Aşilarimiz ve aylik kontrollerimiz....

u2rem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
2.749
1
kızlar bgn 46 günlüğüz ve rota virüs aşısını yaptırdık ağızdan verilen bir aşı....özel olarak yaptırdık sağlık ocaklarında yapılmıyor...2. ayı doldurduğumuzda da özelde pnomokok ve sağlık ocağında karma aşılarımız olacak ....karma aşı ateş yapıormuş şimdiden stres yaptım walla...

doğumda 3400 gr 51 cm di..:nazar::nazar::nazar:
bir aylıkken 4550 gr 55 cm di...:nazar:
46günde : 4730 gr 57 cm olmuş:nazar::nazar::nazar:

siizin aşılar ve bebişler ne durumda...

ben daha dr goturmadım dogumda muayene etmışler bı problem yok dedıler
sarılık olmadık
topuk kanı alındı saglık ocagında
1 aylıkken hepatıt asısı yapıldı bebegımın

rota virüs asısını dr mu yonlendırdı canım ?

dogumda 3250 gr 53 cm dogdu
aylıkken 4300 55cm

ben sordum ateş yapan bı ası yok dedı ası yapan kısı demekkı varmış ya kotu oldum simdı

rota virüs asısına herhangı bır para odedın mı ne kadar?

muane parası ödeniyor aşıya para verilmiyor hafsaacım

bizimde 10 eylülde bcg aşımız var bakalım

1 aylıkken 4,100grmdı

canım özel aşıların sürelerini bilmiyorum bende yaptırıcaktım unuttum sormayı 10 eylülde sorucam ummarım gec kalmamışımdır

bizde bugun günlüğüz :)
1. ayımızda özelde hepatit aşısı yaptırdım, doktorum demişti bana özeld eyapılan bir aşı var diye ama adını ve ne zaman yapıldıgını unuttum.
en son 25 gunlukken gittik doktora
54 cm boy, 4.150 gr kilo dedi..

Kızlar rotavirüs aşısını sakın ihmal etmeyin. Bu yıl salgın var. Aralık Ocak aylarında çıkan bu virüs bu sene Mayıs ayında kendini göstermiş. Eşimin yeğenleri,bir arkadaşımızın kızı ve onların bir tanıdıklarının oğulları rotavirüs oldu. Çok zor bir hastalık bebişleri perişan ediyor. Bu arada aklınızda olsun doktorunuz söylemiştir ama aşı yapıldıktan sonra altını değiştirirken 3 gün kadar sakın kakasına temas etmeyin çok bulaşıcı bir virüsmüş. Ayrıca kakası çok kötü kokacakmış.

bugün doktora gıttık bızde doğduğundan berı hiç kontrol ettırmemıştık sadece sağlık ocağına götürdük.doğummdan sonrakı gün hepatit aşısı yapıldı bu ayın 26 sında yapılacak ıkıncısıde..

doğumda 4000 gr 54 cm idi
8 günlükklen 4050 gr 55cm
bugün 16 günlük 4710 gr 57 cm

gayet sağlıklıymış kuzumm.bizde özel polıklinık var oraya götürüyorum aşılarınıda orda yaptırım bır ay sonra tekrar kontrolumuz var..

ben daha dr goturmadım dogumda muayene etmışler bı problem yok dedıler
sarılık olmadık
topuk kanı alındı saglık ocagında
1 aylıkken hepatıt asısı yapıldı bebegımın

rota virüs asısını dr mu yonlendırdı canım ?

dogumda 3250 gr 53 cm dogdu
aylıkken 4300 55cm

ben sordum ateş yapan bı ası yok dedı ası yapan kısı demekkı varmış ya kotu oldum simdı

rota virüs asısına herhangı bır para odedın mı ne kadar?

evet cnm dr.muz yönlendirdi rota virüs aşısı özel aşı olduğu için aşı ücreti 125 ytl ödedik...3 doz daha yapılacak...4., 6., ve 12. aylarda sanırım
muayene ücreti de ayrıca 90 ytl:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
kızlar bizde 25 günlükken gittik doktora kızım 4230 gr 55 cm di
doğum kilou 3680 di hastaneden çıkarken 3500 e düşmüştü
5 günlükkende 3650 idi 10 günlükken 3730 grdı
şimdi ben evde tarttım kendi tartımla 4800 falan 42 günlük olduk....

kızlar bizde pazar günü tam bir aylık olduk pazartesi aylık kontrolomüz vardı...
doğduğunda 3 kg 150 gr boyu 50 cm idi. şimdi ise 4kg 340 gram 52 cm gelişiminin iyi olduğunu söyledi doktorum.aşılarını söyledi tekrardan. ve özel aşılarını söyledi yaptırmamız gerektiğini söyledi.yaptırıcam 2.aylık olunca yaptırmamızı söyledi doktorumuz...sizler nezamn yaptırdınız yaptırcaksınız ?

bizde bu ayın 15 inde 1 aylık olucaz inşallah..o zaman hepatitin b nin 2. dozu yapılacak sağlık ocağında diğer aşılar için sağlık ocağı yönlendirecek bizi ama doktoumada sorayım bu aşıyı bizde doğduğunda 3500 50 cm idi spnra 3300 düştü 8. günlüükken 22 günümüzde 3800 51.4 cm di kuzum şimdi 15 inde gidicez bakalım ne kadar olmuş aşkımm ama sağlık ocağıyla doktordaki tartı değişio sağlık ocağındada 3500 çıkmıştı doğduktan sonra 20 günlükken 3800 çıkmıştı...

bug+n tam bir ayligiz ve kontrolümüz vardi ..
saglikli kuzum masallah :nazar:
dogdugunda 3400 gr 54 cm di
simdi 4750 gr 55,5 cm olmus masallah pashama .. :asigim:

denizcim bebeginin yüzü bayagi belirginlesmis kizz
koca adam olmu$$ masallahh

:nazar::nazar: amanda amaan maşallah temmuzun güzel meleklerine gelişimleri çok iyi umarım bundan sonraada hep böyle devam eder kucuklarımızın gelişimleri

denizcim bebeginin yüzü bayagi belirginlesmis kizz
koca adam olmu$$ masallahh

teşekkür ederim cnmm erkek oldu oğluşum artıkk baya büyüdü bizde inş cuma günü 1 aylık olucazz bakalım kilosu nasıl kuzumun
bebeğine maşalah askitocumm çok ii beslemeye dewam kuzucukları....:asigim:Şenizcokacimcoook

bizimde pazartesi aşımız vardı yaptırdık ağladı kuzum benim. Berenim doğduğunda 3200gr 51cm di şimdi 4600gr olmuş boyuda 55cm maşlalh kuzuma maşallah kuzularımıza

X