Erkek İnfertilitesi aşılama

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

maviboncuk2013

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
685
356
123
Eskişehir
kızlar biliyorum herkesin bi çevresinin olduğu bir topik var, ama lütfen buraya da bakın bana da yorum yapın yardımınıza ihtiyacım var.

üç ay önce eşimin sperm sayısının 7 milyon olduğunu öğrendik. Geçen ay tekrar test yaptırdık tabi bu arada,
burdan öğrendiğim kürleri de uyguladık.
Geçen ay 24 milyona çıkmıştı. Yarın tekrar var eşimin kontrolü.

Ağustos sonunda tekrar yaptıracağız.Eylülde de olmazsa aşılama yaptıralım dedik.

Korkuyorum aşılama sürecinden. Biraz daha bekleyelim mi? Aşılama da ultrason cihazını ya da benzerini vajinadan sık sık enjekte ediyorlar sanırım.

Bana akıl verin lütfen az daha bekleyelim mi?

Son düzenleme:
kızlar biliyorum herkesin bi çevresinin olduğu bir topik var, ama lütfen buraya da bakın bana da yorum yapın yardımınıza ihtiyacım var.

üç ay önce eşimin sperm sayısının 7 milyon olduğunu öğrendik. Geçen ay tekrar test yaptırdık tabi bu arada,

Ağustos sonunda tekrar yaptıracağız.Eylülde de olmazsa aşılama yaptıralım dedik.

Korkuyorum aşılama sürecinden. Biraz daha bekleyelim mi? Aşılama da ultrason cihazını ya da benzerini vajinadan sık sık enjekte ediyorlar sanırım.

hayırlı akşamlar canım,ne kadar zamandır bebek ıstıyorsunuz bilmiyorum ama emin ol bu özlemı çekmek aşılama sürecinden daha zor..
hem aşılama korkulacak birşey değil,kendını şimdiden sıkma..
sayınız guzel yukselmış,tabı haraket ve morfolojı de onemlı..doktorunuzun yönlendırmesıyle de bır yol cızebılırsınız kendınıze,detaylı bılgı verır zaten sıze..

inşaallah aşılamaya gerek kalmadan gelir sana bebeğin

slm canım onelıklle gecmıs olsun sızede benımde esım varkoselden amelıyat oldu sımdı morfoljı degerımızn yukselmesını beklıyoruz asılaamdan korktguu yazmıssın ama hıc gerek yok asılama surecınde yıpranmassın canım tup bebek gıbı degıl ınsallah asılamaya gerke kalmadan gelır bebısın canım sana sımdı sana stres yapma dıyecem ama bılıyorum beklemek cok zor bende aynı durumdayım

selam canım.Üç kere aşılama yaptırmış biri olarak korkacak bişey olmadığını söyleyebilirim sana.Ama psikoloji çok önemli,rahat olmaya çalış.Umarım ilk denemede hamile kalırsın

kızlar morfoloji normal yüzde 15 in üstünde. Sayısı ve hareketlilik az. inşallah dediğiniz gibi gerek kalmaz. Nasıl yapılıyor peki aşılama? Normal yoldan hamile kalma şansım var mı acaba biraz daha bekleyip

kızlar morfoloji normal yüzde 15 in üstünde. Sayısı ve hareketlilik az. inşallah dediğiniz gibi gerek kalmaz. Nasıl yapılıyor peki aşılama? Normal yoldan hamile kalma şansım var mı acaba biraz daha bekleyip

neden olmasın tabıkıde olabılır hıc beklenmedık anlarda cıkıp gelıyor bu bebısler canım sayı ve hareket ıcın esıne kecıboynuzu kuru uyguluyabılırsın gercekten cok ıse yarıyor asılamada normal muayene gıbı spekulum takılıyor ve enjektor ıcınde olan spermlerınız sıze spekulumdan gonderılıyor daha detaylı bırseyler ıstersen bak ınternettede yazıyor bende anlatabılırım adetın3.gununden ıtıbaren baslıyo surec canım

