Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi vurdurmyan var mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
bebeklikte yapılacak aşılar konusunda hala şüpheliyim ne yapacağıma karar veremiyorum.

tek net olduğum konu bu sanırım. hayır gebelikte tetanoz olmayacağım. Hastane ameliyathane ortamında tetanoz kapmam pek mümkün değil.
Aynen insan kendiyle ilgili riski alabiliyorda bebeği ile ilgili riski alamıyor degilmi. Benim 13 yaşında kızım aşıları tam çok kez sebepsiz ateş atakları geçirdi yıllarca bir sebepte bulunamadı ateş düşürücü iğne olup eve geldik hep acilden. Sonraları arstrdikca aşıların böyle bir etkisi olduğunu okudum bunda çok kararsızım önce bulunduğum ilde asi karşıtı bir çocuk doktoru bulmam lazım diye düşünüyorum inşallah bulurum doğuma kadar

Aynen insan kendiyle ilgili riski alabiliyorda bebeği ile ilgili riski alamıyor degilmi. Benim 13 yaşında kızım aşıları tam çok kez sebepsiz ateş atakları geçirdi yıllarca bir sebepte bulunamadı ateş düşürücü iğne olup eve geldik hep acilden. Sonraları arstrdikca aşıların böyle bir etkisi olduğunu okudum bunda çok kararsızım önce bulunduğum ilde asi karşıtı bir çocuk doktoru bulmam lazım diye düşünüyorum inşallah bulurum doğuma kadar
Mesela doktorlar kendileri aşı karşıtı da olsa bunu söylemiyor. Kendi çocuğuna yaptırmıyor ama sana bana aşı yaptırma demiyor. Çünkü toplum bağışıklığı için %80 aşılı olmalı. Bize böyle propaganda yapıp kendileri yapmıyor gibi hissediyorum hep 🤣🤣
Evet güvenilir bir doktor bulsam konuşsam ben de ikna olurum da. Risk alamıyorum. Eşim de güveniyor bana o konuda karışmıyor ama kararımda yardımcı da olmuyor 🤣
Ben de tek başıma bunun vebaline giremem. Daha bilgili olsam neyse de.
Doktor değiliz kandırılmaya müsaitiz. Her ikisi kesim tarafından da. İnşallah doğrusunu buluruz ne diyim.
Tetanoz aşısını aile hekimimle konuşmuştum ben gebelik planlıysa gebelik öncesi yaptır gebelikte boşver yaptırma dedi. Aşıdaki Tetanoz mikrobu bebeğin bağırsağına yerleşebiliyormuş anne karnında. Bu tarz vakalar varmış ve doğduğunda bebekte komplikasyonlar gözlenmiş. Hastanede tetanoz kapmazsın zaten önlem olarak yapılıyor dedi. Ben de doktoruma güvendim valla.

Mesela doktorlar kendileri aşı karşıtı da olsa bunu söylemiyor. Kendi çocuğuna yaptırmıyor ama sana bana aşı yaptırma demiyor. Çünkü toplum bağışıklığı için %80 aşılı olmalı. Bize böyle propaganda yapıp kendileri yapmıyor gibi hissediyorum hep 🤣🤣
Evet güvenilir bir doktor bulsam konuşsam ben de ikna olurum da. Risk alamıyorum. Eşim de güveniyor bana o konuda karışmıyor ama kararımda yardımcı da olmuyor 🤣
Doktor değiliz kandırılmaya müsaitiz. Her ikisi kesim tarafından da. İnşallah doğrusunu buluruz ne diyim.
Eşim destekliyor ilerde bir sorun olursa seni suclamam aşılara bende güvenmiyorum diyor. Instagram'da bı ara aşı karşıtı bir sayfa verdi İstanbul'da çocuk doktoru adı ama o ara hamile değildim kaydetmedim eski gönderilerine bir bakacağım tek tek yada Allah illaki karşımı çıkartır hayırlıysa bir doktor diye umut ediyorum. Olmadı Samsun'da Alişan yıldıran hocaya gideriz yılda bir Karadenizliyiz zaten. Bir akrabam yaptırmadı aşı üçüncü çocuğuna o kadar fark varki diyor sebepsiz hastalıkları yok bir kere ateş alerji. Çok sağlıklı kızı 4 yaşında şimdi

