- 22 Mayıs 2024
- 1.241
- 268
Bende senin gibiydim igne konusunda canim ne diyorlar bu ne demek acaba diye okuyordum yazilanlariİyi akşamlar :) ben de bugün yeni bir hastaneye başladım. Önceki hastanede klomenle aşılama yapılmıştı. Bu hastane onu saymıyoruz iğneli yapılması gerekirdi dediler bana. Bu ayı es geçtiler diğer ay iğneli başlayacağız. Ben fiyatları tam anlamadım sizin konuşmanızdan. Kaç iğne fiyatı bu sizin dediğiniz? Bir kutu içinde birden fazla iğne mi var yoksa iğneler tek tek mi satılıyor bir de günde 1 kere mi yapıyoruz iğneyi
Simdi igneli asilamaya gecince bazi hastalara rapor çıkıyor ve rapor 1 ayda 900ml lik ignenin ucretinin bir kısmını karsiliyor receteni yaziyorlar eczaneden aliyorsun ama ignenin tüm ucretini degil sgknin karsilamadigi kısmı ödüyorsun ben 1900 civari odedim 900lük igne icin rapor cikti benim. Ama 900lük igne yetmedi yeniden igne almami söylediler. Bu ignenin 300 450 ve 900 lük kutulari var. Bana 2 adet 450lik toplam 900lük vermisti o raporluydu. Sonra ignem yetmeyince 450 lik bir kutu daha almami söyledi ama onu rapor karsilamadi. 1 kutu 450mllik igneye 3800 tl ödedim. Eger sanada rapor cikmazsa odeyecegin tutar bu. 900ml lik kutu alirsan onun fiyati da 7500 civari falan. Dr zaten durumuna göre belirliyor dozunu ona göre veriyor.
Gelelim igneye, igne kalem şeklinde icinde ilac var ve uzerinde dozunu ayarlamak icin cevrilen bir kalem basligi gibi düşün o var. Cevirdikce dozunu ayarliyorsun mesela 75ml vur diyor bana ben 75 e ayarliyorum temiz igne ucu var onu takiyorsun kalemin ucuna sonra onu karnindan vuruyorsun. Tek tek bildigimiz şırınga gibi degil yani insülin ignelerini biliyorsan onlar gibi aynı. Hatta görsel ekleyeyim :) umarım yardimci olabilmisimdir.