• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi ve kararsizlik

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Nüfusu az bir köyde yaşıyor ve hiç kalabalığa çıkmıyorsanız yaptırmayın derdim. Ancak bir çok ilimiz metropol durumunda. O yüzden toplu salgınlardan korunmak için aşı gerekli. Menenjit aşısı mesela ya da pnomokok bunlar çocuk ya da bebeklerde ciddi hasarlar bırakabilecek hastalıklar.

O felaket senaryolarının çoğu ülkelerinden sırf araştırma fonu alabilmek için uydurulmuş şehir efsaneleri. Sürekli ısıtılıp ısıtılıp önümüze sunuluyor. Tabi ki çok cüzi vücuda zararı vardır fakat yararı zararından fazla olduğu için yaptırmak zorundayız. Risk alabilen alsın. Ben almak istemedim. Allaha sığınıp yaptırdım. Tedbirimizi de almak zorundayız.

Son olarak otizm sonradan olunmaz. Otizmli doğulur. Çevresel faktörler tv. , ilgilenmeme vs. de tabloyu ağırlaştırabilir.

Bundan önceki çok değil 50 yıl önce kaç insan aşızılıktan caresi yok denilen hastalıktan öldü.
Şimdi herşeyin çok sükür aşısı ilaçları var bazıları da buldum da bulanıyor yahu sosyal medyada su var bu var her sene bir şey çıkarma peşindeler.
Çocuk saglıklı diyor bir ünlü aşı yaptırmamış acaba 20 sene sonrasını görecek mi garanti verebilir mi saglıklı oldugundan.
Ya da göç var ülkemize belki bir çok hastalık çıacak ve bu asoılar önleyecek bişlemeyiz.
Civa var diyorlar miktarı önemli bu kadar bilimadamı boşa calışmamış bu aşıları uretmek için.
Kaldı ki antibiyorık alıyoruz ve böbreklere zarar veriyor bol su iç diyorlar.
Acaba hiç mi ilaç almamalıyız bu aşıda civa var diyenler içtiklerimiz yediklerimiz ne derece sağlıklıdır.
Haklisiniz hersey zararli bebegime hangi tencerede yemek yapmam iyi olur diye baktim herseye agir metal zehirlenmesine sebep olur yaziyor sinir oldum bi tane su saglikli yazan bise bulamadim bi yazia saglikli dediyse digerinde zararli yazmislar.biz bi de termik santralin bulundugu yerdeyiz o yuzden dikkat etmeye calisiyorum elimden geldigi kadar.ama asilarini yaptircm o riski goze alamam

Aşının içindeki maddelerden dolayı yaptırmayan ya da yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız kalan aileler mevcut doğru ama bu gibi durumlarda kar zarar hesabı yapmak lazım, şahsen aşının içindeki maddeye maruz kalması ömrünü hasta bir şekilde geçirmesinden daha iyidir diye düşünüp tüm aşılarını yaptirdim ki bazı aşılar hakkında çok çok kararsız kalmama hatta yaptırmak istemememe rağmen yaptirdim
Ülkemiz malum sürekli göç alan bir ülke haline geldi tarihe karışan hastalıklar yeniden hortladiysa yaptırılmalı diye düşünüyorum

Merhaba arkadaslar bebegim 1 yasinda ve aşisi var bu asinin da agir oldugu soyleniyor kafam cok karisik aşinin zarar verdigi konusunda bir suru makale okudum.bi yandan da ulkemizde goc fazla ve salgindan korumak gerekiyor yaptirsam bi dert yaptirmasam ayri dert.ogluma zarar vermek istemiyorum.

Allah aşkına aşıdan dolayı dünyada kaç çocuk ölmüş ya da hastalanmış?
Bir de aşı yaptırmadığı için sakat kalan ve ölen çocukları araştırın.
Aşı olmasa bulaşıcı hastalıklardan nasıl korunulacak?
Aşı yaptırmazsanız sadece kendi çocuğunuzu değil diğer çocukların da sağlığını tehlikeye atıyorsunuz.

Sigara içen anne babalar, küçücük çocuğun eline verilen telefon ve tabletler, radyasyon yayan akıllı televizyonlar, GDO'lu gıdalar, kanserojen boya içeren kıyafetler ve oyuncaklar çok daha zararlı iken bu kadar sorgulanmıyor ama tıp otoritelerince zorunlu kılınmış aşılar sorgulanıyor ya çok kızıyorum.

Allah aşkına aşıdan dolayı dünyada kaç çocuk ölmüş ya da hastalanmış?
Bir de aşı yaptırmadığı için sakat kalan ve ölen çocukları araştırın.
Aşı olmasa bulaşıcı hastalıklardan nasıl korunulacak?
Aşı yaptırmazsanız sadece kendi çocuğunuzu değil diğer çocukların da sağlığını tehlikeye atıyorsunuz.