Eşim destekliyor ilerde bir sorun olursa seni suclamam aşılara bende güvenmiyorum diyor. Instagram'da bı ara aşı karşıtı bir sayfa verdi İstanbul'da çocuk doktoru adı ama o ara hamile değildim kaydetmedim eski gönderilerine bir bakacağım tek tek yada Allah illaki karşımı çıkartır hayırlıysa bir doktor diye umut ediyorum. Olmadı Samsun'da Alişan yıldıran hocaya gideriz yılda bir Karadenizliyiz zaten. Bir akrabam yaptırmadı aşı üçüncü çocuğuna o kadar fark varki diyor sebepsiz hastalıkları yok bir kere ateş alerji. Çok sağlıklı kızı 4 yaşında şimdi

çocuğuna hiçbir şey olmaz aşı yaptırmazsan ben topluma karşı sorumluluk hissediyorum. Sonuçta salgın olmaması için belli sayıda insan yaptırmalı aşıyı. Yaptırırsam bu yüzden yaptırırım ama tetanozda böyle bir şey de yok.

Tetanoz aşısını aile hekimimle konuşmuştum ben gebelik planlıysa gebelik öncesi yaptır gebelikte boşver yaptırma dedi. Aşıdaki Tetanoz mikrobu bebeğin bağırsağına yerleşebiliyormuş anne karnında. Bu tarz vakalar varmış ve doğduğunda bebekte komplikasyonlar gözlenmiş. Hastanede tetanoz kapmazsın zaten önlem olarak yapılıyor dedi. Ben de doktoruma güvendim valla.
Benim ilk hamileliğimde Dr hiç bahsetmedi nedendir bilmem yaptırmadım hiç aklımada gelmedi deseler o aralar yaptırırdim zaten bilgim yoktu aşılar hakkında. Ama dediğin gibi steril ortamda aletler temiz gerek görmüyor çoğu Dr dediğin gibi. Hamileyken ağrı kesici vrmeyenler aşıya gelince bilmem kaç doz yapiyor

Herkes kendi seçimlerinde özgürdür, isteyen karşı olur isteyen olmaz.

herhangi bir tedavide adamlar şunu içeceksin diyor löp löp içiyoruz bu konuda baksan millet bilim kadını oldu çıktı.

kullanıp kullanmamak size kalmış ama yorumlar ilginç olmuş :)

aşı menşei Çin, virüs Çin'de çıktı, oradan dünyaya yayıldı, adamlar aşısız salgını çözdü ama şimdi aşı yapıp satıyorlar : )

Son düzenleme:
herhangi bir tedavide adamlar şunu içeceksin diyor löp löp içiyoruz bu konuda baksan millet bilim kadını oldu çıktı.

aşı menşei Çin, virür Çin'de çıktı, oradan dünyaya yayıldı, adamlar aşısız salgını çözdü ama şimdi aşı yapıp satıyorlar : )
Korona aşısı üstünde konuşulması gereken bir konu aslında😌
Herkes görüşünü yazdı yalnız maalesef bazı yorumlar fazla oldu zira başkalarının çocukları hakkında da karar veren, yaptırma şu hastalığı tetikler denilen yorumlar yapıldı.

aşı menşei Çin, virür Çin'de çıktı, oradan dünyaya yayıldı, adamlar aşısız salgını çözdü ama şimdi aşı yapıp satıyorlar : )
bu konu yüzünden ceza aldim ama yinede katılıyorum 😂

Çocukluğumda hepatit b geçirdim.
Keşke o dönemde aşı zorunlu olsaydı da 1 sene delik deşik edilip, her şeyden uzak yaşamasaydım, karaciğerim iflas eşiğine gelmeseydi, okulumdan geri kalmasaydım ve en en çok zoruma giden, hani şuan karantina diyoruz ya, ben aile fertlerim hariç kimseyi görmeden, haftada 4 gün hastaneye giderek mühtiş sıkı bir diyetle izole yaşadım, bit kadar çocuktum:)
Camdan hayatı izledim...

İsteyen yaptırmasın ama bu gibi bulaşıcı hastalıkları ve sonuçlarını da göze alıyor demektir.
Ya iyileşemeseydim...

