aşırı temkinli annelerin aşırı taşkın çocukları....

melekxxxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
54
4
Aman çocuğum sakın koşma sonra düşersin! Oğlum hava kararmadan evde ol! Çoğu anne çocuklarının zarar görmesinden o denli endişe duyarlar ki, hani ellerinden gelse, yorulmasın diye onların adına nefes bile alırlar. Bu gayet samimi içten annelik dürtüleriyle yapılmış ama davranış bozukluğuna yol açan hareket, ilerde çocuğumuzun kendine güvensiz biri olmasını sağlar. Ve daha bir çok olumsuz şeylere önceden süsleyip püslenmiş bir davetiyedir.

ben tam öyle bir anneyim kendimede çok kızıyorum biraz rahat ol diye ama yapamıyorum bunun için de bir fikir veren olsa

Aynen bende öyleyim çocuklar kazık kadar oldular ama ben bu huyumdan vazgeçemedim. Daha dün 12 yaşındaki kızımla tartıştık. 17.30 da okuldan çıkıyor. Okulda bir arka sokağımızda evden okulun arkasıını görebiliyorum yani. Hava kararıyor diye ben gelip alıcam dedim kıyametler koptu. Bana istersen altımı bezle birde ağzıma emzik ver tamam olsun dedi. Çocuklar büyüyor ama zamanda kötü bir anne ister istemez endişeli oluyor fazla abartmamak lazım ama elde değil. Ben böyle bir anneyim.

ben biraz çocuklara ceseret verilmesinden yanayım temkin ve tedbir gerekli tabii ama çocuğun kendine güveni olmalı ve ben bunu yapabilirim demeli bana göre

malesef bende böle biriyim :1no2:
yaşım gectikce cocukların bunaldıklarını anlayıp azaltıyorum ama henüz tam anlamıyla başaramadım
çocukları koruyoruz seviyoruz die bunaltıncaya kadr ugrasmaya hakkımız yok :S :1no2:

bir tanıdıgım var çocugu alabildigine rahat bu konuda
sürekli düşüyo kalkıyo ama fazla müdahale etmemek gerektigini sölüyo
eminim bölesi daha iyi kendi gözlerimle gördüm daha iyi oldugunu
bizim cocuklar düşse kaksa aglar
o sürekli düşüp kakmaya alısmıs ne olursa olsun aglamıyo kikirdek şey cok sevimli :)

çevremizde görüyoruzdur hepimiz hani hep deriz ya nasıl yapıyorlarda bu kadar serbest bırakıyorlar çocuklar motosiklet araba yapılmaması gereken bize göre ne varsa yapıyorlar ama bi çoğu kendine güvenen ve ayakları üstünde durabilen bireyler oluyor keşke yapabilsek ama nerdeeee

Anneler hep böyle demek.Benimde tanıdığım oldukça rahat anneler var elbette ama elimde değil rahat olamıyorum bu konuda ben.Onları o kadar çok herşeyin iyisine layık görüyor ve mükemmel olmaları için çabalıyorum ki, bu hareketim birinde tam olarak işe yarıyr fakat diğerinde durum tam tersi.Bir orta yol bulamadım ben.Hatalı olduğumu biliyorum, onlar büyüdükçe daha az bir şeyler söyleyeyim diyorum kendimi frenliyorum ama bu defa da dedektif gibi gizlice takip altındayım.Kızımın bana söylediği bir laf geldi aklıma hala gülüyorum buna.Oyun oynamak için evin hemen duvarının dibinde ki parka gitti,ben güya o oynarken evde iş yapacağım.Nerdeeee..Onu bir balkondan bir balkona geçerek o denli göz hapsine aldım ki, bir yandan da görünmemeye çalışıyorum tabi.Bir süre sonra kızım eve geldi. Ben de o sıralar ders çalışıyorum üniversite sınavına hazırlanyorum.Anneciğim bence sen dedektif olmalısın dedi.Kızım o zaman kaç yaşındaydı valla demeye utanıyrum.ortaokul ya....ahh ahhhh.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…