Aşiri bagli (duskun) bebek

sandriyon

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
11.329
25.907
798
35
Kizlar selam

Suan 15 aylik bi oglum var ve bana asiri bagli. Yakinda krese baslicak bugun gorusmeye gittik. Suan tam 1 ayimiz var bu baglilik seviyesini azaltmak istiyorum.

Su ana kadar yatili kimsede kalmadi. En fazla esimle veya annemle 1 veya 2 saat kaldigi oldu. Emzirmeyi 14 aylikta bitirdik.
Ayni evde 2 gece ayri odalarda uyuduk onun haricinde bana asiri duskunlugu var.

Kreste zorluk cekmemesi icin bu aliskanligini birakmasi icin neler tavsiye edersiniz sevgili tecrubeli anneler.

Tesekkur ederim simdiden

Kreş icin cok küçük degil mi mecburiyetiniz yoksa bırakmayın lütfen yeri gelecek sarilmak istediginizde o istemeyecek bu zamanları ozleyeceksiniz

Kreş icin cok küçük degil mi mecburiyetiniz yoksa bırakmayın lütfen yeri gelecek sarilmak istediginizde o istemeyecek bu zamanları ozleyeceksiniz
Turkiye sartlarinda kucuk ama biz yurtdisinda yasiyoruz suan krese baslamak zorunda kalmasa bile 2,5 yasinda anasinifina baslamis olacak.

17.aydan selamlar, benim kucukte bana asiri bagimli, ilk bebegim böyle degildi, nerede hata yaptigimi bende bilmek isterim surada yerimi alayim.
Benim ilk kizim 15 aylikken basladi krese hic sorun yasamadik ama kizim babasina yatili gidiyodu 2 haftada bi. Oyuzden alisikti ve bukadar bagimli degildi bende tam olarak anlamis degilim . neden boyle oldugunu

Turkiye sartlarinda kucuk ama biz yurtdisinda yasiyoruz suan krese baslamak zorunda kalmasa bile 2,5 yasinda anasinifina baslamis olacak.
Sey belirtmeyi unutmusum
Hergun degil haftanin 3gunu gidecek krese. Oyle dusundugunuz gibi sabah birakip aksam alma durumu soz konusu degil simdilik

Yurtdisinda krese uyum surecleri nasil oluyor acaba? Bizim burda mesela anaokuluna anasinin eteginden ayrilmamis cocugu lap diye atiyorlar. Uyum haftasi diyolar adina uyumun u'su yok... merak ettigim bir surec. Yasadikca paylasirsaniz sevinirim.

Benim ilk kizim 15 aylikken basladi krese hic sorun yasamadik ama kizim babasina yatili gidiyodu 2 haftada bi. Oyuzden alisikti ve bukadar bagimli degildi bende tam olarak anlamis degilim . neden boyle oldugunu
Yani ilk bebegimle guvenli baglanma isini halledip ikincisinde nasil beceremedigimi cozmeyi cidden cok istiyorum, umarim bu baslikta akilci cozumler duyarim bende.

Yurtdisinda krese uyum surecleri nasil oluyor acaba? Bizim burda mesela anaokuluna anasinin eteginden ayrilmamis cocugu lap diye atiyorlar. Uyum haftasi diyolar adina uyumun u'su yok... merak ettigim bir surec. Yasadikca paylasirsaniz sevinirim.
Ben ilk kizimda yasamistim zaten. Oda 15 aylikken baslamisti. Burada gelirine gore fatura cikariyolar size. Uyum suresinde ilk hafta anneyle 2 saat kalip sonraki hafta kalmasi gerektigi gibi oluyor. Kresler cok titiz bir sekilde kontrol edilir devlet tarafindan. Soyle soyleyebilirim krese gonderiyorum cocugumu dedigimde kimse aa vah vah kucuk daha neden gonderiyosun tepkisi verilmiyo cunku evde oturup coco melon izlemesinden orada 5 , 6 saat vakit gecirerek egitici seyler ogreniyor.
Anaokulu 2,5 yasinda baslaniyo orada uyum haftasi yok direk basliyo