Son düzenleme:
Asiyi bilemem (ben iki çocuğuma da yaptirdim) ama ilaç kullanımını gerektiği kadar uzatmak için savaşan bir grup anne tanimistim. Bir sosyal medya sitesinde grupları vardı. Son noktaya gelene dek ilaç vermiyorlardı çocuklarına. Ben de denedim. Mesela ateş düşürücüler aslında çocuğu savunmasız bırakıyor bağışıklık sisteminin gücünü azaltıyor. Bagisiklik sisteminin savaşması demektir ateş. Siz ateş düşürücü verdiğinizde bagisiklik sistemi işlevini yerine getirerek mikropla kendisi savaşmıyor aslında. Ilaç savaşıyor onun yerine. Belli bir ateşe dek vücut kendi savaşmalı. Çünkü havale dediğimiz gerçek sadece aile geçmişinde varsa yaşanıyor zaten belli bir dereceden sonra ateş kendi düşüyor diye biliyorum. Denedim. Çok zor olsa da ilaçsız ateş kontrol altına almıştım. Antibiyotik yerine çok inatçı hastalık olmadığı durumda soğan suyu ile hastalıktan kurtardigim zamanlar olmuştu kizimi çünkü artık çok ilaç kullanmaktan (çok hastalanirdi) antibiyotikler de etki etmezdi. Yani asiya karşı değilim ama bilinçsiz ve sürekli ilaç kullanımına karşıyım evet kendim çok nadir antibiyotik kullanırım mesela.. çalışırken onlarca kez hastalandım çünkü mikrop her yerdeydi ama hepsini ayakta atlattım.

Istanbulda iseniz üsküdarda mustafa aydın var oğlum 1 yasa kadar asili sonrası yok bi çocuğum olursa 2 yasa kadar sıfır aşı 2 yaş sonra gerçekten gerekli olanlar 1 günde 3 aşı birden değ her aşı tek tek aralarında zamanla vurulucak böyle konuştuk aşırı aşırı memnun kaldım çok güven veriyor aslında kendisi asiya karşı değil bu zamandaki aşıların içindeki pislikleri karşı bir doktor

Istanbulda iseniz üsküdarda mustafa aydın var oğlum 1 yasa kadar asili sonrası yok bi çocuğum olursa 2 yasa kadar sıfır aşı 2 yaş sonra gerçekten gerekli olanlar 1 günde 3 aşı birden değ her aşı tek tek aralarında zamanla vurulucak böyle konuştuk aşırı aşırı memnun kaldım çok güven veriyor aslında kendisi asiya karşı değil bu zamandaki aşıların içindeki pislikleri karşı bir doktor
Evet buldum önerilen doktorda kendisiymis zaten. Avrupa yakasındayim ama gidilmicek yer değil çok teşekkür ederim

Yeni doğmuş bebeğine daha bir damla sütünü vermeden, sorgusuz sualsiz, prospektüs okumadan; en büyük yan etkilerinden biri ağır geçirilen sarılık olan K-vit aşısını yaptırıp, sonra bebek yan etki yaşayıp sarılık olunca "sarı tülbentten" medet beklemek..

Allah bize bunları sormaz mı sanıyoruz?

Daha annesinin kokusunu almadan, bacaklarından zerk edilen onlarca kimyasal ile şoka sokulan bebeklerin hesabı sadece bu sisteme değil, onu 9 ay karnında binbir türlü zahmetle taşıyıp; sabah akşam beşiğine nevresim beğenen, odanın badanasını mobilyasına uydurmaya çalışan ama bir kere bile "benim yavruma yapacakları iğnenin içinde ne var acaba? Yan etkileri nedir ki? " diye sormayan/sorgulamayan annelere de sorulmayacak mı?

O binbir türlü alerjiler, egzamalar, bronşitten küvezde yatmalar, kabızlık yada bitmeyen gaz sancıları, başını sağa sola çarpan bebekler, erkek bebeklerde testis ve sünnet bölgesi rahatsızlıkları, donuk bakmalar vs vs neyin neticesi sanıyorsunuz?

Aşılanmayan hiçbir bebekte bu saydıklarımın zerresini göremezsiniz.
Hatta bir çocuğunu aşılatıp, diğer çocuğunu aşılatmayan anneler aradaki farkları çok iyi bilirler.

