Aşılama Aşılamada yaş faktörü önemli

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

WomenLove

bir Aşk Krallığı
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2007
24.020
122
Aşılamada yaş faktörü önemli

Aşılama yöntemiyle gebelik elde etme şansı birçok faktöre bağlıdır. Öncelikle kadının yaşı, kısırlık sebebi, sperm kalitesi kısırlığın süresi ve yumurtlamayı uyaran ilaçlar önem taşır....



Aşılama, tüpleri tıkalı olmayan veya ağır hasar görmüş hastalarla yumurtalık işlevi kötü olan menopoza yakın hastalar dışında 40 yaşın altındaki tüm hastalara yapılan ve eşin spermlerinin bazı işlemlerden geçirildikten sonra bir kateter yardımıyla rahim içine verilmesi işlemidir. Daha çok açıklanamayan kısırlık, yumurtlama bozukluğu olan olgular, erken evre endometriozis, hafif veya orta derecede erkek kısırlığı olan olgularla rahim ağzına ait problemleri olan hastalar için uygun bir yöntemdir.

TÜPLER AÇIK OLMALI
İşlem 3-6 kez denenebilir. Bu işlemin yapılacağı kadının tüplerinin açık olması gerektiğinden, işlemden önce mutlaka histerosalgografi denilen, rahim içine boyalı bir madde verildikten sonra röntgen filmi çekilmeli ve tüplerin açık olup olmadığı anlaşılmalıdır. Ayrıca kanda FSH ve estradiol adı verilen ve hastanın yumurtalık fonksiyonları hakkında bilgi veren 2 hormon analizi yapılmalı, bunlar olması gerekenden yüksek olmamalıdır. Sperm analizi yapılmalı ve sayı, hareketlilik ve şekil normal sınırlarda ya da buna yakın olmalıdır. Eğer toplam hareketli sperm sayısı 5 milyondan düşük ise gebelik şansı da düşüktür. Eğer bu sayı 1 milyonun altında ise hasta hemen tüp bebek uygulamasına alınmalıdır. Bu tetkikler yapıldıktan sonra, kadında yumurta gelişimini sağlamak için uyarıcı ilaçlar verilir.

AĞRILI BİR MÜDAHALE DEĞİLDİR
Yumurtalar belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra, bunların çatlamasına neden olan bir başka iğne yapıldıktan yaklaşık 36 saat sonra, 3-4 günlük bir cinsel perhizi takiben erkekten mastürbasyon yoluyla alınan spermler, yaklaşık 1 saat süren bir yıkama işleminden geçirilir ve hareketli spermler yumuşak ve ince bir kateter yardımıyla rahim içine verilir. İşlemden sonra bir süre dinlenmesi sağlandıktan sonra, hasta evine gönderilir. Ağrılı bir müdahale olmadığından, herhangi bir ağrı kesici ya da anestezi gerekmez. Gebelik oranları 35 yaş altında iyi iken 40 yaş üzerinde oldukça düşüktür. Eğer klomifen sitrat isimli hap kullanılırsa gebelik oranı yüzde 5, gonadotropin denilen iğne formunda ilaçlar kullanılırsa yüzde 8'dir. Buna aşılama ilave edildiğinde, oranlar yüzde 15'e kadar çıkmaktadır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…