• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı su tüketimi

Bu hastalikla alakali kesinlikle cok guzel bilgi vermissiniz, sizi gonulden tebrik ederim! Cunku, malesef diyabet oldukca yanlis bilinen bir hastalik..
❤️❤️
Çok teşekkür ederim. :KK22:Ne yazık ki toplum bu konuda çok bilgisiz. Şeker yiyip hastalığa kapıldığını ya da özel karışımlar yiyerek, içerek iyileşebileceğini zanneden insanlar var. En kısa haliyle anlattım artık gerisi bilgilenmek isteyenlere... :KK51:

Tamam da 3-4 litre çok da aşırı değil tam da geçen sene bu Zaman'lar 6-7 lt içiyordum sonra kendi kendine düzeldi 3 lt içiyom günde. İnsan içtikçe içesi geliyor bide şeker için Bi kan tahlili yapılmasında fayda var.

Tamam da 3-4 litre çok da aşırı değil tam da geçen sene bu Zaman'lar 6-7 lt içiyordum sonra kendi kendine düzeldi 3 lt içiyom günde. İnsan içtikçe içesi geliyor bide şeker için Bi kan tahlili yapılmasında fayda var.
6.7 litre fazla hatta 4 litre bile fazla suyun bile fazlası zarar. Bir anda birden litrelerce su İçmesi şüpheli anneminde şekeri böyle çıktı. Çok su İçmesi ağız kuruluğu lavaboya çok çıkma.

Kızlar merhaba,
Çok kısa süredir başlayan ve sürekli hale gelen aşırı su tüketimi biraz kafamızı karıştırdı sizden fikir almak istedim.

Yılbaşı gecesinden bugüne eşim inanılmaz fazla su tüketiyor. Öncesinde çok fazla su içmezdi. Yani maximum 1 LT. Oda gündüzleri. Şimdi geceleri 3 veya 4 kere uyanıp büyük bardakla su tüketiyor. Sabah uyanır uyanmaz yataktan çıkmadan bir bardak su içiyor. Gece tüketimi neredeyse 1,5-2 LT. Tabi bu sebeple süreklide wcde. Aynı şekilde gündüzde devam ediyor. Bi kaç gün pek takılmadık ama bi garip oluyorum dudaklarım ağzım kuruyo sanki içim yanıyor filan diyor. Açıkcası şeker hastalığından şüphe ettik.

Bu hastalık veya başka bir hastalık belirtisi olabilir mi sizce? Yoksa biraz daha bekleyip devam ederse Dr mı görünsek karar veremedim.

Eşim hiç hasta olmayan(şükürler olsun) Boğaz'ına düşkün biridir. Süt olsun abur cubur olsun sebze olsun et tavuk ayırt etmeden yer içer. Sağlamdır yani. Bu yüzden dr yüzü bilmez. Böyle şeker meker mevzusu olunca biraz korktu dr yanaşmıyor şuan.

Sizce boşunamı vesvese yapıyoruz ya? Yoksa herhangi bir sorunun belirtisi olabilir mi gerçekten bilen varsa yazabilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Neden bekleyesiniz ki doktora gitmek için. Hem rutin kan değerlerine baktırmış olursunuz hem de olası şeyler kafanıza takılmaz. Hasta olmayı beklememek lazım doktora gitmek için.

6.7 litre fazla hatta 4 litre bile fazla suyun bile fazlası zarar. Bir anda birden litrelerce su İçmesi şüpheli anneminde şekeri böyle çıktı. Çok su İçmesi ağız kuruluğu lavaboya çok çıkma.
Evet tabii fazla biliyorum ben düzenli yaptırıyorum tahlillerimi de. Zaten önemli bişey çıkmadı üç aya geçti. Durup durup su içesim geliyo canım çekiyordu. Ama dediğim gibi bişey çıkmadı çok şükür psikolojik ti herhalde

Bi kan versin baktırın atla deve değil ama ihmal etmemek lazım
Bende çok su içerim, içtikçe içesin gelir bu meredi ama gece 1,5-2 lt çok abartı gündüzü de eklersek 5 lt mi yani ?

Bi kan versin baktırın atla deve değil ama ihmal etmemek lazım
Bende çok su içerim, içtikçe içesin gelir bu meredi ama gece 1,5-2 lt çok abartı gündüzü de eklersek 5 lt mi yani ?