Artık çokca tevbe edin, bu şuura ulaştığınız içinde bol bol hamd edin.
-Aşı hakkında bir çok kelam ettim. Eğer aşılanmazsa bir bebek ölecek olsaydı ve bedenimiz hakikaten o kimyasallara muhtaç olsaydı; Allah bizi aşılanmış olarak gönderirdi annemizin rahminden! Yada bir ağaç yaratır meyvesini aşı yapardı!
Ne demek istiyorum anlayabiliyor musunuz?
Bize bir rahatsızlık veriyorsa Allah, dermanını da doğaya vermiş. Gerek ki biz doğru yerde arayalım.
Bir bebeğin antibiyotiği, dermanı, aşısı; anasının göğsünde kaynayan sütündedir! Gayrısı bağışıklığa vurulan darbedir.
Bugün ilk 6 ay su bile yasak ediliyor bebeklere. Suyun dahi zararı olduğunu söyleyip aşıda ki ağır kimyasalların faydalı olduğunu iddia etmek düpedüz yalandır!
Eğer hakikaten samimi olsalar, eğer hakikaten yavrularımızın sağlıklarını düşünseler di "Müslüman ülkelerin kendi aşılarını üretmelerine izin verirlerdi."
Bugün aşılar hakkında kaç raporu, kaç istatistiği var ki Türkiye'nin? Körü körüne " ya tutarsa" zihniyeti ile daha anasının kokusunu almadan kimyasala bulanıyor bu bebekler hemde çığlık çığlığa!
Ey anneler merhamet edin yavrularınıza..

Bazıları yazacak yine biliyorum..
-Sen devletten iyi mi biliyorsun?
-Madem aşılar zararlı devlet niye müdahale etmiyo yeaa!
Diyenler nerdeler?
Devlet topu size atıyor işte..
Bakın, ifadeler gayet açık ve net..

Bugün aşı da tıbbi bir müdahale olduğu için, ve açılan davalar neticesinde Türk Anayasa Mahkemesi "Risk içeren" bu aşılar 'zorla' yapılamaz diye hükmetmiştir.

Ben sizlere yasal haklarımı kullanarak aşıların içerisindeki maddeleri ve hiçbir yerde bahsedilmeyen "risklerini" anlatıyorum.

Bunu doktorlar çok iyi bilirler ki yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay aktif bağışıklığı yoktur!
Peki öyleyse neden aşıların bir çoğu ilk 6 ayda yapılır!?
Zaten bu bebeğin bağışıklık sistemi çalışmıyorken , ona bu kadar kimyasalı vurmak niye?

Madem amaç toplum sağlığı ise neden kendi uçağını, topunu, tankını yapan Türkiye'de kendi aşısını üretecek veri yok?
Pardon yanlış sordum..
Neden kendi aşısını/ilacını üretmesine izin verilmiyor?
Niye aşı sonrası komplikasyon yaşayan çocukların istatistikleri tutulmuyor!
Aşı yan etkisiyle can veren yavruların ölüm raporlarına neden "sebebi açıklanamayan ani ölüm" yazılıyor?
Adli tıpta ölüm sebebini bulacak yeterli veri yoksa yollasınlar cesetleri antropologlara, adamlar 10 bin yıl evvel ölenlerin kemiklerinden ölüm sebebini buluyorlar nede olsa, 3 gün önce ölen bebeğinkini mi bulamayacaklar(!)
Bendeki de laf işte..
Yeter mi? Yetmez..

Bugün anaokul ve 1. Sınıf çocuklarının her birinin dişlerine florürlü vernik uygulaması yapılıyor.
Niye? Dişleri çürümesin diye..
Bir kişide çıkıp demiyor ki:
-Yahu bu çocuklar 6-7 yaşında, zaten bu dişleri dökülüp yenisi gelecek neyin verniği bu?

İşin aslını ben diyeyim sizlere..
Bu uygulama Avrupa'nın bir çok ülkesinde yasaklandı.
Sebebi ise çocuklarda "zeka geriliğine" yol açması.
Florürün ise en yaygın komplikasyonlarından biri; kemik hastalıklarıdır.
Bu durumda çürük diş ne kadar masum kalıyor değil mi?

