aşıkmıyım aşksızmıyım? haklımıyım haksızmıym?

• Konu Sahibi handan23
yerinde olsam böyle biriyle bir ömür geçirmeyi göze alamazdım canım....
çünkü kadınlar her zaman ruhlarının okşanmasını isteyecek yaradılışa sahiptir...
hepimiz öyle değilmiyiz? narin ve kırılganız..
iltifata ve pohpohlanmaya bayılırız...
ee bu adam ruhunu okşamıyo, yaptığın şeylere değer vermiyo, sana küçücük bile olsa sembolik bişey almaya kıyamıyo, senin rahatsızlığını bile umursamıyo, kısacası değer vermiyo...
peki arkadaşım Allah aşkına ne var bu adamda yaa seni çeken...
böyle bi ilişkinin yürümesi için sürekli ödün veren taraf sen olmaya razıysan sen bilirsin..........bi süre sonra kendi değer yargılarınıda kaybedip onun etrafında dönen bi yörünge olabilirsin...
iyi düşün taşın yol yakınken karar ver....
yoksa evlenince herşey çok geç olabilir
........:a015:

• Konu Sahibi handan23
adamın nesini sevdin anlamış değilim
pismiş kokmuş üstüne farklı kültürmüş falan filan bırak gitsin ya
bi ona mı kaldın

• Konu Sahibi handan23
canım hala neyi bekliyorsun anlamadım ben ufakta olsa hatırlıyorum babam yurt dışında suudi arabistanda çalıştığı için annemle bizde genelde yanına giderdik 2-3 ay türkiyede kalırdık 7-8 yaşında idim hatırlıyorum araplar çok pis insanlar yani soyu nereden geldiği belli kaba saba bence yol yakınken dön başka bir insan için ailenin kalbini kırmaya değmez sonra pişman olma annem hep der cahilmişim gözüm nasıl almış yurt dışlarında kalmayı diye...

• Konu Sahibi handan23
Cevabı sen ilk mesajında zaten kendi kendine vermişsin güzelim.
Ne evlenmesi?

Baksana adamın neresinden tutsan elinde kalıyor...

• Konu Sahibi handan23
Sizin kafanız bence net. Bize danışmaktan çok paylaşıp içinizi dökmek istemişsiniz. Tabi en doğru kararı vermişsiniz. Anlattığınız gibi bir ilişkinin yürümeyeceği çok açık. Siz de diğer arkadaşlar da bunlara değinmiş zaten. Ben sizin yazınızın son birkaç cümlesinin aklıma getirdikleri ile ilgili birkaç şey yazmak istiyorum.
Demişsiniz ya bu aşk mı diye?
Evet aslında aşk. Siz aşık olmuşsunuz. Ama aşk öyle birşey ki..
Baştan başlayayım.
Aşık olmak aslında bir an. Aşık kalmak bir ömür. Birini ilk gördüğünüz an ya da yıllardır tanıdığınız birinin karşınızda duran bir tek hali aşık ediveriyor insanı. Kalp bunu büyütüyor büyütüyor, bedeni bulutların üzerine çıkıyor. Ama bitiyor mu burda? Hep öyle kalıyor mu aşk? Değil tabi. Hep öyle ilk anki mide kasılmalarını yaşatmıyor. Aşk hem çok cömert, hem çok nankör. Cömert çünkü varken sizin ruhunuzu besliyor, nankör çünkü siz onu beslemeyi bırakırsanız küsüp gidiyor. Yani aşk aslında emek istiyor. Verilen emekler -aylar yıllar boyu- adeta bir imbikten süzülüp aşkı kusursuzlaştırıyor. Aşk her aşamasında farklı yaşanan birşey yani. İlk anlarda tenlerin çekimi herşeye yetiyor. Ama sonra aşk hep iyi bakım istiyor. Bu da aşkı yaşayan iki kişinin birbirine iyi bakması, birbirini iyi anlaması, birbirini sevmesi (Bunu özellikle kullandım, insan olarka sevemediğimiz birine olan aşkımızın çok yaşayabileceğini düşünmüyorum), birbirine emek vermesi demek aslında... O yüzden aslında samanlık seyran olmuyor. İki insan birbirine emek verip birbirini ruhen besleyebilecek insanlarsa hem aşk bir ömür sürüyor ve hayat birlikte göğüsleniyor, değilse tenin ateşi geçince aşk da bitiyor. "Aşk biter arkadaşlık, saygı, sevgi kalır" anlamında söylemiyorum bunları, tersine "Aşk aslında hiç bitmeyebilir." anlamında söylüyorum. Ama aşkın yıllar boyunca aldığı her biçimi yaşamak için emek vermek ve emek vermeye değecek birine adamak lazım. Bu nedenle "Mantık mı, aşk mı?" klişesinin yanıtı bence şu olmalı: "Öyle bir aşk ki bana kendimi unutturmalı ama o aşk, onu yaşatabilmek için emek verecek ve emek vermeye izin verecek doğru adama adanmalı."
Umarım hepimizin yaşadığı bu olur.

