- 24 Mart 2019
- 107
- 136
- 18
- 26
- Konu Sahibi gulsecicekk
Merhaba, düşünmedim aslında. Planlı değildi.Ikizler dogunca cok uzulecek cocuk. Keske bu kadar size ihtiyaci varken tekrar bebek dusunmeseydiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba, düşünmedim aslında. Planlı değildi.Ikizler dogunca cok uzulecek cocuk. Keske bu kadar size ihtiyaci varken tekrar bebek dusunmeseydiniz
Allah yardımcınız olsun, inşallah biraz daha büyüyüp kreş yaşına geldiğinde ya da oyun grupları aracılığı ile sosyalleşir, zaten daha küçücükmüş de, babası için hiç umut yok sanırım, Allah vicdan versin ona da.Kızlar merhaba, benim 1.5 yaşında bir oğlum var. ikizlere 6 aylık hamileyim ama oğlum kesinlikle benim olduğum odanın bile dışında durmak istemiyor. Sürekli kucağımda olmak istiyor, yemek yapmaya gidersem odada olmadığımı fark ettiği anda çığlık kıyamet ağlıyor. Annemlere kesinlikle bırakamıyorum. Eşimde sanki bu çok kolay bir şeymiş gibi abartma bak ne olcak diyor. 20 yaşına giricem yakında ama bunların hepsiyle uğraşmak bana inanılmaz zor geliyor. Her gece benimle uyuyor. Ne yapmalıyım nasıl ayırmalıyım? Yaşıtlarıyla oynuyor onda bi sorun yok ama odada ben olursam oynuyor anca.
Haklısınız en iyisi hiçbir şey yapmamak, oğlumun ve benim yiceğim kadar yapayım.Eskiler nasıl bakıyormuş çocuk isterse ağlamaktan çatlasın bağlarlarmış beşiğe, tarlada bahçede çalışırlarmış. Kaç bebek öyle çatlayıp ölmüş ya da beşik devrildiği için, bağladıkları kuşakla boğulduğu için.. Biraz büyük olanları da bağda bahçede gezermiş. Bizim jenerasyon ise TV manyağı mal bir nesil olarak yetişti. Ben eşime şunu söylüyorum her şey dört dörtlük olabilir bu ev bal dök yala olur 3 çeşit yemeğimiz olur ama bunu yapmam için bu çocuğu TV, tabletin önüne oturtup dünyadan kopuk mal gibi büyütürüm. Çocuğum kaliteli yetişsin eğitim alsın düşünsün sorgulasın istiyorsan şu anki düzenle gideceğiz. Başka bir yolu yok. Eşinin seni anlaması lazım madem maddi sorunu yok bir yardımcı şart olacak. 3 çocukla öyle her şeye yetişemezsin. Gerekirse yemek temizlik yapma anlasın. Evde yabancı istemiyorum ne demek ki kadın ona gelmiyor sana yardım etmeye geliyor. O işten gelene kadar gitmiş olur. Daha da razı olmazsa çocuklar biraz ele ayağa gelene kadar annene git beraber bakın
Yobaz resmen.Cimri diyemem. Hatta eli baya bi açıktır. Ama iş evde yardımcı tutmaya gelince ne gerek var ben evde yabancı birini istemem, abartma herkesin çocuğu böyledir filan diyor.İkizler doğunca idare edersin eskiler ne yapmış diyor kafayı yedirtecek bana
Yazık. Yaş almış ama akıl 15.Yazmayı unuttum 36 yaşında.
Allah razı olsunYazık. Yaş almış ama akıl 15.
Size de yazık olmuş ama iş işten geçmiş.
Allah yardımcınız olsun.