Kadınların sezaryene mecbur bırakılması konusuna hiç girmeyeceğim..
Korkmayın normal doğum yapınca ölmezsiniz!
Allah Rasulu "doğumda ölen şehittir" buyurdu.
Ortalıkta pekte şehadete layık kadın da kalmadı zaten.
Doğum ölümleri azalmış..
Belkide Peygamber müjdeleri geri çekildi.. ?

Vel hasıl; sezeryandan kurtardığımız küveze, küvezden kurtardığımız aşıya, aşıdan kurtardığımız verniğe kurban ediliyor.
Mayın tarlasına döndü dört bir yanımız..
Rahat bırakın bedenimizi diye haykırasım geliyor!

Ne kadar az test yaptırırsanız,o kadar sağlıklısınız ötesi yok!

Bugün her çocuk aynı ihtiyarlar gibi şeker, tansiyon, kalp, troid hastası olmuş, genç kızlar hormon bozukluğu, kist, guatrla boğuşuyor, delikanlılar kalp krizi geçiriyor, obez, karaciğer rahatsızlıklarına müptela, her evli çift tüp bebek kuyruğunda, koca koca profesörler hala hiçbir veriye dayanmadan, Nasreddin hoca misali çıkmışlar tvlerde "Şu hastalık hortlarsa bilmem kaç bin çocuk ölür" diye gayba taş atıyorlar.

Yine bizim hayrımızı düşünmüş gibi yapıyorlar yapmasına da, demezler mi adama;
Güya şimdi ki çocuklar ölmüyorda çok mu güzel yaşıyor!!!
Bırakın gelmeyen geleceği dertlenmeyi, elinizde ki çocukları kurtarın!
Okul kantinlerinde 1 tane doğal ürün yok!
Okullarda kanserojen etkili domestos dağıtılıyor!
Birde şimdi tarama testi diye kanlarını alacaklar, şahtık şahbaz olduk!
Türkiye'nin kan ve ilik dokularının Amerika'ya satılıp gen haritası çıkarılması gibi bir sabıkası varken, artık evladınızın kanını vermeye ne derece güvenirsiniz ben bilemem..

Elinizde düşmanınızın üretimi şırıngalarla gezip çocuklara sağlık verdiğinizi iddia edeceğinize, yasaklayın cips, kola, çikolata, reklamlarını ve satışını inanalım samimiyetinize!
Ama bu kimsenin işine gelmez..
Çünkü ne savaş biter nede hastalık!
Silah ve ilaç ticareti onların can damarıdır!
Bu paylaşımım tamamen siyaset dışıdır. Fakat oyun büyüktür.
Resmen kopyala yapıştır. Öncelikle bu kadar kinle yazılmış yazının sanki çok bir bilgiyle yazılmış yazının ilk cümlelerine gelelim. K vit aşısı mı 😂 Daha okumaya başlamadan güldüm. O bir aşı değil neyse bakalım daha ne çıkacak diye okumaya devam ettim.
K vit: anne sutunde eksik olan D Vit ile birlikte 2 vitaminden biridir. K vitamini öyle bir vitamindir ki, onun yokluğunda karaciğerimizden salgılanan pıhtılaşma faktörleri sentezlenemez. Dolayısı ile kabamaya meyil artar. Bu bilgi seneler önce bulunmadan önce kaç bebeğin hemorajik hastalık ile (kanamalı hastalık) öldüğünü ve sadece ufak bir vitamin takviyesi ile artık neredeyse hiç görmediğimizi biliyor mu acaba hanımefendi. Zerk etmekmiş şaka gibi. Yazıdaki ifadeler o kadar itici ki. Her yanımızı sarmış radyasyon, yedigimiz hic bir gıda temiz degil iken ne olduysa aşılara baglandi bunlarin her biri. Çocuklar bir tuhaf evet ama neden? Eline tableti ver, orda subliminal neydugu belirsiz şeyler iceren icerikleri izlesin, yedigin her bir gidada nasil oluyorsa devletlerin izin verdigi hormon, antibiyotik, ilaçlama icin kullanilan organofosfatlar olsun, tavuk diye satilan 20 gunluk piliçleri ye, ne bekleniyordu? Sonra da yaşamlari kurtaran aşılara bağla her şeyi. Cok zekice bir davranış bravooo 👏🏻👏🏻👏🏻
Buyuk oyunj gormuş arkadaş. Buyuk oyun diye sallamak kolay, saniyor musunuz ki bu aşilari ureten ulkeler kendilerine hic asi yaotirmiyor. Amerikada bizim kac katimiz fazla aşi sirf ulkenin parasi hazinesi daha zengin diye cocuklara yapiliyor bunu biliyor musunuz. Kendi ulkelerini denek mi yaptilar yani bunu mu diyorsunuz. Evet her ilacin ya da asinin yan etkisi olabilir. Bu yan erkiler sık nadir gorulenler diye ayrilir. Ama bu yan etkilerin gorulme sıklığı aşılari yaptirmayinca hastaligin gorulmesi ve onun yaratacagi etkilerden cok cok daha az iken terazinin iki kanadi hangi taraf agir basiyor sizce? Belki bir sey olmaz diyip asi vurdurmamak mi? Gecirsin canim hastaliklari nolacak demek mi?