:56:
neden olmasın tabıkıde olabılır hıc beklenmedık anlarda cıkıp gelıyor bu bebısler canım sayı ve hareket ıcın esıne kecıboynuzu kuru uyguluyabılırsın gercekten cok ıse yarıyor asılamada normal muayene gıbı spekulum takılıyor ve enjektor ıcınde olan spermlerınız sıze spekulumdan gonderılıyor daha detaylı bırseyler ıstersen bak ınternettede yazıyor bende anlatabılırım adetın3.gununden ıtıbaren baslıyo surec canım

canım neler neler uyguluyoruz bilsen...keçiboynuzu, Q10,proxeed plus, ısırgan tohumlu ballı macun. Aşılama tutmuyor mu? Biçok tanıdığımın aşılaması genelde olmadı neden olmuyor ihtimali düşük mü?

Bana akıl verin lütfen az daha bekleyelim mi?[/QUOT

aşılamadan korkacak hiçbirşey yok canım.çok basit bir işlem ağrısı yok acısı yok.boşuna stres yapma kendine.sadece yıkanmış spermi enjekte edecekler en fazla 5 dk sürer.şimdiden hayırlısı olsun.

ya işte insan bilmeyince korkuyor hem zorlu bir süreçten geçip hem arkasından aşılama tüp bebek yoracak psikolojik olarak, çalışıyorum öğretmenim ilk dönemi raporlu geçireceğim o halde

ya işte insan bilmeyince korkuyor hem zorlu bir süreçten geçip hem arkasından aşılama tüp bebek yoracak psikolojik olarak, çalışıyorum öğretmenim ilk dönemi raporlu geçireceğim o halde

4 yıllık evliyim 3 yıldır biçok tecrübeyi yaşadım anne olma yolunda.2 dış gebelik,2 kez rahim içi filmi,2 kez ameliyat biri açık biri kapalı,1 kez aşılama ve onlarca kez vajinal muayene... şimdi de sırada tüp bebek var, tek şansım olan tüp bebek.gene de çok şükür diyorum halime örneğin doğuştan rahimi olmayan bayanları düşününce... o yüzden hiç sıkma canını arkadaşım hiç stres yapma rabbim dermansız dert vermesin yeterki...

canım seninle daha önce bir kaç kez konuşmuştuk, biliyorsun biz de aynı süreçlerden geçtik. her şeyden önce sayınız çok güzel yükselmiş. bu ayki test sonuçlarınız nasıl çıktı, eminim daha yüksek bir sayı çıkmıştır?
bizim de ilk sayı 2,5 milyondu. ilk 1,5 ayda 15 milyonu, 2,5 ayda da 50 milyonu gördük. doktorlar 40 milyonun üstünü normal sayıyor, o yüzden bir ümit 2 ay normal yolla denedik ama olmadı. hazır sayı bu kadar yükselmişken aşılama denemeye karar verdim. bu ay sonunda tedavimize başlayacağız. bence sen de eylüle kadar bekle(bir de preseed kullan bence), sayıları da olabildiğince yükselt, baktın olmadı aşılama dene. hiç korkma da. aşılama tüp gibi değil. biraz daha normal yolla hamilelik gibi. adet gördükten sonra sana tüpe göre çok daha hafif hormonlar verecekler ve yumurtalarını uyaracaklar. böylece yumurtaların onların istediği zamanda ve miktarda büyüyecek, yeterli büyüklüğe ulaştığında çatlatma iğnesi vuracaklar. ertesi gün eşinden sperm alıp, yıkayıp sana büyük bir şırınga gibi bir şeyle transfer edecekler. spermler olabildiğince ileriye yumurtaya yakın bir yere bırakıldığı için normal ilişkide olduğu gibi bir kısmı telef olmayacak ya da uzun bir yolu yüzmeyecekler. bana kalırsa aşılama tüpe alternatif değil ama normal yolla denemeye alternatif. öyle korkulacak büyütülecek bir işlem de değil. ben en azından acaba biz bir şeyleri yanlış mı yapıyoruz da hamile kalamıyorum kaygısından kurtulmak için tercih ettim.

Back