• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker eşi, sevgilisi olanlar kolaylıklarını ,zorluklarını, kendi deneyimlerini anlatabilir mi?

idillidi

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2023
14
0
6
28
Kızlar selam herkese. Sevgilim asker, bir sene içerisinde evlenmeyi düşünüyoruz ama biraz sizin yaşadıklarınızı, deneyimlerinizi öğrenmek konuşmak istedim. Bu yüzden de hesap açtım. Ağustos ayında hakkari’ye gidecek. yoğun bir işim olmasına rağmen sürekli onu düşünüyorum, sürekli ağlıyorum. Hep en kötüyü düşünüp duruyorum elimde değil. Bu zamanla alışabileceğim, yenebileceğim bir şey mi sizce? Şu an komando eğitiminde ona da bir şey belli etmek istemiyorum ama o hakkari’ye gideceği için memnun hatta keşke suriye ya da ırak’a gitseydim diyor. Gerçekten inanılmaz soğukkanlı ve mesleğini çok seviyor. Bu ağlamalarımı üzülmelerimi ona belli etsem onu da üzer diye bir şey söylemiyorum. İyi yönünden düşünmeye çalışıyorum. Evet özlem çok zor ama hep ilk gün gibi birbirimize karşı heyecanımızı diri tutuyor, beraber geçirdiğimiz anların kıymetini biliyoruz. Ya da onu bekleyen taraf ben olduğum için bana karşı sevgi ve saygısının sürekli arttığını görüyorum tabi belki bunlar zamanla değişen şeylerdir ama kendimi avutuyorum. Bide sürekli alttan almaya mı çalışmalıyım? Eğitimleri çok zor gerçekten bilenler bilir 2 gün önce özlemekle alakalı bir konu geçti “seni özlemeye vaktim bile olmuyor” dedi. Bu lafa alınıp takıldım ama ona hissettirmedim. Bunu söylemesi normal mi sizce? Ay kızlar çok uzun yazdım kusura bakmayın lütfen. Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirimmm. İyi günler hepinize:)

Benim ki asker ama rütbe, çalışma şartları, çalıştığı şehir zorluk kolaylık konusunda farklılık gösterir. Asker diye alttan almak zorunda değilsin bana göre. Sonuçta çalışıyor işi o diye düşün

Kızlar selam herkese. Sevgilim asker, bir sene içerisinde evlenmeyi düşünüyoruz ama biraz sizin yaşadıklarınızı, deneyimlerinizi öğrenmek konuşmak istedim. Bu yüzden de hesap açtım. Ağustos ayında hakkari’ye gidecek. yoğun bir işim olmasına rağmen sürekli onu düşünüyorum, sürekli ağlıyorum. Hep en kötüyü düşünüp duruyorum elimde değil. Bu zamanla alışabileceğim, yenebileceğim bir şey mi sizce? Şu an komando eğitiminde ona da bir şey belli etmek istemiyorum ama o hakkari’ye gideceği için memnun hatta keşke suriye ya da ırak’a gitseydim diyor. Gerçekten inanılmaz soğukkanlı ve mesleğini çok seviyor. Bu ağlamalarımı üzülmelerimi ona belli etsem onu da üzer diye bir şey söylemiyorum. İyi yönünden düşünmeye çalışıyorum. Evet özlem çok zor ama hep ilk gün gibi birbirimize karşı heyecanımızı diri tutuyor, beraber geçirdiğimiz anların kıymetini biliyoruz. Ya da onu bekleyen taraf ben olduğum için bana karşı sevgi ve saygısının sürekli arttığını görüyorum tabi belki bunlar zamanla değişen şeylerdir ama kendimi avutuyorum. Bide sürekli alttan almaya mı çalışmalıyım? Eğitimleri çok zor gerçekten bilenler bilir 2 gün önce özlemekle alakalı bir konu geçti “seni özlemeye vaktim bile olmuyor” dedi. Bu lafa alınıp takıldım ama ona hissettirmedim. Bunu söylemesi normal mi sizce? Ay kızlar çok uzun yazdım kusura bakmayın lütfen. Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirimmm. İyi günler hepinize:)
benimki de askerde temmuz 7de teslim oldu Hatay İskenderun deniz piyade alışıyorsun yavrum zamanla bak ona zaman geçmiyor ama gideli 12 gün oldu zamn dışarda hızlı geçiyor komando olduğu için haklı olabilir ama üslubu yanlış ve kaba.

