Aşırı bağımlı, bir saniye uzaklaşmıyor! Lütfen yardım edin

Anneniz iki gunlugune niye kaliyor hic gelmesin daha iyi degil 40 i daha uzun sure kalmasi gerek.ayni zamanda kv le ayni sehirdesin o da gelsin sizinle kalsin aile buyuklerinin biraraya gelip konusup napalim nasil yardımcı olalim diye konusmasi gerek yok biri iki gun kaliyor yok biri iste gelirim arada diyor.
Eger bu durum gerçekleşmeyecek ise yaniniza kesinlikle yardimci almalisiniz hem de yatili.hic eskileri de karistirmasin esin eskilerin yetistirdigi cocuklarin bugunun buyukleri malum psikolojik rahatsizliklari ortada tabi hepsi boyle degil .size cocugunuza ve ikizlerinize ayri uzuldum.hatta sizin simdiden planlarinizi yapmaniz gerekiyor bakiciyi ayarlamaniz gerekiyor az bir zaman kalmis.esinle guzelce konus merhamet sahibi ise yola gelir.

Günaydın kardeşim konunu okuyunca inanmazsın dişine ağrı girdi.oncelikle Allah yardımcın olsun.bende bir ikiz annesiyim.hamileligide çok zordur dinlenmek istersin simdi.cok geceler ağladım halada bazen sinirlerimin yiprandigini dusunuyorum.benim büyük olan on yaşında.o bile bu kadar buyumusken bana dahada bir bağlandı ikizlerden sonra.surekli benimle kitap okumak ders çalışmak istiyor.ikizlerin tam hareketli zamani.annem dinleneyim diye evine götürüyor Allah razı olsun.kvdemde görünüşte ilgileniyor ama geldiği zaman beni daha çok ugrastiriyor.esimde senin eşin kadar olmasa da beceremiyor çocuk bakmayi.ikizlerimden sonra etrafımda kimse kalmadi.insablar korkuyorlar çocuklarla oturmaya gideceksin diye.cok bunalıyorum bazen ağlıyorum.ama geçecek diyorum seni çok zorlu bir süreç bekliyor.suan sana sarılıp ağlamak geldi içimden

Çocuk ne bilsin sizin 6 aylık hamilesiniz diye kucağınızda bir şey taşımamanız gerektiğini. Allah aşkına.
İkiz hamilesi bir kadın kendini zor taşıyor birde kucağında çocuk çok çok üzüldüm bu kardeşime aynı sehirdeysek ona destek olmak isterim

Benimkisi normal boyutta değil işte. Bir saniye bile kucağımdan bıraksam uzaklaşsam ya da tv izlerken yan koltuğa oturtsam direk mahvoluyor.

Olmaz mı canım?
Ne ağlama krizlerini geçtik. Ne gergin tuvalet safhaları atlattık. Kapılarda salya sümüktük. Konuşup iletişim artınca sakinledi biraz.
Hala daha sen oyna ben tuvalete gidiyorum diyorum. Yine tuvaletin önüne gelip oynar. Yeni yeni ben yemek yaparken başka odalarda oynar. Ki en fazla 5 dakika..

O zaman pedagog işini öne alın. Doğumdan sonra zor olur.

Ama asıl problem eşinizmiş bence. Sizi tartışınca, dert yanınca dinlemiyorsa bebekler için alışveriş bahanesiyle çocukla bir kaç defa başbaşa bırakın.

Gerçi size yaptığı kadar nazlanmaz babasına ama olsun. O bile yeter ilgisiz babaya.
Eşiniz gel diye arasa da oyalayın hemen gitmeyin. En az 3-4 saat baksın. Yoksa anlayamaz sizi.

Bağırdığınızda anlamıyorsa tatlı dille halledeceksiniz. Biraz politik davranın..

tek çözüm var acilen yardımcı

zira çocuk bebekler gelmeden ona alışmalı

evde 3 tane bebeye kimse bakamaz hele ki bebekler ikizken

insanlar sadece ikizlere bakıcı anne ve bir aile büyüğü bakıyor sizin büyük çocuk da bebek daha

onun en anneci olduğu zamanlar zaten

bir de çocukların hisleri kuvvetlidir o içinizde neler olduğunun farkında o nedenle de size yapışıyor

evet onun bağımsız kalmasına imkan tanımanız lazım da eşiniz bunun için nasıl bri çaba gösteriyor