Sigara içen anne babalar, küçücük çocuğun eline verilen telefon ve tabletler, radyasyon yayan akıllı televizyonlar, GDO'lu gıdalar, kanserojen boya içeren kıyafetler ve oyuncaklar çok daha zararlı iken bu kadar sorgulanmıyor ama tıp otoritelerince zorunlu kılınmış aşılar sorgulanıyor ya çok kızıyorum.
Ben kendi adima bu zamana kadar tv izletmedim telefon vermedim elimizden geldigi kadar herseyin sagliklisini almaya calstik esimle ne kadar koruyabildik onu bilmiyorum tabiki .hos ben ne kadar ugrassamda oglum kendine zarar verecek herseye kosuyor agzina aliyor.

Ben kendi adima bu zamana kadar tv izletmedim telefon vermedim elimizden geldigi kadar herseyin sagliklisini almaya calstik esimle ne kadar koruyabildik onu bilmiyorum tabiki .hos ben ne kadar ugrassamda oglum kendine zarar verecek herseye kosuyor agzina aliyor.

Son cümlemi genel olarak yazdım sizi kastederek değil.
Parkta bebeğinin yanında fosur fosur sigara içen anne, ilaç aşı vb tıbbi konulara gelince ahkam kesiyor ya çok sinir oluyorum.

Son cümlemi genel olarak yazdım sizi kastederek değil.
Parkta bebeğinin yanında fosur fosur sigara içen anne, ilaç aşı vb tıbbi konulara gelince ahkam kesiyor ya çok sinir oluyorum.
Anladim geneli kastettiginizi konuyu ben actigim icin cvb verme geregi duydum soylediklerinizde de cok haklisiniz

Bu cok sey biliyorum havalarina girip minicik bebege nasil kiyiyorlar anlam veremiyorum gecmis olsun bi daha boyle kendini bilmezlerle karsilasmazsiniz insallah
Şuan çok iyi bi yere gidiyorum insanlar güleryüzlü sıkıntı yok o gun eşim tutuyodu benim gerildiğimi görünce dışarı çıkarttı beni bebeğin etkilenir sen git diyerek yoksa yüksek bi ihtimal olay cikicakti ben gormedim allahtan ama sesi ciyak ciyak ciyak ciyak 5 dakika boyunca.offffff. yine sinirlendim

Asıl ihtiyacı olmadığı halde demir takviyesi yapmak ağır metal Zehirlenmesine davetiye çıkarıyor.
4 aylıkken bana demir tavsiye edildi ben vermedim ilk 2 hafta verdim sadece sizin düşüncenizle. 8 aylikken kan değerine bakıldı demir eksikliği yüzünden trombosit tavan olmuş. Hoş sınırda gözüktü ama 4 değer düşük 2si yüksek çıkınca haliyle canım sıkıldı. Şuan kullanıyorum demir.

4 aylıkken bana demir tavsiye edildi ben vermedim ilk 2 hafta verdim sadece sizin düşüncenizle. 8 aylikken kan değerine bakıldı demir eksikliği yüzünden trombosit tavan olmuş. Hoş sınırda gözüktü ama 4 değer düşük 2si yüksek çıkınca haliyle canım sıkıldı. Şuan kullanıyorum demir.
Ben asi karsiti degilim bu zamana kadar yaptrdim demir ilaci kullandim sadece okudugum seyler dehsete dusurdu bi an danismak istedim.

Dr umit aktas agir metal zehirlenmesinin otizme hiperaktiviteye sebep oldugunu soyluyor.asida da alimunyum ve civa var

İşte gönderdiğim linki okusanız bu tarz sorularınıza cevap bulacaksınız. Mesela civa iddiasıyla ilgili kısmı ekliyorum.

Bir önceki bölümde de bahsetmiştim. Amerika’da 1930 yıllarında aşılara koruyucu ve mikrop öldürücü bir olarak civa kökenli bir bileşik olan Timerosal ekleniyordu. FDA, 1997 yılında bebeklerdeki kan Timerosal değerlerinin 187.5 mikrogram’a çıkabileceğini duyurdu bunun da sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda endişesini dile getirdi. Amerika Pediatri Akademisi (AAP) ve Amerika Halk Sağlığı Enstitüsü ortak karar alarak o tarihe kadar zararlı bir yan etkisi saptanmamış olsa da Mart 2001 tarihinde önlem olarak grip aşısı haricindeki aşılardan Timerosal maddesini çıkardılar.

F2.medium.gif

Thimerosal maddesinin otizmle bağlantısı olmadığını gösteren belli başlı çalışmalar. (Oxford Journals, Clin Infect Dis. (2009) 48 (4):456-461.doi: 10.1086/596476)

Thimerosal, bir etil-cıva bileşeni. Bugüne kadar olan cıva zehirlenmesi çalışmalarında da herhangi bir toksik etkisi kanıtlanmış değil. Zehirli olduğu bilinen metil-civa bileşiklerinin aksine vücutta birikmiyor ve kısa sürede atılabiliyor. Binlerce çocuk üzerinde yapılan incelemeler, pekçok çalışmanın ortak sonuçları üzerinden yapılan istatistik analizler timerosal içeren aşıların herhangi bir yan etkisi olmadığını gösterdi. Ancak, AAP ve Halk Sağlığı Enstitüsü kamuoyundaki hassasiyet nedeniyle ve aşı karşıtı lobinin baskısı nedeniyle aşılardan Timerosal maddesini çıkardılar.

