Asker Eşleri

Evet, sanırım ilk mesajımda açıklayıcı değildim o yüzden böyle oldu. Benim sevgilim kara kuvvetlerinde astsubay sınıfı ordu donatım. Allah kısmet ederse askerle evlenmek benim için de gurur verici olacak :82: Benim devlet memurluğuna geçmem çok zor görünüyor. Özel sektörde iyi iş yapıyoruz ama devlette kadro çok az. Belediyelerde çalışma imkanım da belediyeye göre değişiyo işte. Tayin sebebiyle bulunacağımız şehirlerde belki de çok zor iş bulacağım. Gerçi bunları düşünmek için de erken benim için çünkü nerden baksak 2 yıl var evliliğe. Umarım evlendikten sonra ayrı düşmeyiz

bildiğim kadarıyla ordu donatım rahat bi sınıftır, eş götürülemeyen yere çıkmaz pek. doğu tayinini yaptıysa rahat edersiniz madem iki yılı var. gidip gelse keşke siz evlenene kadar. batıya geldiğinde daha uzun süre kalır siz de işinizi yaparsınız.

Evet ne güzel olur. İnşallah dediğiniz gibidir ve eş götürülemeyen yer çıkmaz. Hoş çıksa da kabul edip beklemekten başka çare yok. Şimdi doğuda bakalım 2 yıl sonra tayini nereye çıkacak. Teşekkür ederim cevaplarınız için

Eşiniz nerede görev yapıyor şu an ?
Tayin olamama nedeniniz ne acaba ?
Bu tayinlerle ilgili tam bir sonuç bulamadım ben de sizin yazdığınızı görünce sormak istedim.

asker eşi olmak mesela benim gibi her aileden ayyrılırken acı çekmektir.ama eşin yanında olduğu için inanılmaz bir mutluluğa sahip olmaktır:)işte böyle dengeler karışır garip bir insan olup çıkarsınız:)
yoldayım kızlar..yeni memleketime gidiyoruz:SS
hüzün var tabiki..bakalım nasıl bir şehirle karşılaşacağım..özledim hepiniziiii

iyi yolculuklar canım, dilerim güzel bir doğu görevi olacak sizin için,ordan ayrılırken de hüzünleneceksiniz.
hayırlısı olsun

Canım benim ya, nasıl dolu dolu oldu gözlerim yazdıklarını okuyunca, Allah onları sevdiklerine sevenlerine bağışlasın.Herbiri birer aslan parçası.

canım izin gözüküyor mu eşine yakın zamanda?

Canım benim ya, nasıl dolu dolu oldu gözlerim yazdıklarını okuyunca, Allah onları sevdiklerine sevenlerine bağışlasın.Herbiri birer aslan parçası.

amin kuzum amin allah hepsinin yardımcısı olsun...

haaa bu arada gerginim hem de çoooookk gerginim ve düşünülmeden sorulan sorular beni daha da çooooookk geriyorr bilmem anlatabildim mi

Gerçekten içlerinde barındırmaları çok kötü.
O kadar rahat girip çıkıyorlar ki köylere.
Erkek arkadaşım sınırda görevli şu anda.
Sınırdan geçiş yapıp köydeki bir eve saklanıyorlarmış zaman zaman.
Köydekilerin yaptıkları kaçakçılıktan kazanılan paraların nereye gittiği de belli tabiki.

özlem canım allah yardımcınız olsun. senin yaşadıklarını ben de 2 yıl boyunca yaşadım ve o kadar iyi anlıyorum ki seni... çok şükür o günleri şimdilik geride bıraktık ama ne olursa olsun yaşananlar unutulmuyor. bizi bizden başkası anlamıyor canım. allahım bütün askerlerimizi korusun.

canım bu arada senin browni tarifini yaptım. memlekette olduğum için buraya yazamadım ama süper oldu. tarif için tekrar teşekkür ederim.

rica ederim tatlım afiyet olsun...öpüyorum seni

selam kızlar biz iki yıllık ayrılığı bitirdik darısı eşi g.doğuda olanlar diyorum.hepinizi öptm

