıya bastı ya filan demişti düşün artık

460 gün beklemişsin canım ama nasıl oluyorda sevgin için savaşmak yerine hemen pes etmeyi seçebiliyorsun?
Onuda anlamaya çalış. Ne şartlarda yaşadı 460 gün. İlk geldiği gün hoop eskisi gibi olamazdı ya.
Bence ilişkinize zaman verin. Sevginiz güçlüyse üstesinden gelecektir herşeyin..

psikolojim o kadar bozuk ki arkadaşlar buraya girip yorum yazma okuma gibi bi eylemde bulunamdım kaç gündür. Teşekkür ederim ilgilenip yazmışsınız fikirlerinizi ama ben o alışsın diye beklerken 25 ağustostan beri öyle bi duruma geldim ki zaten melankolik kırılgan takıntılı bi insanım bu da üzerine hiç iyi gelmedi.. O ise hala işleriyle ilgileniyor kereste ticareti yapıyor kendi düzenini oturtması için işlerin başında bulunması gerekiyormuş..Ehliyeti olmadığı için gelemiyormuş yanıma ama beni çok seviyomuş bizim için yapıyormuş herşeyi bi an önce ev kurmak içinmiş.Zamanında ailesini çok üzmüş vicdan azabı çekiyormuş.Babası bütün işleri salmış bi garipmiş falan filan ... Ne diyo haklı mı ne yapıyor hiç bilmiyorum ( ne yapmalıyım onuda bilmiyorum hiç böyle bi duruma gelmemiştim o yüzden çok dağıldım. Ve ailesinede kırgınım sadece kendilerini düşünüp onun hayatına o yönde müdahale ettikleri için insan birazda oğullarını seven yolunu bekleyen kızı da düşünmez mi ki ( çok dağıldım çook...

psikolojim o kadar bozuk ki arkadaşlar buraya girip yorum yazma okuma gibi bi eylemde bulunamdım kaç gündür. Teşekkür ederim ilgilenip yazmışsınız fikirlerinizi ama ben o alışsın diye beklerken 25 ağustostan beri öyle bi duruma geldim ki zaten melankolik kırılgan takıntılı bi insanım bu da üzerine hiç iyi gelmedi.. O ise hala işleriyle ilgileniyor kereste ticareti yapıyor kendi düzenini oturtması için işlerin başında bulunması gerekiyormuş..Ehliyeti olmadığı için gelemiyormuş yanıma ama beni çok seviyomuş bizim için yapıyormuş herşeyi bi an önce ev kurmak içinmiş.Zamanında ailesini çok üzmüş vicdan azabı çekiyormuş.Babası bütün işleri salmış bi garipmiş falan filan ... Ne diyo haklı mı ne yapıyor hiç bilmiyorum ( ne yapmalıyım onuda bilmiyorum hiç böyle bi duruma gelmemiştim o yüzden çok dağıldım. Ve ailesinede kırgınım sadece kendilerini düşünüp onun hayatına o yönde müdahale ettikleri için insan birazda oğullarını seven yolunu bekleyen kızı da düşünmez mi ki ( çok dağıldım çook...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…