benim de eşim eş durumundan tayin olabilmişti,
zorunlu doğu hizmeti yapılması durumlarında eşin mesleği de her ilde çalışamayacak şekildeyse değerlendiriyorlar.
arkadaşın eşi de doğu istemiş, seve seve göndermişlerdir.
evet canım, araştırabildim ancak bizim yerimiz paşaköy değil, akdoğanmış. eşim bir şeyler söyledi, ama unuttum şu an. zaten paşaköy ile akdoğanın mesafesi de 10 km falandır, haritadan baktım, çok yakınlar.
paşaköy akdoğana göre biraz daha küçükmüş,
ben de hiç resim göremedim ne paşaköy ne akdoğan.
araba alın diyorlar, ne dolmuş, ne otobüs hiç bir ulaşım yokmuş.
pahalıymış türkiyeye göre bayağı.
eşin ordan birileri ile konuşur canım merak etme.alırsn bir kaç güne havadisleri.
evet canım, araştırabildim ancak bizim yerimiz paşaköy değil, akdoğanmış. eşim bir şeyler söyledi, ama unuttum şu an. zaten paşaköy ile akdoğanın mesafesi de 10 km falandır, haritadan baktım, çok yakınlar.
paşaköy akdoğana göre biraz daha küçükmüş,
ben de hiç resim göremedim ne paşaköy ne akdoğan.
araba alın diyorlar, ne dolmuş, ne otobüs hiç bir ulaşım yokmuş.
pahalıymış türkiyeye göre bayağı.
eşin ordan birileri ile konuşur canım merak etme.alırsn bir kaç güne havadisleri.
gidebilirsem bol bol fotograf çekip internette paylaşacağım gelecek tayinciler için,hangi ortamlarda yaşayacağız bizleri neler bekliyor bilmiyoruz bu benim eşimle yaşadığım ilk tayin,dolayısıyla tedirginim.Üstelik eşyada gitmiyormuş daha eşyalarımı bir kez dahi kullanmadan 2 yıl ne yapacağım onları bilemiyorum.Tercih dışı bir yer gelmesinin şokunu atmadan,eşya sorunuyla karşılaştık.Dk bir,gol bir .....
Bu arada bizim yerimizde akdoğan olabilir birlik alevkayası ancak yerleşim yeri nerede bilmiyoruz.:44:
aynı yere çıkmış bizimde 20. sınır tugayı..
bi yönden iyi tabur ya da dış karakol olmadığı için tugayın içinde kalacaklar..
ama eş görütürülme durumu yine de zor gibi....
İnsanın aklından aynı anda milyonlarca şey geçer mi, benim geçiyor..
kaç gündür uyku nedir bilmiyorum, nasıl bi duygudur bu nasıl bi karmaşa... hayatımı zorlaştıran insanlar var tüm bu skıntıalrımın yanı sıra. askeri okulda ayrıydık, nişanlandık foça komando çıktı ayrıydık, 7 aylık evliyiz ve yine ayrılık yolu görünüyor... aklımın köşelerini zorlaıyorum ama kesin bi çöztüm yok. memlekete gideyim diyorum orda eşmi ailesi var , huzur yok. ailemle kalsam bile sorun çıkarabilecek yapıda insanlar. ki ben nderde olursa olayım eşimin Çukurcada olduğunu bilmek bile beni mahfetmeye yetiyor. sürekli güçlü olma görevinin bana verilmesinden çok yorgunum. büyümüyorum ,resmen yaşlanıyorum g,ibi hissediyorum, ki daha 22 yaşındayım. şimdi ne yapsam bilmiyorum. Çukurca kalıncak gibi değil diyorlar, memelekte gitmek istemiyorum, İstanbuldada tek başıma kalmamma eşim müsade etmiyorum. Çukurcaya giden ,bilen var mı ? cevaplarınız bekliyorum. Diliyorum herkesin hayati bir gün düzene girer..
gidebilirsem bol bol fotograf çekip internette paylaşacağım gelecek tayinciler için,hangi ortamlarda yaşayacağız bizleri neler bekliyor bilmiyoruz bu benim eşimle yaşadığım ilk tayin,dolayısıyla tedirginim.Üstelik eşyada gitmiyormuş daha eşyalarımı bir kez dahi kullanmadan 2 yıl ne yapacağım onları bilemiyorum.Tercih dışı bir yer gelmesinin şokunu atmadan,eşya sorunuyla karşılaştık.Dk bir,gol bir .....
Bu arada bizim yerimizde akdoğan olabilir birlik alevkayası ancak yerleşim yeri nerede bilmiyoruz.:44:
AYY KIYAMAM ÇOK ZOR
allah yardımcın olsun.
her zorluk bir sınav gibi düşün, herkes farklı farklı sınavlardan geçiyor.
biraz daha güçlü olacaksın yapacak bişey yok.
iki yıl sonra güzel bir yere tayininiz çıkacak orayı düşün. sabret...