Eşiniz nerede görev yapıyor şu an ?
Tayin olamama nedeniniz ne acaba ?
Bu tayinlerle ilgili tam bir sonuç bulamadım ben de sizin yazdığınızı görünce sormak istedim.
batıda bi yerde,benim bakanlık değiştirmem gerekli onunla tayin olabilmem için,ama pek çok öğretmen arkadaşım var onlarda aynı il sınırlarındalar güya ama aralarında 150 km var en az...

canımmm bizde seni özledik matarani nerelerde yazacaktım sen yazmışsın,ulaşmışsındır sanırım umarım çabuk alışırsın....

bu arada günaydın kızlarrr

Ben en çok eş götürülmeyen görev kısmında huzursuz oluyorum.Henüz öyle bi durumla karşılaşmadık, inşallah da karşılaşmayız ama şu 6 aylık yurt dışı görevleri hiç hoşuma gitmiyor.Hadi türkiye olsa elbet bi şekilde bi ihtimal görüşülebilir.Ama yurt dışı meşakkatli iş.Umarım böyle bi durumla karşı karşıya gelmeyiz, herkes için zorlayıcı olur.

Onun dışında imkanlarından memnunum.Gerek lojman kiralarının düşük olması, kantin fiyatlarının dışarıya göre daha hesaplı olması gibi.Bu sayede daha çok birikim yapabiliyor insan.200 lira kira nerde, 500-600 lira kira nerde.

En çok ta şehir şehir gezmeyi seviyorum.Bi yere çakılıp kalmıyosun, hayatın monotonlaşmıyor.elbet bi yerde kendine daha yakın bir arkadaş bulup kalma isteği olur ama, dostlukların da zorluktan geçmesi gerektiği tam da burda devreye giriyo diye düşünüyorum.

Bunun dışında eşiniz bi üstü tarafından emir altında olduğundan -ki bazı üstler insanlıktan çıkmış vaziyette olabiliyor- sinirleri sürekli gerilim halinde olabilir.Bu da işin fedakarlık kısmının aslında ne kadar onur verici olduğunu gösteriyor.

Taburun içinde bulunan lojmanlarda isen eşin öğle arasında rahatlıkla eve gelebilir, yoksa sabah çıkar mesayi bitiminde evde olur.Eğer yapacak bişeylerin olmazsa evde sıkıntıdan patlarsın.Ben şu an öyleyim mesela.Sıkıntıdan patlıyorum.Dışarı bile çıkamıyorum.Bu da doğunun verdiği bir diğer zorluk.

Nöbetleri es geçmemeliyiz tabi ki.Eşinin bulunduğu birlikte umarım personel sıkıntısı yoktur.Eğer olursa -burda şu an 3 subay var, diğerleri karakol görevine gittiği için- 2, 3 günde bir bile nöbet tutabilir.

Hıı bide unutmadan, bazı hanımlar arasında rütbe farkı da vardır.Eşleri neyse onlar da o kılığa girebilip diğer hanımlara karşı saygısız hatta ahlaksız davranabilme lüksünü kendinde bulabilirler.Dileğim bu tür yüksek egolu, hoşgörüsüz, ne oldum delisi, erleri kendine ''ayakçı'' yapmayan, insanların rütbe farkıyla değil de insan olma meziyetleriyle ilgilenen, gerçekten hanımefendi birileriyle karşılaşman.

Özetle askeriye böyle bir şey bluesroza.Eşinle ömür boyu mutluluklar bu arada.

ÖZDELİCE siz nerdesinizki lojmanınız 200 lira?biz 500 veriyoduk

canım izin gözüküyor mu eşine yakın zamanda?

selam canım, yok malesef. gelmesi gereken zamanda göndermiyolar,3 ayda bir izin olayı da hikaye yani. 5 ayı bulacak gelmesi.
sen nasılsın epeydir karşılaşamadık, özlettin kendini.eşinin dönüşü yakındı sanırım.
bu arada günaydın tüm hatunlar
hasta oldum durduk yerde, işe zar zor geldim ama rapor kullanmak istemiyorum eşim geldiğinde lazım olacak diye

kıyamam canım ya,grip falanmısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…