Esinize karsi guvenszlik olck bsymi gecti aranzda sevgliykn vsMerhaba arkadaşlar, benim problemim çok bilindik,ve belki birçok kişide olan bir problem: Aşırı kıskançlık ve kuşku.
Bu son 2-3 aydır baş gösterdi ve bugünlerde tavan yapınca yazma gereği duydum.
Hepimiz sebepsiz kıskançlık ve güvensizliğin bir özgüven eksikliği, vesvese olduğunu biliriz.Ben de öyle. Ama hamilelikten midir bilmiyorum kontrol edemiyorum.Elimde olmadan ve bir sebep yokken eşimi aşırı kıskanıyorum ve acabalarla yaşamaya başladım bugünlerde.
İş ortamındaki bayanlardan (ki hiçbirini hiç görmedim,koskoca bir iş alanı,tek olan kapalı bir odada sekreteri vs gibi durumlar da yok,herkesin kalabalıkça çalıştığı büyük bir iş ortamı) bindiği servis aracındaki bayanlara ve kuzenine dek hep kıskançlık ve acabalar içerisindeyim.
Bunu nasıl yenebilirim?Hamilelikte biraz kilo aldım tabi,fiziken istediğim gibi topuklu ve zarif kıyafetler tercih edemiyorum.Bu da böyle hissettiriyor.C.nsel hayatımızda hamileliğime rağmen bir sıkıntı yok.Bana karşı istekli,ben de eşime karşı istekliyim.Beni beğendiğini,sevdiğini her zaman söyler.Sevgisini hep gösterir eşim.Fakat içimde birşeyler hiç durmadan beni itekliyor. Çok bunalıyorum,tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Esinize karsi guvenszlik olck bsymi gecti aranzda sevgliykn vsMerhaba arkadaşlar, benim problemim çok bilindik,ve belki birçok kişide olan bir problem: Aşırı kıskançlık ve kuşku.
Hepimiz sebepsiz kıskançlık ve güvensizliğin bir özgüven eksikliği, vesvese olduğunu biliriz.Ben de öyle. Ama hamilelikten midir bilmiyorum kontrol edemiyorum.Elimde olmadan ve bir sebep yokken eşimi aşırı kıskanıyorum ve acabalarla yaşamaya başladım bugünlerde.
İş ortamındaki bayanlardan (ki hiçbirini hiç görmedim,koskoca bir iş alanı,tek olan kapalı bir odada sekreteri vs gibi durumlar da yok,herkesin kalabalıkça çalıştığı büyük bir iş ortamı) bindiği servis aracındaki bayanlara ve kuzenine dek hep kıskançlık ve acabalar içerisindeyim.
Bunu nasıl yenebilirim?Hamilelikte biraz kilo aldım tabi,fiziken istediğim gibi topuklu ve zarif kıyafetler tercih edemiyorum.Bu da böyle hissettiriyor.C.nsel hayatımızda hamileliğime rağmen bir sıkıntı yok.Bana karşı istekli,ben de eşime karşı istekliyim.Beni beğendiğini,sevdiğini her zaman söyler.Sevgisini hep gösterir eşim.Fakat içimde birşeyler hiç durmadan beni itekliyor. Çok bunalıyorum,tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Aynı gün de doğum yapıyoruz Allahın izniyle
Ve evet kesinlikle hamilelikten kaynaklanıyor emin olun zira aynı duygular içerisindeyim :)
Kuşku vs değil sadece saçma sapan aşırı kıskançlıklar oluyor ve sonradan kendi kendime gülüyorum hatta eşime bile söylüyorum doğurunca hepsi geçecek bu günlerin tadını çıkar diyeÇünkü hiiç kıskanmazdım aklıma bile gelmezdi gece rüyalarımda görüyorum artık her gece kabus gibi :) sinirden ölüyorum ama yapacak bişey yok az kaldı az 4 ay sonra rahatız :)
Merhaba arkadaşlar, benim problemim çok bilindik,ve belki birçok kişide olan bir problem: Aşırı kıskançlık ve kuşku.
