• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi ve kararsizlik

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Ben biyoloğum, aşı eski usülde hasta insanlardan alınan virüslerle yapılıyordu ve salgın hastalık durumlarında uygulanıyordu; çok sayıda insanı kurtardığını biliyoruz. Şuan aşılar laboratuvar ortamında hayvan deneklerden alınan hücrelerde üretiliyor, mesela yumurta alerjisi olan kişilere profesörler dahi KKK (1 yaşında yapılan kızamık, kabakulak, kızamıkçık aşısı) aşısını ve grip aşısını önermez. Aşılar ülkemizde henüz üretilmediği için insanlar da nasıl üretildiğinden habersiz. Bu iki aşı civciv embryosunda üretildiğinden ve tam anlamıyla pürifikasyon mümkün olmadığından yumurta alerjisi olan insanlarda ciddi tehlikelere (ölüm dahil) sebep olabilir. Maymun hücrelerinin kullanıldığı aşılar var, bunun dışında canlı aşılar için jelatin besi yeri olarak kullanılır, yurtdışında vejetaryenler ve Müslümanların bu sebeple zorunlu aşıları protesto ettiğini biliyoruz, çünkü domuz jelatini olma ihtimali var, kaynağını anlamak mümkün olmuyor çok küçük parçalara ayırdıkları için.

Bozulmaları önlemek için içerisine antibiyotik ve alüminyum eklemek durumundalar. Bütün bu bilgilerin ışığında önceleri hayat kurtaran aşıların şuanda kronik hastalıkların, insanların yavaşça zehirlenmelerinin sebebi olarak görebiliriz. İçerik olarak temiz ve helal bir aşı tabi ki faydalıdır. Fakat nasıl ki evladımıza antibiyotikli tavuk, gdolu mısır yedirmiyoruz, kanına da bu maddeleri enjekte etmeyi manasız buluyorum. Cumhurbaşkanlığına bu konuyu makalelerle beraber gönderdim. Çünkü bir tek benim evladım yok, milyonlarca bebek var. Aşı sonrası ölen, alerjisi, astımı ve başka rahatsızlıkları başlayan bebekler var. Tetanoz aşısını ilk hamileliğimde yaptırmamıştım, hala aynı fikirdeyim. Aşı karşıtı doktorlar da bilim adamları da mevcut hem yurtiçi hem yurtdışında ama seslerini duyurmaları ne yazık ki zor. Ümit Aktaş, Canan Karatay, Aidin Salih, Ahmet Rasim Küçükusta, Ahmet Aydın gibi değerli bilim insanlarının görüşleri önemlidir, araştırabilirsiniz. Bir de reklam olarak algılanır mı bilmiyorum, blogumda aşı ile ilgili çevirilerim mevcut.

Aşı yaptırmayarak sadece kendi çocuğunuzu değil toplumu da tehlikeye atarsınız
Bu çok yanlış bir düşünce, aşı içeriklerinden ve yan etkilerinden haberdar mısınız bilmiyorum. Detaylı araştırmalar yapmanızı öneririm. İkincisi aşıyla bir bölgede virüslerin yayılmasını önleyemezsiniz sadece o virüse karşı bağışıklık geliştirdiğinizi varsayarız kaldı ki aşı olduğu halde hastalıkları çok ağır atlatan insanlar var. Bu konudaki makalelerde aşılama oranlarının neredeyse %100 e yaklaştığı bölgelerde dahi salgınlar olduğunu görüyoruz. Hatta canlı aşılarla (Rota aşısı gibi) virüslerin insandan insana geçtiğini ve ufak çaplı salgınlara sebep olduğunu nedense bilim adamları söylemiyor.

Dr umit aktas agir metal zehirlenmesinin otizme hiperaktiviteye sebep oldugunu soyluyor.asida da alimunyum ve civa var

İnternette dolanan o kadar çok yazı ve haber var ki annelerin kafasının karışması doğal, civa ve alüminyum olmayan gıdalar ve eşyaları sıralasak sanırım doğru dürüst yiyecek birşey bulamayacağımız gibi evdeki birçok eşyayı da atmak zorunda kalırız, yani eğer aşı otizmi tetikliyorsa ki bilim adamı değilim ama otizmin anne karnında oluştuğunu, sebeplerinin de net olarak bilinemediği için birşeylere bağlanmaya çalışıldığını düşünüyorum, o zaman aşı otizme neden olur diyenlerin civa ve alüminyum olan tüm gıdaları da söylemesi lazım, alüminyum zaten vücudumuzda vardır, gıdalardan da alıyoruz soluduğumuz havadan da, soluk alıp vermememiz lazım bu durumda.

Yani bizde istersek bir sürü komplo teorisi üretebiliriz, vücudumuzdaki alüminyum ve civayı anne sütüyle çocuğumuza geçiriyoruz emzirmeyelim deriz, insan vücudu mükemmel yaratılmıştır, birçok zararlı maddeyi tolere eder, temizler, azami dikkat edilmeli tabii ama aşının yarar zarar değerlendirmesini yaparsak yararı ağır basıyor.

