Ask nedir?

AglayanPasta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
458
2
46
Diğer
Arkadaslar cok merak ettim oyuzden konuyu actim buraya.
Ben askin ne oldugunu anlamiyorum.Benim icin sevgi var saygi var ama ask nedir??
Birbirimize cok asiktik, butun zorluklara karsi geldik evlendik ama simdi kocam beni aldatiyor, kocam ilgisiz, kocam hakaret ediyor...gibi konulari okuyoruz? Peki bu ask nasil bukadar cabuk bitebiliyor?
Askin anlami nedir arkadaslar?
Ben evliyim ve kocami cok seviyorum. Ona saygim sonsuz. Ayni sekilde oda bana karsi boyle. Ama ben ona asik olup evlenmedim....kaldiki askin en anlama geldigini bilmiyorum gercekten. Asik olan insan nasil hisseder? Sevgi ile ask farkli seyler midir??

kalbin onun yanında hep atıyorsa
onun için yapamayacağın bir şey yoksa
geçen zamana rağmen hala ilk günkü heyacanı onunla yaşıyorsan
onsuz bu hayatın bir anlamı yoksa
tüm güzel zamanların onun yanında olduğun zamanlarsa
...
işte o aşktır
o benim herşeyim
ona sonsuz sevgi ve sadakat ile bağlıyım
bu ömür boyu sürecek
5 yıldır birlikteyiz en uzun kavgamız 1 gün sürmüştü ve ikimizde perişan olmuştuk o zaman
diğer kavgalar 1 en fazla iki dakika sürer ben olmadın o haklı yada haksız geri döneriz birbirimize
bende olan aşk ondada var biliyorum bugün onu bir kere daha kanıtladı bana sevgilim
belki o farkında değil bunun ama ben farkındayım
allah bizim mutluluğumuzu bir ömür boyu korusun inşallah
dıştaki insanların şerrinden de korusun

Yanlış olduğunu bilirsin.
Sana uygun olmadığını bilirsin.
Zarar vercek,üzüleceksin bunu bilirsin.
Yine de seni O'na çeken bir şey vardır işte aşk..

Allah mutlulugunuzu daim etsin bende kocamin yaninda hissediyorum bunlari. bizde kavga etsek hemen barisiyoruz. kufur hakaret asla olmadi. beni kiracak bir soz dahi soylemez. bu asksa peki sevgi nedir?

Yanlış olduğunu bilirsin.
Sana uygun olmadığını bilirsin.
Zarar vercek,üzüleceksin bunu bilirsin.
Yine de seni O'na çeken bir şey vardır işte aşk..

ay canim kiyamam sana fakat ben hep boyle dusunmusumdur hani beni sevmeyen bir insana asla baglanmam, asik olmam, sevmem diye.... sadece ask ve sevgi arasindaki farki anlamiyorum

Allah mutlulugunuzu daim etsin bende kocamin yaninda hissediyorum bunlari. bizde kavga etsek hemen barisiyoruz. kufur hakaret asla olmadi. beni kiracak bir soz dahi soylemez. bu asksa peki sevgi nedir?

canım sevgi aşk ben hepsine aynı gözle bakıyorum aslında onu deli gibi seviyorum
yani ona aşığım

sevgi dediğin anne sevgisi baba sevgisi oda olabilir

ama aşk bağlılık tutku şehvet de barındırıyor

bence kocanı çok seviyorsan sende ona aşıksın demekki

evlilikte bi zorunluluk var bide istek var sen isteyerek bir şeyleri yapıyorsan kocam için canım feda diye düşünüyorsan ona aşıksın

ay canim kiyamam sana fakat ben hep boyle dusunmusumdur hani beni sevmeyen bir insana asla baglanmam, asik olmam, sevmem diye.... sadece ask ve sevgi arasindaki farki anlamiyorum
Kanımca -evlat,anne,baba sevgisi dışında- sevgiye bir neden belirtebilir insan.Dürüstlüğünü sevdim,merhametini sevdim gibi..
Ama aşkta neden yok.

iki kişiden biri ,öbürüne kalbini verir

buyur kalbim ;büyük 75kr küçük 5o kr

der .

Aşk sert bir rüzgar gibidir..İLk estiğinde kendini ona bırakmak istersin..Ve akıl die bişey kalmadığı için bırakırsın..Sonra o rüzgar sert eser üşürsün..Ve bir bakmışsın ki yapayalnızsın =))) ne güzel anlattım demi

sevgiiiii ise her zaman seni sıcacık tutar =)))

İki kişi birbirini severse; sevgi olur. Biri kaçar, diğeri kovalarsa: aşk olur. İkisi de sever lakin kavuşamazsa: efsane olur.

Böyle bir soruya cevap verdiğimi hatırlıyorum..
Aşkı evlendikten sonrada yakalayabilirsiniz..
Neyse bana göre aşk;mesela kendimden örnek vereyim mi?

Aşk;eşimle büyük bir aşk ve sevgiyle evlendik..Gerek tartıştık,gerek atıştık,gerek kavga ettik..ama asla ve asla birbirimizden kopmadık!Halada böyle devam ediyor
Her an eşimi sevmek istemem,yanaklarını öpmek istemem,bir çocuk gibi koynumda uyutmak istemem...Sanırım bu bizim aşkımızdan kaynaklanıyor..Ondan hiç ama hiç bıkmamam,uyurken,uyanırken ona bebek gözlerle bakmam..Sanırım bu aşk!
Aşkı anlatmak için sayfalar yetmez:)ama kısa ve özetle aşkımızı anlatmaya çalıştım,umarım yardımcı olmuşumdur..

Evlenecegınız erkek ıcın gerek aılenız gerek arkadaş cevrenızdekı herkes o yanlış ınsan senı cok uzecek

der sız her fırsatta evlenecegınız erkegı savunur ovup ovup anlatırsınız ıste ask o duygudur

Askın gozu kordur derler ya..Evlenırsınız ask bıter etrafınızdakılerın anlattıkları bır bır cıkar
Sızınde kor olan gozunuz acılır 'eşım cok degıştı ben onu tanıyamıyorum ^..ben bu adamla nasıl evlendım dersınız

Ask bence saman alevidir bir anda parlar bulutlarin üstünde leylasindir ama askin bittigi yerde sevgi baslar ya da hic baslamaz..
ben sevgiyi tercih ediyorum..hos sevgiden asktan gecer

arkadaşların dediklerinin hepsine katılmakla birlikte ben şiirsellikten uzak bi cvp vermek istiyorum..

aşk..geçici bir heycandır sadece..bende erkeğimi çok seviyorum,çok aşığım onu her gördüğümde yüreğim pır pır ama biliyorumki yıllar ilerledikçe onu her görüşümde bu ritim tutmayacak..artık o benim alışkanlığım olacak..geriye ise sevgimiz ve saygımız kalacaktır..

olduki aşk geçici bir vaka..fikrimce..

bence de aşk geçicidir bir bakışla,bir anlık heyecanla aşk olabilir ama belli bir süre sonra aşk ya biter ya da yerini sevgiye bırakır ve bu sevgi kalıcı olur,sevgi emek ister ilişkinize belli bir emek vermeye başlamışsanız aşk yavaş yavaş yerine sevgiye bırakır ve bu daha kalıcıdır...

Bece Aşk tek...
Oda ilahi aşk,biz aşırı duygu ve bağlılıkları o mertebeyi yakalayamdığımız için aşk olarak nitelendiriyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…