Birkaç gündür azaldı. Toplamda 3-4 TL arasıydı. Bir iki gecedir artık kalkmıyor. Yada en fazla 1 kere kalkıyor. Dr gitmek şartmış anladım maalesef :(

Birkaç gündür azaldı. Toplamda 3-4 TL arasıydı. Bir iki gecedir artık kalkmıyor. Yada en fazla 1 kere kalkıyor. Dr gitmek şartmış anladım maalesef :KK43:
Bende çok içerim
Belki başka bişey yoktur ama ihmal etmeyin
Ama ben hep içerdim, siz sonradan oldu diyosunuz

Bende çok içerim
Belki başka bişey yoktur ama ihmal etmeyin
Ama ben hep içerdim, siz sonradan oldu diyosunuz

Evet o yüzden şüphelendik zaten. Ama bi arkadaş anlık şekeri yükselmiştir dedi oda olabilir. Çünkü şuanda azalıyor. Ama ihmal etmeyeceğiz tabiki.

bu durumla bende geçen sene bu zamanlar karşılaşmıştım dilim damağım kuruyordu ve sürekli su içmek istiyordum yaklaşık 1 hafta fln o şekilde davrandım ve sonra geçti. Şeker var mı diye baktırmadım. Sonradan vitamin vs için aç karnına kan da verdim ama çıkmadı bir şey. İnşallah herşey yolundadır. Sağlıklı olmanın kıymetini bilmiyoruz.

Kızlar merhaba,
Çok kısa süredir başlayan ve sürekli hale gelen aşırı su tüketimi biraz kafamızı karıştırdı sizden fikir almak istedim.

Yılbaşı gecesinden bugüne eşim inanılmaz fazla su tüketiyor. Öncesinde çok fazla su içmezdi. Yani maximum 1 LT. Oda gündüzleri. Şimdi geceleri 3 veya 4 kere uyanıp büyük bardakla su tüketiyor. Sabah uyanır uyanmaz yataktan çıkmadan bir bardak su içiyor. Gece tüketimi neredeyse 1,5-2 LT. Tabi bu sebeple süreklide wcde. Aynı şekilde gündüzde devam ediyor. Bi kaç gün pek takılmadık ama bi garip oluyorum dudaklarım ağzım kuruyo sanki içim yanıyor filan diyor. Açıkcası şeker hastalığından şüphe ettik.

Bu hastalık veya başka bir hastalık belirtisi olabilir mi sizce? Yoksa biraz daha bekleyip devam ederse Dr mı görünsek karar veremedim.

Eşim hiç hasta olmayan(şükürler olsun) Boğaz'ına düşkün biridir. Süt olsun abur cubur olsun sebze olsun et tavuk ayırt etmeden yer içer. Sağlamdır yani. Bu yüzden dr yüzü bilmez. Böyle şeker meker mevzusu olunca biraz korktu dr yanaşmıyor şuan.

Sizce boşunamı vesvese yapıyoruz ya? Yoksa herhangi bir sorunun belirtisi olabilir mi gerçekten bilen varsa yazabilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Sonuç ne oldu?

Tip 1 diyabet ve tip 2 diyabet diye ayrılıyor. Tip 1 diyabeti 35 yaş altında, obez olmayan kişiler olarak tanımlayabiliriz. Yaşam boyu insulini dışarıdan iğne yoluyla yapmak zorundadır. Hap tedavisi yoktur. Tip 2 diyabet 35 yaş üstü, obez veya sık olmamakla birlikte 35 yaş altı obez kişilerde görünür. Hap tedavisi olabildiği gibi insulin tedaviside vardır. Kisiye diyabet tanısı konulursa iyi bir endokrin bölümünden ilgili eğitimi alması hayat boyu kendini tanınmasını ve hastalıkla baş etmesini sağlar.
Tip 1de tek tedavi insulindir cunku bu tip insuline bagli seker hastaligidir. Tip 2 insuline bagli olmayan seker hastaligidir. Sebebi baska bir hastalik, kullanilan bazi ilaclar veya baska seyler olabilir. Buna gore ve hastanin durumuna gore tablet verilebilir bazi durumlarda. Ama insulin ignesinden de korkmayin konu sahibi nasilsa evde uygulanabilen bisey. Yine de umarim hasta degildir.

Kızlar merhaba, eşim kan verdi ve dediğiniz gibi açlık şekeri 224 çıktı. Sınır 70-100 müş.

konu sahibi şekeri olan insanlar sinirli ve gergin oluyor psikolojikmen hazırlıklı olman lazım

Back