• Konu Sahibi handan23
Bi kere arkadaşım burdan ülkesine dönerken ailesine,arkadaşlarına hediyeler aldı,kendisi için alışverişler yaptı diyorsun ama ordan buraya gelirken "Sevgilisi" için bir hediye getirmedi??? Üstelik sen kendin rica ettin,bişey istedin buna rağmen getirmedi? Ya kusura bakma ama bu öküzlük bile deil,bu terbiyesizlik bence,hediye getirmesi için sana aşık olması gerekmiyor zaten,nezaketen bi hediye alıp gelemez miydi? Benim kaç tane arkadaşım var yani erkek,sevgililerine ne hediyeler alıyorlar üstelik sevmedikleri,aşık olmadıkları kızlara yani ölesine çıktıkları kızlara bile çiçekler hediyeler alınıyor,biz bayanız,fıtratımız böyle,hiç mi görgü terbiye yok bu adamda anlayamadım ben
Kanser belirtisi buldun ve orayı alırlar olur biter dedi geçti öle mi :1shok:
Ya bu nsl bi erkek,çok öküz gördüm ama valla bölesini ilk defa görüyorum,bir de seninle evlilik planları yapıyor öyle mi,bi arkadaş demiş ya o kendine müslüman diye,aynen bence bu adam sadece kendi çıkarlarını gözeten,kendinden başkasını düşünmeyen bi adam,evlenmeyi de o şekilde istiyor kesin,onun kafasına uygun kendisi gibi dindar,kendisine itaat edecek bi kadın,değer verme yüceltme falan yok,bakın onun ülkesinde yaşamak istemediğinizi söylemişsiniz hakaretler edip terketmiş sizi,yani siz ona itaat etmediğiniz zaman sizi bırakmış,istiyor ki sözünden hiç çıkmayacak biri olun,istekleriniz arzularınız olmasın,bu nasıl dindar bi erkek,cevabı belli: sadece kendine müslüman
ve ailenizi karşınıza alacaksınız,zaten neler yaşadım diyorsunuz,size destek olmuyor,elinizden tutmuyor,bu günlerde arkadanızda olmuyor,bi de sizin meseleniz benimle ilgilisi yok diyor,yaşadıklarınız umurunda deil,
size sadece şunu diyorum bir çizgi çekin bu insanın üzerine ve bir daha ismini dahi hatırlamayın,bu insan size evlilikte hiç bir şey veremez,üzerinize kuma bile alır,hasta olsanız şikayet eder evin düzeni aksıyor diye,çünkü belli ki sadece kendini düşünüyor bu insan,sizi asla deil

• Konu Sahibi handan23
bencede bu adamdan ne köy olur ne kasaba.sakın böyle biri için ne vatanından nede ailenden ol.sen kanser olabilirim diye üzülürken adamın yorumu çok ilginç.eminim bu adam evlen üstüne kuma bile getirir.sebebinide dine bağlar.anlattıklarına göre bu adam dindar bile değil.dinimizde eşleri mutlu etmek var ve dinimize göre temizlik imandandır.arkadaşım bana göre bu kişiyi bırakmak için çok sebebin var ve bir an evvel bu kişiden kurtul.ilişkinin en güzel günlerinde bu kadar kaba biri ilerde ne kabalıklar yapar.