Ama daha onlar süt kuzusu ya kiyamadim
Sut kuzusu biliyorum ama krese gidince koca asker cagina gelmiyoki. Dusununki siz bebeginizi anneye kv ye birakiyosunuz. Ki onlar nekadar egitici seyler verebilir tartisilir. Ama suan ben haftanin 3 gun 5er saatten oglumun cok buyuk bise kacirdigini dusunmuyorum.
Zira ilk kizimda tek yasayan anneydim sabah birakip aksam almak zorundaydim ve suan okadar cok fark varki krese gitmemis bi cocukla.. gonul isterdi onuda full time degilde part time biraksaydim ama ozamanki sartlar bunu el verdi
Suanda sartlar bunu el veriyor :)

Cok sistemli hakikaten. Meslegim geregi cocuklarin 4 yasinda bile okula baslamasinin cok gec oldugunu dusunuyorum. Dolayisiyla soylediginiz dusunceye kesinlikle katiliyorum. Keske tr de de kucuk yaslarda anaokulu olmasa bile devlet eliyle oyun gruplari adi altinda cocuklar icin sistemli etkinlikler yapilsa..

Evladinizi siz daha iyi tanirsiniz ancak uyum haftasi surecinde sizden ilgisini koparacak birsey illaki bulacaktir. Su gibi akip giden bir surec diliyorum

Tr'de 24 ay sonrasi devletin cocuk kulupleri var, daha alt yas grubu icin yok, ozel oyun gruplari var ama kac tanesine goturdum ya suraya da devam edebilirim dediğim bir tanesine de denk gelmedim.

Lamia Pervin ne bileyim sanki bir noktada biseyin ucunu kacirdim gibi geliyor, kendimi paraliyorum.

Tesekkur ederim
Ilk kizimda krese verdim ikincide corona donemine denk geldigi icin veremedim. Ama suan 14 yasindaki kizimla oturup felsefe konusun kitap konusun sanat konusun dertlesin her sekilde beyni okadar guzel calisiyoki ... cunku kreste oturup sadece yemek ye yat yapmiyolar aktiviteleri oluyo.
Guzel dilekleriniz icin tekrar Tesekkur ederim :)

3 yaştan bildiriyorum.

Bizim kız da bana aşırı derecede düşkün.

Yarım gün kreşe gidiyor da okuldan almaya gittiğimde boynuma bir sarılıyor Allahım sizi inandırsın herkes hayran kalıyor o tatlı diline,sevgisine,ilgisine…

Ben de biraz sorguladım,okulun hem müdürü hem psikoloğu hem de öğretmeni ile konuştum hep aynı cevabı verdiler “ bazı çocukların karakteri bu,hele ki prematüre bebekler anneleri ile yarım kalmışlığı doldurmaya çalışıyor” dediler.

Evde de bir saat kucağımdan inmiyor özlemle seviyor. Tüm gün peşimde,ya kucağımda ya omzumda ya kolumda ya bacağımda…

Allahım eksikliğini göstermesin inşallah çok yorucu biliyorum ama çok şükür diyorum ben hep…

Masallah kiziniza Allah saglikla bagislasin acilarini gostermesin

Belki bir pedagog arkadasimiz cikarda aciklar bakalim gorelim :)

Belki bir pencere acar bu soyledigim, belki de okumustursunuz bilmiyorum, bir soz var; "hicbir kardesi ayni anne baba buyutmemistir" diye. Sonucta anne baba olarak bizler de bir surec icindeyiz. Kendnize cok yuklenmeyin

Oyun klupleri konusuna gelince isini sevgiyle yapanlar cok fazla yok geneli alti bos maddi kaygilarla yapiyor... umarim milli egitim bu konuda daha duzgun ve sistemli kararlar alir. Ben simdilik cocugum icin yuzme kursu falan gibi minik adimlar dusunuyorum, cunku henuz cok kucuk

İmkannz varsa bekletblrsnz 18. Aydaki o büyük atağı geçsin öyle verin. O ayda çocugun algısı tamamen değişyr. Çok kıymetli. Altını bezini aldırmak bile o 5 saatte onun mahremiytne çok büyük darbe.
Ama caliscksnz başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…