Aşırı gaz sorunu....

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.194
78
32
Hanımlar...
15 günlük bebeğim 3 gündür gece 2 den sabah 8 e kadar gaz sancısı çekiyor.
Uykusunda çığlık çığlığa ağlayıp kendini kasıyor, ıkınıyor...
Gaz damlası bi işe yaramıyor..
Yavrum mosmor oluyor bazen....😢
Ne masajlar ne yağlar ama 3 gündür geceleri perisan oldu/olduk...
Var mı bunun bi yolu yordamı?
Tecrübeli anneler bi el atın bize....

Hanımlar...
Bu kadar ağırsa dokturuna gösterin mutlaka kontrol ettirin. Ben hafifce bacagima koyar; tabi dikkat ederek başına beline. Bacagima karnini koyar hafifçe sivazlardim sirtini. Biraz da hafif gene ayağımı asagi yukari indirirdim çok hafif santimlik bişey. Hic gaz sancimiz olmadı . Ama huzursuz olduğunda gazdan diye suphelenirdim . Hemen o halde bayağda gaz çıkarırdı. Cok hafif bir şekilde yapılması gerekir. Yan yatir cenin pozisyonunda hafif karnını ve sirtini ovala birde. Bunu yaptiktan sonra duz yatir ayaklarini yavaşça karnina doğru ilerlet bu da ise yariyor. Ancak bu son dedigim hani bu spor gibi masaj gibi bebeklere yapilan hareketlerden . Yani abartili bir ittirme değil. Onda da bayağ gaz çıkarırdı.

Gaz malasef herkesin korkulu rüyası benim 8 ay sürdü 8 ay uykusuz günler ...damlalar ise yaramıyor malasef ...sürekli yüz üstü yatardı reflu yastığı almıştım...arabada gezinmek onu rahatlatiyordu

Bu kadar ağırsa dokturuna gösterin mutlaka kontrol ettirin. Ben hafifce bacagima koyar; tabi dikkat ederek başına beline. Bacagima karnini koyar hafifçe sivazlardim sirtini. Biraz da hafif gene ayağımı asagi yukari indirirdim çok hafif santimlik bişey. Hic gaz sancimiz olmadı . Ama huzursuz olduğunda gazdan diye suphelenirdim . Hemen o halde bayağda gaz çıkarırdı. Cok hafif bir şekilde yapılması gerekir. Yan yatir cenin pozisyonunda hafif karnını ve sirtini ovala birde. Bunu yaptiktan sonra duz yatir ayaklarini yavaşça karnina doğru ilerlet bu da ise yariyor. Ancak bu son dedigim hani bu spor gibi masaj gibi bebeklere yapilan hareketlerden . Yani abartili bir ittirme değil. Onda da bayağ gaz çıkarırdı.
Yapıyoruz hepsini ama Hep etkili olmadı..
Çok huzursuz uyuyor

zor günler allah yardımcınız olsun , öncelikle siz yiyip içtiklerinize ve özellikle ayaklarınıza çok dikkat edin sizden bebeğe geçiyor , bebeğinizinde ayaklarını özellikle sıcak tutun , ve masaj yapın bol bol , bunların yanında yinede bir doktora götürün , biz bunlar dışında malesef bir fayda göremedik ama inşallah size yardımcı olan bir doktor bulursunuz

Yapıyoruz hepsini ama Hep etkili olmadı..
Çok huzursuz uyuyor
Morarma falan demişsiniz. Mutlaka götürün doktotuna. Tamam bazı çocuklar evet çekiyor bu durumu. Hicbirsey çıkmıyor bazen ama en azindan içinizde rahatlasin , birsey varsada erkenden müdahale edilir. Yoksa da en azından baska korkunuz olmaz. Sürekli insan çünkü başka birşey mi gar diye yıpratıyor sonra kendini.

Ayşe Öner isimli deneyimli bir hemşirenin masaj videoları var. Onları bir deneyin. Bir de madem morarma var ihmal etmeden doktorunuza gösterin.