Bende böyle düşünüyordum 2 yasından sonra yaptırmayı. Peki hangileri gerekliymiiş Ama ozaman paralı mı yapılıyor asılar Bilgi verirmisiniz ası reddi için kagıt imzalatıyolarmış diye duydum imza attıktan sonra nasıl yapılıyor

Korona aşısı üstünde konuşulması gereken bir konu aslında😌
Herkes görüşünü yazdı yalnız maalesef bazı yorumlar fazla oldu zira başkalarının çocukları hakkında da karar veren, yaptırma şu hastalığı tetikler denilen yorumlar yapıldı.
Çok haklısınız gerçekten inanamıyorum başkasının çocuğunun vebalini nasıl alabiliyor bu insanlar!
Tartışmaya girmemek için yorum yapmadım hiçbirine, beni de ilgilendirmiyor ne düşündükleri zaten ama bir genetikçi olarak biraz farmakoloji diyorum sadece.
Korona evet şu an için muamma ama yani çiçek hastalığını araştırsalar keşke. Çocuk felcini. İnsanların nasıl göz göre göre öldüğünü. Ve şu an bu hastalıklardan bizi aşının koruduğunu.

Bende böyle düşünüyordum 2 yasından sonra yaptırmayı. Peki hangileri gerekliymiiş Ama ozaman paralı mı yapılıyor asılar Bilgi verirmisiniz ası reddi için kagıt imzalatıyolarmış diye duydum imza attıktan sonra nasıl yapılıyor
Açıkçası hangilerini vurulcaz diye sormadim daha 2.çocuğum yok çünkü oğlumda çoğu aşılarını oldu bi 1 yaş aşısı dahil oğlum için aşı defteri kapandı ama bi evladım daha olursa inş 2 yasa kadar asisiz olucak eğer Allah izin verirse 2den sonra gerçekten gerekli olan aşılar tek tek vurulcaz o gün gelirse inş bu yöntem bana çok makul geldi çocukların immun sistemleri 2 yasa kadar gelisiyormus burda aşıyı sıfır zarar gören insanlaein aklına şaşıyorum en basit calpol bile vücuda girince elbet biseye dokunuyor aşılar da da tabiki zarar verici şeyler var kar zarar oranını anne baba ve doktoru oturup karar vermeli diye düşünüyorum ayrıca 2 yaştan sonra aşıları tek tek sağlık ocaginin yapacağını düşünmüyorum özel bir doktorda yapılır ancak sanırım

Açıkçası hangilerini vurulcaz diye sormadim daha 2.çocuğum yok çünkü oğlumda çoğu aşılarını oldu bi 1 yaş aşısı dahil oğlum için aşı defteri kapandı ama bi evladım daha olursa inş 2 yasa kadar asisiz olucak eğer Allah izin verirse 2den sonra gerçekten gerekli olan aşılar tek tek vurulcaz o gün gelirse inş bu yöntem bana çok makul geldi çocukların immun sistemleri 2 yasa kadar gelisiyormus burda aşıyı sıfır zarar gören insanlaein aklına şaşıyorum en basit calpol bile vücuda girince elbet biseye dokunuyor aşılar da da tabiki zarar verici şeyler var kar zarar oranını anne baba ve doktoru oturup karar vermeli diye düşünüyorum ayrıca 2 yaştan sonra aşıları tek tek sağlık ocaginin yapacağını düşünmüyorum özel bir doktorda yapılır ancak sanırım
Evet canım haklısın oğlunda yan etkileri oldu sanırım?