• Konu Sahibi handan23
hepinize burdan tesekkur ediyorum ilginize ve alakaniza.inanin su an o kadar huzurluyum ki!!! bu is kafamda bitirdgim gibi gercege dokecegim.bu is bitti.rabbim cumlemizin hakkinda hayirlisini versin.hepinizden allah razi olsun.

• Konu Sahibi handan23
Herşey apaçık ortada. Evlilik aşk demek değil ki Daha çok mantık demek. Mantık tabi ki onu kabul etmez.

10 ay netten görüşmüşsün. Netten hiçbirşey olmaz. Sanal sevgiliik bu. Sevmek değil, sevdiğini sanmak bu. Temizlik de imandan gelir ayrıca. O kadar dindarsa kaç günde bir yıkanıyo. Allah kendinize bedeninize iyi bakın,emanet o size demiştir.

Çok tuhaf şeyler bunlar. Netten açsan kaç kişi onun gibi yazışır, öyle hoş sohbet eder. Ama bize adam lazım. Sen ağzınla hediye istemişsin, o getirmemiş, öküzlük değil de bu ne ya. Hediyeleşmek sevaptır. Bu da sünnetimizdir. Nerde hani dindarlığı. Sadece ibadetle olmuyo. İman lazım. Lafta onun ki.

Bence zaten sonu yok bunun. Bugün olmasa yarın biter. Ama önemli olan yol yakınken dönmen. Kar zarar hesabı anlayacağın... Elini tutmaya bile iğrenirsin belki zaman gelir de. Sabunda da kimyasal madde var ya o açıdann :)

Canım yakma kendini bile bile. Sana göre değil o bence. Hiç de değmez öyle başka ülkeye gitmeye. Bide bu yüzden terketmiş seni. Seni kendine çekmeye çalışıyor. Kapılma ona.

• Konu Sahibi handan23

evet canim cok haklisin.dusunuyordum hep su sekilde : tamam giyimi soyle degisir,bilmem nesi soyle degisir,sonra dedim ki,ben bunu adam etmekle mi ugrascam ya:1shok: yikanmiyo,banyoya sokup zorlami yıkayacam?cok haklsin canim ibadetle iman da gerk.

• Konu Sahibi handan23

sen kendin onun hareketlerinden onla evlenemiceğini anlamışın biz sana söylemeden.
Bence gec kalmadan bi an önce sonlandır.
Nerden dönersen kardırşakkıdı

insanın bazı huyları ahlakı kalıtsaldır.Kalıcıdır. Değiştiremezsin.:1closedeyes:
onda şu var bunda bu var desek. Ohoooooo ac kalırız acşakkıdı

• Konu Sahibi handan23
Zaten insanın sevdiğine hediye almak içinden gelir,onu mutlu etmek ister,sevindirmek ister,kaybetmekten korkar,bu çocuk seni sevmemiş bence,sadece yönetebileceği bi bayan aramış evlenmek için sankiiii

• Konu Sahibi handan23
Biz bayanlar bazen anlaşılmaz insanları seviyoruz ve değiştirebileceğimizi sanıyoruz nedense anlayamıyorum bi araştırmak lazım:)...Bence de sen sevmemiş hoşlanmışsın yol yakınken dönmelisin..Üstelik islamiyet kadına değer verir bu sana değer vermemiş,temizlik imandandır bunda o da yok..Dindarlığından etkilendim diyorsun ama böyle dindarlık olmaz..Pırlanta gibi insanlar var onları düşün arkadaşımm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…