Hala daha çeken bir anne olarak fayda gordugum,kimyon çayı hem siz hem bebeğe bir iki çay kasigi( bebeğe kimyon verilir mi diyenlere cevap vermeyecem,alintilamayin) tarifini internette bulabilirsiniz,suzerek vereceksiniz. İkincisi aguline şurup,kızım saatlerce susmazdi sabah ezanlarina kadar bu ikisinden çok fayda gördüm hamd olsun.

muhtelen kolik karnina saat yonunde masajlar yapip kucaginizda sirtindan gaz cikarma islemi yaparak yuruyebilirsiniz
ben hamakta buldum cozumu
ama sizinki daha cok kucuk
sut icmeyin iyice pismemis kimyonsuz nohut fasulye lahana tarzi seyler yemeyin
gazlandiginda karnina utuyle isttiginiz bir bez koyun
ayaklarinin altina aci badem yagiyla masaj yapin

Sana su an bu gaz icin yapilabilecek yontemlerin kitabini yazarim ama bizde hic biri ise yaramadi. Biz o kolik krizlerini aylarca cektik. Moralini bozmak icin soylemiyorum, tabi ki elinden geleni yap ama o bebek aglayacaksa agliyor ve o gaz ciksa da bitmiyor...

Hanımlar...

Ben bir çay kaşığı anasonu havanda dövüp bir çay bardağı sıcak suya demliyorum. Öğleden sonra içiyorum ki akşama kadar sütüme geçsin diye. Ama bir gün anason içmişsem bir gün rezene içiyorum.
Akşam krizlerimiz 9 gibi başlıyor.. 7 gibi gaz damlasını verip besliyorum. Sonra dizime yüzüstü yatırıp sırtına pıt pıt vuruyorum.
Çok ağlarsa sallıyoruz çarşafa koyup eşimle. 😕 Hatta bu akşam çingene salıncağı dedikleri hamaktan alacağız.

Birkaç gündür de farkettim akşam 9 gibi banyo yaptırırsam çok rahat uyuyor maşallah.

Benim denediklerim bunlar. Bir on gün öncesine kadar arabayla gezmeden rahatlamayan oğlum şimdi çok şükür daha sakin. Yine krizler geliyor ama çay, damla, yağ, masaj, banyo, sallama derken daha kısa sürüyor.

Ha bir de internette kolik bebekler için anne karnı sesi diye bir video var bir saatten az uzun. Onu muhakkak açıyorum emme işlemi bitmeye yakın.

Doktor zeytin yağlı kulak çöpüyle kaka yapmasını sağladı .
3 bez boşaltım oldu .
🤦‍♀️
Evdede yaptığım olurdu .
Çok özür diliyorum bu kadar açık seçik iğrençlik oldu biraz.
Yavrum uzun süre böyle rahatlayabiliyordu.

Biz sab simplex le kurtulduk gazdan ama sizinki kadar küçükken başlamadık doktora bi sorun isterseniz. Bide ben kendim günde üç kere falan kaynak suyun içine normal yemeklere attığımız kimyonu bi çay kaşığı atıp içtim. yediğim yemeklere de attım kimyonu sütten onada geçiyordu çok rahatlatıyor Du. direk bebeğinize falan vermeyin kimyonu daha çok küçük siz kendiniz için inşallah işe yarar geçiyor hepsi azıcık sabır sağlıkla buyusün yavrunuz :)

Bebegin karni bacagina gelecek sekilde yatirip sirtini sivazlamak iyi geliyor diye biliyorum.. Bir de gaz cikarirken bel kismindan, poponun az üstünden ovalamak lazim sanirim.. Gerci bunlar klasik yontemler; bu kadar aglatan, uyutmayan bi gaz sorunu doktor ile gorusulmeli mutlaka..

Şöyle bir şey var ben işe yaradığını gördüm ama siz doktorunuza bir sorun ve öyle uygulayın isterseniz.
F3756000-A92D-463C-BD60-19971147C1AE.webp
Emziriyorsanız kısa bir süreliğine inek sütü ve ondan üretilen ürünler, soya, kahve, fındık, fıstık, çikolata, kabuklu deniz ürünleri, brokoli, yeşil biber ve baharatlı yiyecekleri kesmeyi deneyin. Çok geçmiş olsun.

Back
X