• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşıyla ilgili ?

izmirlibjkkartal

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
2.253
4.181
83
Arkadaslar öncelikle şunu belirtiyim aşı karşıtı değilim.
Bu Aşılara karşı aklımda bilinmezlikler ve korkular var. Ben gebelik isteyen bunun için yumurta takibi yaptıran bir kadınım yaşayan bilir süreç hızlı olmuyor malesef dolayısıyla aşı olup olmama konusunda son derece tereddütlerim var.
Aşı yapılma aşamasında imza atılıyor diye bazı yerlerde okudum sorumluluk şahsıma ait diye imza atılıyormuş bazı kurumlarda.
Bu aşı firması sorumluluk kabul etmiyor diyenler var.

Şunu belirtmeliyim ki yediğimiz içtiğimiz birsürü şeyin ne olduğunu bilmiyoruz fakat bunları uzun dönem yedik içtik yan etkileri az çok öğrendik fakat aşının uzun dönem sonucunun olmaması beni son derece ürpertiyor.

Şöyle bir araştırma yaptım mart ayında aşılama yoktu varsada çok ama çok azdı (martta aşı varyok tam hatırlamıyorum) mart vaka sayısı 62 binlerde ölüm 180lerde.. günümüze baktığımda aşılama oranı tc nüfusunun yüzde 44ü yani neredeyse yarısı hatta tüm ileri yaş aşılandı. Buna rağmen vaka sayısında düşüş marta göre gayet iyi 23 binlerde seyrediyorken ölüm oranı 290 lara dayandı.
Yani şimdi aşı yokken vaka çoktu ölüm azdı.
Aşı arttı vaka az ölüm çok.
Ne olursunuz aklımdaki şu sorulara mantıklı cevaplar verecek aşıya beni ısındıracak birilerinden yorumlar bekliyorum..

Arkadaslar öncelikle şunu belirtiyim aşı karşıtı değilim.
Bu Aşılara karşı aklımda bilinmezlikler ve korkular var. Ben gebelik isteyen bunun için yumurta takibi yaptıran bir kadınım yaşayan bilir süreç hızlı olmuyor malesef dolayısıyla aşı olup olmama konusunda son derece tereddütlerim var.
Aşı yapılma aşamasında imza atılıyor diye bazı yerlerde okudum sorumluluk şahsıma ait diye imza atılıyormuş bazı kurumlarda.
Bu aşı firması sorumluluk kabul etmiyor diyenler var.

Şunu belirtmeliyim ki yediğimiz içtiğimiz birsürü şeyin ne olduğunu bilmiyoruz fakat bunları uzun dönem yedik içtik yan etkileri az çok öğrendik fakat aşının uzun dönem sonucunun olmaması beni son derece ürpertiyor.

Şöyle bir araştırma yaptım mart ayında aşılama yoktu varsada çok ama çok azdı (martta aşı varyok tam hatırlamıyorum) mart vaka sayısı 62 binlerde ölüm 180lerde.. günümüze baktığımda aşılama oranı tc nüfusunun yüzde 44ü yani neredeyse yarısı hatta tüm ileri yaş aşılandı. Buna rağmen vaka sayısında düşüş marta göre gayet iyi 23 binlerde seyrediyorken ölüm oranı 290 lara dayandı.
Yani şimdi aşı yokken vaka çoktu ölüm azdı.
Aşı arttı vaka az ölüm çok.
Ne olursunuz aklımdaki şu sorulara mantıklı cevaplar verecek aşıya beni ısındıracak birilerinden yorumlar bekliyorum..
]Aşı vb. Konular bdv konusu değil 🤷bununlari ilgili popüler ve aktif konu var zaten

Her doktorun yöntemi farklıdır mutlaka
Benim doktorum her aşıdan sonra 1 ay ara vermemi istemişti diye hatırlıyorum
Ama bu mart ayında olmuştu
O zamandan şimdiye daha fazla veri elde edilmiştir mutlaka
Doktorunuza danışarak adım atın bence

Riskli hastalıklar var herhangi vücuda giren işlem bunu tetikler.
Özel durumlar hariç ben asidan zarar geleceğine inanmıyorum.
Hemen gittin iki dozumu da vurundum.
Tedbir benden takdir Allah'tan.
Doktorlara da güveniyorum yüzde 90'i olun diyor.
Bu zamana kadar da bir çok operasyon geçirdim yada vücuduma doktorun önerdiği sağlığım için gerekli herşeyi yaptiriyorum.
O yüzden sizde doktorunuza sorun.
En iyi açıklamayı onlar biliyor.

Canim bende asi oldum...2 biontech...3. Doz da eylülün 2. Haftası....ama ne yan etki oldu ne agri ne sanci bisey olmadı şükür...bide hic bir yere de imza atmadım ki
Ben de her aşıdan önce imza attırıyorlar diye biliyorum
Hatta o kağıdı vererek aşı oldum ben

Gerçekten ben hic bi yere aşı imzasi atmadım ki ben de herkes gibi saglik ocaginda vurdurdum hatta yapildi ve çıktım bu kadar ....
İlginçmiş
Belki sağlık ocağında imza artırmıyorlardır
O da aklıma yatmadı gerçi
Barkod filan oluyor hatta
Doğru hatırlıyorsam o imza attığımız kağıda aşının barkodunu yapıştırıyorlardı

İlginçmiş
Belki sağlık ocağında imza artırmıyorlardır
O da aklıma yatmadı gerçi
Barkod filan oluyor hatta
Doğru hatırlıyorsam o imza attığımız kağıda aşının barkodunu yapıştırıyorlardı
Bende sağlık ocağında oldum imza attim acaba sinovac mı oldu imza atmadım diyenler

Back