(iki yılmı sizinki bilemem ama, oralar genelde 2 diye biliyorum)
Canım güçlü olmalısın, sayılı zaman nasılsa göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Allah eşlerimizi korusun...hakkari çukurca...diyecek söz yok..
hakkımızda hayırlısı olsun.....
Arkadaşlar merhaba ben bir kamu kurumunda memurum eşimin tayini eş götürülemez yere çıktı şu andada başka bir ildeyiz ben bu durumda ailemin yanına tayin isteyebilirmiyim şimdiden teşekkürler
Canım en kestirmesi ilk atamayla eşinin yanına atanman. Ben öyle yapmıştım. Güuya ayrı kalmayacaktık. Gel gör ki başımıza gelmeyen ayrılık kalmadı.benim nişanlım daha yeni batıya geldi, 8 yıl kalcak. bu durumda doğu istemek saçma olur bize.
o yüzden en mantıklsıı ben atanıp eşimin yanına gitmem.
ama öğretmenlik eş durumu da öyle saçma bişeye bağladılar ki.
eylülde başlıyor staj durumu bir yıl sonra süresi dolmadan eş durumu isteyemiyorsun.
süre dolduktan sonrada eş durumu tayinleri bitmiş oluyor, bu sefer haydiii bir yıl daha bekliyorsun.
ara tayinler, olağanüstü durumlarda nasıldır henüz bilmiyorum.
aman neyse hayırlısıyla atanayım da, gerisi gelir bi şekilde.
İyi akşamar kızlar. Bizim de Bayburt a gidiyoruz. Urfaya çok alışmıştık rahattık burada...Ailelerimiz rahatca gelip gidiyordu. En azından eşimle gidiyorum ben de. Ağustos eş durumunu bekliyoruz artık...
İnşallah herkes için hayırlısı olur. Ayrı kalacaklara şimdiden sabır sebat...Öpüyorum hepinizi...
İnsanın aklından aynı anda milyonlarca şey geçer mi, benim geçiyor..
kaç gündür uyku nedir bilmiyorum, nasıl bi duygudur bu nasıl bi karmaşa... hayatımı zorlaştıran insanlar var tüm bu skıntıalrımın yanı sıra. askeri okulda ayrıydık, nişanlandık foça komando çıktı ayrıydık, 7 aylık evliyiz ve yine ayrılık yolu görünüyor... aklımın köşelerini zorlaıyorum ama kesin bi çöztüm yok. memlekete gideyim diyorum orda eşmi ailesi var , huzur yok. ailemle kalsam bile sorun çıkarabilecek yapıda insanlar. ki ben nderde olursa olayım eşimin Çukurcada olduğunu bilmek bile beni mahfetmeye yetiyor. sürekli güçlü olma görevinin bana verilmesinden çok yorgunum. büyümüyorum ,resmen yaşlanıyorum g,ibi hissediyorum, ki daha 22 yaşındayım. şimdi ne yapsam bilmiyorum. Çukurca kalıncak gibi değil diyorlar, memelekte gitmek istemiyorum, İstanbuldada tek başıma kalmamma eşim müsade etmiyorum. Çukurcaya giden ,bilen var mı ? cevaplarınız bekliyorum. Diliyorum herkesin hayati bir gün düzene girer..
hayırlı olsun diyeyim öncelikle benim eşimde çukurcada bu sene dönüyor bende eşimle gidemedim zaten çok zor günler geçirdik ayrılık çok maalesef zor onu söyleyeyim tugayın lojmanı varmış iyi diyordu ama çalışan için zor ev hanımı olsan kolay olur belki ben iki çocukla gidemedim çalışıyorum zaten kaç defa saldırı oldu çok zor geçiyor Allah sabır versin diliyorum bizimde istanbula çıktı tayin ama suan onu düşünmüyorum Allah bir an önce sağ salim dönsün diye bekliyorum
Canım en kestirmesi ilk atamayla eşinin yanına atanman. Ben öyle yapmıştım. Güuya ayrı kalmayacaktık. Gel gör ki başımıza gelmeyen ayrılık kalmadı.
canım öğretmenlik ilk atamada eş durumu diye bişey yok. puanın nereye yetiyorsa oraya atanıyorsun.
puanım iyi olursa onun olduğu çevreyi yazcam tabiki. ama kısmet işte.
peki sizin ayrılıklar neden oldu, eşinizin görevinden dolayımı bu kez.
tulaycım canım ne gunlerımız gectı bu topıkte :))) eskılerden kımsecıkler yok bı ruyanaz var neler konusuyorduk aklıma geldıde
sen nasılsınnn
canım öğretmenlik ilk atamada eş durumu diye bişey yok. puanın nereye yetiyorsa oraya atanıyorsun.
puanım iyi olursa onun olduğu çevreyi yazcam tabiki. ama kısmet işte.
peki sizin ayrılıklar neden oldu, eşinizin görevinden dolayımı bu kez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?