aşıkmıyım aşksızmıyım? haklımıyım haksızmıym?

H

handan23

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi handan23
merhabalar
size kendi erkek arkadaşımla olan ilişkimden bahsetmek istiyorum.çünkü çok sinirlerim bozuk ve fikre ihtiyacım var
bundan 10 ay kadar önce bir mühendisle tanıştım.türk değil.bir arap ülkesinden.genç,bekar ve çok dindar.yani dinimizin gereklerini,emirlerini sünnete ve kuranı kerime göre uygulayan,hayat tarzını böyle belirlemiş biri.ki bu nokta beni en çok etkileyen kısımdı.5 ay kadar önce konuyu aileme açtm.çok büyük tepki aldım.neyse sorunum olan bu konu degil..bizim tanısmamız kütüphanede oldu.ve aramızda bişey yoktu.bi turist gibi konustuk.yardımlastık.o memleketine döndükten sonra bi süre mailleştik falan.aramızda böyle bir şey başladı.ve buraya geldi geçen hafta.biz tabi internetten işi epey ilerletip,evliliğe yönelik planlara başlamıştık.lakin,bu buraya gelince,ben biraz hayalkırıklıklarına uğradım.memleketinden gelmeden önce,ben onun ülkesine has birşey istemiştim.ve istediğim şey hiç de abartı,pahalı olan bir sey degildi.geldi ve getirmedi.hadi dedim tamam unuttu falan.daha sonra giyim tarzı gözüme batmya başladı.dedim hadi bunlar atlatılır.giyimide şu açıdan batti gözüme.çok farklı ve bize göre bi garip giyiniyordu.ben onu kütüphanede gördügümde böyle düşünmemiştim.zaten pek de hatırlamıyorum.neyse,biz geziyoruz falan bunun saçı sürekli kepek,,yaw diyorum yıkasana.yok efendim neymiş şampuanlar kimyasalmış:1shok: ben aksam ewe dönüyorum çıldırıyorum napcam ben bunla diye.ama yanına gidiyorum.unutuyorum.güsel sözlerini,muhabbetini görünce.ve daha bir sürü görgüsüzlük,düşüncesizlik.bana dediki kapalı carsıya gidip gümüşçülere bakcam.banada daha önce demişti gelince sana yüzük alcam.dedim işte tamam alcak heralde.( bu arada bende kafamda pllan yapıom bende bişeyler alayım sevgilime diye) neyse giriyoruz gümüşçülere.bakıyo ve çıkıo.konuda zaten yok.bunu da sineye çektim.ama bi baktm herseyi gözüme batmaya başlıyo.çünkü çok bencil.benim onun alacağı şeylere ihtiyacım yok çok şükür.ama bende bi genç kızım ve bende değer verilmek istiyorum.bende bazı şeyleri hakettigime inanıyorum.ben onun için bi çok sıkıntı yasadım ve o sıkıntılar esnasında bana asla destek olmadı.çok zordaym yardm et bişey yaptım dedim.bana hep bu senin meselen ailenle sen halletcen dedi.senağlama ben bunları sineye çektim.lakin gelip de bu halinide görünce iyice soğudum.yani şu an makina gibiyim.duygularımı bilmiyorum.bildgim tek şey onla asla ewlenmek istemediğim.şimdiden böyle düşüncesiz,görgüsüz,ve duyarsızsa ben ilerde napcam?ayrıca kiriyle pisiyle mi uğrasacam? ben onu çok sewiodum,hemde deli gibi.ama bu halleri beni soguttu.ya gerckten sevmemisim yada sewgi herseyi yenemiyorumus.YA SİZCE? değişir mi? ya da değer mi ailemi karsıma alıp da baska ülkede onla yasamama? yada haksızmıyım sogumada?

• Konu Sahibi handan23

Bence apacik ortada hersey!! Niye daha soru isaretleri varki kafanda??