4 ay demeyin yaa nisan mayıs haziran 3 ay kaldı demek istiyorum :) Benimki tam tamına gününü doldurursa 15 temmuz dedi doktor ama kız bebekler erken doğarmış biraz, benim de erken olacak gibi geliyor yani haziran sonu temmuzun ilk bi kaç günü gibi. Seninkinin cinsiyeti ne tatlım?Nasıl gidiyor hamilelik.
İyi gidiyor çok şükür bi sıkıntımız yokmuş doktor öyle dedi :) benim bebiş erkek tahmini 20 temmuz ama büyük ihtimal bayramdan önce bebişime kavuşurum :)
tatlım maalesef bu duyguların bi kısmı bende de var içimde yaşıyorum ama gerçektende sanki gün geçtikçe büyüyor gibi...normalde bu kadar çok kıskanmamama rağmen şu an içten içe yiyorum kendimi.. dediğin gibi büyük ihtimal hamilelik hayırlısıyla bebişlerimizi doğuralım hiç bişeyimiz kalmayacak
Allah daha iyi etsin canım,mutlulukla hepimizi yavrularımıza kavuştursun.
Belki de bilinçaltımıza yerleştirilen ''erkek, eşi hamile kaldığı dönemde aldatır,gözü dışarı kayar,çünkü kadın kilo alır vs vs''Benim kızım dört aylık oldu..Aynı hisleri yaşadım ,defalarca ağladığımda oldu..Ama doğumdan sonra da geçmedi ..Vesvese mi kuruntu mu korku mu bilmiyorum ,sadece bastırmaya çalışıyorum bu duygularımı..
canıım burda okuyoruz ya çoğu şeyden etkileniyoruz. ben bazen BDV'yi okuyorum tüm yeni konuları falan öyle etkileniyorum ki bi bakıyorum gecesinde aldatmalı kavgalı kanlı bıçaklı bol entrikalı rüyalar ağlamalar falanlar filanlar üç sezonluk brezilya dizisi çıkar yani o dereceResmen kusur arar gibiyim,ben yokken pc.den uygunsuz sitelere bakar mı diye düşünüyıorum, hiç bir somut dayanağım yok ama çok bunaldım,öz benliğimi yitiricem artık
dua et canım bol bol. ben öyle yapıyorum. yapıcak başka bişey yok ; çünkü biliyorum ki aslında kendi kendime kurduğum şeyler tamamen hormonal ütopik senaryolarPis şeytan,bırak yakamı
Bende sebepsiz defresif haller de oluyor,aşırı duygusalım,çabuk sinirleniyorum,herşeyi kendime dert ediniyorum, alınganlaşıyorum.
Bebeğim varken bu duyguları hissetmekten dolayı suçluluk hissediyorum ona da yansıyor diye ama elimde değil.
Yanlış düşünüyorsunuz. Hayatınızda bu kadar güzel olduğunuz ve olacağınız başka bir dönem yok. Ben de hamileyim, evet kilo da aldım. Ama kendimi hiç bu kadar güzel bulmamıştım :) Allah'ın bi kadına bahşedebileceği en büyük güzelliği yaşıyorsunuz. Emin olun eşiniz için de yeryüzünde sizden daha güzel bir kadın yok. Lütfen hamileliğin tadını çıkarın ve vücudunuzdaki değişimle gurur duyun :)Herkes benim eşimi beğenir gibi değil, başkasını daha güzel bulur mu endişesi.Tetikleyen birşey yok aslında,var desem günahına girerim.Resmen kusur arar gibiyim,ben yokken pc.den uygunsuz sitelere bakar mı diye düşünüyıorum, hiç bir somut dayanağım yok ama çok bunaldım,öz benliğimi yitiricem artık.