Benim asla evlilik yurutemeyecegim es mesleklerinden biriydi.Kriterlerim arasindaydi hatta asker,polis olmamasi.Bekarken tanismak isteyene bile daha gormeden hayir dedim hep.Benim kaldirabilecegim bir psikoloji degil cunku asker&polis esi olmak.Kendime de karsimdakine de hayati dar ederdim saniyorum.Erkek arkadasiniz keske Irak olsaydi falan demis.Bu meslege adamis kendini.Siz kendinizi ölçün, biçin,tartın.

Benim asla evlilik yurutemeyecegim es mesleklerinden biriydi.Kriterlerim arasindaydi hatta asker,polis olmamasi.Bekarken tanismak isteyene bile daha gormeden hayir dedim hep.Benim kaldirabilecegim bir psikoloji degil cunku asker&polis esi olmak.Kendime de karsimdakine de hayati dar ederdim saniyorum.Erkek arkadasiniz keske Irak olsaydi falan demis.Bu meslege adamis kendini.Siz kendinizi ölçün, biçin,tartın.
Psikolojilerinde ne gibi bozukluklar oluyor

+1

Asker eşi olarak yazdığınız bu duygusal metin bana hiç işlemedi
Sizin kadar gözlerinden kalp çıkararak bakamıyorum içinde olduğum için
Sevgiliniz nereli?
Göreve gittiğinde nerede duracaksınız ailesiyle durmanızı isterse kabul edecek misiniz
Doğuluysa ailesi sizden beklenti içinde olacak muhtemelen bunu nasıl karşılayacaksınız. Kendi evde olmadığında sizin de gitmeniz evde yalnız durmamanız için sizi darlayacak
Gerçi çalışıyorsunuz belki bunlar sıkıntı olmaz
Görevi gereği asabi olacak tabi bu yüzden alttan almak yerinde olur. Çünkü hepimiz öfkemizi başkalarına yöneltebiliyoruz onlarda da bu durum oluyor haliyle
Aklınıza takılan her şeyi konuşun şöyle olursa ne olur ne yaparız gibisinden
Ben bilgisizdim hiç konuşmamıştık bu konuları
daha doğrusu ailesinin başıma bela olacağını hiç tahmin edememiştim
Aramızda bunlar sorun oldu ikimizde çok yıprandık

Linç yiyecegimi biliyorum ama yinede yazmak istedim kotu bir niyetim yok.

Askeriyede memurum. Esimde eskiden askeriyede memurdu. Dayanamadi ve yeniden kpssye girip baska bir kuruma gecti.
Etrafimda gorduklerimi anlatayim. Asker esi olmak kay degildir. Bi defa ilk zamanlar surekli tayin goruyorsun. Bir yerde belli bir duzenin olmuyor. Tayinin doguya da batiya da cikiyor. Bazi yerlerde askerlerimizin gercekten psikolojisi bozuluyor( bunu her asker icin demiyorum) ama o psikoloji kolay degil surekli emir altindalar ve 7/24 sistemle calisilan bir meslek. Ben asla asker esi olmam diyordum. Yasantilarini gormustum cunku.

Esim memur oldugu halde dayanamadi siz hesabini yapin. Tabi her insan ayni degildir.
Bunun yaninda suan Türkiye Cumhuriyetinde yapilabilecek en iyi meslek askerliktir. Maddi imkanlari cok cok iyi. Oyaklari var. Ordu evleri var. Tatil kamplari var. Var oglu var. Kendim bu lafa katilmasamda esimin hep soyledigi bir soz vardi bu ulkenin birinci oz evlatlari subaylar ikinci oz evlatlari subaylar ucuncu oz evlatlarida subaylar derdi. 😀 Sonra digerleri gelir derdi.

