Asker Çocuğu Olmak!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Asker çocuğu olmak; Memleketinin olmaması demektir.
(Nüfus cüzdanında yazar, kütük orda demekle yetinirsiniz)

Doğum yerinizin sizin için hiçbir şey ifade etmemesidir.
(Tesadüfen o şehirden geçersiniz anneniz size "Bak oğlum-kızım sen
şu hastanede doğdun" der)

Ailenizdeki tüm bireylerin doğum yerinin farklı olması demektir.
Ailedeki herkesin asker gibi yaşaması demektir.
(Zira sizin yapacağınız bir hata “X şunu yapmış” şeklinde değil
“Y Albayın oğlu-kızı şunu yapmış” şeklinde konuşulacaktır)

Her gittiğiniz şehirde bir önceki şehirle anılmanızdır. (İstanbul'dayken Marmarisli'li
çocuk, Marmaris'deyken Ankara'li çocuk v.b.)

Okul değiştirme rekorları kırmak demektir. (Üniversiteye giden 12 yıllık eğitim sürecinde 8 ayrı okulda okumak gibi)
Tayin olunan şehirde yeni dostluklar,aşklar kazanıp sonra onları kayıtsız şartsız terk etmek ve gittiğiniz yerde bunları sıfırdan yapabilmek için yırtınmak demektir. (ki muhtemelen bunu başarıp “oh ne güzel ortamımı kurdum”dediğinizde, yeni bir tayin emri babanızın eline ulaşmıştır)

Okulun ilk günlerinden nefret etmek demektir. (Herkes birbirini tanımaktadır sizse benim gibi yeni bir var mı diye bakınıp ilk irtibatı onla kurmaya çabalarsınız.
Muhtemelen isminiz sınıf listesine yazılmamıştır. En alta kalemle
eklersiniz. Numaranızı da bilmiyorsunuzdur. İlk bir hafta böyle misafir
sanatçı gibi okula gidip gelirsiniz&#8230

Babanız emekli olana kadar evinizin size ait olmaması, oturacağınız evi seçememeniz, poster yapıştırırken bile “Demirbaşa zarar vermeyelim” kaygısı taşımak demektir.

Vatan sevgisini kitaplardan okuyarak değil, bizzat yaşayarak
öğrenmektir.

Askeri Operasyonlardan, görevlerden babanızın sağ dönüp dönmeyeceğini bilmeyerek uykusuz geceler geçirmek demektir.

Tüm bunlara rağmen dışarıdan bakan gözler
Sizin kamplarda nasıl eğlendiğinizi
Ordu evlerinde nasıl ucuza kola içtiğinizi
Lojmanların devlete yük olduğunu
Askeri araçlardan bedava istifade ettiğinizi
Babanız maaşının ne kadar yüksek olduğunu
Askerlik zamanımız geldiğinde babamızın size torpil yapacağını konuşurlar…
Binlerce kez açıklamış olmanıza rağmen…

Her şeye rağmen bizim tek yaşadığımız babamızın mesleğiyle gurur duymak ve mesai aracı lojmana girdiğinde, tek tip elbiseli insanlar arasından babamızı bulmaktı.
Bu duyguları anlayan ve paylaşan tüm asker çocuklarına sevgiler...

Bu kutsal mesleği onuru ve şerefiyle yapabilen bütün askerlerimize saygı ve minnet borçluyuz.Allah(c.c) vatanımı ve askerimi korusun.

Bende asker çocuğu olarak tüm bunların ne demek olduğunu iyi bilirim banucum. Çok fazla tayin olmasak da benzer şeyler yaşadım.
Babalarımızın şerefli mesleğiyle gurur duyuyoruz!

beyhan ablacım bir çok kişinin duygularına tercüman olmussun paylaşımın için teşekkürler öptüm Şeniz

Askeri Operasyonlardan, görevlerden babanızın sağ dönüp dönmeyeceğini bilmeyerek uykusuz geceler geçirmek demektir.

