- 11 Aralık 2015
- 6.602
- 8.284
- Konu Sahibi Yagmurun_kizi
Uzun yıllardır çözmeye çalışıyorum aşkı.Nasıl ve neden başladığını bulmaya çalışıyorum.Tam bunları anlamaya başlıyorum ki yeni bir soru çıkıyor karşıma."Nasıl ve neden bitiyor aşk".Aşkın tarifi bazen imkansızdır, çoğu duygudan farklıdır.Kendi önemsizdir.Önemli olan öncesi ve sonrasıdır.Başlamadan arzudur, bitince özlem.Asıl aşk acıdır, mutluluk ancak sevgide varolabilir.Sevgi aşkın yalın halidir zaten.Mantıklı , uzun ve katlanılabilir kısmıdır aşkın.Her aşk ya biter ya sevgiye dönüşür.Yıllarca aşkı yaşatabilmek çok zordur.Böyle bilmiş bilmiş konuşmama bakmayın, en acemi aşık benim belkide.Çevremdeki herşeyi gözlemleyip aşkın kurallarını oluşturmaya çalıştım.Deneyimlerimi ve fikirlerimi derledim topladım.Satranç oynar gibi aşkı anlatmaya çalıştım.Ben aşkta hiç satranç oynamadım, oynayamadım.Gerçekten sevdiğim insanlarda bu kendi belirlediğim kurallara uyamadım.Zaten uysaydım ya kaybetmezdim Onları ya da hiç sevemezdim.Sevgilerimde çok kullandım kurallarımı, satranç oynadım ve hep kazandım.İşte aşk O satranç tahtasını kırıp atmaktır.Bir parça umut bir parça acıdır.