örneğin evde olduğu zaman alıp çocuğu parka götürsün pastaneye götürsün hatta kahveye götürsün (şaka)

yani bir yerlere götürsün annesiz durmasını ayarlasın

zira bebekler ikiz muhtemelen sezeryan olacak, umarım zamanında gelirler ama erken gelebilirler hastanede kalabilirler

bu süreç için büyük bebek hazırlıklı olmalı

en kısa vadede eşin her akşam çocukla geçirdiği süreyi artırıp annesiz geçirdiği süreyi çoğaltmalı

örneğin o uyutmalı

bunlar bir gecede olmaz bir süreç ve iki ay içinde düzeni kurmalı ki bebekler geldiğinde iyice sıkıntı olmasın

Güzel kardeşim sana olumsuz yorumlarda yapip moralinin bozulmasını istemiyorum.artik olan olmuş 6 aylık hamilesin.ilk önce kendi sağlığını düşün sen iyi olursan onlara daha iyi bakarsin

Allah kolaylık versin.
Ben hamileyken kızım 5.5 yaşındaydı oda böyle yapışıyordu bana. Gezmeyi çok sever ona rağmen babasıyla çıkmıyordu.
Oğlum olunca annem bizdeydi,o parka götürmeyi ,havuza inmeyi teklif ediyordu bensiz gitmek istemiyordu,gitse bile bir bahaneyle gelip(tuvaletim geldi,acıktım vs)kontrol ediyordu.
Sizin ki daha bebek normal bu hali. Benim kızım 5.5 yaşında böyledi,1.5 yaşında bebekten ne bekliyorsunuz ki. Hamile olmasanızda size bağımlı olması normal ama burda iş eşinize düşüyor. Eve gelince alıp onu oyalaması gerek,oturup oyun oynaması,hatta alip parka götürmesi.
Tamam şimdi iyi kötü idare ediyorsunuz ama ikizler gelince daha da zor olacak sizin işiniz.
Tek başına kaldirılabilecek bir sorumluluk değil bu,eşiniz destek olmak zorunda başka yolu yok.
Şimdiden başlamalı hatta. Size de yazık yani.
Bebeğinize de yazık.
Öyle sen annesin deyip geciştiremez.
Madem böyle yapacaktı layıkıyla korunsaydı.

Allah kolaylık versin.
Ben hamileyken kızım 5.5 yaşındaydı oda böyle yapışıyordu bana. Gezmeyi çok sever ona rağmen babasıyla çıkmıyordu.
Oğlum olunca annem bizdeydi,o parka götürmeyi ,havuza inmeyi teklif ediyordu bensiz gitmek istemiyordu,gitse bile bir bahaneyle gelip(tuvaletim geldi,acıktım vs)kontrol ediyordu.
Sizin ki daha bebek normal bu hali. Benim kızım 5.5 yaşında böyledi,1.5 yaşında bebekten ne bekliyorsunuz ki. Hamile olmasanızda size bağımlı olması normal ama burda iş eşinize düşüyor. Eve gelince alıp onu oyalaması gerek,oturup oyun oynaması,hatta alip parka götürmesi.
Tamam şimdi iyi kötü idare ediyorsunuz ama ikizler gelince daha da zor olacak sizin işiniz.
Tek başına kaldirılabilecek bir sorumluluk değil bu,eşiniz destek olmak zorunda başka yolu yok.
Şimdiden başlamalı hatta. Size de yazık yani.
Bebeğinize de yazık.
Öyle sen annesin deyip geciştiremez.
Madem böyle yapacaktı layıkıyla korunsaydı.
Kesinlikle haklısınız. eşim işten gelince çocuğu sevmek dışında hiç ilgilenmiyor çalışma odasına çekiliyor sonra fifa filan oynuyor.oğlumda hiç ona yaklaşmıyor zaten.

Kesinlikle haklısınız. eşim işten gelince çocuğu sevmek dışında hiç ilgilenmiyor çalışma odasına çekiliyor sonra fifa filan oynuyor.oğlumda hiç ona yaklaşmıyor zaten.

