- 28 Ocak 2011
- 619
- 325
-
- Konu Sahibi Benvebendeniz
Oda Antalyada yaşamak istiyor seviyor burayı.Kısmet olurda evlenirsek burada yasamayı düşünüyoruz.Bende taviz verdim kabullendim o kadar şeyi ama özgürlüğüme karışmak gibi geliyor.Yaparım aslında ama suratım asık istemeyerek ona kızarak yaptıktan sonra ne anlamı kalır ki huzurumuz kaçar.O taviz verse aynı gördükçe huzuru kaçar.Evlenincede dolu dizgin aşk kalmıyor ki sabır azalır kavga ederiz gibi geliyor.Şimdi bir çözüm bulamıyoruz.Zaten bizi krndi fikir ayrıldığımız bitirir nitirirse derdik.Çok seviyoruz çok aşığız ama yaşamlarımıza saygı duymamız lazımBakın eğer bunu "böyle istiyor ayrilayim mi" diye açsaydiniz ayrılın bence size karismaya hakkı yok derdim. Ama siz zaten ayrılıp çok acilar cekip 3 yil sonra tekrar barışmişsiniz. Ve bircok konudan da taviz vermişsiniz. Antalya gibi cok sıcak bir iklimde yaşamayip birazcik daha taviz verebilirsiniz diye düşünüyorum. (Asla cok degil) Seviyorsunuz çünkü ve bazen aşk fedakarlık gerektirir. Kolsuz giymeyiverin siz de kisa kollu giyin. Etekleriniz dizinizde filan olsun şort giymeyin kapri tarzi giyinin ne bileyim. O da biraz daha fedakarlik yapabilir ayrica. Ailesinin yaninda daha dikkatli olursunuz onun dışında biraz rahat biraksin sizi, bence bunu isteyin. Ayrıca ailesiyle ayni sehirde yasamayin asla sizi istemiyorlar rahat birakmazlar
Oda Antalyada yaşamak istiyor seviyor burayı.Kısmet olurda evlenirsek burada yasamayı düşünüyoruz.Bende taviz verdim kabullendim o kadar şeyi ama özgürlüğüme karışmak gibi geliyor.Yaparım aslında ama suratım asık istemeyerek ona kızarak yaptıktan sonra ne anlamı kalır ki huzurumuz kaçar.O taviz verse aynı gördükçe huzuru kaçar.Evlenincede dolu dizgin aşk kalmıyor ki sabır azalır kavga ederiz gibi geliyor.Şimdi bir çözüm bulamıyoruz.Zaten bizi krndi fikir ayrıldığımız bitirir nitirirse derdik.Çok seviyoruz çok aşığız ama yaşamlarımıza saygı duymamız lazım
Kusura bakmayın benim hatam net belirtmemişim.Ben ve ailem Antalyada yaşıyoruz onın ailesi Adana da kesinlikle kendi ailesinin yanında olmak istemiyor zaten akrabalarını sevmez oda.Giyim konusuna önem veriyorum evet baskı altında hissediyorum kendi kararım yanlışmış hissi veriyor bana.Başta konuşmayı denedik ama malesef kolaya kaçtık ve çözmeden başladık özlemin etkisiyle.Benim durumumda taviz değil zorla oluyor demekki.Hayır antalyada kalmamalisiniz. Bunun hic bir oluru ederi yok malesef. Bunu konuşun bence , hatta ilk bunu konusun. Zira istenmeyen gelin olmak o kadar kolay değil. Aşk heyecan kalmadığı zaman aile baskısı daha çok üstün geliyor ve sevgiliniz onlara cok direnemeyebilir evlenince. Baska sehir şart. Sık sık görüşmemeniz lazim.
Benim anlamadığım hani bence istemeyerek yaptığın şeyin adi taviz değildir. Taviz isteyerek bilincli olarak yapmadigin yada yaptığın birseydir. Yani siz biseyi surat asa asa yapiyorsaniz zorla yapiyorsunuzdur, o kırılmasın üzülmesin diye yapıyorsaniz taviz veriyorsunuzdur.
Bence kendinize bir sorun "ben bu konuda taviz verebilir miyim diye?" Sizin icin cok onemli bi mevzu sanırım ben giyim konusunu o kadar da onemsemedigim icin "giymeyiverin ne olacak" tarzinda baktim olaya ama siz belliki bunu onemseyen bi insansiniz.
Keşke bu sorunlar hallolmadan ilişkiye başlamasaydiniz.
Kusura bakmayın benim hatam net belirtmemişim.Ben ve ailem Antalyada yaşıyoruz onın ailesi Adana da kesinlikle kendi ailesinin yanında olmak istemiyor zaten akrabalarını sevmez oda.Giyim konusuna önem veriyorum evet baskı altında hissediyorum kendi kararım yanlışmış hissi veriyor bana.Başta konuşmayı denedik ama malesef kolaya kaçtık ve çözmeden başladık özlemin etkisiyle.Benim durumumda taviz değil zorla oluyor demekki.