• Konu Sahibi handan23
ayrıca,buraya gelmezden bir hafta önce,onla nerde yasayacagımz konusunda konusuyorduk.ben türkiye olsa falan diye konustum.ve beni bu sebepten terketti.ben ailemin yanındaym bu sırada.ailem yüzüme bakmiyor.ben fırsatlar bulup kendiyle iletişime geçiyorum.ve o beni bu sebepten terkediyor.terketmeden öncede bir sürü hakaret etti.yalancıymısım,falan filan.ki bunların hiç birini haketmemiştim.neyse 1 hafta sonra geri aradı beni.seni seviyorm falan diye.ve ben affettim.dewam ettim.hediye konusuna gelince,maksadım hediye falan degil,maksadım deger görmek.çünük gözümün önünde bütün ailesine arkadaslarına ve kendisine dünya kadar eşya alırken ben bi kenarda duruyorum.bu benim onla olan hayatımın sembolik göstergesi gibiydi.yani bi teklif et.ben zaten istemem.sana kıyamam.ayrıca bu bi görgüdür bence.bi nezakettir.ayrıca bi kaç gün önce ben biraz rahatszdım.bundan ona bahsettim.beni hiç takmadi.rahatszlgmda kanser belirtisi olabilecek bi durum sözkonusuydu.bunu ona anlattm.ne var nolacak ki? kansersen bile o parcayı ordan alacaklar dedi.buyrun bu da filmin son sahnesiydi....

• Konu Sahibi handan23
İyi bir özelliği yok mu bu adamın ? Çoğu özelliği size batıyor ,kalkıp da km.lerce uzağa gitmeyin hiç...Hele ki başka bir ülkeye...:bbo:

• Konu Sahibi handan23
Valla çok kaba davranmış bence insan küçük bir hatıra getirir sevgilime beni hatırlatsın diye
Bence baş edilmez canım hele hele aileni karşına alıp başka bir ülkeye çekip gitmeye değmez bile
Bence haksız olduğun bir taraf yok yani ben göremedim çok iyi tanıman lazım evlilik yolundaysan eğer....
Şimdiden bu kadar çatışıyorsa düşünceler, fikirler,giyim tarzı falan ilerde aynı evi paylaşmak zor zamanla hiç bilmediğin yönleri de çıkacak ve daha büyük anlaşmazlıklar çıkarcaktır...

• Konu Sahibi handan23
Ooo,arkadaşım sen hala bu adamla konuşuyor musun bu kadar şeyden sonra ? İtici olan bize çekici mi geliyor yoksa ? Pişman olmamak için yol yakınken yol verin gitsin tez zamanda.sengözlerimebaksanab

• Konu Sahibi handan23
Canim farkli kültüre sahip olan bir insanla evlenmek bana göre cesaret isidir.
Ayni dinin mensuplarida olsak, araplarla aramizda daglar kadar fark var.
Arap arkadaslarim var benimde, ve bizim düsünce yapimizdan tamamen olmasada cok farklilar.
Öncelikle ben bu adami kaldirabilirmiyim, farkli bir ülkede, farkli kültüre sahip insanlarin arasinda yapabilirmiyim diye sormalisin kendine.
Ayrica ailenin reddetmesindede vardir mutlaka bir hayir. Ben herzaman seven insanlarin mücadele etmeleri gerektigini söylerim ama isin icine 2 ayri kültür girince durumlar degisiyor biraz.
Söyle söyleyeyim, tanidigim türk bir bayan var arapla evli, ve senelerdirde evliler. Yasadiklari zorluklari bilemiyorum, o kadar samimi degilim. Birde baska bir türk bayan taniyorum, daha önce pakistanli biriyle yaklasIk 15 yil evli kalip anlasmazlik yüzünden ayrilan.
Insanindan insanina degisiyor. Fakat evlilik zaten zor bir müessese, yabanci biriyle evli olmak hayli hayli zordur fikrimce.
Sen zaten Gülsüm Sultan arkadasimizinda dedigi gibi kendine cevabini vermissin.
Ben bu yazilarini okuduktan sonra, bu kiz bu adamla yapamaz diye gecirdim icimden, ki yapamayacaginida söylemissin.

Insallah hakkinda hayirlisi olur canim ama bence bu durumda aileni dinlemelisin.

