ankara yenikentteyim,kızkardeşimin tayinide bingöle çıktı
Bende Ankara'ya geleceğim. Ağustosta doğum yapacağım kısmetse, sonrada hemen taşınacağız zaten. Panik haldeyim hiç bilmiyorum Ankara'yı. Lojman listeleri geldi ama bakıyorum sadece. Şuan İstanbul'da oturduğum lojmanın içerisinde hiçbirşey yok. Dışarıdaki bir marketten kız getiriyor siparişleri o gelmezse aç kalırız valla. O yüzden içinde marketi, pastanesi vs. olan bir lojman istiyorum. Oran'dan başka yerde var mı bu tesisler?
Verdiğiniz blgiler gerçekten çok değerli yılan çıyan dışında herşey idare eder biçimde inşallah hayırlı olur orası bizim için.Uzun uzun anlattığınız için çok ama çok teşekkür ediyorummm...Su olayıda biraz sıkıntılı gibi ama napalım yapacak bişey yok...Bi şekilde geçip gider Allahın izniyle...Rabbim tüm tayini çıkanların yardımcısı olsunnn....
kıbrıs akdoğanda ki lojmanları bilen varmı TR den neler götrmek lazım...
perde nevresim battaniye mutfak eşya sı dışında. sahsen orada porselen ucuzmuş bende oradan almak istiyorum ama küçük ev aletleri(blendır,ütü, çaycı, tost makinası) ütü masası, çamaşırlık vs oluyormu eevlerde..beyaz eşya varmış sanırım...
birde ordaki lojmanlar müstekil ve apartman şeklindeymiş hangisi daha kullanışlı ve rahat...
kantin de herşeyi bulmak mümkün mü spor salonu varmı ..
VEson olarak 2buçuk yaşında bir kızım var onun için sıkıcı bir yer olsun istemiyorum kalabalık bir lojman mı eğer öyleyse oyun grubu olsun istiyorum...
ben öğretmenim kıbrıs olduğu için 2 yıllık zorunlu emeklilik olucak ve çok sıkıcı olucanı düşünüyorum 2 yıl nasıl geçer bilemiyorum......
özelden mesaj atamıyorum sosyal durumu ve lojmanları nasıl ve kreşi var mı?k teşekkür ederim.. daha önce oraya tayin olmuş arkadaslarımdan belgi edindim. tayini ulukışla ve paşaköye çıkanlar için edindiğim bilgileri paylaşmak isterim. öncelikle lojmanların bulundugu yer köy gibi bir yermiş.böyle kurak çorak dağ bayır gibi.lojmanlarda müstakil (tek katlı ve dublex) ve apartman olmak üzere 2 türdeymiş. ulukışla-paşaköy arası yürüme mesafesıyle 10-15 dakıkasıymı. toplu ulaşım adına fazla bır arac yokmuş. genelde her yere askeriyenın servıslerıyle ulasım saglanıyormus.belırlı saatlerde servıslerı varmıs. kurak bir bölge oldugu için bol bol yılan çıyan böcek bulunuyormuş ama evın ıcıne gırmıyorlarmıs.lakin sokakta sagda solda sıkca rastlanırmıs. kira-elektrık su parası fln verılmıyormus. evlere tankerlerle su gelıyormus. evın ustundeki depolar dolduruluyormus. su ihtiyacı bu sekılde saglanıyormus. kışları bahar gibi çok ılık ve yagmurlu gecermıs. yazları uzun ve kavurucu sıcakmış. paşaköye ve ulukışlaya cok yakın bır askerı tesis varmıs ismi kapalı maraş. oradaki askeri kesimin tüm hayatını orda gecırırmıs. ıcınde orduevı havuz denız gibi sosyal tesısler varmıs.oradakı ortamı öve öve bıtıremedi arkadas.buralara da yurume mesafesıyle maxımum 20 dk flnmış. dedıgım gıbı askeri servısler de varmıs. 10-15 dakıka yurume mesafesıyle bır alısverıs ve çarşı yerı gıbı bır yer varmıs. 4-5 katlı bır bınanın ıcınde ne ararsan bulunurmuş. ev eşyası kıyafet canta tabak canak her sey yani.. lojmanlara yakın mesafede revir saglık ocagı tarzında kucuk saglık bırımlerı varmış. saglık imkanları acısından oldukca zayıf bır bolgeymıs kıbrıs. kıbrısın merkezınde 1-2 tane genıs kapsamlı askerı hastane varmış. kaynasma ve sosyallesme acısından sık sık kokteiller yemekler duzenlenırmıs bayanlar ıcın. gün ıcınde girne lefkoşa ve degısık yerlere geziler olurmus. bunların dışında tatil köyü gibi bir yermiş kıbrıs.bol bol kumarhaneler gece kulupleri vs.. bulunurmus. mıllet su gibi para harcarmış. yıyecek ıcecek cok pahalıymış.yerlı halk cok zengınmış. herkesın spor jip arabalaarı varmıs. zten bu yuzden toplu tasımaya ıhtıyac duyulmazmıs.bızım gibi garibanları dusunen yok tabi :S ercan havaalanına en yakın yermıs burası. yaklasık 15 dakıkaymış. şuan aklımda kalanlar bu sekılde. herkesın tayini hayırlı ugurlu olsun..
kızlar asker eşleri ile açılan bütün topikler silinio lüffen konuşmalarımıza daha dikkat edelim yeniden konu açıyorum umarım silinmez hadi asker eşleri paylaşımları bekliyorum:içelim:
Bizde Malatya yolcusuyuz. Malatyada olan veya hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa biraz bilgi verirse çok memnun olurum
merhaba hoşgeliyorsunuz malatyayahavacı mısınız karacı mı? biz şuan malatyadayız aklınıza takılanları sorabilirsiniz bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışırım.