İkisi birden bence.kendi düşüncesi ama aile yaşantısının etkisi.ben karımın ileride bacaklarının orasının burasının görünmesini istemiyorum diyor.bende öyle tıhaf giyinmem şort giyerim ama şart degil o diz hizası etege bile karsı.makyaj filanda istemiyor aslındada daha yımuşak o konudaO zaman antalyada kalacaksaniz daha rahat olur. Sizin aileniz icin sorun yok zaten sanırım. Peki neden giyim konusunda bu şekilde düşünüyor yani kendi düşüncesi mi yoksa ailesinin istemeyecegini mi düşünüyor?
Dertten saymadılar sanırım :)Yaa kimse niye konuya bakmiyorr çok garip uyudu mu herkes ya
Bende çok düşündüm o konuyu ama bakınca kimse anlaşamıyor ki kayınvalideyle.şükür hep benim tarafımda zaten.çok sorunsuz olmaz tabi ama baş edebilirim gibi geliyor.Bu kıyafet konusu belki zamanla aşılabilir ancak ailesi sizin hayatınıza karışmaya devam edebilir Antalya'da yaşayacak olsanız bile. Unutmayın, evlendikten sonra şimdi göze batmayan sorunlar bu sorunun üzerine tuz biber ekebilir. Aşk sorunların üstesinden gelmenize yardım eder mi bilemem ancak aşkın insanı kör ettiğine dair söylentileri duymuş olmalısınız.
İkisi birden bence.kendi düşüncesi ama aile yaşantısının etkisi.ben karımın ileride bacaklarının orasının burasının görünmesini istemiyorum diyor.bende öyle tıhaf giyinmem şort giyerim ama şart degil o diz hizası etege bile karsı.makyaj filanda istemiyor aslındada daha yımuşak o konuda
İşte şimdi bakınca karar veremiyor insan.hep taviz vermem derdim ama onsuz mutlu olamadım.Gelgit yaşıyorum anlayacagımızBu kişiliğinizle ilgili. Siz böyle konularda fedakarlık edip mutlu olabileceğinizi düşünüyorsanız devam edin ayrılmayın.
Benim İzmirli arkadaşım giyiminden kuşamından hayat tarzından ödün verdi şimdilik mutlu bir senedir evli. Ben ama bu konularda aşırı hassasımdır taviz veremem mutlu olmam.
Kendini tanırsın. Önceliğin sevgilinse ve aşksa taviz vermekten yorulmayacaksan ve mutsuz olmayacaksan dene.
Ama önemli taviz vermem diyorsan yol yakınken ayrıl.
İşte şimdi bakınca karar veremiyor insan.hep taviz vermem derdim ama onsuz mutlu olamadım.Gelgit yaşıyorum anlayacagımız
Bir klasiktir evet doğal halin güzel :)Aslında benim sevgilim de öyle. Makyaja "doğal güzelliği bozmak" olarak bakıyor, dar filan giyinmemi de yine çeşitli sebeplerden istemiyor, ama çok umursamiyorum açıkçası ben, kendi bildiğim gibi giyiniyorum zaten cok absürd giyinen bi insan olmadığım için birsey demez pek. Makyaji da bi rimel, sivilcelerim varsa kapatici sürüyorum onunla bulusurken, o da anlamiyor tabi yazik garibim gerçek halimi öyle sanmiyordur inşallah
Yani bilemedim ben bu kadar birbirinizi severken sadece kiyafet mevzusu bitirmemeli ama mesele kiyafet de degil direk görüş hayata açılan pencere.. adanalilari da bilirim az cok anlıyorum sevgilinizi, ama onu da suclayamiyorum oyle görmüş oyle yetişmiş. Siz yine bi konuşun yapamadiginizi soyleyin ne diyecek ki
Suan giymenize karisiyor mu bu arada
Bende çok düşündüm o konuyu ama bakınca kimse anlaşamıyor ki kayınvalideyle.şükür hep benim tarafımda zaten.çok sorunsuz olmaz tabi ama baş edebilirim gibi geliyor.
Tabi biraz alışkanlıkta vardır bu kadar zamanda.Ama barışma sebebi alışkanlık değil kesinlikle.benim onda rahatsız olduğum birsey yok olsa diyicem sendr bunu düzelt.aşk herşeyi çözmüyor malesef.aynı kafa yapısında olmak zorunda değilsiniz ama ortak bir yol bulmalısınız mutlaka.sen eğer evet giyerim dersen o da başka şeylerinden ödün vermeli.şuan kafa karışıklığı yaşadığınızdan ve çok ayrılma barışma durumu olduğundan biraz alışkanlık olduğunu da düşünmedim değil.biraz daha iyi düşünün derim.
Teşekkürler tüm güzel dilekleriniz kat be kat sizinle olsun :)Kayın valide ne kadar yanınızda olmaya devam eder bilinmez... Eşinizin desteği sizle olursa gerçekten de önünüzde kimse duramaz. O zaman çok güçlü olmalısınız bu yolda unutmayın. Umarım her şey yolunda gider. Huzur ve kolaylık diliyorum:))