çocuk gidip yanaşmaz

eşin onun seveceği şeyleri yapacak ki çocuk onunla eğlensin

oynayacak boğuşacak top atacak gezdirecek

fifa oynamayı vs unutsun 3 bebek olacak evde

onun bakması en kolayı şu an olan çocuk onu kendine alıştıracak ki bebekler geldiğinde de oyalayabilsin

ya da ona şöyle bir teklif ilet sen oğlun ile ilgilenirsin o iki bebeğe bakar

hangisini kabul ederse artık

sen annesi isen o da babası her şeyini yapabilmeli ikizler muhtemelen mama da yerler o durumda ben besleyemiyorum da diyemez emzirme saati sen besledi isen mama saatinde o beslemeli ya da işte sen birini emzirirken o diğerini mama ile beslemeli ya da sıra beklerken oyalamalı

çocuk gidip yanaşmaz

eşin onun seveceği şeyleri yapacak ki çocuk onunla eğlensin

oynayacak boğuşacak top atacak gezdirecek

fifa oynamayı vs unutsun 3 bebek olacak evde

onun bakması en kolayı şu an olan çocuk onu kendine alıştıracak ki bebekler geldiğinde de oyalayabilsin

ya da ona şöyle bir teklif ilet sen oğlun ile ilgilenirsin o iki bebeğe bakar

hangisini kabul ederse artık

sen annesi isen o da babası her şeyini yapabilmeli ikizler muhtemelen mama da yerler o durumda ben besleyemiyorum da diyemez emzirme saati sen besledi isen mama saatinde o beslemeli ya da işte sen birini emzirirken o diğerini mama ile beslemeli ya da sıra beklerken oyalamalı
Haklısınız deneyeceğim teşekkür ederiö

Eşinizle nasıl evlendiniz?

Bana sanki evi çekip çevirecek biri olsun, çocuk da versin bana yeter zihniyetinde bir adam gibi geldi. Eğer sizinle sırf bunlar için evlendiyse size acımaması, "bal gibi bakacak" mantığında olması -o tipte bir adam için- normal.
Yani sizi çocuk bakıcısı olarak görüp evlendiyse.

Tek çocuğum, eşimin maddi durumu eve yardımcı tutmaya müsait. Gel gör ki asla gerek olmadığını ve çok abarttığımı söyleyip duruyor.

Yok ya. Bırakın bir hafta sonu annenize gidin. Otursun baksın. Ayrıca ikiz bebek ve 2 yaşlarında çocuk. Tek kişi mümkün değil bakamaz. Bir çare bulun. Kocanıza da çok sinirlendim birşey demek istemiyorum

Eşinizle nasıl evlendiniz?

Bana sanki evi çekip çevirecek biri olsun, çocuk da versin bana yeter zihniyetinde bir adam gibi geldi. Eğer sizinle sırf bunlar için evlendiyse size acımaması, "bal gibi bakacak" mantığında olması -o tipte bir adam için- normal.
Yani sizi çocuk bakıcısı olarak görüp evlendiyse.
Staj yaptığım yerimde patrondu, çok ısrar etmişti o zamanlar. Aşık olmuştum yani.

Staj yaptığım yerimde patrondu, çok ısrar etmişti o zamanlar. Aşık olmuştum yani.

ikiz prematüre annesiyim.3 çocuğum var.ikiz bakmak çok meşakkatli.ayrıca size bağımlı 1.5 yaşında bir çocuk.önce mutlaka pedagogla görüşün.

babayı zorlayın ilgi noktasında.Çocuğunuza yeni oyuncak alın.Siz ellemeyin babası ile oynasınlar.O oyunu babayla özdeşleştirsin.Oyun hamuru olur maket olur çiftlik vs olur.Böyle böyle alışsın babaya..

ve en önemlisi mutlaka doğum sonrası büyklerden destek alın.maddi durumunuz iyiyse bakıcı tutun.

1,5 yaş civarında öyle oluyor ama zaten çocuklar. Yani sanırım, benimki de öyleydi. Erken evlenmişsin, erken çocuk yapmışsın, ilki daha bebekken ikizlere hamile kalmışsın konularına girmeyeceğim. Zira geçti artık. Ama ikizler doğunca eşine de iş düşecek, belki yardım alacaksın, bunu eşine şimdiden aşıla

çocuğun davranışları normal bu yasta böyle olabiliyolar her çocuk bir değil bazı çocuklar böyle huysuz olabiliyo ki 2 yaş sendromuda başlamış olabilir benimki 2.5 yasında daha atlatamadık sendromu

Eşiniz açısından sormuştum aslında. Hani ayarlanmış evlilik, görücü usulü vs ise mantık evliliği yapıp sizden de o yönde beklentileri olabilir diye düşünmüştüm.

Back
X