Askere Giderken Gereken Malzemeler

senbuse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
1
0
27
Askere gitmeden önce her erin ihtiyacı olan asker malzemelerinin kışlada nasıl kullanılacağı konusunda kafanıza takılan sorular mı var? Yoksa kirli ve temiz torbası gibi sadece askerde kullanılan malzemelerin neden kullanıldığını mı merak ediyorsunuz? Bu yazımızda yazlık ve kışlık asker malzemeleri tümünü sizler için listeledik ve açıklamalarını yaptık. Karar sizin.

Tabanlık: Acemi birliğindeki ve bedelli askerlik yapan erlerin yürüyüşlerinde ayak tabanlarının şişmesine ve fiziksel bozukluklara karşı botun içerisine yerleştirilir.

Boyuna asılan cüzdan: Askerde kart ve nakit paraların taşındığı, kaybolma ihtimaline karşı boyuna asılabilen cüzdan.

Tıraş çantası: Neredeyse her gün tıraş olmak zorun olduğunuz askeri birliğinizde, tıraş bıçağı ve tıraş köpüğünü koyabileceğiniz, hatta (kapaklı) diş fırçası ile diş macununu muhafaza edebileceğiniz çanta. Bu tıraş çantası ile tüm malzemelerinizi pratik bir şekilde taşıyabilir ve saklayabilirsiniz.

Sabun kutusu: Kalıp sabununuzu muhafaza edebileceğiniz plastik kutu.

Bot boyası: Temiz ve örnek bir asker olmanın en başında boyalı botlar gelir. Acemi birliğinde her gün kullanacağınız bot boyası ile botlarınızı parlak ve diri tutabilirsiniz.

Bot kilidi: Ayakkabılık içerisine yüzlerce botun yerleştirildiğini ve dolayısıyla botların karışabilme ihtimaline karşı kullanabilirsiniz.

Çanta ya da dolap kilidi: Koğuştaki dolabınızı veya çantanızı kilitlemek için kullanabilirsiniz.

Kirli ve Temiz torba: Belki de en önemli ve temel asker malzemelerinin başında gelen temiz ve kirli torbalarıyla dolap düzenini kolayca sağlayabilirsiniz. Temiz giysilerinizi kirlilerden ayırt etmek ve kirli giysilerinizin kokmalarını engellemek için şarttır.

Dikiş seti: Kışlada yürüyüşlerde veya sporda giysilerinizin yırtıldıktan sonra hızlıca dikebileceğiniz set.

El ve vücut kremi: Kışın çatlaklıklara karşı, yazın ise ellerinizin sertleşmesine karşı kullanabileceğiniz krem.

Bot vatkası: Askerde bot alırken bir numara büyük almanız söylenir. Çünkü tüm gün yürüyüş yaptığınızda ayağınızdaki şişmeler meydana gelir ve canınız acır. Bot vatkası botun içerisindeki ayağınızı düz tutar ve botun arka kısımdan vurmasını engeller.

Parlatıcı sünger: Botlarınızın parlamasına yarar.

Pudra: Yürüyüş yaptığınızda vücudunuzda oluşacak pişiklere ve ayaklarınızdaki kokulara karşı kullanabilirsiniz.

Çamaşır filesi: Haftanın belli günlerinde kirli çamaşırlarınızı yıkarken, giysilerinizi içerisine koyabileceğiniz, kışladaki büyük çamaşır makinesinde elbiselerinizin karışmasını önler.

Dolap askısı: Komutanların en önem verdiği konuların başında gelen dolap düzeni, elbiselerinizin düzgün bir şekilde yerleştirilmesiyle olur. Bu nedenle dolap askısı, en temel asker malzemeleri içerisinde yer alır.

Tıraş köpüğü ve tıraş bıçağı: Bildiğiniz gibi askerlik denildiğinde akla gelen ilk şey tıraş olmaktır. Tıraş köpüğü de hızlı köpürdüğü için pratik bir çözümdür. Tıraş bıçağı alırken de yanaklarınızı tahriş etmeyecek en az çift bıçaklı tıraş bıçağı almanızı tavsiye ederiz.

Tıraş kolonyası: Her gün olduğunuz sakal tıraşı sonrası cildinizin tahriş olmasını engellemek için kullanılan tıraş kolonyası ya da losyonu, yanaklarınızı ferahlatacak.

Kapaklı diş fırçası ve diş macunu: Diş fırçası tercih ederken kesinlikle kapaklı olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü diş fırçanız yere düşebilir ya da başka bir objeyle temas edebilir.

El ve yüz sabunu: Askerde sabunlara ulaşamadığınız zamanlarda kullanabileceğiniz, hijyeniniz için olmazsa olmaz malzemelerden sayılabilir.

Bio Shoes ayak koku önleyici toz: Tüm gün botun içerisinde olan ayaklarınızın kokmasını engeller.

Bot fırçası: Genellikle kış ve sonbahar aylarında yağmurlu havalar sonrasında çamur olan botlarınızı temizlemek için kullanılır.

Çengelli iğne: Çengelli iğneler ile koğuşta yer alan yataklarınızın üzerindeki nevresimlerin kaymasını önleyebilirsiniz.

Kulak tıkacı: Belki de koğuşta en ihtiyaç duyacağınız asker malzemesidir kulak tıkacı. Yaklaşık 30 kişilik koğuşlarda horlamalara ve olası seslere karşı kullanacağınız kulak tıkacı ile rahat bir uyku çekebilirsiniz.

Termal içlik seti (alt ve üst): Kış ve sonbahar aylarında, hatta Türkiye’nin bazı bölgelerinde ilkbaharda bile kamuflajın altına giyilen içlikler ile soğuklara karşı korunabilirsiniz. Nöbet tutarken veya acemi birliğinde tüm gün yapılan eğitim ve yürüyüşlerde hasta olmanızın önüne geçebilir. Termal içlik vücudunuzun kuru ve sıcak kalmasını sağlar. Pamuklu içlikler terleme sonucu oluşan ıslaklığı kendi üzerinde tutarken, termal içlikler nemi tamamen dışarı atarak kuru kalmanızı sağlar. Yün içlikler gibi cildi tahriş etmez ve terletmezler. Daha hafiftir. Esnektir ve kolay deforme olmazlar. Kullanım sırasında vücudunuzun şekline göre esneyen içlik, yıkandıktan sonra tekrar ilk haline döner.

Neden Askeri Yastık Kılıfı ve Nevresim Takımı Almalıyım?

Polar eldiven, şapka ve boyunluk: Kışlada emirle takılmasına izin verilen bu ürünler, soğuk mevsimlerde askerlik görevini yapan herkesin kullanması gereken ürünlerdir. Elleriniz çatlamasını engellemek için eldiven, boynunuzdan soğuk yememek ve boğazlarınızın şişmesini engellemek için boyunluk ve son olarak mesai bittikten sonra bölük önünde vakit geçirirken şapkayı kullanabilirsiniz.

Herkes tarafından bilinir ki asker ve polis malzemeleri dayanıklı olmalı. Sizin de ekleyecekleriniz olursa yorumda buluşalım :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Içlik... ex'im askerdi bol bol içlik alırdı. Konu bildirimi düştü yine aklıma geldi üzüldüm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…