İnternette dolanan o kadar çok yazı ve haber var ki annelerin kafasının karışması doğal, civa ve alüminyum olmayan gıdalar ve eşyaları sıralasak sanırım doğru dürüst yiyecek birşey bulamayacağımız gibi evdeki birçok eşyayı da atmak zorunda kalırız, yani eğer aşı otizmi tetikliyorsa ki bilim adamı değilim ama otizmin anne karnında oluştuğunu, sebeplerinin de net olarak bilinemediği için birşeylere bağlanmaya çalışıldığını düşünüyorum, o zaman aşı otizme neden olur diyenlerin civa ve alüminyum olan tüm gıdaları da söylemesi lazım, alüminyum zaten vücudumuzda vardır, gıdalardan da alıyoruz soluduğumuz havadan da, soluk alıp vermememiz lazım bu durumda.

Yani bizde istersek bir sürü komplo teorisi üretebiliriz, vücudumuzdaki alüminyum ve civayı anne sütüyle çocuğumuza geçiriyoruz emzirmeyelim deriz, insan vücudu mükemmel yaratılmıştır, birçok zararlı maddeyi tolere eder, temizler, azami dikkat edilmeli tabii ama aşının yarar zarar değerlendirmesini yaparsak yararı ağır basıyor.
Evet cok haklisiniz ben asi karsiti degilim sadece bazi anneler yasadiklarini paylasmis bi kac yaziyi da gorunce tedirgin oldum danismak istedim bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim haklisiniz soludugumuz havada bile agir metal var

Evet cok haklisiniz ben asi karsiti degilim sadece bazi anneler yasadiklarini paylasmis bi kac yaziyi da gorunce tedirgin oldum danismak istedim bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim haklisiniz soludugumuz havada bile agir metal var
Aşı karşıtı da olabilirsiniz, neden karşı olduğunuzu söyleyebilirsiniz sonuçta bu da bir düşüncedir ve saygı duyulmalıdır, aşılar dahil birçok şey kesinlikle yüzde yüz sağlıklıdır diyemeyiz, seçim yapmak, karar vermek size ait bir sorumluluk ama kar/zarar hesabı yapılmalıdır karar verirken.

Kızım küçükken yaptırdığım hiçbir aşıdan pişman değilim, iyi ki yaptırdım dediğim aşılar olduğu gibi keşke kullanmak zorunda kalmasaydık dediğim ilaçlar da oldu.

Allah tüm bebeklere sağlık nasip etsin, gülen yüzleri solmasın, anne olarak kararsız kalmanızı anlıyorum, insan evladı söz konusu olunca vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalmak, keşke demek istemiyor haklı olarak.

Aşı karşıtı da olabilirsiniz, neden karşı olduğunuzu söyleyebilirsiniz sonuçta bu da bir düşüncedir ve saygı duyulmalıdır, aşılar dahil birçok şey kesinlikle yüzde yüz sağlıklıdır diyemeyiz, seçim yapmak, karar vermek size ait bir sorumluluk ama kar/zarar hesabı yapılmalıdır karar verirken.

Kızım küçükken yaptırdığım hiçbir aşıdan pişman değilim, iyi ki yaptırdım dediğim aşılar olduğu gibi keşke kullanmak zorunda kalmasaydık dediğim ilaçlar da oldu.

Allah tüm bebeklere sağlık nasip etsin, gülen yüzleri solmasın, anne olarak kararsız kalmanızı anlıyorum, insan evladı söz konusu olunca vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalmak, keşke demek istemiyor haklı olarak.
Amin.yanlis karar verip zarar veririm diye korktum ve arastirmak istedim yaptirmaya karar verdim yaptirmazsam gecirecegi o hastaliklari goze alamam.

Bu çok yanlış bir düşünce, aşı içeriklerinden ve yan etkilerinden haberdar mısınız bilmiyorum. Detaylı araştırmalar yapmanızı öneririm. İkincisi aşıyla bir bölgede virüslerin yayılmasını önleyemezsiniz sadece o virüse karşı bağışıklık geliştirdiğinizi varsayarız kaldı ki aşı olduğu halde hastalıkları çok ağır atlatan insanlar var. Bu konudaki makalelerde aşılama oranlarının neredeyse %100 e yaklaştığı bölgelerde dahi salgınlar olduğunu görüyoruz. Hatta canlı aşılarla (Rota aşısı gibi) virüslerin insandan insana geçtiğini ve ufak çaplı salgınlara sebep olduğunu nedense bilim adamları söylemiyor.
Aşı karşıtı grupların düşüncelerini kabul etmiyorum herşeyin yan etkisi var gidip dağ basına yerleşelim

Back