Normalde, aşılardaki Timerosal ile otizm arasında bir neden sonuç ilişkisi olması halinde, aşılardan Thimerosal’in çıkarılması sonucunda ne görmeyi beklersiniz? Bu durumda toplumdaki otizm sıklığının azalması beklenir değil mi? Ancak gözlenen durum bu değil. Otizm görülme sıklığı toplumda hala artmaya devam ediyor ve yüzlerce çalışmayla aşıların bir etkisi olmadığı kanıtlanmış olmasına ramen hala otizmin gerçek nedenini bulmak için harcanması gereken kaynakları aşı karşıtı lobinin iddialarını çürütmek için aynı çalışmaları defalarca yeniden yapmak için tüketiyoruz.

Tabiki tahlil yaptırmadan vermemek de doğru değil. Risk grubundaysa demir ihtiyacı olabilir.

Demir Eksikliği Kaynaklı Anemi Riski Taşıyan Bebekler:

• Prematüre bebekler
  • Düşük kiloda dünyaya gelen bebekler
  • Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı olan anneden dünyaya gelen bebekler
  • Gebeliğinde sağlıklı beslenmeyen anneden dünyaya gelen bebekler
  • Demir eksikliği kaynaklı anemisi olan anneden dünyaya gelen bebekler
  • Anne sütü ya da formül mama dışında sütlerle beslenen bebekler

Yenilen balıklarda ne var:işsiz:peki ya içtiğiniz suyu saklayan damacanının içerisinde? Güveç kabında? Toprakta?hayatınız boyunca aldığınız civa miktarı ile aşının içerisinde civayı kıyaslamak kadar saçma birşey olamaz.
Bundan 50 yıl önce üç yaşına gelmeden çocuk felci boğmaca su çiçeğinden ölen çocukların mezarlarına bakmak bile karar vermek için yeterli.biz o neslin yaşadıklarını bilmiyoruz da ondan bu ayy aşı olmasa mıııı rahatlığı diye düşünüyorum.
Konu sahibi Ortadoğu’nun hali ortada, ve kaç yıldır bu insanlar sağlık hizmetlerine erişemiyorlar düzenli aşılama diye birşey yok. Geçen dilenen 5 yaşlarında bir çocuğun yüzünde derin izler gördüm şark çıbanı benzeri. Hayatımda görmediğim şeyleri görür oldum. O yüzden aşı ile önlenebilecek hastalıkları lütfen önleyelim.
Ayrıca millet kanser için aşı bekliyor ben zannetmiyorum ki içinde yok civa var yok alüminyum var diye kanser aşısı olmayacak. Yahu millet bir ümit diye Küba’ya gidiyor onbinlerce dolar ödeyip. Ayrıca o aşıların her biri pahalı aşılar, aşı takvimi dışındaki aşılar için en az 150 tl ödeniyor. Aslında paralı olsa kıymeti anlaşılır belki:işsiz:

Yenilen balıklarda ne var:işsiz:peki ya içtiğiniz suyu saklayan damacanının içerisinde? Güveç kabında? Toprakta?hayatınız boyunca aldığınız civa miktarı ile aşının içerisinde civayı kıyaslamak kadar saçma birşey olamaz.
Bundan 50 yıl önce üç yaşına gelmeden çocuk felci boğmaca su çiçeğinden ölen çocukların mezarlarına bakmak bile karar vermek için yeterli.biz o neslin yaşadıklarını bilmiyoruz da ondan bu ayy aşı olmasa mıııı rahatlığı diye düşünüyorum.
Konu sahibi Ortadoğu’nun hali ortada, ve kaç yıldır bu insanlar sağlık hizmetlerine erişemiyorlar düzenli aşılama diye birşey yok. Geçen dilenen 5 yaşlarında bir çocuğun yüzünde derin izler gördüm şark çıbanı benzeri. Hayatımda görmediğim şeyleri görür oldum. O yüzden aşı ile önlenebilecek hastalıkları lütfen önleyelim.
Ayrıca millet kanser için aşı bekliyor ben zannetmiyorum ki içinde yok civa var yok alüminyum var diye kanser aşısı olmayacak. Yahu millet bir ümit diye Küba’ya gidiyor onbinlerce dolar ödeyip. Ayrıca o aşıların her biri pahalı aşılar, aşı takvimi dışındaki aşılar için en az 150 tl ödeniyor. Aslında paralı olsa kıymeti anlaşılır belki:işsiz:
Haklisiniz cevrede daha fazla agir metal bulunmakta.

Merhaba arkadaslar bebegim 1 yasinda ve aşisi var bu asinin da agir oldugu soyleniyor kafam cok karisik aşinin zarar verdigi konusunda bir suru makale okudum.bi yandan da ulkemizde goc fazla ve salgindan korumak gerekiyor yaptirsam bi dert yaptirmasam ayri dert.ogluma zarar vermek istemiyorum.
Asi gerekli yaptirmayarak bebeginizi riske atmamanizi öneririm.

Aşı yaptırmayarak sadece kendi çocuğunuzu değil toplumu da tehlikeye atarsınız

Back