Hoşbulacağımızı umut ediyorum
Karacıyız biz istihkam branşımızda. İlk tayin yerimiz bizim o yüzden heyecan dorukta gerçekten :18:
Alayın merkeze yakınlığı nedir? Ev kiraları nasıl? Hangi semtlerde ev bakmalıyız? Eşyaları ordan mı almamı önerirsiniz yoksa şuan bulunduğum yerden mi alayım? Hayat şartları nasıl? ...vb bir sürü soru :44: Zahmet vericem ama size çok memnun olurum beni bilgilendirirseniz
branşlarımız farklıymış biz havacıyız. alay nerede bilmiyorum eğer 2. ordu ise malatya merkezde orduevinin yakınında ve merkezi bir yerde yakınında devlet hastanesi var güzel bir yerde. lojmanlara uzak biraz ama çok değil. malatya güzel bir yer beğeneceğinizi düşünüyorum. daha önce doğuya gitmediyseniz küçük gelebilir. doğu şehirleri arasında büyük sayılacak bir yer aradığınız herşeyi bulabilirsiniz. eşya buradan alabilirsiniz bence baya mağaza var istikbal bellona kilim vb. adı duyulmuş markaların . hayat şartları güzel 1 tane avm var kışın vakit oarada geçiyor. yazın ise gezilecek yerleri çok var çevre illere gidebilirsiniz antep kayseri 3-4 saat uzaklıkta. kiralar biraz pahalı 500-600 civarı ama evler çok büyük ve güzel. bostanbaşı diye bir yer var yeni yerleşim yeri hep site şeklinde genellikle polis ve askerler tercih ediyor orayı düşünebilirsiniz ama 2. orduya uzak lojmana daha yakın. biz izmirden geldik . malatya bize ordan gelince biraz küçük geldi 20 dk da malatyanın bir ucundan diğerine gidebiliyorsunuz :).umarım yardımcı olabilmişimdir alayın yerini tam söylerseniz daha da fikir verebilirim.
Öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Evet 2. Orduymuş, yakınlarında ordu evi varmış bizede öyle söylediler. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bursadan gelicez sanırım bizede küçük gelicek ilk etapta ama zamanla alışcaz galiba :) Kira fiyaları büyük şehirlere göre uygun bile denilebilir evlerde dediğiniz gibi büyükse problem yok zaten. Son bir soru daha sorayım ulaşım nasıl? Biz ilk etapta arabasız gelicez toplu taşıma durumu nedir? İşe ulaşımda sıkıntı yaşar mı onu bilmediğimiz için yakınlardan ev bakmaya karar vermiştik ancak ulaşımda sıkıntı yoksa farklı yerler düşünebiliriz galiba :44:
Ne demek umarım yardımcı olabilmişimdir. Ben buraya gelirken çok araştırmıştım ama tam sorularımın cevabını bulamamıştım umarım ben sizin sorularınıza işinize yarar cevaplar verebilmişimdir. ulaşım büyükşehirlerde ki gibi değil ama işte belli yerlerden evi tutarsanız çevreyoluna yakın 2. orduya rahatlıkla gidilebilir. siz çalışıyor musunuz? bizde ilk geldiğimiz yıl arabamız yoktu toplu taşıma ile idare ettik zaten beylerin servisleri var onlar için işe gitmek çok sorun olmuyor. benim içinde evi işe yakın tuttuk rahat oldu gidip gelmek. market vb varsa evin etrafında çok sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. zaten ev tutulabileck yerler şöyle 2. ordunun olduğu yer,fahri kayahan bulvarı(lojmana yakın) ,toki(şehre uzak tepede bir yer),bostanbaşı(bura bizim oturduğumuz yer ben sevdim hep site),yakınca(burasıda hep site ama şehre uzak) seçenekler bunlar bence . aklınıza takılan sorular olursa çekinmeyin yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Bende Ankara'ya geleceğim. Ağustosta doğum yapacağım kısmetse, sonrada hemen taşınacağız zaten. Panik haldeyim hiç bilmiyorum Ankara'yı. Lojman listeleri geldi ama bakıyorum sadece. Şuan İstanbul'da oturduğum lojmanın içerisinde hiçbirşey yok. Dışarıdaki bir marketten kız getiriyor siparişleri o gelmezse aç kalırız valla. O yüzden içinde marketi, pastanesi vs. olan bir lojman istiyorum. Oran'dan başka yerde var mı bu tesisler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?