Tecrübelerinizi benimle paylaşmanız çok güzel ve çok önemli benim için, gerçekten teşekkür ediyorum. Şu aralar kitap okuyorum bu konularla alakalı ama dediğiniz yerlere mutlaka göz atacağımPedagog Adem güneş in YouTube da videoları var ve pedagojiokulu diye bir sitesi var. Orada bahsediyor hemen hemen her sorundan. Güvenli bağlanma kurmanız gerekiyor sanırım. Ama az çok öyle oluyorlar o dönemde.
kızım kardeşi olunca bebeğe vurmaya başladı anlattım olmadı kızdım olmadı. Adem beyeförw adıl vuran çocuğa bol bol sarılmalıymış.
Şimdi daha çok ablayla ilgileniyoruz.
Emzirirken çok kıskanıyor. Niye kucağına aldın diyor.
Emzirirken lüzumunda hadi gel kızım yanıma seni bir öpüyüm diyorum. Sonra da Elimi Tutar mısın elimi tutman sana dokunmam çok hoşuma gidiyor diyorum.3 yaşına kadar bebekler anneye bağımlı olurmuş ve ten TEMA’sı kurmaları gerekirmiş. Azaldı sorunlarımız. Ama teyzeleri bebişi kucağına aldığında tekrarladı.
Yani bebişler doğunca çok daha zor zamanlar sizi bekliyor. Bol bol pedagojik anlamda kendinizi yetiştirmenizi tavsiye ederim.
Hatta
Daha 20 yaşındasın 3 çocuklu olacaksınız yakında. Eşinizle çatışıyorsun ki o da senden 16 yas büyükmüş eyvah dedim okurken.
1bucuk yaşındaki bebegin senden ayrılmak istememesi normal,biraz araştırırsan 2 yaşına kadar güvenli bağlanma dönemi ve 2 yaştan 4 yasa kadar guvenli ayrılma dönemidir. Sen bu dönem hata veya hatalar yaptin sanırım, bebeğine bagirmk, en ufak bir kaş çatmak,baska odaya dahi gitsen kaçar gibi gitmek,gece uyandığında seni görememesi vs.daha aklıma gelmeyen tonla sebep olabilir. Tüm sevecenliginle ttli dilinle daha çok ilgilen dah çok oyun oyna. Sana doyunca zaten kendi ayrı oyun kurup baska uğraşlar buluyor. Gozden kaybolacagin zaman aciklama yap surekli. 2 yasa doğru hırçınlık inat tutturma da eklenecek buna hazırlıklı ol. Ve o okuz ne derse desin,ikizler dogunca yardimci şart olacak. Yoksa sinirlerin mahvolur,büyük çocuğun için pedagog pedagog gezersin.
Evet sık sık bunu hatırlatmaya özen gösteriyorum.Bir de kardeşleri olunca Oğlunuzun hayatında bir şey değişmeyeceğini hala en kıymetlileri olduğunu hissettirmeniz lazım. Büyüklerden destek alın. Ben Doğum yaptığımda kızım 2.5 yaşındaydı . O zamana kadar beraber uyuyorduk. Doğumdan sonra İlk bir iki hafta babasıyla uyudu sonra illa beni istedi. Uyumuş olsa bile gece kalkıp yanıma geldi.
Kaybetme korkusu var galiba,buna bir dikkat edin isterseniz neden böyle hissediyor diyeAslında mizacım gereği hiç sinirli bi insan değilim, kaş çatamam, kızamam. Ona da hiç öyle bir tavır göstermedim fakat bebek arabasında giderken bile dışa dönük gitmek istemiyor yani araba bana bakar vaziyette geri geri gitmek istiyor. Normalde bebekler hep dışa dönük görüyorum.
Peki eşimin sürekli abartıyosun demesi? Ben mi abartıyorum sizce de? 6 Aylık hamileyim kucağımdan bile inmek istemiyor bunun neresi abartı..
Lafı çocuğuna değil kiÇocuk ne bilsin sizin 6 aylık hamilesiniz diye kucağınızda bir şey taşımamanız gerektiğini. Allah aşkına.
Tek çocuğum, eşimin maddi durumu eve yardımcı tutmaya müsait. Gel gör ki asla gerek olmadığını ve çok abarttığımı söyleyip duruyor.