• Konu Sahibi handan23

Ayykötükedihüsokötükedihüso yok yani kusura bakmada öküzün önünde gideni bu adam hala düşünüyor olman bile tuhaf bence yol ver gitsin senin nerede yaşamak istediğine dair düşüncene bile saygı göstermeden terk edip bir de üstüne hakaret klava: yok yaa ben çokdan göndermiştiiiimmmmmşutarafagitti

• Konu Sahibi handan23
İyi bir özelliği yok mu bu adamın ? Çoğu özelliği size batıyor ,kalkıp da km.lerce uzağa gitmeyin hiç...Hele ki başka bir ülkeye...:bbo:

evet iyi huyları var.dindar.inanırmısın canim bundan başka iyi bi huyunu göremedim.evet allahtan bahsetmesi,hadisler söylemesi güsel.ama ben bana karsı hiç bir iyi huyunu göremedim.ha bi de tatlı dili var ki ona kandım biraz da.:1no2:

• Konu Sahibi handan23
Bu adam icin aailenizden olmayin lütfen,balik bastan kokarmis hersey ortada.

• Konu Sahibi handan23
bence bu ısı cok uzatma...sımdıden pısmanlıkların ve bır suru soru ısaretlerın var nıye uzatasın kı??????..beklentılerınızın cok farklı oldugu apacık ortada.....bıle bıle lades olmaz.......

• Konu Sahibi handan23
valla bacim hangi ülkeden olursa olsun
hangi memleketten olursa olsun
insan olsun
, baska bisi önemli degil, yeterki anlasin

ama bu adam banada cok garip geldi, sanki seni önemsemiyormus gibi,
yani deger vermiyormus gibi geldi,
bilmiyorum ama ben olsam, büyük konusmiyim ama kesinlikle ailemin istemedigi birisiyle evlenmem herhalde..
onlarin da vardir bi bildikleri,
nebiliyim istisnalar kaideyi bozmazda. bu adam degermi ailene sirt cevirmeye, onu düsün istersen bi ? :S

• Konu Sahibi handan23
yol ver gitsin arkadasim guzel memleketimizde adammi yok su anlattiklarindan hicte evlenilecek bi adam gibi gelmedi dinimizin emirlerini yerine getiren bir cok adam vardir memlekette.Ailenle arani bozma bu adam icin

• Konu Sahibi handan23
Bence sen bu adamı gerçekten sevmemişin...yani sevgi diyorsun ama sevgi değil bu hissettiklerin

Sadece hoşlanmışın o kadar...çünkü herşeyi gözüne batmaya başlamış baksana..deli gibi sevseydin bunları takarmıydın,hayır

dediğim gibi hoşlanmadan beğeniden ibaret,adamın olumsuz yönlerini de görünce uzaklaşıp soğumuşun ...oaly budur bence

anlattıklarına göre bakımsız,arzuladığın hediyeyi getirmeyecek kadar düşüncesiz,en ufacık bir tartışmada hakarete sığınan,hastalığını bile önemsemeyen -ki günümüzde kanser tehlikeli bir hastalık - biri...bana bu izlenimi verdi bahsettiklerin...

farklı kültürlerin farklı bireylerisiz güzelim....yol versin geçecek var

bence kendine uygun,yüreğine ve sana sahip çıkacak düşünceli birini bulursun ...nasip kısmet anacım bu işler

• Konu Sahibi handan23
bence senin bu kadar bu ilişkiyi sürdürme nedenin, birine bağlı olma isteği ve uzakta olduğu için duyduğun özlem.. ama yanyana gelince gerçekler su yüzüne çıkmış işte, bi kere seni seven ve özleyen adamın bu her halinden tavrından üzerine titremesinden belli olur ki beyfendi de hiç öyle bi hal yok sanırım.

ayrıca artık liseli bebeler bile harçlıklarıyla gümüş yüzük alıp takıyorlar "girlfriend"lerine... koskoca adamın hem böyle ciddi düşünüp hem de bu konuda bu kadar umursamaz davranması kabul edilir gibi değil.

hele hele böyle ailenden vatanından ayrılman gibi fedakarlık bekleyecek...adamın mükemmel olması lazım!

bir şey daha: sen ailenle bu adam yüzünden tartışıyorsun aran açılıyo ve o da bunu umursamıyo senin meselen diyo, bu onun ikinizi "biz" olarak görmediğini gösterir, sana daha bugün destek olmayan adam hayatın zorlu yollarında nasıl destek çıkacak?

