Aşıyı uygulayan hemşire hakkında dava açmalı mıyım?

bu devlet beni adamdan saymamış zaar :KK53:
önceden dediğiniz ne kadar önce bilmiyorum ama lise de olmadım.
iki doğum yaptım ne öncesi ne sonrası kimse tetanos demedi..
Öncesinde yapılmış da haberiniz olmamış olabilir gerçi ağrısı katılabilir gibi değil hissederdiniz. Aile hekiminizde görüşün aşı kaydınızın ona düşmesi gerek olmamışsanız yaptırın sonra keşke dememek için. :)

Hem kan tahlili hem ultrason muayenesi yapıldı. Enfeksiyon yok dediker. Kistik bir hal almış
Yoğun tempoda yaşadığınızı söylemişsiniz ufak sapmalar veya doku iyileşmesi başlamadan yaptığınız bir ani veya zorlayıcı hareket de sebebiyet vermiş olabilir. Her seferinde aynı koldan enjeksiyon yapılmışsa toplu bir kist oluşumu görebilirsiniz. Umarım tedaviniz kısa sürede yapılır ve süreci sorunsuz geçirirsiniz.

Ya aslında biz yağlı Türk kadınları, yağlı popomuzdan iğne yaptırdığımızda genellikle yağı geçip kasa kadar uzanabilecek bi iğne uzunluğu olmadığı için sürekli yağ içi enjeksiyon yapıyoruz. İntra müsküler lafta yani. Yani sırf yağa denk geldi diye olmamış. Nedense bi enfeksiyon kapmış orası

ahah orası doğru aslında:KK70: ben kendimde ve arkadaşlarıma yaparken genelde kolunu sıktırıp kası palpe edip yapıyorum ama tabi ki binlerce insana yapmadım pratiği nedir bilmem.

ben de yağa yapılınca bu kadar kötü olacağını düşünmüyorum aslında belki enfeksiyon oldu belki aşı bozuktu bilmiyorum. kendime ona buna tetanoz çok yaptım hiç ters bişeye denk gelmedim duymadım da denk gelen

Peki üst üste aynı yere mi yapıldı? Aynı şey kalçada da olur. Olduğunu gördüm. Sürekli aynı yere yapılırsa olabiliyo
Evet 3 dozda sol kolumdan uygulandı. Ağır bir aşı olduğu için kullanmadığım kolumdan yaptırdım.
Yoğun tempoda yaşadığınızı söylemişsiniz ufak sapmalar veya doku iyileşmesi başlamadan yaptığınız bir ani veya zorlayıcı hareket de sebebiyet vermiş olabilir. Her seferinde aynı koldan enjeksiyon yapılmışsa toplu bir kist oluşumu görebilirsiniz. Umarım tedaviniz kısa sürede yapılır ve süreci sorunsuz geçirirsiniz.
3 do aşı da ay ı kolumdan uygulandı evet. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

ahah orası doğru aslında:KK70: ben kendimde ve arkadaşlarıma yaparken genelde kolunu sıktırıp kası palpe edip yapıyorum ama tabi ki binlerce insana yapmadım pratiği nedir bilmem.

ben de yağa yapılınca bu kadar kötü olacağını düşünmüyorum aslında belki enfeksiyon oldu belki aşı bozuktu bilmiyorum. kendime ona buna tetanoz çok yaptım hiç ters bişeye denk gelmedim duymadım da denk gelen
Ben bir sağlıkçı olmayınca bu detayları bilemiyorum tabi. Dediğiniz hepsi ihtimal dahilinde. Aile hekimi dr lık hayatında ilk defa by durumla karşılaştığını söyledi.
Enfeksiyon dr ve genel cerrah düşük de olsa bu tür sonuçlar yaşanabildiğini söyledi.
Bu saatten sonra en az hasarla işin içinden çıkmak var.
Ha bu arada gwçen ay oğlumun aşısı vardı. Aynı ebe uyguladı aşısını. O zaman sanırım ağrım şiddetli değildi ebeyle vu durumu hiç konuşmadım bile.

