Gebeliğe Hazırlık Aşılama iğnesi yaptiranlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Bodrumguzeli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
18
4
1
Hanımlar merhaba. Benim olayimda şu 11 aylik evliyim gecen ay doktora gittik bebek istediğimiz için yumurtam olgunlasiyor ve catliyor hormonlarim normal sperm testi normal. Hsg normal. Geçen aylarda dahil doktordan sonrada verimli günleri değerlendirdik sonuç negatif. Bu ay aşılama olmak istiyorum doktorum benim tercihime bıraktı. Sizce yaptirmalimiyim sonuç alma olasılığı nedir ağrılı bi işlem mi bilgilendirir mısınız ?

Ne zaman çatladığını biliyor musun? aşılama denemeden ovu.testi kullanabilirsin, böylece ne zaman değerlendireceğini kesinleştirebilirsin. İnşallah, hayırlısıyla gelsinler:)

Amin canım inşallah. Ama yumurtlama gunumh hesaplayıp degerlendirdim hep. En son yumurtalama gunumde hastaneye gittim ultrasonla bakti ve hesaplarim dogru cikti. Yumurtam olgunlaştı ve 2 güne çatladı.

Aşımala Aşamaları;
Merhaba Arkadaşlar ;
Aşılamanın tutma şansı %15 % 20 gibi ;
Benimde 2. aşılamam olacak inş bu cumartesi ;
1. aşılamam tutmadı nedeni de yok. Bu aşamada kadın adetinin 2.veya 3. Günü muayene edilir. Daha sonrada yumurtlama takibi için çeşitli hormonal ilaçlar ve iğneler verilir .Aşılamada hiç acı olmuyor 12 günlük bir takip ardından ( yumurta gelişimine göre değişkenlik gösterebiliyor bu süre ) çatlatma iğnesi yapılmaktadır. Bu iğneden 36 saat sonra ise hastaneye gidiyorsunuz eşinizden spermler alınıyor ve laboratuar işlemlerine başlanır. Siz bu arada hafif sıkışmış olmanız lazım bol su yani ,maximum 2 saat sonra Hazırlanmış spermler, kanül aracılığı ile rahme transfer edilir.Bu kısımda normal muayne gibi çatala çıkıyorsun rahım ağzına plastik gibi bir aparat takılıyor nedeni rahim açık kalsın diye hiç acı yok hassasiyet var acı yok kesinlikle, sonra şırınka nın ucuna kanül takılıyor içindeki spermler rahime yakın bir yere göderiliyor hepsi bu 10- 15 işlem bu kadar işlemden sonra 15-20 dakka işlem yapılan yerde yatıyorsunuz.Daha sonra işlem sonrası Crinone jel kullanıyorlar bebek rahime tutunsun diye oda fitil gibi birşey her sabah rahimden kullanıyorsun ta ki doktor kullanma diyene kadar kullanıyorsun. 3 gün dinlen asla iş yapma ağır kaldırma 3 gün yat demiyor ama dinlen diyor .aşılama gecesi ilişki yasak ama sabahında ve sonraki günler gün aşırı sabah saatleri özellikle ( spermler daha kaliteli olurmuş )ilişki öneriyorlar takviye yani ne olur ne olmaz :) Hepsi bu hepimiz için hayırlısı olsun inş.

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba. Benim olayimda şu 11 aylik evliyim gecen ay doktora gittik bebek istediğimiz için yumurtam olgunlasiyor ve catliyor hormonlarim normal sperm testi normal. Hsg normal. Geçen aylarda dahil doktordan sonrada verimli günleri değerlendirdik sonuç negatif. Bu ay aşılama olmak istiyorum doktorum benim tercihime bıraktı. Sizce yaptirmalimiyim sonuç alma olasılığı nedir ağrılı bi işlem mi bilgilendirir mısınız ?
Bende 3 yıldır denemedigim sey kalamdo en son asilama kaldi bu ay yaptircam insallah

Bende bu ay aşılama diye başlamıştım iğnelerimi kullandım fakat kontrole gidince tek yumurta geliştiği için doktor aşılama dan vazgeçti en az 2-3 ad olması gerekiyormuş başarılı sonuç almak için oyüzden ilişki önerdi çatlatma iğnesi de oldum bu arada aşılama tutma oranı çok düşük sanırım bende direk tüp bebek mi denesem diye düşünüyorum tanım sebepsiz inferlilite 5 yıllık evliyim arrık beklemeye sabrım kalmadı

Back