Bunu okuyunca aklima Kibris Baris Harekati geldi.Otobüste yillik izne giderken radyodan tüm izinli personelin hemen geri dönmesi emredilmisti.Babacigim otobüsü durdurup görev yerine dönmek icin baska bir otobüse binmis biz devam etmistik annemle.Arkasindan cok aglamistim,"baba nolur gitme "diye....senağlama

ya okudukça kendimi buldum a.s bu kadar mı doğal anlatılır a.s şu anda oturduğumuz yer küçük bi yer ve komutan kızı olarak biliniyorum mesela a.s bütün zorluklarına rağmen gurur verici asker kızı olmak a.s

Bende polis kızıyım ve bunların hepsini yaşadım diyebilirim....
Heleki giittiğin okulda sırf babam polis diye insanların benden çekinmesi
bana yakınlık göstermemesi.... sürekli alt üst olan bir düzen...
Kendine ait olmayan evler.... sıkıntılı bekleyişler bitmeyen geceler....
Babam Başkomiser, istihbaratçıydı.... ve çok zor şartlarda bulunuyordu...
Bazen eve eli yüzü yaralı gelirdi.... bazen üzüntüden kararmış bir surat ve şehit haberiyle
Bazen hiç gelmez di.... cep telefonunun olmadığı zamanlar gözler yolda beklerdik..
Yada şubeyi arayıp sorardık nerde bi haber var mı diye....
Hele yalnız geçen bayramlar...
babam sadece kurban bayramlarında öğleye kadar işe gitmezdi..
O da kurban kesilecek diye... Daha neler neler off kederlendim yine
Ama tüm bunlara rağmen bu mesleğe kara sürenlere rağmen bende
bu şerefi yaşamak isterdim..
Bir çok insan nefret eder polislerden rüşvetçi v.s. der... karalar...
Hee tabiki 3-5 karektersizin yüzünden tüm bunlar...
Mesleğin adını kirleten bi kaç aç gözlünün haram, Allah korkusu olmayanın yüzünden tüm bunlar ama onlara karşı durmak için
bende varım demek için çok isteridm bu mesleği yapmayı içim de kanayan bir yaradır .....
Nasip olmadı İnşallah isteyen kavuşur...

Gözlerim doldu bu yazıyı okurken, resmen içimdekileri yazmışsınız. Benim babam Jandarma Astsubayı idi dolayısıyla çok tayin gördük, 8 senelik ilköğretim eğitimimi 6 ayrı okulda tamamladım :) Tam arkadaş edinecekken tayinimiz çıkardı, ya şehir dışı, ya ilçeden ile, öyle zor zamanlardı ki, üstelik herkesin asker çocuğu, kantininiz çok ucuz bedava yaşıyorsunuz söylemleri :) Ufaktım anlayamıyordum. Kimse de bilmiyordu ki benim babamın karakolu basıldı!, onları babalarıyla haftasonları parklarda pikniklerde gezerken benim babam operasyona gitti! insan küçükken anlam veremiyorda şu an her şeyin farkındayım ve babamla gurur duruyorum. Asker kızı olduğum için babaamın kızı olduğum için şükürler olsun!

asker çocuğu olmak zordur. harika dökmüşsün duygularını. okurken çok etkilendim

çok duygulandım...asker çocuğu değilim ama asker eşiyim ve çok gururluyum ne olursa olsun.........ilerde çocuğumun yaşayacağı sıkıntıları az çok tahmin ediyordum ama yazıya dökülmüş hali beni çok ekiledi tayinler açıklayınca gitmek istemiyorum diye ağlayan çocukları bilirim daha çocuğum yok ama sanırım ortak kaderimiz bu hepimizin

cok gurur duyuyorum asker cocugu olmaktan ben de..cok zor ama verdigi gurur herseye deger...

Bunların bi çoğunu yaşamak için asker çocuğu değil memur çocuğu olmak yeterlidir

hahahah süper tam beni anlatmışsın....

tebessüm ile okudum :)

Asker çocuğu olarak Hep aynı şeyleri yaşamışız, kaderimiz hep aynı,
Bardağın dolu tarafını düşünerek teselli edelim kendimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…