Neyse konuya gelecek olursak, benim gozlemlerim bunlar. Diger arkadaslarda biseyler yazdigi icin hepsini yazmadim siz kararinizi verin. Allahim sizin icin hayirli olan neyse onu nasip etsin insallah.

Benimde erkek arkadaşım asker hemde denizci. Zor çok zor bence herkes yapamaz ki çoğu kişide yapamayacağını söylemiş zaten. Güçlü bir sevgi ve bağ varsa arada zorluklar aşılır diye düşünüyorum ama kendinizden cok sey vermeniz gerekecek ne yazıkki. Bir kere her zaman ikinci planda kalmayı kabul edeceksiniz cünkü bu meslekte hiç bir şey hiçbir zaman belli olmuyor. Her gün konuşmak görüşmek isteyen bir yapınız varsa ilgi bekleyen bir tarafsanız alışmak zor olacaktır. İlk zamanlar ben kaldıramamıştım kuralları herşeyi sorgular haldeydim niye böyle niye şöyle zamanla herşeyi kabullendim. Haftasonu yaptığımız kaç tane plan kaç kez bozuldu mesela. Kısaca hayatı yalnız yaşamaya, canınız sıkkın olduğunda kendiniz aşabilmeye, erkek arkadaşınızın yaşadıklarına, dertlerine ortak olabilmeye ve beklemeye alışkın olmanız lazım.

images (4).webp

Şahsen ben 2 askerle görüştüm. Sevgili niyetine bile görüşmedim düşün artık. Onlardan önce psikolojim daha iyiydi. Biri beni manipüle etti bayaa hatta bugünlerde oldu bu olay baya kötü de oldum ve konuşmayı kestim. Biri hiçbir şey yokken hoppa görüşürüz deyip hesabı kapadı. Yani arkadaşlar uzak durun cidden. Yani bence şimdi linç yemeyeyim djxjejdj

Asker esiyim onermiyorum.uc gunluk geldigim dunyada beni doguran anne ve babaya en azindan ayni sehirde yaslandiklarinda elim uzanabilicek kadar yakin olmayi akil edemedim.kendi ailem cok iyi insanlar bu benim kendi dusuncem.onun disinda cok zor adamlar sevgiliyken iyi hoş evlenince hep yorgun mutsuz sinirli asabi oluyorlar. Kisiden kisiye degisir bazi fenomenleri goruyorum goruldugu gibi degildir gercide eşlerini şebege cevirmisler. Bunada karsiyim bak ortasi olmali.TSK askerini kalkip o durumada sokmamak gerek. Velhasil kisiden kisiye degisir ama geneli ayni gibi

Heeeeepppppppsinin psikolojiis bozuk. Sadrcr bikaç aklı başında vardıt belkiii o da brlkiii onlarıda kapmışlarfır canım. Seninkidr o aklı başınfalardan deil üzgünüm ki. Öyle olsaydı şuan burda olmazdın sana bunlatı sorgulatmazdı🤷‍♀️

Başta iyi hoş geliyolat ama inan psikolojileri bozul sürekli yorgun bitkin isyankarlar asla hayatti zevkşeri yok nemrut gibiler. Hele bi de atanma sorunu oooooo. Sürekli atan ailenden uzaksın çocuklar tam okula alışıyo hoppp bi daha atan. Evin sürekli sırtında.

Böyle düşünğnce daha çok sarılıp sahip çıkmak istiyosun ben onun evi olırım diyosun ama onlar sana sürekli şüpheli gözle bakıyo. Mesleki deformasyon sürekli şüpheyler bakıyolar asla duygularını kullanmıyolar. Çok yıpratıcı oluyo ilişkileride evlilikleride. Çoğuda boşanıyo zaten çevremden görüdğüm kadarıylada.

Back
X