Bence şikayetçi olmayın. Bilerek veya kasten yapılmış birşey degil. Empati kurun biraz
Size bilerek yapmadığınız birşey için dava açılsa?

Ben bir sağlıkçı olmayınca bu detayları bilemiyorum tabi. Dediğiniz hepsi ihtimal dahilinde. Aile hekimi dr lık hayatında ilk defa by durumla karşılaştığını söyledi.
Enfeksiyon dr ve genel cerrah düşük de olsa bu tür sonuçlar yaşanabildiğini söyledi.
Bu saatten sonra en az hasarla işin içinden çıkmak var.
Ha bu arada gwçen ay oğlumun aşısı vardı. Aynı ebe uyguladı aşısını. O zaman sanırım ağrım şiddetli değildi ebeyle vu durumu hiç konuşmadım bile.

ben ebenin sıkıntılı olduğunu sanmıyorum kimbilir kaç kişiye vuruyordur mutlaka çok falsosu çıkardı.

belki de aşının size denk geleni bozuktu ya da aşı soğuktu nekroz oldu orda. hatırlıyor musunuz soğuk muydu aşırı?

Oğlumu yıkayıp uyuttum ancak dönebiliyorum. Tek tek alıntılamayı da pek beceremem.
Ne ben ihmalimden böyle büyük birşeyle karşılaşayım isterdim ne de başkasını suçlamak isterim. Kimse bile isteye birisnin beden bütünlüğüne zarar vermek istemez elbette.
Son 20 gündür tedavinin etkisiyle (enfeksiyon varsa antibiyotik sonrası toplanma yapabileceği söylendi) şişliğim daha arttı. Kıyafetlerimden bile belli oluyoor.
Dava açma fikri direkt benim fikrim de değil. Çevremdeki bir çok kişi ( yanlış uygulama var ise) dava açmam gerektiğini söylüyor. İş yerinde engelli bir abimiz yanllış uygulama sonrasında kolunda işlev kaybetmiş.
Derdim elbette para pul değil. Lezyonlu bölge neredeyse bir siyah erik kadar. Yani cereahi müdahale sonrasında (ki bölgenin durumuna göre) deri eklenmesi gerekebilir tarzında birşey söyledi doktor. Onu bile şokla çok anlayamadım yarın tekrar gideceğim.
Yani tüm bunlar bir araya gelince dava olayını düşünüyorum. Genelde çocuklu arkadaşlarımın argümanları hatalı bir uygulama varsa ya bir çocuğa denk gelseydi... ya da benden sonra başka birine daha kalıcı hasar kalsa bunun vicdanıyla nasıl muhasebe edeceğim şeklinde.
Aile hekimi hatalı uygulama olmadığını zaten oranın aşı bölgesi olduğunu söylerken genel cerrah yanlış bölge olduğunu söylüyor.
Yarından sonra farklı bir hastaneye daha gideceğim zaten. Fakat en çok aklımı karıştıran durum ameliyat olursam oğlumu nasıl emzireceğim.
Emzirme nedeniyle o kadar sorun yaşadım ki şimdi tam yolunda giderken herşey bununla sekteye uğramasından çok kprluyorum.
süt sağacaksınız mecburen bir dönem boyunca.önce sağlık.

ben ebenin sıkıntılı olduğunu sanmıyorum kimbilir kaç kişiye vuruyordur mutlaka çok falsosu çıkardı.

belki de aşının size denk geleni bozuktu ya da aşı soğuktu nekroz oldu orda. hatırlıyor musunuz soğuk muydu aşırı?
Soğukluğunu bilemiyorum da çok yanmıştı tüm dozlarda da kolum.

