slm arkadaşlar bende 7 yıllık evliyim ve bu süreçte 2 tane düşük yaptım.şu an geldiğim aşamada aşılama tedavisi görüyordum ve bu hafta aşılama olacaktı dün kontrole gittiğimde vücudumun bu ilaçlara aşırı bi tepki verdiğini öğrendim ve doktorum bu ay aşılamayı bu durumdan dolayı yapamayacağını söyledi. bunada hiperstimülasyon sendromu deniyormuş.durumu böyle olan arkadaşlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
hiperstimulasyon, yani yumurtalıkların aşırı uyarılmsı durumu pcos lu kadınlarda oluyor... ben pcos luyum ve temmuzda tüp bebek tedavisi oldum ve toplam 20 adet yumurtam oldu ve sanırım hafif bir hiperstimulasyon geçirdim çünkü yumurtalıklarım çok büyüdüğü için karnım 4-5 aylık hamile gibi şişti ve ağrım oldu... ama dayanılmayacak gibi değildi...gerçi doktorum; eğer hamile kalırsam hiperstimulasyon riskinin olacağını, bu durumda henüz hperstimulasyondan bahsedilemeyeceğini söylemişti, maalesef hamile olmadığım için öyle bir durum da olmadı...ben 20 veya üzeri yumurta oluştuğunda hiperstimulasyon riski olduğunu okumuştum.
senin de çok mu yumurtan oluştu ve yumurtalıklarında ağrı olmuşmuydu? başka ne belirtiler yaşamıştın? bu arada çok geçmiş olsun...umarım ikinci denemen başarılı olur...
yumurta sayısını bilmiyorum dr.söylemedi ama ağrım vardı.çatlatma iğnesini de bu durumda yapamayız,hayati durum söz konusu dedi ve tedaviyi önümüzdeki aya bıraktı.kullanılan ilaçların dozunu düşürüp devam ederiz dedi.