- 29 Aralık 2022
- 65
- 11
- 30
Merhabalar. 5 ay 12 günlük bir bebeğim var 2 aylık USG çekiminde sol kalçada 10 cm açıklık olduğu söylendi alfa açısı 50 ydi yani hiç bir şey yapmayın şimdilik düzelebilir 1 ay sonra kontrole gelin denildi. 1 ayın sonunda 6 derecelik bir kapanma gerçekleşmişti 56 derece oldu ortopedi doktoruna gittik pavlik bandaj taktı 1 ay sonra tekrar gittik bu değer 58 derece ye çıktı. En son gittiğimiz de 60 derece olduğunu söylediler bandajı sadece sabahları takmamızı önerdi doktor. Buarada röntgen de çektik orada sol bacakta gelişim geriliği olduğunu fark ettiler. Sonuçların tamamını alıp özele gittik o da yani şeyleri söyledi ama 1 ay daha bandajin tüm gün takılı kalması gerektiğini söyledi.... Çok uzun oldu farkındayım özet geçmeye çalıştım elimden geldiğince. Sorum da şu bizim gibi bu süreci yaşayan atlatan annelerim var mı acaba. Neler yaptınız evde yapmam gereken birşeyler var mı lütfen dönüş yapın inanın çok zor bir süreç ve yardıma ihtiyacım var. Çok fazla doktorla görüştüm uzun uzun belirtmek istemedim ama annelerin yaşamış olduğu tecrübeler daha iyi olacak sanırım