Soğukluğunu bilemiyorum da çok yanmıştı tüm dozlarda da kolum.

yakması doğal. sadece dolaptan çıktığı haliyle aşı olmamaya çalışıyorum ben biraz ısınsın diyorum o zaman daha az yakıyor elimde ısıtıyorum flakonu aklınızda olsun. çok soğuk sıvı dokuya hasar verebilir buzu bile direkt koymayız belki de sebep oydu.

süt sağacaksınız mecburen bir dönem boyunca.önce sağlık.
Ah süt sağma😏
Maalesef tüm stoğum tükendi. İş yerinde günde 1 yada 2 kez sağım yapabiliyorum onda da bir sonraki günün bir öğünü ancak çıkıyor.
Gerçi bebeğim ek gıdaya başladı. Bir ya da 2 öğün de mama alıyor.
Ana öğünleri ve geceleri hala aktif emen bir bebek. 8. Ay içindeyiz. Böyle olunca memeyi daha çabuk bırakırsa endişesi beni yiyip bitiriyor

Öncesinde yapılmış da haberiniz olmamış olabilir gerçi ağrısı katılabilir gibi değil hissederdiniz. Aile hekiminizde görüşün aşı kaydınızın ona düşmesi gerek olmamışsanız yaptırın sonra keşke dememek için. :)
Bende olmadim , neden sonra keske diyecegimizi anlayamadim

Aşı deltoid kasının olduğu yere yapılıyor hayali bi üçgen var. Görsel bulabilirsem atarım. Omuzun başlangıç yerine 4 parmak mesafe belirleyip hemen altına yapılıyor. Sizin ki biraz daha aşağıdan olmuş. Görseli hemen ekliyeyiö sizde parmak ölçümü yaptığınızda fark edeceksiniz kesenmakas kesenmakas

images

Nameles Nameles bu mu atıcaktım ben de karıştırmıyım ortalığı dedim :)

tetanoz intramasküler bir aşıdır, koldan kas içine yapılır.sizde gösterdiği reaksiyon daha hafif şekliyle aşıyı yaptıran herkeste görülür.aşıyı yaptıktan sonra tam dağılamadığı durumda şekilde şişlik görülebilir (alkolle ovalayınca zamanla iner).uzun süre kalırsa içerde ek sorunlara yol açabilir.yani aşı yapıldıktan sonra iyice alkolle ovalayıp dağıtılmadığı için bütün bu süreç başlamış gibi duruyor.siz önce bir araştırma hastanesinde doktora görünün , hemşirenin yanlış uygulaması değil de aşının dağılmaması kaynaklı duruyor.
Deltoid kasında belirlenen hayali üçgenin altında yapılmış gibi geldi bana

Size de çok geçmiş olsun, nasıl yanlış asi yaptı ebe, yapması gerekenden farklı bir aşı mi yaptı, yoksa yanlış yere mi uyguladı..
İnşallah yavrunuz zarar görmemiştir bu durumdan.
Sonuç ne oldu acaba..
Teşekkürler. Yapması gerekenden farklı bir asi yaptı. Ben fark edip soyledim ama yanlış olmadığını iddia etti. Çıktıktan sonra ebe arkadaşımı arayıp emin oldum yanlış olduğundan. Çok şükür ki canlı aşılar olduğu için zamanı dışında yapılan aşılar zarar vermeden atılıyormuş vücuttan. Ama bunu öğrenene omrumuzden ömür gitti. Ebe ise sadece uyarı aldı.

Birkaç gün önce haberlerde denk geldim. Şaşıldık ameliyatına giren beş yaşındaki dünyalar güzeli bir erkek çocuğuna anestezi sırasında azot gazı verdikleri için serebral palsi hastası olarak çıkıyor ameliyattan. Engelli, hem de yüzde yüz. Ve açılan davanın cevabı : sağlık personeli görevini yapmış olay komplikasyon olarak değerlendirilmiş! Aile karara karşı çıkacaktı ama bu hastane hastalık va mevzularında hastaneyi ve sağlık bakanlığını ateşe atmamak için öyle kararlar alınıyor ki aklınız durur. Kimse hemşireyi doktoru korumuyor. Korunan hastane ve sağlık bakanlığı. Emsal teşkil etmesin diye de kararlar çoğunlukla hastane Lehine oluyor. Başınızı boşuna ağrıtmayın derim, (hastanede çalışıyorum)

X