Açıkçası hangilerini vurulcaz diye sormadim daha 2.çocuğum yok çünkü oğlumda çoğu aşılarını oldu bi 1 yaş aşısı dahil oğlum için aşı defteri kapandı ama bi evladım daha olursa inş 2 yasa kadar asisiz olucak eğer Allah izin verirse 2den sonra gerçekten gerekli olan aşılar tek tek vurulcaz o gün gelirse inş bu yöntem bana çok makul geldi çocukların immun sistemleri 2 yasa kadar gelisiyormus burda aşıyı sıfır zarar gören insanlaein aklına şaşıyorum en basit calpol bile vücuda girince elbet biseye dokunuyor aşılar da da tabiki zarar verici şeyler var kar zarar oranını anne baba ve doktoru oturup karar vermeli diye düşünüyorum ayrıca 2 yaştan sonra aşıları tek tek sağlık ocaginin yapacağını düşünmüyorum özel bir doktorda yapılır ancak
Evet canım haklısın oğlunda yan etkileri oldu sanırım?
Ailede kimsede alerji yokken oğlum 1 ay aşısı sonrası kanlı ve mukusu kaka sürekli huzursuzluk sebepsiz ağlamalar ile 3 ay bizi mahvetti sonra alerji dendi ve diyete soktular ailede kimse alerjik değil bizde benim kendi kuzenimde okulda vurulan kkk aşısı sonrası gulle bare sendromu gelişti ölecekti cok kötü günlerdi aylarca çapa da yattı bi parmağını bile kaldıramazdı bunlar bana yetti açıkcası ve o kuzenimin aşı sonrası olduğu çok net aşının yan etkisi zaten bu sendrom açık açık prospektuslerde yazıyor

1. Ay aşisindan sonra hiçbir aşisini yaptirmadim..Gayet de okumuş bol arastiran sürekli kitaplar okuyan sorgulayan ve kafa yoran bir anneyim..Aşidan ciddi zararlar gördü çocugum..Güvenilir olmadigina kanaat getirdik bilgilenmek isteyen özelden yazabilir eşim de uzman doktor bu arada..Dogru bilinen herseyi sorgulamamız gereken bir dönemdeyiz..Kimsenin evladiyla sınanmamasini dilerim...

1. Ay aşisindan sonra hiçbir aşisini yaptirmadim..Gayet de okumuş bol arastiran sürekli kitaplar okuyan sorgulayan ve kafa yoran bir anneyim..Aşidan ciddi zararlar gördü çocugum..Güvenilir olmadigina kanaat getirdik bilgilenmek isteyen özelden yazabilir eşim de uzman doktor bu arada..Dogru bilinen herseyi sorgulamamız gereken bir dönemdeyiz..Kimsenin evladiyla sınanmamasini dilerim...
Merhabalar yazınızı gördüm. Danışmak istedim. Yardımcı olursanız bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Kızım şuan 13 aylık oldu. Doktorumuz 1 yaş aşılarının güvenliği olduğunu ve korkumuzun gereksiz olduğunu söylüyor. Çokça araştırıyorum ancak çok arada kaldık yaptırmakla yaptırmamak arasında.. Özellikle kkk aşısının bir çok şeyi tetiklediğini bu sebeple ne kadar geç yaptırırsak gelişimimizi o kadar iyi sağlamış oluruz. Tabi bir yandan da düşünüyorum kızamıktan vs. bu evrede nasıl koruyacağız yakalanırsa ne yapacağız şeklinde. Kafamız allak bullak. 2 yaşından sonra şeklinde bahsetmişsiniz daha sonra yapılabilir şeklinde. Birde ne gibi deneyimler yaşadınız bahsederseniz çok sevinirim. Sağlık ocağı sürekli arayıp duruyor ne zaman getirirsiniz süreniz doluyor diye. Bizde oyalayıp duruyoruz ne yapacağımızı şaşırdık açıkcası. Bile bile lades de yapmak istemiyoruz. Bir yandan da pişmanlık yaşarız diye korkuyoruz..

X