• Konu Sahibi handan23
Ooo,arkadaşım sen hala bu adamla konuşuyor musun bu kadar şeyden sonra ? İtici olan bize çekici mi geliyor yoksa ? Pişman olmamak için yol yakınken yol verin gitsin tez zamanda.sengözlerimebaksanab

bende katılıyorum arkadaşım sana bu ne be ve sen hala düşünüyosun ilk adımlar sonrası için çok önemli yakma kendini helede yabancı bi ülekede çok zorCADIARZU

• Konu Sahibi handan23
Ay Handanciigm icim daraldi bu yazdiklarini okurken, kizim sen körmüsün nesin ya???
Allahini seversen bu adamin simdiden tutulur bir yani yokki, daha sonrasini düsünmek bile istemiyorum,
bu adamin neresi dindar, kendine müslüman bu, ay salla gitsin .....

Ayrica hediye vs. beklemen tabiiki senin hakkin, ufak tefek cestler insani mutlu eder, ve bazi seyleri yillar sonra bile ayakda tutar.

Sizin iliskiniz daha yeni, tabii beklersin , cok da dogal, vallah ben olsa tak suratina vururdum bu terbiyesizliklerini, baskalarina hediye almayi düsünen,
sana niye almiyor veya düsünmüyor demekki deger vermiyor.

Yok güzelim yoook, salla gitsin, hic böyle biri icin aileni karsina alma , sakin.

• Konu Sahibi handan23
kusura bakma ama yazdıklarını okurken daha midem bulandı :1ninca:
ıgrenc bı kere sacında kepek var yıka bısey yap bu ne dıyosun, olmaz ben böle sevıyom falan dıyo,

bısey soyluyosun dırek reddedıyor ?? ne ıs bu ,

turkıyeden rastgele bırını görucuyle evlensen cok daha rahat olurdu en azından tartısmaya acık olur söledıgın seyler

hastasın ölsen tüh öldu dıcek anladıgım kadarıyla ,
zaten hedıye medıye hak getıre

sen böel ınad edmıssın hedıye ıstıyom dıye uzuluon adam tınnnnn

böle iş oılmaz şekerım sen de söluon zorlama kendını boşa

1 tane guzel bıseyını sölemedın bı tek nette sanalda evlıık planı yapmıssınız o kadar,
o da gercek degıl zaten harbı sanal yani. tamamen sanal olmus şakkıdı şakkıdı kop gıt ugrasma elının kiriyle, zaten kir pas icindeymıs şakkıdı

gül gıbı kızsındır muhtemelen .. bırakkkk oldugu yerde kalsın kaydirigubbakcemile5

• Konu Sahibi handan23
bunda fazla düşünmenizi gerektrecek bir şey yok....
Daha neyi düşünüyorsunuzki ..Siz ve O Kesinlikle OLMAZ uzatmanın alemi yok .İlişkinize devam ederseniz ve hele birde evlenirseniz Kesinlikle çok pişman olursunuz...
Bu şahıs için birde ailenizimi karşınıza alacaksınız ASLA ...
uzatmayın bence... Ayrılmanız en en en mantıklısı ve doğru olanda bu sizin için...
Zamanı uzatmayın bence en kısa sürede söyleyin ve kesinlikle bir daha görüşmeyin...
Hakkınızda hayırlısı bu bence...
ALlah yardımcın olsun canım

• Konu Sahibi handan23
benim bir arkadasim ayni boyle anlattigin gibi giyim tarzi degisik, arap ulkesinden bir muhendisle cikiyordu, cocuk turkceyi cap pat konusuyordu ve turkiyede calisiyordu...Kiz bunun butun islerini hallederdi turkcesi yok diye, nerdeyse wc ye giderken bile yol gosterirdi o derece yani...

Neyse bunlar evlendiler, 1 sene sonra karsilastik, hayatindan bahsetti falan ama esinden hic bahsetmiyor. Eee esin nasil dedim, o da ohoo biz coktan bosandik dedi.

O kulturle zor yani yurumuyor bence ugrasma.
Ay bi de ben pis bi erkekle cikamam sanirim hic yaa, kepek vs allah askina guzelim soyle tertemiz bi turk erkegi bul kendine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…