• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı su tüketimi

eastnbull

Şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2012
2.279
2.278
333
Kızlar merhaba,
Çok kısa süredir başlayan ve sürekli hale gelen aşırı su tüketimi biraz kafamızı karıştırdı sizden fikir almak istedim.

Yılbaşı gecesinden bugüne eşim inanılmaz fazla su tüketiyor. Öncesinde çok fazla su içmezdi. Yani maximum 1 LT. Oda gündüzleri. Şimdi geceleri 3 veya 4 kere uyanıp büyük bardakla su tüketiyor. Sabah uyanır uyanmaz yataktan çıkmadan bir bardak su içiyor. Gece tüketimi neredeyse 1,5-2 LT. Tabi bu sebeple süreklide wcde. Aynı şekilde gündüzde devam ediyor. Bi kaç gün pek takılmadık ama bi garip oluyorum dudaklarım ağzım kuruyo sanki içim yanıyor filan diyor. Açıkcası şeker hastalığından şüphe ettik.

Bu hastalık veya başka bir hastalık belirtisi olabilir mi sizce? Yoksa biraz daha bekleyip devam ederse Dr mı görünsek karar veremedim.

Eşim hiç hasta olmayan(şükürler olsun) Boğaz'ına düşkün biridir. Süt olsun abur cubur olsun sebze olsun et tavuk ayırt etmeden yer içer. Sağlamdır yani. Bu yüzden dr yüzü bilmez. Böyle şeker meker mevzusu olunca biraz korktu dr yanaşmıyor şuan.

Sizce boşunamı vesvese yapıyoruz ya? Yoksa herhangi bir sorunun belirtisi olabilir mi gerçekten bilen varsa yazabilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Kızlar merhaba,
Çok kısa süredir başlayan ve sürekli hale gelen aşırı su tüketimi biraz kafamızı karıştırdı sizden fikir almak istedim.

Yılbaşı gecesinden bugüne eşim inanılmaz fazla su tüketiyor. Öncesinde çok fazla su içmezdi. Yani maximum 1 LT. Oda gündüzleri. Şimdi geceleri 3 veya 4 kere uyanıp büyük bardakla su tüketiyor. Sabah uyanır uyanmaz yataktan çıkmadan bir bardak su içiyor. Gece tüketimi neredeyse 1,5-2 LT. Tabi bu sebeple süreklide wcde. Aynı şekilde gündüzde devam ediyor. Bi kaç gün pek takılmadık ama bi garip oluyorum dudaklarım ağzım kuruyo sanki içim yanıyor filan diyor. Açıkcası şeker hastalığından şüphe ettik.

Bu hastalık veya başka bir hastalık belirtisi olabilir mi sizce? Yoksa biraz daha bekleyip devam ederse Dr mı görünsek karar veremedim.

Eşim hiç hasta olmayan(şükürler olsun) Boğaz'ına düşkün biridir. Süt olsun abur cubur olsun sebze olsun et tavuk ayırt etmeden yer içer. Sağlamdır yani. Bu yüzden dr yüzü bilmez. Böyle şeker meker mevzusu olunca biraz korktu dr yanaşmıyor şuan.

Sizce boşunamı vesvese yapıyoruz ya? Yoksa herhangi bir sorunun belirtisi olabilir mi gerçekten bilen varsa yazabilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Şeker olabilir bbamda da tıpkı böyle başladı.. umarım değildir bir dr gitmeli

şeker hastalığı belirtisi gibi geldi bana ama size söylemeden diyete girmişte olabilir:)

Valla şimdi bende stres oldum. Hangi bölüme gitmek gerekiyor? Nereden randevu alayım?

Diyabet belirtileri.
Ona sormadan randevu alın mecbur kalsın gitmeye.

Ben normalde gunde1 bardak icerdim eskiden.
Ama diyabet teshisi konmadan once, gunde4 litre icer olmustum, gece uyanip su iciyordum surekli, gecenin yarisi da hep wc'de geciyordu. Bence sekeri cikabilir, dikkat etmekte kesinlikle fayda var. Tek yapmasi gereken, ac karnina saglik ocagina gidip hemoglabin a1c denilen uc aylik sekerini olcturmesi ve aclik sekerine baktirmasi. ihmal etmeyin nolur

Çok teşekkür ederim kızlar, içimi sıkıntı kapladı ama yapacak birşey yok. Yarın ilk iş randevu almak.

Abimde ayni durumdaydı,
Biz git bi kan ver dedikçe sacmaliyormusuz gibi davranirdi.
Sonra is yerinde bir arkadasi cok su tüketiyorsun normal degil deyince gitmiş kan vermiş. Apar topar yatış yapmislar.
Şekeri 600 lerdeymis.
3 hafta yatti. Takip edildi.
3 yildir her sabah insulin igne yapiyor kendisine ve diyet yapıyor.
Sürekli takip altinda.
Ihmal etmeyin sakin.

1.5-2 litre normal değil mi ki ?
Bence aşırı su tüketimi yok ama bilemedim şimdi.

Şeker olabilir çok su içmek afedersiniz gece sık sık wc ye çıkmak şeker belirtisi benim babamda öyle olmuştu

Kesinlikle normal değil. Doktora gitmesi şart. Yemekten sonra da uyukluyor mu?
Gece uykusu kalitesi de kalmaz ki bu şekilde. O da ayrı bir sorun.

1.5-2 litre normal değil mi ki ?
Bence aşırı su tüketimi yok ama bilemedim şimdi.

Sadece bir gecede o kadar içiyormuş. Bu miktar bir gün için doktorların tavsiye ettiği.

Kızlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler.
Can'ım eşinde diyabet başlangıcı olabilir bir doktora çıkın

Back