Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dahiliye doktoruna gidin.Annem de şeker hastası böyle başladı. Gece aşırı su icmeler dilim damagim ağzım kuruyor ağzında bir tat tabi sık sık idrara çıkma. Aşırı açılma vs.uyku hali yapma.Valla şimdi bende stres oldum. Hangi bölüme gitmek gerekiyor? Nereden randevu alayım?
bende korktum simdibende çok su içerim bilmiyorumki sorun mu. Şeker hastaligi olabilir demişlerdi bi kere cok takmamistim
Tip 1 diyabet ve tip 2 diyabet diye ayrılıyor. Tip 1 diyabeti 35 yaş altında, obez olmayan kişiler olarak tanımlayabiliriz. Yaşam boyu insulini dışarıdan iğne yoluyla yapmak zorundadır. Hap tedavisi yoktur. Tip 2 diyabet 35 yaş üstü, obez veya sık olmamakla birlikte 35 yaş altı obez kişilerde görünür. Hap tedavisi olabildiği gibi insulin tedaviside vardır. Kisiye diyabet tanısı konulursa iyi bir endokrin bölümünden ilgili eğitimi alması hayat boyu kendini tanınmasını ve hastalıkla baş etmesini sağlar.Direk insülin mi kullanılıyor yoksa bu hastalığın dereceleri var mı?![]()
Merhaba, diyabet bu kadar genel bir tanım değil ne yazık ki...Eğer seker varsa bakılır fazla değilse hap verirler fazlaysa insulin
Ben genel olarak cevap verdim herkes gibi zatenMerhaba, diyabet bu kadar genel bir tanım değil ne yazık ki...
Bu hastalikla alakali kesinlikle cok guzel bilgi vermissiniz, sizi gonulden tebrik ederim! Cunku, malesef diyabet oldukca yanlis bilinen bir hastalik..Tip 1 diyabet ve tip 2 diyabet diye ayrılıyor. Tip 1 diyabeti 35 yaş altında, obez olmayan kişiler olarak tanımlayabiliriz. Yaşam boyu insulini dışarıdan iğne yoluyla yapmak zorundadır. Hap tedavisi yoktur. Tip 2 diyabet 35 yaş üstü, obez veya sık olmamakla birlikte 35 yaş altı obez kişilerde görünür. Hap tedavisi olabildiği gibi insulin tedaviside vardır. Kisiye diyabet tanısı konulursa iyi bir endokrin bölümünden ilgili eğitimi alması hayat boyu kendini tanınmasını ve hastalıkla baş etmesini sağlar.
Şeker olabilir bir doktora gitsin.Kızlar merhaba,
Çok kısa süredir başlayan ve sürekli hale gelen aşırı su tüketimi biraz kafamızı karıştırdı sizden fikir almak istedim.
Yılbaşı gecesinden bugüne eşim inanılmaz fazla su tüketiyor. Öncesinde çok fazla su içmezdi. Yani maximum 1 LT. Oda gündüzleri. Şimdi geceleri 3 veya 4 kere uyanıp büyük bardakla su tüketiyor. Sabah uyanır uyanmaz yataktan çıkmadan bir bardak su içiyor. Gece tüketimi neredeyse 1,5-2 LT. Tabi bu sebeple süreklide wcde. Aynı şekilde gündüzde devam ediyor. Bi kaç gün pek takılmadık ama bi garip oluyorum dudaklarım ağzım kuruyo sanki içim yanıyor filan diyor. Açıkcası şeker hastalığından şüphe ettik.
Bu hastalık veya başka bir hastalık belirtisi olabilir mi sizce? Yoksa biraz daha bekleyip devam ederse Dr mı görünsek karar veremedim.
Eşim hiç hasta olmayan(şükürler olsun) Boğaz'ına düşkün biridir. Süt olsun abur cubur olsun sebze olsun et tavuk ayırt etmeden yer içer. Sağlamdır yani. Bu yüzden dr yüzü bilmez. Böyle şeker meker mevzusu olunca biraz korktu dr yanaşmıyor şuan.
Sizce boşunamı vesvese yapıyoruz ya? Yoksa herhangi bir sorunun belirtisi olabilir mi gerçekten bilen varsa yazabilirse çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.